30 май 2019 9 424

Як приготувати тісто на чебуреки з пухирцями

Прихильники здорового способу життя і правильного харчування в один голос скажуть, що чебуреки – це шкідливо, а навіть самі досвідчені гурмани скажуть, що це смачно. Кожен по-своєму, мають рацію і перші, і другі, але більшості просто подобається іноді балувати себе такими смачними, хоч і не зовсім корисними смаженими пиріжками.

Це блюдо люблять за хрустку скоринку з маленькими бульбашками і соковиту начинку. Є різні способи замішування тіста, які допомагають досягти цього.

Заварне тісто з горілкою на чебуреки з пухирцями
Інгредієнти Кількість
питної води - 315 мл
рафінованої соняшникової олії без запаху - 35 мл
горілки - 20 мл
солі - 5 г
яєць - 1 шт.
борошна - 630-700 р
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 246 Ккал
Основні плюси заварного тіста для чебуреків полягають в тому, що воно виходить пластичним і податливим так, що працювати з ним одне задоволення. Процес заварювання і такий інгредієнт, як горілка, також сприяють отриманню у готових виробів хрусткої скоринки з бульбашками.

Алгоритм кулінарних процесів:

  1. У каструльці нагріти до кипіння воду, розчинити в ній сіль і обережно влити рослинне масло;
  2. Потім акуратно всипати близько 100 г просіяного борошна. Після цього потрібно безперервно й інтенсивно розмішувати масу, щоб вона заварилася, і в ній не утворилося борошняних грудочок;
  3. Загуслу заварную основу зняти з плити і дати їй охолонути в природних умовах до кімнатної температури;
  4. Після цього додати до неї яйце, горілку розмішати. Слідом невеликими порціями вмішувати борошно, щоб консистенція маси вийшла щільною і не липнущей до рук;
  5. Готове тісто потрібно загорнути в харчову плівку і дати «дійти» протягом години. Після цього можна вже працювати з ним.

Осетинський пиріг з м'ясом — надзвичайно смачна випічка за нашими рецептами.

Як приготувати неймовірно смачний торт «Медовик» з найніжнішим кремом читайте в нашій статті. Читайте рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Як приготувати ароматний рибний суп з сьомги з вершками або пряними травами. Рецепти тут.

Тісто на хрусткі чебуреки

Приготувати хрусткі чебуреки з бульбашками, як в чебуречній, можна не тільки на заварному тісті. Дивовижний результат дає і крижана вода. За рахунок додавання в тісто вершкового масла і холодної води тісто виходить як би листковим, з-за чого його скоринка стає хрустким, а на поверхні утворюються бульбашки.

До складу цієї заготовки входять:

  • 150 мл крижаної очищеної води;
  • 80 г вершкового масла;
  • 5 г дрібної солі;
  • 500 г борошна.

Час замішування складе: 20-30 хвилин і близько години на расстаивание.

Калорійність 100 г тіста на крижаній воді – 317,9 ккал.

Послідовність замішування:

  1. Змішати разом борошно і сіль, висипати в посудину, в якій буде зручно замішувати;
  2. Потім влити туди холодну воду і розмішати, щоб не було грудочок. В результаті вийде липке, що тягнулось за руками тісто;
  3. Вершкове масло розтопити і влити в тісто, а потім ретельно вимісити, щоб воно перестало липнути до рук;
  4. Після цього скачати кулю, накрити рушником і залишити його підійти. Через годину (мінімум 30 хвилин) він готовий до формування чебуреків.

Рецепт тесту на кефірі

Часто зазвичай тісто на воді після обсмажування стає сухуватим, але цього не станеться, якщо замісити його на кефірі. Тоді випічка вийде ніжною і м'якою. Також багато господинь, які готують чебуреки саме на такому тесті, стверджують, що воно просто не може не вийти.

Для чебуреків на кефірі знадобляться:

  • 200 мл кефіру;
  • 1 яйце;
  • 10 г кухонної солі;
  • 540-720 г борошна.

Час приготування тіста займе близько 30-40 хвилин, з яких половина піде на замішування і половина на расстойку.

Калорійність заготовки на кефірі – 262,5 ккал/100 р.

Хід роботи:

  1. У глибоку миску вилити кефір, посолити і влити туди ж трохи разболтанное яйце. Все перемішати, щоб рідина стала однорідною;
  2. Потім в кефірно-яєчну суміш невеликими порціями втручається борошно. Її необхідну кількість буде залежати від її якості і жирності кефіру. У результаті повинна вийти пластична маса, не прилипающая до рук;
  3. Тесту буде достатньо 15-20 хвилин відпочити, щоб можна було приступати до ліплення.

Як приготувати смачну випічку

Коли тісто готове і вже расстоялось, можна приступати до формування і смаженні чебуреків. Є три способи, як сформувати заготовки для цього тонкого пиріжка з соковитою начинкою.

Перший: поділити тісто на однакові шматочки розміром з тенісний м'ячик. Потім кожен шматочок розкачати в найтоншу корж.

Другий спосіб: розкачати пласт, як на локшину завтовшки не більше 1 мм. Потім за допомогою блюдця вирізати правильні гуртки.

Останній, третій спосіб полягає у використанні спеціальних форм, які допоможуть сформувати правильні з красивими краями чебуреки.

Також, якщо не виходить ліпити великі пиріжки можна спробувати зробити їх невеликими. Це не позначиться суттєво на їх смак, якщо тонко розкачати тісто і класти досить начинки.

Кожну круглу заготовку потрібно подумки поділити навпіл. На одну сторону ложкою покласти начинку, відступаючи близько 1-1,5 см від краю, накрити іншою половиною і защипнути краю. Зробити красивий защипи можна за допомогою звичайної їдальні вилки, продавивши краї чебурека, прикладаючи до них зубці.

Обсмажують чебуреки на розжареному жирі. Це може бути рослинне масло, смалець або курдючний жир.

Також варто сказати кілька слів про начинку. Для смачних чебуреків начинки повинно бути більше, ніж тесту. Дотримання таких пропорцій важко зустріти у покупних чебуреків, але легко зробити, готуючи їх на власній кухні.

Більшість людей люблять хрусткі чебуреки з м'ясною начинкою. Щоб вона вийшла соковитою, у фарш потрібно влити кілька ложок крижаної води і не забути покласти достатньо цибулі, солі і чорного меленого перцю.

Тим господиням, які люблять класти у фарш часник, слід пам'ятати, що він не любить довгого контакту з м'ясом, тому його, як і зелень, потрібно класти безпосередньо перед формуванням виробів. Приємного апетиту!

Що ще почитати: