02 апрель 2019 3 720

Рецепти пухирчастого тіста для чебуреків як в чебуречних

Найчастіше при приготуванні чебуреків в домашніх умовах результат не завжди радує господинь. І виною цьому стає неправильно приготоване тісто. Для того щоб максимально смачно приготувати страву, необхідно знати точну технологію всього процесу приготування.

Можна дещо ускладнити задачу і приготувати тісто, яке в приготованому вигляді буде пузиритися і хрустіти. Для цього буде потрібно додавання горілки або мінеральної води.

Самий неординарний варіант включає в себе гаряче молоко, завдяки якому тісто заварюється. Розглянемо кілька варіантів приготування тесту, які використовуються в чебуречних.

Рецепт правильного тесту
Інгредієнти Кількість
очищена вода - 200 мл
пшеничне борошно вищого сорту - 1 стакан об'ємом в 200 мл
олія рослинна рафінована - 1 чайна ложка
сіль, спеції - на особистий розсуд
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал

Для приготування чебуреків в чебуречних, як правило, використовуються найбільш прості і швидкі рецепти, які володіють своїми секретами і нюансами.

Етапи приготування тіста:

  1. Пшеничне борошно просіяти через сито;
  2. Додати в ємність з борошном сіль, необхідні спеції, а також рослинна олія. Все ретельно перемішати;
  3. Тоненькою цівкою, поступово влити в борошно воду;
  4. Замісити м'яке і еластичне тісто. Помістити його в ємність і накрити кухонною чистою серветкою;
  5. Залишити для відпочинку на 30 хвилин, а після можна приступати до ліплення чебуреків. Завдяки наданому часу тісто стане м'яким і не буде липнути до рук.

Тісто на мінералці з пухирцями

Цей рецепт має свою особливу технологію, яка відрізняється від попереднього варіанту. Для приготування буде потрібно наявність такого переліку інгредієнтів:

  • борошно пшеничне вищого сорту – 650 грам;
  • вода мінеральна – 280 мл;
  • олія рослинна рафінована 100 мл;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • цукор – 1 чайна ложка.

Час приготування – 2 години 35 хвилин.

Калорійність – 212 ккал.

Безпосередні кроки щодо приготування тіста на мінеральній воді:

  1. Вилити мінеральну воду в ємність і трохи підігріти її на плиті;
  2. Додати необхідну кількість цукру, солі і заважати рідину до повного розчинення доданих сипучих складових;
  3. Підготовлене кількість пшеничного борошна розділити на дві однакові частини;
  4. Першу частину борошна дуже повільно висипати в теплу мінеральну воду, постійно при цьому перемішуючи суміш. Відставити на 15 хвилин;
  5. Рослинна олія на плиті довести до температури кипіння і додати в рідкий склад. Ретельно перемішати;
  6. Потім додати в ємність другу частину борошна таким же повільним темпом;
  7. Заважати протягом п'яти хвилин;
  8. Коли склад стане більш густим можна приступити до замішування тіста руками. В кінцевому результаті повинно вийти м'яке і дуже слухняна тісто;
  9. Накрити його рушником і залишити не менше ніж на дві години, попередньо помістити його в пакет з поліетилену і додатково накривши рушником;

Тісто з горілкою для хрустких чебуреків як в чебуречній

Завдяки горілці тісто стає дуже хрустким, що робить чебуреки більш смачними й незвичайними. Для їх приготування варто підготувати:

  • олія рослинна рафінована – 8 столових ложок;
  • пшеничне борошно вищого сорту – 4 склянки стандартних розмірів;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • сіль – 2 невеликих щіпки;
  • горілка – 1 чайна ложка;
  • очищена вода – 250 мл

Час приготування – 2 години.

Калорійність – 263 ккал.

Приготування тіста:

  1. Очищену воду вилити в ємність і розчинити в ній необхідну кількість цукру і солі;
  2. Борошно просіяти через сито в окрему ємність і влити в неї тоненькою цівкою підготовлену воду;
  3. В цей же час додати рослинне масло і горілку;
  4. Перемішати склад ложкою, а потім викласти на стіл і вимісити дуже еластичне тісто;
  5. Накрити серветкою і залишити на 20 хвилин;
  6. Потім знову вимісити тісто і знову залишити на такий же час. Цю процедуру необхідно виконати ще два рази;
  7. В кінцевому підсумку тісто стане більш слухняним і перестане липнути до рук.

Рецепт ароматного хліба на кефірі без дріжджів в духовці, хлібопічці або мультиварці.

Риба, запечена з овочами і ароматними травами — спробуйте наш рецепт.

Як приготувати заварне тісто на пиріжки для будь-якої начинки.

Рецепт заварного тіста на молоці

Завдяки використанню в процесі приготування молока виходить досить пластичне і м'яке за текстурою тісто. Чебуреки виходять з м'якою та листкової оболонкою. Тут буде потрібно наступний перелік складових:

  • пшеничне борошно вищого сорту – 450 грам;
  • молоко з мінімальним відсотком жирності – 250 мл;
  • горілка – 75 мл;
  • сіль – половина чайної ложки.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 244 ккал.

Необхідні кроки з приготування заварного тіста на молоці:

  1. Добре нагріти молоко на плиті і додати в нього сіль. Перемішати до повного розчинення солі;
  2. Борошно просіяти на чистий стіл, зробити в ній поглиблення, в яке тоненькою цівкою вливається гаряче молоко з сіллю;
  3. Перемішати склад, поступово при цьому додаючи горілку. Поступово тісто має стати гущі;
  4. При отриманні дуже жорсткого грудки варто змочити руки і обминати ними тісто. При, навпаки, занадто рідкою масою варто додати відсутню кількість борошна;
  5. Готовий грудку тіста потрібно загорнути в плівку харчового призначення і помістити в холодильну камеру на півгодини.

Як робити класичну начинку

Для приготування звичайній класичній начинки для чебуреків потрібно:

  • свинячий фарш – 350 грам;
  • ріпчаста цибуля – 150 грам;
  • крижана вода (при бажанні можна замінити молоком такої ж температури) – 30 грам;
  • свіжа зелень (будь-яка) – 1 пучок середніх розмірів;
  • спеції – на особистий розсуд.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 366 ккал.

Безпосереднє приготування начинки, а також подальший процес ліплення і смаження страви:

  1. Ріпчасту цибулю звільнити від лушпиння, дрібно подрібнити за допомогою гострого ножа або м'ясорубки (блендера);
  2. Зелень промити, обсушити, дрібно нарізати і перемішати разом з подрібненою цибулею;
  3. Додати цю суміш до свинячого фаршу і дуже ретельно перемішати складу;
  4. Додати воду і спеції, знову ретельно перемішати;
  5. Тепер можна приступити до ліплення чебуреків. Для цього тісто розділяється на невеликі кульки. Після чого кожен з кульок розкачується в тоненький круглий пласт. Важливо зауважити, що тісто має бути тонким, але, ні в якому разі не прозорим;
  6. Подумки розділити пласт на дві половини, а потім на одну з половин викласти тонкий шар підготовленої начинки;
  7. Скласти пласт навпіл і дуже щільно защипнути краю;
  8. На сковороду налити масла так, щоб чебурек міг поринути в нього повністю і максимально нагріти, а потім викласти підготовлені заготовки;
  9. Вогонь виставити на середню інтенсивність, для того щоб начинка встигла просмажиться;
  10. Після того як обидві сторони чебурека знайдуть золотистий колір можна діставати з сковороди готове ароматне блюдо.

Ідеї оригінальних начинок для чебуреків

Класичний рецепт приготування чебуреків включає в себе, звичайно ж, м'ясо. Але існують оригінальні варіанти, які включають найнеймовірніші, здавалося б, інгредієнти. Розглянемо найбільш цікаві види:

  1. Філе минтая, ріпчасту цибулю, маргарин, спеції. Для приготування необхідно подрібнити в блендері рибне філе з цибулею. Потім додати розм'якшений маргарин і спеції. Ретельно перемішати і приступити до ліплення чебуреків;
  2. Сир фета, твердий сир. Подрібнити обидва види сиру на тертці, перемішати і сформувати чебуреки;
  3. Капуста, цибуля, морква, спеції. Подрібнити цибулю і моркву, обсмажити до золотистого кольору, а потім нашаткувати капусту і відправити в сковороду. Загасити трохи для отримання м'якого стану капусти. Додати сіль і необхідні спеції;
  4. Консервована квасоля, цибуля, коріандр. Для приготування нарізати дрібно цибулю, додати товчений коріандр і обсмажити трохи на сковороді до отримання золотистого кольору. Потім додати туди ж трохи розм'якшену попередньо квасолю і тушкувати;
  5. Зварені круто яйця, готовий рис, жирна сметана, зелень. Порубати дрібно зелень, яйця і змішати з рисом. Додати рис і сметану, добре перемішати.

Корисні поради

  1. У тому випадку, якщо готові чебуреки вийшли занадто твердими необхідно скласти їх в каструлю гарячими і накрити кришкою. Залишити на деякий час. Після цього страву стане м'яким;
  2. Під час смаження чебуреків варто стежити за руками – вони повинні бути повністю сухими, оскільки в тому випадку, якщо на сковороду потрапить хоча б маленька крапля води, можна отримати дуже небезпечний опік;
  3. Для того щоб зробити страву більш красивим, можна защипывать краю з допомогою виделки, роблячи своєрідні ребра.

Чебуреки – це дуже поширене блюдо, яке може залучити кожного любителя смаженого м'яса. Приготування їх не складе особливих труднощів, якщо знати певні нюанси і секрети. Іноді чебуреки готують з начинкою, не включає в себе м'ясо, що дозволяє отримати абсолютно нове неординарне блюдо.

Що ще почитати: