Наскільки калорійний нежирний сир, рецепти страв
У всі часи сир вважався одним з найбільш улюблених і шанованих продуктів слов'янського народу.
Фахівці рекомендують приймати його практично при будь-яких недугах, оскільки його корисні властивості безмежні.
Цей кисломолочний продукт входить до складу меню багатьох лікувальних дієтичних столів, а скільки різних страв можна приготувати з його основним участю.
Все про смачне та корисне
Навіть дитина прекрасно знає, що сир-це не тільки дуже смачно, але і дуже корисно.
Особливо його рекомендується вживати людям, які мають проблеми з травним трактом, печінкою, нирками, органами серцево судинної системи, а також при суглобових захворюваннях, зокрема остеопорозу.
У сирі є все найнеобхідніше – це білок, мінеральні речовини, лактоза, ферменти, жир і вітаміни.
Загальна кількість останніх досягає 12-15% загальної ваги — З, Д, А, вітаміни групи В.
При вмісті вуглеводів на низькому рівні (близько 3%) у даному продукті відзначено наявність величезної кількості заліза, кальцію і фосфору.
Припустимо, щоб приготувати 20 грам сиру потрібно 50 грам молока.
Звідси отримуємо, що поживна цінність першого майже в два з половиною рази вище другого продукту.
Його можна вживати без будь-яких особливих обмежень у віці та за станом здоров'я.
- Вагітним жінкам він рекомендований в цілях профілактики недоліки кальцію в організмі, що може загрожувати погіршенням стану нігтів, волосся і зубів;
- Дітям цей кисломолочний продукт допомагає повноцінно розвиватися фізично і розумово. Але варто враховувати калорійність цього продукту — не більше 18% жиру;
- Літнім людям рекомендується вживання сиру помірної калорійності, щоб заповнювати дефіцит кальцію;
- Також даний продукт допомагає стабілізувати рівень гемоглобіну і активно бере участь у побудові нових клітин.
Чим обумовлюється калорійність сиру?
Рівень калорійності кожного продукту бажано знати хоча б приблизно, щоб не завдати шкоди своєму здоров'ю і тримати себе у формі.
Зокрема, кількість калорій в цьому продукті, можна підрахувати, виходячи з жирності цього продукту.
В цій статті, ви зможете прочитати як приготувати шоколадний кекс в мультиварці Поларіс.
Цікаво, які продукти підвищують гемоглобін?Тут: #deletetag#/pitanie/pravilnoe-pitanie/produktu-povucshayuschie-gemoglobin.htmlможна прочитати цю інформацію.
Тут існує пряма залежність — чим більша жирність, тим вище його калорійність.
Сир підрозділяється на три основних види:
- звичайної жирності 12% має близько 169 ккал;
- напівжирний 5% – 142 ккал;
- нежирний сорт сиру 0,6% — 110 ккал.
Таким чином, калорійність готового продукту обумовлена способом його приготування.
Якщо жирний і напівжирний сир передбачає використання сичужних ферментів, що в рази збільшує кількість калорій, то нежирний отримують кислотним способом у результаті молочнокислого бродіння.
Сир знежирений:харчова цінність, корисні властивості
Цей кисломолочний продукт з мінімальною жирністю є одним з найпопулярніших продуктів серед людей, ведучих здоровий спосіб життя і гурманів, оскільки до його складу входять всі ті ж необхідні мікроелементи, що і в жирному, а по калорійності він не перевищує значення 110 на 100 грам.
Калорійність даного знежиреного продукту обумовлена його вихідною сировиною виготовлення, як правило, це нежирні сорти молока.
Саме низька калорійність дозволяє додавати його і поєднувати з різними стравами дієтичного харчування.
Дана особливість дозволяє збагачувати організм людини корисними поживними мікроелементами без надмірної шкоди, не виходячи за рамки добового споживання кілокалорій.
У кулінарії дана біла суміш молочного походження також дуже цінується за рахунок корисності і універсальність її використання:
- сирники;
- запіканки;
- ватрушки;
- вареники;
- суфле і багато іншого.
Отже, знежирений сир має жирність 0-2%, де калорійність варіюється в межах 55-110 ккал.
Калорійність домашнього нежирного сиру, складе приблизно 87 ккал на 100 грам, якщо ж брати до уваги такий сир, як Завдя, то його калорійність складе 93 ккал на 100 грам.
Більш детально:
- 0% жирність – відповідно 69-71 ккал на 100 грам;
- 1% жирності – 79-81 ккал на 100 грам;
- 2% жирності – не більше 105 ккал на 100 грам.
Сирники зі знежиреного сиру
Дитинство будь-якої дитини неможливо уявити без сирників на сніданок.
Але це не означає, що ставши дорослими ми перестаємо їх їсти.
Адже особливо з віком необхідно поповнювати втрату кальцію, а в сирники їх не набагато менше ніж в самому продукті.
Якщо говорити про користь або шкоду даного сирного десерту, то в першу чергу потрібно враховувати його калорійність.
Підрахунок калорій можна зробити виходячи з декількох умов:
- По-перше, це спосіб їх приготування. Традиційний рецепт передбачає смаження сирників на сковороді з соняшниковою олією – це приблизно 220-230 ккал на 100 грам продукту. Запечені в духовці, мають більш низьке значення кілокалорій, приблизно на 30-50 ккал менше – це 180-200 ккал на 100 грам;
- По-друге, це склад основи сирників. Якщо вони тільки з додаванням знежиреного сиру, то калорійність не більше 200. Якщо ж приготування десерту відбувається з різними наповнювачами, наприклад, з фруктами або горіхами, калорійність сирників відповідно зростає.
Сир знежирений зі сметаною
Сирна суміш зі сметаною – це дуже практичний, смачний і корисний сніданок.
Для підрахунку калорійності цієї поживної страви, слід брати до уваги кілька моментів:
- Враховується в сукупності жирність сметани: 100-110 ккал на 100 грам – 10-15% жирності сметана, 350-380 ккал – 35% жирності;
- Враховується рецепт приготування, оптимальний варіант-це поєднання високої жирності сметани із знежиреним сиром і навпаки;
- Враховуються наповнювачі десерту – горіхи, мед, цукор, варення або сухофрукти.
Таким чином, калорійність нежирного сорти сиру зі сметаною становить приблизно не більше 250-270 ккал на сто грам страви.
Відео десерт
У цьому відео, вам розкажуть, наскільки корисний цей продукт для нашого з вами організму. Приємного перегляду!