Готуємо вершково-заварний крем до будь-якого десерту
Якщо вам набрид класичний заварний крем, то саме час спробувати щось смачне, складне, яскраве і насичене! Сьогодні готуємо класичні рецепти, але з додаванням вершків та вершкового масла.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершкове масло - | 0,2 кг |
цукор - | 200 г |
10% вершки - | 0,5 л |
ванілін - | 2 дрібку |
жовтки - | 2 шт. |
борошно - | 20 г |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 322 Ккал |
Швидкий рецепт смачного крему, який підійде до будь-якого десерту. Не повірите, але виходить він настільки смачним, що його можна їсти просто ложкою!
Як приготувати:
- Яйця відразу ж поділіть в окремі ємності (на білки і жовтки).
- Влийте до жовтків вершки, додайте крохмаль, цукор і ванілін.
- Все це ретельно перемішайте і приберіть на плиту.
- Постійно помішуючи, доведіть масу до кипіння.
- З цього моменту, помішуючи, варіть до густої консистенції.
- Після цього зніміть масу з вогню і дайте охолонути до кімнатної температури.
- Заздалегідь дістаньте масло, розкрийте його, щоб стало м'яким.
- Додайте його у остиглий крем і ретельно перемішайте або збийте.
- Далі використовуйте за призначенням.
Порада: щоб аромат був яскравіше, використовуйте свіжий стручок ванілі.
Вершково-заварний крем без яєць
Якщо вам більше подобаються прості та легкі варіанти, приготовані без додавання яєць, то наступний рецепт для вас. Дерзайте!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошно | 20 г |
цукор | 0,1 кг |
вода | 100 мл |
вершкове масло | 0,1 кг |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 379 ккал |
Як приготувати:
- Цукор засипте в сотейник, додайте половину води.
- Приберіть ємність з вмістом на плиту.
- Готуйте сироп до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.
- Другу частину води підігрійте і з'єднайте з борошном так, щоб не було грудочок.
- Як тільки сироп почне кипіти, влийте в неї борошняну суміш.
- Коли маса почне густіти, зніміть його з вогню.
- Дайте охолонути до кімнатної температури, вмішайте олію і збийте.
- Збивайте до тих пір, поки маса не стане щільною, соковитою і білої.
- Приберіть на десять хвилин у холодильник, потім використовуйте за призначенням.
Порада: щоб все вийшло максимально насичено, використовуйте жирне масло.
Заварний крем з вершками для торта «Наполеон»
Якщо ви збираєтеся готувати «Наполеон», обов'язково збережіть собі рецепт крему. Він виходить неймовірно пишним, легким та неймовірно смачним!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
молоко | 0,5 л |
жовтки | 4 шт. |
вершки | 0,5 л |
цукор | 60 г |
борошно | 30 г |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 131 ккал |
Як приготувати:
- Жовтки помістіть в глибоку ємність, додайте до них цукор.
- Збийте вінчиком або міксером до пишноти і легкості.
- Налийте Молоко в іншу ємність, з'єднайте з борошном.
- Влийте до маси жовтки і збийте, потім приберіть на плиту.
- Постійно помішуючи, доведіть до густої консистенції.
- З цього моменту зніміть з вогню і дайте повністю охолонути.
- За цей час вершки залийте в високу чашу, збийте їх віночком до стійких піків.
- Змішайте з остившім кремом до гладкості.
Як готувати зі згущеним молоком для еклерів і трубочок
Перед вами класичний вершковий варіант заварного крему зі згущеним молоком. Він зробить все ще смачніше!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 2 шт. |
цукор | 80 г |
вершкове масло | 300 г |
ванілін | 2 г |
молоко | 250 мл |
згущене молоко | 1 банку |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 376 ккал |
Як приготувати:
- Олію заздалегідь дістаньте і розкрийте його, щоб воно нагрілося і стало м'яким.
- Яйця розбийте в миску, посипте їх цукром.
- З допомогою віночка збийте компоненти в пишну, легку масу.
- Молоко залийте в сотейник і приберіть на плиту, доведіть до кипіння.
- Влийте до нього яєчну масу і варіть до густоти.
- Після цього зніміть з вогню і остудіть до кімнатної температури.
- Додайте масло і збийте до пишноти.
- Коли маса збільшиться в два рази, влийте згущене молоко і збийте знову до гладкості.
Порада: цієї кількості вистачить на повноцінний торт.
Читайте також, як робити крем для виготовлення трояндочок на торт.
А тут можна дізнатися, як приготувати полуничний крем для торта.
Крем для пирога — популярні рецепти на вибір.
Вершково-білковий заварний крем
За рахунок білків даний варіант буде дуже повітряним і легким. Так що якщо вам потрібна начинка для трубочок, приміром, то ця підійде ідеально!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 240 г |
вершкове масло | 230 р |
сіль | 1 пучку |
білки | 4 шт. |
вода | 0,2 л |
ванілін | 2 г |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 356 ккал |
Як приготувати:
- Олію заздалегідь дістаньте та розкрийте, наріжте на кубики.
- Дайте йому нагрітися до кімнатної температури, стати м'яким.
- У сотейник налийте воду і доповніть її цукром.
- Приберіть на плиту і доведіть до стану, коли цукор повністю розтане.
- Після цього збільште вогонь і дайте сиропу закипіти.
- Білки залийте в глибоку чашу, збийте їх міксером до піків.
- Доведіть Сироп до 112 градусів і зніміть з вогню.
- Тонкою цівкою почніть вливати його в білки, не перестаючи збивати масу.
- Продовжуйте збивати компоненти, навіть якщо весь сироп вже залитий. Збивайте до тих пір, поки дно ємності не стане холодним.
- По одному кубику додавайте масло, не перестаючи збивати масу.
- В кінці введіть сіль і ванілін і збивайте до правильної консистенції.
Корисні поради
Якщо ви готуєте заварний крем для святкового столу (в пиріг, трубочки або торт), то радимо вам використовувати свіжий стручок ванілі. Він додасть набагато більше смаку і аромату, ніж ванілін.
Щоб крем був максимально насиченим, відправте його на одну ніч у холодильник. За цей час всі інгредієнти добре з'єднаються, і буде ще смачніше. Але обов'язково при цьому затягніть плівкою або накрийте кришкою, щоб не «зловити» інші запахи з холодильника.
Заварний крем – це класика, яка завжди буде актуальною. Додавайте його у всілякі десерти і насолоджуйтеся, тому що це шалено смачно!