25 май 2019 4 438

Як правильно їсти плід авокадо

Екзотичний фрукт авокадо з'явився в наших магазинах приблизно 20 років тому.

Так, так, саме фрукт.

Помиляються ті, хто вважають його, горіхом або овочем.

Це саме фрукт.

Екзотичний фрукт, який має ніжну м'якоть і відрізняється ніжним смаком став дуже популярний у всьому світі.

Батьківщина авокадо – Країни Центральної Америки і Мексика.

Цей фрукт свою назву, отримав зовсім недавно.

Авокадо, як тільки в різний час його не називали: і аллигаторовой грушею з-за шкірки, що нагадує шкіру крокодила, і навіть гардемариновым олією, оскільки з м'якоті цього чудового фрукта, виготовляли пюре, що входило в пайок гардемаринів.

Саме слово «авокадо» означає на мові древніх ацтеків «яєчкове дерево».

Вони так називали фрукти з-за того, що вони ростуть на дереві парою, і за зовнішнім виглядом нагадують яєчка.

Вживання фрукта

Якщо при складанні власного раціону харчування ви звертаєте увагу в першу чергу на корисні властивості продукту, то авокадо – це ваш плід.

Адже в ньому величезна кількість високоякісного білка, жиру, який так потрібен організму, і вуглеводів.

Жирні кислоти складають приблизно 25% маси стиглого плоду.

А вони організму людини дуже потрібні!

Вони істотно знижують згортання крові та її в'язкість, не дозволяючи утворюватися тромбам.

При регулярному вживанні жирних кислот поліпшується еластичність кровоносних судин.

Для профілактики захворювань кровоносної і серцевої системи це ідеальний продукт.

Також цей екзотичний плід містить велику кількість лецитину, який є прекрасним регулятором обміну речовин, активатором діяльності клітин головного мозку.

Лецитин очищає стінки кровоносних судин, а печінка очищає від скупчився там жиру.

Даний фрукт, є цілим букетом речовин, від яких людському організму безсумнівна користь.

При регулярному вживанні в їжу зменшується в крові вміст «поганого» холестерину.

Також в ньому дуже багато антиоксиданту глютатонии, який перешкоджає засвоєнню організмом поганих жирів, одержуваних людиною з їжі.

Незважаючи на те, що м'якоть авокадо є дуже калорійною, він ефективний стимулятор схуднення.

Також в ньому багато рослинного білка, і його не просто так рекомендують жінкам, які годують груддю.

Які ж у глухої кропиви корисні властивості? Читайте цю інформацію на нашому сайті.

Приготування минтая в духовці зі сметаною в цій статті, дійсно змусить вас бути не байдужими до цієї смачної рибки!

Не знаєте як варити манну кашу немовляті? Читайте тут:#deletetag#/retsepty-blyud/kashi/kak-svarit-mannyyu-kashy.html. Харчуйтеся правильно!

Як же можна правильно вживати авокадо?

В їжу авокадо вживають сирим.

Або просто ріжуть і їдять, як звичні фрукти, або готують салати на основі авокадо або варять суп.

Ось, наприклад, рецепт такого супу:

  • необхідно заздалегідь приготувати курячий бульйон, і 3 очистити авокадо;
  • все це покласти в блендер і 30 сек. на максимальній швидкості рубайте;
  • дати охолонути.

Додатково нарізати скибочками авокадо, разливаете суп по тарілках, які прикрашаєте зеленню і дольками.

А ось ще рецепт бурякових башточок з цим фруктом.

Все дуже просто.

Очищаємо від шкірки буряк і фрукт.

М'якоть, слід дрібно нарізати і розім'яти виделкою, поки не вийде пюре.

Буряк слід нарізати кружечками по 0,5 см. товщиною.

Потім буряк слід викладати одне колечко на інше з прошарками з пюре авокадо.

Не потрібно солити і перчити.

Будемо використовувати соус.

А соус готуємо так:

  • у сметану додати сіль;
  • перець;
  • зелень і пюре авокадо, яке залишиться після приготування башточок.

Викладаємо Соус біля башти.

Ось, власне, і все.

Смачна і дуже корисна закуска.

Як вибрати плід, щоб він виявився стиглим?

Вибирати цей фрукт, слід починати з огляду плода.

Уважно дивимося, щоб на фрукті не було тріщин, вм'ятин, темних плям і інших дефектів.

Обов'язково дивимося на колір його шкіри.

Чим темніше колір, тим спелее плід.

Однак слід знати, що авокадо існує багато видів, і зовнішній вигляд кожного виду може істотно відрізнятися.

Якщо на прилавку викладені плоди кількох сортів, то не слід вибирати фрукт, яка має найбільший розмір.

Деякі сорти відрізняються кісточкою великого розміру.

Тому розмір плоду може бути великою, але з-за великої кісточки м'якоті в підсумку виявиться набагато менше.

Після того, як фрукт візуально оглянутий, його необхідно взяти в руки і злегка натиснути на шкірку.

Якщо м'якоть як би пружинить і відновлює первинну форму, то плід стиглий.

Якщо де вм'ятина від натискання відновлюється довго, то плід є переспевшим.

І дуже велика ймовірність того, що м'якоть всередині вже підгнивша.

Можна, звичайно, ризикнути і придбати такий плід.

Але його потрібно вживати в їжу негайно!

Якщо ж плід фрукта, ніяк на ваше натискання не реагує, залишаючись дуже твердим, то це незрілий плід.

Звичайно, якщо ви плануєте з'їсти його через тиждень, то він вам підійде.

Стиглий авокадо можна визначити також за допомогою його кісточки.

Слід взяти фрукт, і злегка його потрясти.

Якщо ви почуєте всередині легке постукування, то плід стиглий.

Можна їсти шкірку авокадо і його кісточку?

Більшість людей в нашій країні звикли, що ті ж яблука, груші, виноград можна їсти повністю.

З шкіркою і кісточками.

І думають, що так само йде і з авокадо.

Мусимо засмутити: ні шкірка, ні кісточка в їжу людини не придатні!

Тому шкірку слід обов'язково зчищати, а кісточку виймати і не є.

У кістці, так і в його шкірці, дуже багато речовин, які навіть у дорослої людини можуть проблеми з травленням і алергію.

Кісточку можна посадити, якщо ви хочете вирощувати цей фрукт.

Але в їжу вживати точно не варто.

А ось м'якоть їсти можна запросто.

Існують 2 способи поїдання сирої авокадо:

  • Розрізати стиглий фрукт навпіл, вийняти з нього кісточки, а м'якоть виїсти за допомогою ложки;
  • Стиглий плід авокадо розрізати навпіл і видалити кісточку;
  • Нарізати плід на скибки, як ми це робимо з динею, і з'їсти м'якоть, залишивши шкірку.

Чесно кажучи, саме вживання авокадо в сирому вигляді приносить більше всього користі організму людини.

Авокадо і схуднення

Про унікальні властивості авокадо знали ще древні інки.

Ці фрукти завжди були в їх раціоні, підтримуючи тонус, і допомагаючи позбутися від різних хвороб.

Дієтологи багатьох країн провели безліч дослідження м'якоті цього фрукта, і прийшли до однозначного висновку, що фрукт не тільки має відмінні поживні властивості, але також може допомогти людям в зниженні ваги тіла.

Коли розглядаєш складу, то здається, що цей фрукт навпаки повинен сприяти ожирінню.

У нього дуже висока калорійність і великий вміст жиру.

Однак ці жири є корисними: мононенасиченими жирними кислотами.

А саме ці кислоти здатні істотно знизити в крові людини рівень поганого холестерину.

В результаті збільшується ефективність тренувань та фізичних навантажень.

І калорії спалюються набагато швидше.

Розглянемо на прикладі, як треба їсти авокадо, що б схуднути.

Раціон приблизно такий:

Сніданок: половинка грейпфрута і знежирений сир. Зелений чай.

Обід: овочевий бульйон, салат з половинки авокадо, вареного курячого яйця, зелені і свіжого огірка. Заправка – оливкова олія.

Полуденок: смази з половинки будь-якого цитрусового і половинки авокадо.

Обід: половинка грейпфрута, стакан кефіру, два скибочки вареної яловичини.

Під час дієти можна пити в необмежених кількостях трав'яний або зелений чай.

Відео десерт

Рекомендуємо переглянути дане відео, в ньому ,ви дізнаєтеся як правильно почистити і є авокадо.

Що ще почитати: