Як смачно приготувати салат з авокадо і огірком
Авокадо не відноситься до особливо поширеним фруктів, і вважається більш делікатесним інгредієнтом. Це обумовлено тим, що продукт ще не став незамінним на нашій кухні, а може і не стане. Яскраво вираженими смаковими якостями він не володіє, а навпаки, має дуже жорстку шкірку і м'якоть маслянистої структури.
Існує безліч способів приготування салатів з додаванням авокадо. Другим основним складовим, як правило, виступає огірок. А от всі інші інгредієнти можуть бути різноманітні – все залежить від особистих смакових уподобань.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
салатні листя - | 1 пучок невеликих розмірів |
стигле авокадо - | 2 шт. |
огірки (свіжі) - | 2 шт. |
маслини без кісточок - | 100 г |
оливкова олія - | 20 мл |
свіжий кріп - | 1 пучок |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 7 хвилин | Калорійність на 100 грам: 90 Ккал |
Салат, приготування якого виконується за запропонованим рецептом, виходить дуже корисним і смачним. Та й готується він за п'ять хвилин.
Як приготувати корисний і смачний салат:
- Салатні листя ретельно промити, потім добре обсушити і порвати руками на шматки середнього розміру. Помістити в миску з глибокими бортами;
- Огірки і авокадо ретельно вимити, а потім прибрати з них шкірку. Нарізати їх необхідно на тонкі пластини. Для цього найкраще скористатися овочерізкою;
- Подрібнені авокадо і огірки помістити до салату в миску;
- Туди ж додати і маслини;
- Тепер потрібно зайнятися підготовкою заправки. Для цього в окремій ємності варто змішати олію оливкову, трохи солі і попередньо подрібнений свіжий кріп. Ретельно перемішати;
- Залити отриманою заливкою салат і дуже добре перемішати.
Сир в мультиварці з молока — читайте як приготувати цей корисний продукт в домашніх умовах.
Бананова шарлотка — рецепт, який можна спробувати навіть якщо ви на дієті.
Спробуйте приготувати на друге блюда, які ми для вас підібрали.
Салат з аллигаторовой грушею огірком і яйцем
Цей рецепт дуже простий. Тут потрібно:
- стигле авокадо – 1 штука;
- майонез (легкий) – 7 грам;
- огірки (свіжі) – 150 грам;
- яйця (курячі) – 2 штуки;
- листовий салат – 30 грам.
Час приготування – 10 хвилин.
Калорійність – 167 ккал.
Робота з підготовки цього салату:
- Підготовлені яйця відварити, а потім остудити під холодною водою і очистити, нарізати на кубики, бажано дрібні;
- Авокадо промити, очистити від жорсткої шкірки і також нарізати на кубики невеликого розміру;
- Те ж саме необхідно зробити і з огірками;
- Салат вимити, висушити, а потім подрібнити руками на невеликі шматочки;
- Змішати всі підготовлені продукти у спільній ємності і заправити майонезом. Все перемішати.
Салат з тунцем і авокадо
Для приготування цього смачного і незвичайного салату потрібно:
- консервований тунець – 250 грам;
- свіже авокадо – 300 грам;
- свіжі помідори – 250 грам;
- болгарський перець (свіжий) – 150 грам;
- огірки (свіжі) – 200 грам;
- ріпчаста цибуля – 150 грам;
- свіжі салатні листя – 150 грам;
- свіжий кріп – 1 невеликий пучок;
- сіль – кількість на особистий розсуд;
- діжонська гірчиця – 2 столових ложки;
- сік, вичавлений з свіжого лимона – 3 столових ложки;
- олія рослинна рафінована – 6 столових ложок.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 158 ккал.
Безпосередня робота з приготування салату:
- Авокадо вимити, розрізати в поздовжньому напрямку і вийняти кісточку. Зняти з половинок фрукта шкірку;
- Нарізати підготовлене авокадо на кубики невеликого розміру;
- Болгарський перець вимити, розрізати в поздовжньому напрямку, витягти плодоніжку разом з насінням і також нарізати на кубики невеликого розміру;
- Огірки ретельно помити, трохи обсушити й подрібнити теж на кубики;
- Те ж саме зробити і з помідорами;
- Ріпчасту цибулю звільнити від шкірки, помити і нарізати у формі тонких півкілець;
- Кріп помити, обсушити і дуже дрібно подрібнити з допомогою добре наточенного ножа;
- Тепер можна зайнятися підготовкою заправки. Для цього в загальній ємності необхідно з'єднати рослинна рафінована олія, діжонську гірчицю і лимонний сік. Ретельно перемішати до отримання однорідної маси;
- Салатні листя необхідно порвати руками і укласти в ємність, підготовлену для салату;
- Додати в цю ж ємність всі підготовлені овочі, авокадо і тунець;
- Додати необхідну кількість солі;
- Вилити поверх всіх інгредієнтів готову заправку. Ретельно все перемішати і можна подати до столу.
Салат з креветками та авокадо свіжим огірком
Цей салат дуже смачний і легкий, чудово підійде для тих, хто любить морепродукти і небайдужий до авокадо. Для приготування необхідно підібрати наступний список складових:
- часникові зубки – 2 штуки;
- огірок (свіжий) – 1 штука;
- сіль – додати, грунтуючись на власні смакові уподобання;
- креветки – ½ кг;
- перець запашний – кілька горошин;
- олія оливкова – в межах 4 столових ложок;
- чебрець – 1 гілочка;
- чебрець – 1 гілочка;
- чорний мелений перець – 1 маленька щіпка;
- свіжа м'ята – 1 гілочка;
- свіже авокадо – 1 штука.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 185 ккал.
Приготування салату в докладних кроки:
- Огірок добре вимити, можна очистити і нарізати у формі тоненькою соломки;
- Креветки розморозити, відварити, очистити і змішати в одній ємності з підготовленим огірком;
- Всю підготовлену зелень (чебрець, чебрець, м'ята) ретельно подрібнити, застосувавши гострий ніж. Те ж саме проробити і з часником. Змішати зелень і часник, залити оливковою олією. Обов'язково додати сіль та інші підготовлені спеції. Ретельно перемішати підготовлену заправку;
- Авокадо вимити, звільнити від твердої шкірки і дістати кісточку. Нарізати авокадо на тоненькі пластинки;
- Додати в ємність з креветками і огірком підготовлене авокадо, потім залити готової заправкою, ретельно перемішати вже готовий салат.
Рецепт а-ля «Грецький»
Цей салат дуже схожий на «Грецький», який доповнюється авокадо. До речі сказати, це не тільки смачне і легке блюдо, але ще й дуже корисне. Для приготування необхідно:
- свіжі огірки – 2 штуки;
- помідори – 2 штуки;
- червоний цибуля – 1 штука;
- салатна зелень – 1 пучок;
- червоний болгарський перець – 2 штуки;
- свіже авокадо – 1 штука;
- маслини без кісточок – 100 грам;
- сир фета – 100 грам;
- оливкова олія – 2 столові ложки;
- свіжовичавлений лимонний сік – 2 столові ложки;
- сіль і перець чорний мелений – кількість на особистий розсуд.
Час приготування – 10 хвилин.
Калорійність – 112,7 ккал.
Безпосередній процес підготовки легкого і смачного салату:
- Всі овочі дуже добре вимити і висушити;
- Огірок нарізати у формі невеликих кубиків, а помідори – в формі дрібних часточок;
- Цибулю очистити і нарізати на тоненькі півкільця;
- Салатну зелень подрібнити руками;
- Болгарський перець очистити від насіння і нарізати на тонку соломку;
- Авокадо очистити від твердої шкірки, вийняти з нутрощі кісточку і нарізати м'якоть на дрібні кубики;
- Сир фета нарізати на великі кубики;
- З'єднати в загальній ємності всі підготовлені овочі, салатну зелень і авокадо. Додати маслини і сир фета;
- Для заправки салату змішати в окремій ємності лимонний сік і оливкову олію. Додати сіль, перець і добре перемішати;
- Заправити салат цієї заливкою. Перемішати всі складові між собою і можна подавати до столу.
Будь-який з перерахованих салатів можна застосовувати в якості окремого дієтичного страви або подавати до святкового столу у вигляді легкої, красивою і незвичайною закуски. Такими салатами можна здивувати гостей, оскільки не кожній використовує для приготування такий екзотичний фрукт, як авокадо.