11 март 2019 1 671

Як правильно приготувати заварне тісто для чебуреків

Чебуреки вперше почали створювати для своїх сімей тюркські, а також монгольські народи. Поступово рецепти перекочували в інші країни і набули особливого поширення. Найдавніші з них включають найбільш прості інгредієнти, а саме: борошно, вода, м'ясо і сіль.

Пізніше досвідчені кулінари стали додавати в борошно різні рідини, як пиво, каву та інші. Класичні чебуреки повинні обов'язково відрізнятися насиченою начинкою, неодмінно м'ясний.

Кухаря в східних країнах дуже щедрі на всілякі приправи і гострі пряності. Нижче ми розповімо, як готувати смачне заварне тісто для чебуреків кількома способами і, власне, самі чебуреки.

Найпростіший рецепт
Інгредієнти Кількість
Вода мінеральна (замість звичайної питної) - 300 мл
Соняшникова олія - 4 столові ложки
Борошно - 0,6 кг
Сіль - 5 г
Цукор - 5 г
Чорний і червоний мелений перець - на смак
Цибулю - 0,35 кг
М'ясо будь - 0,7 кг
Бульйон - півсклянки
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 Ккал
Деяким людям здається, що готувати таке блюдо непросто. В реальності ж немає нічого складного в процесі приготування чебуреків. Необхідні найпоширеніші продукти. Простий рецепт дозволить отримати якісне блюдо і не витрачати при цьому багато сил і часу.

Етапи виготовлення чебуреків з заварного тіста простим способом:

  1. У теплій воді розчиняють цукор, сіль, додають просіяне борошно;
  2. Тісто замішують до напіврідкого стану (це можна перевірити, якщо увіткнути в неї ложку – вона поступово опускається);
  3. У тісто додають масло (кипляче), перемішують;
  4. Продовжують заміс до еластичного стану тесту;
  5. Дають йому постояти приблизно 25-30 хвилин;
  6. Готують начинку: м'ясо рубають в м'ясорубці, додають бульйон і дають настоятися 10 хвилин, цибулю подрібнюють, висипають в м'ясо, фарш солять і перчать;
  7. Тісто розкачують, вирізують з нього гуртки;
  8. На кожен млинець» викладають начинку, і защипують;
  9. Готують чебуреки в киплячому маслі, підсмажуючи їх з обох боків до утворення скоринки.

Варіант приготування за допомогою окропу

Від способів приготування і тих чи інших інгредієнтів залежить і якість готового продукту. Такий секрет кулінарів, як використання окропу, дозволяє створити неймовірно оригінальне блюдо, з пухирчастої та хрусткою скоринкою.

Незважаючи на те, що заварне тісто для чебуреків виходить тонким, воно не здатне до розривів, але разом з тим досить смачне і м'яке. Цим рецептом можуть скористатися люди, охочі надати чебуреків особливу «родзинку».

Необхідні інгредієнти:

  • М'ясо (краще різних видів – яловичина, свинина, птиця) – 600 г;
  • Цибуля – 250 г;
  • Вода для фаршу – 0,5 склянки;
  • Борошно – 4 звичайних склянки;
  • Яйця – 1 штука;
  • Сіль – 0,5 ч. л. (для борошна) і за смаком – для м'яса;
  • Вода для борошна – півтори склянки;
  • Соняшникова олія – 40 р.

Час приготування: 60 хвилин. Калорійність: 240 кілокалорій в 100 г готового чебурека.

Етапи роботи:

  1. У воду всипають сіль, виливають масло, все доводять до кипіння;
  2. У окріп висипають борошно в обсязі менше склянки, дуже швидко перемішують, щоб не з'явилося грудок;
  3. Краще залишити тісто стояти вночі, щоб вранці приготувати чебуреки;
  4. З тіста формують окремі коржі і розгортають їх;
  5. У прокручене на м'ясорубці м'ясо додають цибулю і сіль;
  6. Кладуть начинку на пласти з тіста защипують краю;
  7. Обсмажують чебуреки в соняшниковій олії.

Завдяки гарячій воді, страва виходить особливо оригінальним і смачним. Важливо вміло замісити тісто для чебуреків заварне на окропі, виключивши утворення грудок, які можуть його зіпсувати.

Імбирні пряники з глазур'ю рецепти з фото.

Читайте як правильно приготувати корейську спаржу — рецепт тут.

Для дитячого свята приготуйте торт з мастики «Маша і ведмідь». Покроковий рецепт з фото допоможе вам приготувати яскраве і барвисте ласощі для дітей.

Рецепт хрусткого заварного тіста для чебуреків

У попередньому рецепті говорилося про те, як виготовити чебуреки на гарячій воді, при цьому виходить оригінальне блюдо. Однак домогтися хрусткої скоринки можна і без необхідності додавати гарячу воду в заварне тісто.

Ефекту оригінальної скоринки реально досягти і іншим способом, при використанні невеликої кількості горілки.

Інгредієнти для приготування чебуреків з хрусткою скоринкою:

  • Яловичина — 260 г;
  • Свинина – 260 г;
  • Борошно – 800 г;
  • Горілка – 6 мл;
  • Молоко — півсклянки;
  • Цукор – 5 г;
  • Сіль (для тіста) – близько половини чайної ложки;
  • Сіль (для м'яса) – за смаком;
  • Олія соняшникова – 160 мл;
  • Вода – 250 мл;
  • Ріпчаста цибуля – 1 цибулина;
  • Петрушка і кріп – за смаком.

Час приготування: 75 хвилин. Калорійність: 230 кілокалорій в 100 г готового продукту.

Виготовлення чебуреків з хрусткою скоринкою:

  1. Спочатку просівають борошно, потім висипають її гіркою на велику дошку і роблять виїмку;
  2. В отриману виїмку висипають цукор, сіль, ллють воду, горілку і рослинне масло;
  3. Заварне тісто замішують;
  4. Його залишають на тривалий час простою (для цього тісто треба накрити тканиною), приблизно на годину і більше;
  5. Краще, якщо заміс і наполягання тесту буде проведено кілька разів;
  6. М'ясо прокрутити через м'ясорубку, додають дрібно нарізану цибулю, зелень, перчать, солять, приправляють молоком (все перемішують);
  7. З тіста роблять джгут, нарізають на шматочки;
  8. Кожен зі шматків розкочують в тонкий пласт;
  9. На кожен отриманий «млинець» викладають м'ясну начинку, і защипують краю;
  10. Для формування специфічної форми чебуреків найкраще зробити виделкою характерні сліди по краях;
  11. Для смаження використовують глибоку сковорідку, чебуреки занурюють у киплячу олію;
  12. Коли на обох боках чебуреків утворюється красива корочка, їх можна вважати готовими.

Поради господиням

Знаючи основні способи приготування чебуреків з заварного тіста, можна втілювати в життя будь-яку кулінарну фантазію.

Наприклад, досвідчені кухарі додають в начинку будь-які інгредієнти, включаючи прянощі і подрібнені овочі, а також молочнокислі продукти. Різні додаткові приправи і зелень додають їй вишуканість і оригінальність.

Досвідчені чебуречники радять наступне:

  • Для розм'якшення чебуреків (у разі їх твердості) їх складають один на одного і накривають мискою, через певний час вони стануть більш м'якими;
  • Щоб отримати оригінальну форму чебуреків, їх краю продавлюють з допомогою виделки (з нечастими зубами);
  • Неможливо з точністю вгадати, скільки знадобиться борошна в процесі приготування такої страви, з цієї причини краще мати запасне невелика кількість (до того ж, слід враховувати і її витрата на посипання дошки для роботи з тестом).

Чебуреки з заварного тесту може приготувати будь-яка людина, якщо буде слідувати порадам фахівців і дотримуватися класичних рецептів. Рекомендується брати борошно вищого гатунку, але й інші сорти не зіпсують страву.

Що ще почитати: