Пікантні салати з яловичиною та квасолею для гурманів
Салати, приготовані на основі яловичини і квасолі, виходять дуже ситними. У цій статті описано 6 рецептів подібних страв.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйця - | 3 шт. |
печериці - | 1 банку |
цибулина - | 1 шт. |
яловичина відварна - | 1/3 кг |
червона квасоля - | 1 банку |
огірки мариновані - | 5 шт. |
майонез - | за смаком |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 г: 350 Ккал |
Вибираючи гриби для цього рецепта, можна зупинитися не на цілих печерицях, а на нарізаних, так як перед викладанням в салат гриби все одно доведеться порізати.
Як готувати салат з квасолею, грибами і яловичиною:
- Квасолю відцідити і промити, додати до нарізаної кубиками яловичині;
- Гриби нарізати пластинками і додати в салат;
- Яйця відварити, остудити, крупно нарізати;
- Цибулю нарізати півкільцями, огірки — кубиками;
- Додати сіль, перець, перемішати і заправити майонезом.
Перед закладанням в салат відварені продукти потрібно охолодити, а сам салатик потрібно зберігати в холодильнику.
Простий рецепт
Описаний нижче салат заправляється сметаною. Це надає йому певної легкості, а в поєднанні з часником — приємною пікантності.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 0,1 кг |
солоні огірки | ¼ Кг |
яловичина | ¼ Кг |
часник | 0,02 кг |
квасоля | 0,15 кг |
картопля | ½ Кг |
сметана | 1/5 кг |
спеції |
Час: 1 година 20 хвилин.
Калорії: близько 400.
Як готувати салат з яловичиною та квасолею:
- М'ясо, картопля та квасоля окремо відварити;
- М'ясо нарізати кубиками, так само вчинити з картоплею, цибулею і огірками;
- Часник пропустити через прес, змішати зі сметаною і заправити салат;
- Перемішати і викласти в салатницю.
Для приготування цієї страви можливо доведеться виділити більше часу, ніж зазначено в рецепті. Аргументується це тим, що термін варення продуктів може відрізнятися з різних причин, а також вони можуть довго остигати.
Грузинський салат «Тбілісі» з червоною квасолею і яловичиною
Перед закладанням в салат цибулю необхідно спробувати на смак. Якщо він дуже гострий, потрібно віддати його окропом або опустити на 3 хвилини в гарячу воду, а тільки потім додавати в салат, щоб він не перебив смак інших інгредієнтів і віддав свою гіркоту.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яловичина | 1/5 кг |
квасоля | 1 банку червоною |
цибулю, червоний | 1 шт. |
перець солодкий | 1 шт. |
хмелі-сунелі | 1 ч. л. |
горіхи волоські | 1/20 кг |
кінза | 1 пучок |
оцет, винний натуральний | 1 ст. л. |
олія оливкова | 5 ст. л. |
часник | 2 зубки |
перець мелений чорний |
Готується страва 30 хвилин.
Калорії: 537.
Як готувати:
- Цибулю і перець нарізати соломкою;
- Квасолю відцідити і промити, м'ясо нарізати кубиками;
- Часник розчавити в пресі, кінзу помити і нарізати;
- Нечищене волоські горіхи підсушити на сковороді, дрібно порубати гострим ножем;
- Змішати всі інгредієнти в салатниці, додати всі спеції і перемішати;
- Змішати оливкову олію, винний оцет;
- Заправити і перемішати салат.
У цьому рецепті можна використовувати тільки натуральний винний оцет. При відсутності такого краще обійтися без оцту взагалі.
Варіант з додаванням болгарського перцю
Готуючи цей салат, краще вибирати болгарський перець червоного кольору, щоб блюдо вийшло більш красивим.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яловичина | 1/3 кг |
зелена цибуля | ½ Пучка |
огірки | 3 маринованих |
цибуля | ½ Шт. |
болгарський перець | 1 шт. |
зелень петрушки | 3 гілочки |
червона квасоля | 1 банку |
заправка: | |
масло | 2 ст. л. |
натуральний оцет | 1 ст. л. |
сіль |
Готується страва 1 годину 45 хвилин.
Калорії: до 400.
Як готувати салат з яловичиною, квасолею і болгарським перцем:
- Відварне м'ясо остудити, нарізати кубиками;
- Огірки і солодкий перець нарізати маленькими шматочками;
- Зелену цибулю дрібно посікти;
- Квасоля промити під холодною водою;
- Цибулю нарізати тоненькими смужками;
- Змішати всі інгредієнти в салатниці;
- Додати масло, оцет, попередньо посолити;
- Перемішати і подати.
Склад свіжої зелені в салаті можна урізноманітнити, виходячи з наявних продуктів.
Рис з куркою і овочами — візьміть на замітку рецепт, який стане вашим улюбленим.
Як приготувати смачний рецепт супу з фрикадельками читайте в нашій статті.
Заливний пиріг з начинкою з яєць і зеленого лука — смачна домашня випічка за домашніми рецептами.
Теплий салат із стручкової квасолі і яловичини
Готуючи цю страву, продукти краще всього обсмажувати послідовно на одній і тій же сковороді. Так збагатиться смак готового салату.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
черрі | 5 шт. |
сир м'який | 0,04 кг |
різані листя салату | 2 жмені |
стручкова квасоля | 2 жмені |
яловичина | 1/10 кг |
масло | для смаження |
соєвий соус | 1/10 л |
сіль | щіпка |
запашний перець | щіпка |
заправка: | |
масло | 2 ст. л. |
лимон | 1 зубчик |
сіль | |
соєвий соус | 1 ст. л. |
Готується блюдо близько 1 години.
Калорії: 550.
Як готувати:
- На сковороді розігріти олію, обсмажити квасоля з додаванням соєвого соусу;
- Черрі розрізати на 4 частини, обсмажити в тій же сковороді;
- Попередньо замочену в соєвому соусі яловичину нарізати на шматочки, обсмажити на тій же сковороді, протушкувати з додаванням води до повної м'якості;
- У тарілку покласти рубаний салат, потім квасоля, помідори і яловичину;
- Зверху додати сіль, за бажанням перець;
- Змішати інгредієнти для заправки, в них часточку лимона віджати;
- Заправити салат;
- Нарізати сир невеликими кубиками і помістити їх поверх салату.
Подавати цей салат слід відразу ж після приготування, поки він ще теплий.
Листковий салат з консервованої квасолі
Відварною продуктів перед закладанням в салат обов'язково потрібно дати охолонути.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 1 шт. |
червона квасоля | 1 банку |
огірки | 4 маринованих |
яловичина | 1/3 кг |
картопля | 2 шт. |
томати | 2 шт. |
майонез | 1/5 кг |
маслини | ½ Банки |
Готується страва 1 годину 10 хвилин.
Калорії: 687.
Як готувати:
- Картоплю і яловичину окремо відварити, остудити;
- Маслини нарізати кожну на дві частини, всі інші інгредієнти — кубиками;
- У салатницю викладати продукти в такій послідовності: яловичина, потім цибулю, потім квасоля, слідом огірки, після цього картоплю, а потім помідори і маслини;
- Кожний шар слід промащувати майонезом. Помідори майонезом не перемазуються.
Перед подачею салату потрібно дати йому настоятися в холодильнику 3 години.
Кулінарні хитрості
Щоб приготовані страви виходили смачними, велику роль відіграє правильна підготовка продуктів. Одним з найбільш важливих інгредієнтів у вищеописаних рецептах є яловичина. Вона закладається в блюдо у відвареному вигляді.
Для цих рецептів краще всього використовувати м'ясо першого гатунку. Це може бути грудинка, лопатка або задня частина.
Перед відварюванням м'яса його потрібно правильно підготувати. Якщо воно було заморожено, його потрібно розморозити, роблячи це спочатку в холодильнику, а потім при кімнатній температурі. Правильне розморожування яловичини може зайняти час навіть протягом доби. Це необхідно для усунення втрати м'ясного соку. Якщо ж м'ясо розморожується швидко, воно втрачає сік, і в готовому блюді занадто сухе.
Яловичину Перед варінням потрібно промити під проточною водою, нарізати великими шматками вздовж волокон. Яловичину варять у каструлі з невеликою кількістю води. Воно розраховується по наступній формулі: води в півтора рази більше, ніж м'яса, тобто на 1 кг яловичини потрібно взяти півтора літра.
Після доведення до кипіння води можна додати в неї цибулю або моркву, щоб варене м'ясо мало приємний аромат і смак. Можна обійтися і без цього. Закладати м'ясо потрібно тільки в киплячу воду, і поки вода знову закипить, потрібно регулярно знімати піну. Після закипання яловичина вариться на слабкому вогні під кришкою.
Залишився бульйон не виливати, а використовувати для приготування інших страв.
Щоб приготувати описані в цій статті страви, потрібно вибирати тільки продукти найвищої якості. Крім яловичини, великої уваги заслуговує вибір консервованої квасолі. Краще вибирати бобові, консервовані в скляні банки, а не в жерстяні. Таким чином, можна оцінити якість купованого продукту. Сама квасоля повинна бути непошкодженою, не слипшейся, а заливка повинна рівномірно розподілятися між кожним зерном. Сам же соус повинен бути однорідним, прозорим, крізь нього повинна бути чітко видна квасоля.
Такої ж уваги заслуговують і інші інгредієнти.