03 май 2019 1 853

Як смачно приготувати салат з авокадо і огірком

Авокадо не відноситься до особливо поширеним фруктів, і вважається більш делікатесним інгредієнтом. Це обумовлено тим, що продукт ще не став незамінним на нашій кухні, а може і не стане. Яскраво вираженими смаковими якостями він не володіє, а навпаки, має дуже жорстку шкірку і м'якоть маслянистої структури.

Існує безліч способів приготування салатів з додаванням авокадо. Другим основним складовим, як правило, виступає огірок. А от всі інші інгредієнти можуть бути різноманітні – все залежить від особистих смакових уподобань.

Рецепт салату з авокадо і огірком
Інгредієнти Кількість
салатні листя - 1 пучок невеликих розмірів
стигле авокадо - 2 шт.
огірки (свіжі) - 2 шт.
маслини без кісточок - 100 г
оливкова олія - 20 мл
свіжий кріп - 1 пучок
сіль - за смаком
Час приготування: 7 хвилин Калорійність на 100 грам: 90 Ккал

Салат, приготування якого виконується за запропонованим рецептом, виходить дуже корисним і смачним. Та й готується він за п'ять хвилин.

Як приготувати корисний і смачний салат:

  1. Салатні листя ретельно промити, потім добре обсушити і порвати руками на шматки середнього розміру. Помістити в миску з глибокими бортами;
  2. Огірки і авокадо ретельно вимити, а потім прибрати з них шкірку. Нарізати їх необхідно на тонкі пластини. Для цього найкраще скористатися овочерізкою;
  3. Подрібнені авокадо і огірки помістити до салату в миску;
  4. Туди ж додати і маслини;
  5. Тепер потрібно зайнятися підготовкою заправки. Для цього в окремій ємності варто змішати олію оливкову, трохи солі і попередньо подрібнений свіжий кріп. Ретельно перемішати;
  6. Залити отриманою заливкою салат і дуже добре перемішати.

Сир в мультиварці з молока — читайте як приготувати цей корисний продукт в домашніх умовах.

Бананова шарлотка — рецепт, який можна спробувати навіть якщо ви на дієті.

Спробуйте приготувати на друге блюда, які ми для вас підібрали.

Салат з аллигаторовой грушею огірком і яйцем

Цей рецепт дуже простий. Тут потрібно:

  • стигле авокадо – 1 штука;
  • майонез (легкий) – 7 грам;
  • огірки (свіжі) – 150 грам;
  • яйця (курячі) – 2 штуки;
  • листовий салат – 30 грам.

Час приготування – 10 хвилин.

Калорійність – 167 ккал.

Робота з підготовки цього салату:

  1. Підготовлені яйця відварити, а потім остудити під холодною водою і очистити, нарізати на кубики, бажано дрібні;
  2. Авокадо промити, очистити від жорсткої шкірки і також нарізати на кубики невеликого розміру;
  3. Те ж саме необхідно зробити і з огірками;
  4. Салат вимити, висушити, а потім подрібнити руками на невеликі шматочки;
  5. Змішати всі підготовлені продукти у спільній ємності і заправити майонезом. Все перемішати.

Салат з тунцем і авокадо

Для приготування цього смачного і незвичайного салату потрібно:

  • консервований тунець – 250 грам;
  • свіже авокадо – 300 грам;
  • свіжі помідори – 250 грам;
  • болгарський перець (свіжий) – 150 грам;
  • огірки (свіжі) – 200 грам;
  • ріпчаста цибуля – 150 грам;
  • свіжі салатні листя – 150 грам;
  • свіжий кріп – 1 невеликий пучок;
  • сіль – кількість на особистий розсуд;
  • діжонська гірчиця – 2 столових ложки;
  • сік, вичавлений з свіжого лимона – 3 столових ложки;
  • олія рослинна рафінована – 6 столових ложок.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 158 ккал.

Безпосередня робота з приготування салату:

  1. Авокадо вимити, розрізати в поздовжньому напрямку і вийняти кісточку. Зняти з половинок фрукта шкірку;
  2. Нарізати підготовлене авокадо на кубики невеликого розміру;
  3. Болгарський перець вимити, розрізати в поздовжньому напрямку, витягти плодоніжку разом з насінням і також нарізати на кубики невеликого розміру;
  4. Огірки ретельно помити, трохи обсушити й подрібнити теж на кубики;
  5. Те ж саме зробити і з помідорами;
  6. Ріпчасту цибулю звільнити від шкірки, помити і нарізати у формі тонких півкілець;
  7. Кріп помити, обсушити і дуже дрібно подрібнити з допомогою добре наточенного ножа;
  8. Тепер можна зайнятися підготовкою заправки. Для цього в загальній ємності необхідно з'єднати рослинна рафінована олія, діжонську гірчицю і лимонний сік. Ретельно перемішати до отримання однорідної маси;
  9. Салатні листя необхідно порвати руками і укласти в ємність, підготовлену для салату;
  10. Додати в цю ж ємність всі підготовлені овочі, авокадо і тунець;
  11. Додати необхідну кількість солі;
  12. Вилити поверх всіх інгредієнтів готову заправку. Ретельно все перемішати і можна подати до столу.

Салат з креветками та авокадо свіжим огірком

Цей салат дуже смачний і легкий, чудово підійде для тих, хто любить морепродукти і небайдужий до авокадо. Для приготування необхідно підібрати наступний список складових:

  • часникові зубки – 2 штуки;
  • огірок (свіжий) – 1 штука;
  • сіль – додати, грунтуючись на власні смакові уподобання;
  • креветки – ½ кг;
  • перець запашний – кілька горошин;
  • олія оливкова – в межах 4 столових ложок;
  • чебрець – 1 гілочка;
  • чебрець – 1 гілочка;
  • чорний мелений перець – 1 маленька щіпка;
  • свіжа м'ята – 1 гілочка;
  • свіже авокадо – 1 штука.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 185 ккал.

Приготування салату в докладних кроки:

  1. Огірок добре вимити, можна очистити і нарізати у формі тоненькою соломки;
  2. Креветки розморозити, відварити, очистити і змішати в одній ємності з підготовленим огірком;
  3. Всю підготовлену зелень (чебрець, чебрець, м'ята) ретельно подрібнити, застосувавши гострий ніж. Те ж саме проробити і з часником. Змішати зелень і часник, залити оливковою олією. Обов'язково додати сіль та інші підготовлені спеції. Ретельно перемішати підготовлену заправку;
  4. Авокадо вимити, звільнити від твердої шкірки і дістати кісточку. Нарізати авокадо на тоненькі пластинки;
  5. Додати в ємність з креветками і огірком підготовлене авокадо, потім залити готової заправкою, ретельно перемішати вже готовий салат.

Рецепт а-ля «Грецький»

Цей салат дуже схожий на «Грецький», який доповнюється авокадо. До речі сказати, це не тільки смачне і легке блюдо, але ще й дуже корисне. Для приготування необхідно:

  • свіжі огірки – 2 штуки;
  • помідори – 2 штуки;
  • червоний цибуля – 1 штука;
  • салатна зелень – 1 пучок;
  • червоний болгарський перець – 2 штуки;
  • свіже авокадо – 1 штука;
  • маслини без кісточок – 100 грам;
  • сир фета – 100 грам;
  • оливкова олія – 2 столові ложки;
  • свіжовичавлений лимонний сік – 2 столові ложки;
  • сіль і перець чорний мелений – кількість на особистий розсуд.

Час приготування – 10 хвилин.

Калорійність – 112,7 ккал.

Безпосередній процес підготовки легкого і смачного салату:

  1. Всі овочі дуже добре вимити і висушити;
  2. Огірок нарізати у формі невеликих кубиків, а помідори – в формі дрібних часточок;
  3. Цибулю очистити і нарізати на тоненькі півкільця;
  4. Салатну зелень подрібнити руками;
  5. Болгарський перець очистити від насіння і нарізати на тонку соломку;
  6. Авокадо очистити від твердої шкірки, вийняти з нутрощі кісточку і нарізати м'якоть на дрібні кубики;
  7. Сир фета нарізати на великі кубики;
  8. З'єднати в загальній ємності всі підготовлені овочі, салатну зелень і авокадо. Додати маслини і сир фета;
  9. Для заправки салату змішати в окремій ємності лимонний сік і оливкову олію. Додати сіль, перець і добре перемішати;
  10. Заправити салат цієї заливкою. Перемішати всі складові між собою і можна подавати до столу.

Будь-який з перерахованих салатів можна застосовувати в якості окремого дієтичного страви або подавати до святкового столу у вигляді легкої, красивою і незвичайною закуски. Такими салатами можна здивувати гостей, оскільки не кожній використовує для приготування такий екзотичний фрукт, як авокадо.

Що ще почитати: