Як правильно і скільки часу варити яловичину
Сьогодні яловичина є справжнім фаворитом і частим гостем на столі навіть найдосвідченіших гурманів.
Саме яловичину і телятину включають до складу дієтичного і спортивного раціону харчування.
І не спроста, так як це м'ясо має цілий ряд корисних властивостей.
Вона є надзвичайно корисним продуктом для людини, мало знайдеться людей на Землі, що б сказали, що вони не люблять яловичину в тому чи іншому вигляді.
Що ж це за продукт ця яловичина?
Згідно з чітким визначенням кулінарної енциклопедії яловичина є м'ясом великої рогатої худоби, що використовується для приготування різних страв.
Яловичина має свою сувору класифікацію і ділиться на три сорти (I, II і III), кожному з яких відповідають певні м'ясні частини туші тварини.
Наприклад:
- I сорт — філей, костец, огузок, спинна і грудна частини;
- II сорт — лопатка, плечова частина і пашина;
- III сорт — передня і задня ляшки, заріз.
При споживанні невеликої кількості м'яса відбувається повне насичення організму на тривалий час.
М'ясо яловичини/телятини засвоюється організмом людини набагато швидше в порівнянні навіть з овочами та фруктами.
До того ж воно сприяє нормалізації роботи кишечника, серцево судинної системи, зміцненню судин, підвищенню гемоглобіну і поліпшенню пам'яті.
Яловичина є повноцінним джерелом вітамін Е, Н, РР, групи В, цинку, заліза, йоду, калію, кальцію, магнію, фосфору та інших важливих мікроелементів.
Однак, для того, щоб це м'ясо принесло очікуваний і відчутну користь організму, вживати його потрібно не частіше 1-2 разів на тиждень.
Хочеш смачно їсти, умій правильно варити яловичину!
Яскравий приклад приготування такого цінного продукту, як яловичина, показано в цьому відео, готуємо гуляш.
Приємного апетиту!
Сьогодні є маса способів приготування яловичини.
Її варять, смажать, тушкують, коптять і перекручують на фарш.
Але найчастіше вона вживається саме у вареному вигляді.
Потрібно зауважити, що в правильному приготуванні яловичини є свої хитрощі.
Адже якщо її приготувати належним чином, то м'ясо буде не тільки смачним, але і не втратити своїх корисних властивостей.
Отже, як же правильно варити яловичину?
Для цього потрібно попередньо підготувати м'ясо: перевірити його на свіжість, промити або, при необхідності, розморозити.
Потім залити його водою так, щоб шар води перевищував м'ясо на сантиметр, і поставити на вогонь.
При закипанні з'являється піна, яку треба зняти і далі доварювати вже на маленькому вогні.
Також можна змінювати бульйон, після першого закипання.
У середньому, м'ясо яловичини має вариться суп, години півтори-два, а може й довше.
Тут все залежить від ступеня його жорсткості, сорти і страви, що готується.
Готовність м'яса визначається нехитрим способом — потрібно шматок яловичини проткнути ножем і якщо м'ясо готове, то зробити це буде легко, без зусиль.
У бульйон для надання особливого смаку можна додавати цибулю, горошини чорного перцю і лавровий лист.
Після повної готовності м'яса, необхідно зняти каструлю з вогню і дати йому настоятися хвилин 15.
Подібний спосіб варіння також прекрасно підходить для м'ясних супів і борщу.
В мультиварці яловичина готується практично нічим не відрізняючись від приготування в каструлі, а саме, беремо шматочки мяса, заливаємо водою, ставимо режим «Варка», варимо приблизно 1 годину.
Головне пам'ятати, що спочатку варимо м'ясо і лише потім додаємо всі інші інгредієнти.
Найбільша кількість часу варіння яловичини потрібно при приготуванні холодцю і для дитини, варіння яловичини, займає цілих 4 години.
За цей час м'ясо проварюється до виняткової м'якості і дає відмінний наваристий бульйон.
М'ясні консерви з яловичини, варять так само як і з курки, але з додаванням сала, так як яловичина щодо пісна.
Час тушонки з яловичини, становить приблизно 6 годин.
У справі головне — правильний підхід!
Суп з яловичини вважається найздоровішим видом супу в силу його численних позитивних властивостей та відсутності шкідливого жиру.
До того ж, яловичий бульйон часто використовують для приготування інших рідких страв в якості основи.
І цілком заслужено!
Сьогодні кількість рецептів супів з використанням яловичого м'яса просто колосально: його варять з різними крупами, вермішеллю, овочами.
Адже яловичина відмінно поєднується з багатьма видами продуктів.
Серед любителів м'яска дуже популярно саме м'ясо яловичини і супи з її бульйону.
Такі супчики часто варяться або з м'якоті, або з яловичої кісточки.
Останню для навару бульйону і його аромату використовують у холодець.
Приготувати звичайний яловичий суп досить просто.
Далі закладаємо овочеву заправу.
Її можна пасерувати, а можна використовувати овочі сирими — справа смаку!
Трошки поварив їх, додаємо картоплю чи іншу приправу.
Після повної готовності супу, його потрібно вимкнути і дати настоятися ще кілька хвилин.
Особливою популярністю також користується традиційний східний густий суп «Шурпа».
Це дуже смачне і ситне страву і часто подається у вигляді основного страви.
Шурпа готуватися з м'якоті і кісточок яловичини.
Так суп виходить більш наваристим.
Є різні способи приготування шурпи: з обсмажуванням м'яса і овочів і без нього.
Але, головне, сама технологія приготування залишається незмінною.
Для початку потрібно заготовити м'ясо: помити, порізати і покласти в каструлю.
Потім залити його водою і варити до повної готовності.
Після того, як м'ясо зваритися, слід додати до нього овочі (моркву, цибулю і болгарський перець).
Після закипання заправляємо суміш тертим часником і томатом (пастою або свіжими помідорами), перчимо і солимо.
В останню чергу закладається в суп картопля.
Коли вона зваритися, можна вимкнути вогонь.
Вносимо останні штрихи у вигляді додавання зелені.
Все це чарівне вариво перемішуємо і даємо йому настоятися під кришкою хвилин 30.
Чи знаєте ви, що насіння кунжуту володіють корисними властивостями, в цій статті, все докладно описано.
Банан є найціннішим фруктом, дізнатися, скільки він містить вітамінів та інших мінеральних речовин, можна тут:#deletetag#/pishhevye-veshhestva/belki/skolko-belka-v-banane.html
Поради кухарів, вони знають!
Для того, щоб ваша яловичина була добре приготовлені і доставила вам багато хвилин насолоди, потрібно слідувати деяким простим рекомендаціям:
- завжди вибирати тільки свіже м'ясо, звертаючи увагу на прожилки (при рясному їх кількості, доведеться довше його варити);
- якість м'яса слід перевіряти простим і доступним способом: натиснути на продукт трохи пальцем і якщо хвилини через дві воно відновиться, тоді його сміливо можна брати. Також про доброякісності м'яса говорить його червоний або рожевий колір. Ще добротне м'ясо повинно бути сухим;
- якщо, його свіжість, все ж викликає сумніви, тоді м'ясо краще відварити, додавши в бульйон крупно порізані овочі (цибуля, морква, селера, картопля) і спеції (лавровий лист, чорний перець горошком);
- перші 10-15 хвилин при варінні м'яса утворюється біла піна, яку необхідно постійно знімати, щоб бульйон був прозорим;
- якщо яловичину відварити великим шматком, вона буде соковитою. Також на соковитість і смак продукту впливає, якщо м'ясо варити під закритою кришкою, періодично додаючи в воду і залишити наявний на шматку яловичини жир;
- щоб воно швидше выварилось, його можна злегка відбити кулінарним молотком;
- для тривалої соковитості м'ясо, до моменту подання його на стіл, необхідно залишити у власному бульйоні під закритою кришкою.
Дієтичні і корисні властивості роблять яловичину практично універсальним продуктом.
До того ж, яловичину люблять всі, але лише правильно приготовлене м'ясо здатне доставити не тільки смакове блаженство своїм шанувальникам, але і принести істинну користь організму людини.