31 март 2019 3 017

Як приготувати заварний крем на молоці

Приготування тортів – справжнє мистецтво, яким намагаються опанувати багато кулінари. Густий, смачний заварний крем – невід'ємний інгредієнт багатьох тортів та інших десертів.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
цукор - 0,5 склянки
молоко - 500 мілілітрів
борошно - 50 грам
ванільний цукор - 5 грам
яєчні жовтки - 4 штуки
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 215 Ккал
Класичний заварний крем на молоці найчастіше застосовується для начинки смачних еклерів, а також тортів. Для його приготування за цим рецептом, не потрібно ніяких дорогих і рідких продуктів – вони є на кухні в кожної господині.

Незважаючи на всю простоту приготування цього крему, він виходить дуже ніжним, смачним.

  1. Молоко налити в сотейник і закип'ятити його;
  2. У каструльці розтерти охолоджені жовтки з цукром і ваніліном, поступово додаючи необхідну кількість борошна;
  3. Акуратно ввести молоко в жовтки, постійно помішуючи, а потім поставити ємність на вогонь і довести до кипіння.
  4. Варити масу на невеликому вогні 7 хвилин постійно помішуючи, щоб він став густим.

Дотримуючи всі інструкції і рекомендації, навіть у початківця кулінара вийде приготувати крем для самих різних десертів.

Салат з крабовими паличками і помідорами — спробуйте цю легку закуску.

Як приготувати смачну картоплю фрі без фритюру читайте в нашій статті.

Класичний рецепт тістечка картопля без згущеного молока тут.

Заварний крем на молоці для Наполеона

Приготувати торт «Наполеон» таким чином, щоб він танув у роті – справжнє мистецтво. Краще всього він виходить в тому випадку, якщо готувати його за класичним рецептом. Приготувати заварний крем для цього десерту не складе особливої праці.

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 220 грам цукру;
  • молоко – 1 літр;
  • борошно – 3 столові ложки;
  • ванілін;
  • масло вершкове – 1 пачка.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 206 ккал.

Ніжний і смачний крем для торта «Наполеон» виходить далеко не у всіх, але з цим рецептом, кожна жінка і навіть чоловік зможуть стати професіоналами в кулінарії.

  1. У глибокій ємності з'єднати охолоджені яйця, ванілін, необхідну кількість цукру і борошна, а потім добре збити міксером;
  2. Влити в отриману суміш невеликими порціями молоко і ретельно збити, щоб маса стала однорідною;
  3. Вилити рідину в каструлю і поставити її на маленький вогонь, постійно помішуючи масу довести її до кипіння;
  4. Як тільки крем стане густим і з'являться перші ознаки кипіння, зняти каструлю з вогню і охолодити її вміст;
  5. При бажанні, можна додати вершкове масло. Для цього його потрібно залишити на деякий час в теплому приміщенні, щоб воно стало м'якішим, і збити його міксером, потім додати ледь теплий крем, не перестаючи при цьому вимішувати.

Готовий крем використовувати на свій розсуд – для торта чи інших ласощів.

Молочний крем без борошна для бісквіта

Приготувати хороший заварний крем з однорідною консистенцією – завдання, з якими можуть впоратися не всі господині. Борошно – компонент, який при недбалому відношенні, може зіпсувати самий смачний крем маленькими грудочками, від яких важко позбутися. Якщо крем за класичним рецептом не виходить, його можна приготувати і без борошна.

Інгредієнти:

  • 600 мілілітрів молока;
  • 6 жовтків;
  • 120 грам цукру.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 215 ккал.

З-за відсутності в цьому рецепті борошна, необхідно дуже ретельно виконувати всі інструкції, щоб крем вийшов дійсно смачним і ніжним.

  1. Цукор і охолоджені жовтки збити міксером до утворення гарної і густої піни, додати до них молоко і ще раз добре збити;
  2. Поставити сотейник з молочно-яєчною сумішшю на вогонь і готувати на невеликому вогні, постійно помішуючи, поки маса не загусне.

Найкраще просочувати такою масою бісквіти, які стають від цього ще ніжнішою і ароматнішою.

Як обійтися без яєць

Приготувати заварний крем без яєць – випробування, з якими можуть впоратися всі господині дуже просто і легко. Він ідеально підійде для просочення бісквітів, тортів, еклерів, але його також можна подавати як окремий десерт.

Інгредієнти:

  • 6 ложок борошна;
  • 1 літр молока;
  • 300 грам цукру;
  • ванілін;
  • 150 грам вершкового масла.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 205 ккал.

Готувати такий крем – одне задоволення:

  1. Молоко вилити в сотейник, додати до нього ваніль за смаком і цукор, поставити на вогонь і нагрівати;
  2. Вершкове масло викласти в сотейник і поставити його на вогонь, щоб воно розтопилося, а потім, постійно помішуючи ввести муку і прожарити її протягом 3 хвилин на маленькому вогні;
  3. Зняти ємність з борошном і маслом, ввести в цю суміш гаряче молоко, постійно помішуючи, а потім повернути каструльку на вогонь і варити масу, поки вона не стане густою. Щоб суміш не пригоріла, її необхідно весь час помішувати вінчиком.

Такий крем дуже смачний і ніжний, незважаючи на те, що в ньому немає яєць. При бажанні, його можна ароматизувати, додавши різні добавки.

Корисні поради

Приготування заварного крему – випробування, з яким справиться, при бажанні, кожна господиня. Щоб він точно вийшов, найкраще ознайомитися з декількома секретами:

  1. Для приготування краще всього використовувати сотейник з товстим, подвійним дном. Такий посуд забезпечує рівномірний нагрів рідини по всьому периметру, тому маса не буде пригорати;
  2. Для помішування крему, коли він буде готуватися на вогні, краще всього використовувати якісні дерев'яні лопатки, і робити це так, ніби на дні малюються вісімки, щоб забезпечити рівномірне помішування по периметру всього дна – тоді ласощі не пригорить;
  3. Якщо крем на вогні ніяк не виходить, можна убезпечити себе і приготувати його на водяній бані – на це піде більше часу, але зате нічого не пригорить. Крім того, такий варіант готування ідеально підходить для мам з маленькими дітьми – можна відволіктися на пару хвилин, щоб дитина не постраждала під час ігор і одночасно приготувати до вечері смачний десерт, зайвий раз не хвилюючись, що щось не вийшло;
  4. Якщо в масі утворилися невеликі грудочки, можна протерти її через сито, тоді консистенція стане такий, як треба.

Використовуючи ці прості секрети, можна приготувати справді смачний і чудовий заварний крем. З його допомогою можна створити різні десерти, тортики. Експериментуючи і додаючи різні добавки до інгредієнтів, кожен раз можна отримувати нове звучання.

Ванільний цукор, какао, мелена кокосова стружка або кави – ці добавки привнесуть у смак оригінальні і незвичні нотки. Трохи змінити колір крему можна за допомогою невеликої кількості куркуми, яка додасть йому ніжний, золотистий відтінок.

Щоб привнести в крем горіхові нотки, можна використати трошки підсмажений фундук або арахіс. А щоб консистенція маси була такою, як треба, горішки перебиваються з допомогою блендера до стану дрібної крихти, а потім вводяться в кінці приготування, і ретельно перемішуються.

Що ще почитати: