18 апрель 2019 5 065

Желе з вершків: 4 надзвичайно ніжних десерту

Щоб приготувати желе з соку, вершків, соусу, молока, потрібно лише вміти працювати з желатину або агар-агаром. Сьогодні ми взяли більш простий варіант, і у нас вийшов дуже апетитний і смачний десерт!

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
желатин - 10 г
20% вершки - 0,5 л
вода - 60 мл
ванілін - 2 г
цукор - 80 г
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 145 Ккал

Менш ніж за годину на вашому столі опиниться готове желе з вершків, у якого божевільний смак, а текстура більш ніж насичена! Спробуйте, вам сподобається.

Як приготувати:

  1. Желатин засипте в невелику піалу.
  2. Залийте водою і дайте настоятися хвилин тридцять.
  3. Вершки залийте в сотейник і додайте цукор.
  4. Приберіть на плиту і готуйте, помішуючи, до тих пір, поки він не розчиниться.
  5. Після цього зніміть з вогню і додайте желатин.
  6. Заважайте, поки він повністю не розчиниться.
  7. Готову масу перелийте в форми і дайте охолонути до кімнатної температури.
  8. Після цього приберіть в холодильник на дві години.

Порада: перед подачею можна прикрасити десерт подрібненими ягодами, перетертими з цукром.

Желе з вершками і шоколадом шарами

Якщо десерт призначений для свята і гостей, то цей рецепт підійде ідеально! Тут буде не тільки вершковий смак, його доповнить шоколадний. Це дуже апетитно виглядає!

Шоколадний шар:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
желатин 5 г
какао 20 г
вода 0,1 л
цукор 60 г
вершки 0,1 л

Вершковий шар:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ванілін 2 г
цукор 60 г
сік лимона 10 мл
вода 0,1 л
вершки 0,1 л
желатин 5 г
жовток 1 шт.
Час приготування: 495 хвилин Калорійність на 100 грам: 154 ккал

Як приготувати:

  1. Желатин з'єднайте з водою для обох шарів, але в окремих ємностях.
  2. Дайте йому набрякнути протягом тридцяти хвилин.
  3. Для шоколадного шару в ємності з'єднайте вершки з какао.
  4. Додайте цукор і ретельно змішайте всі.
  5. Один желатин підігрійте так, щоб він став рідким, але не доводите до кипіння.
  6. Після цього влийте його в шоколадну масу, ретельно перемішайте.
  7. Половину маси розподіліть за формами, приберіть в холодильник на дві години.
  8. За цей час підготуйте вершкову частина і для неї змішайте жовток з цукром.
  9. Збийте компоненти в пишну масу, змішайте з соком лимона і ваніліном.
  10. Другий желатин теж розтопіть, влийте до яєчної маси.
  11. Туди ж додайте вершки і ретельно перемішайте.
  12. Отриману масу (половину) розподіліть за формами поверх шоколадного шару.
  13. Приберіть до застигання, потім дістаньте і вилийте зверху залишки шоколадного желе.
  14. Потім знову розподіліть вершкове желе і приберіть на дві години на холод.
Порада: якщо какао погано розчиняється у вершках, спробуйте підігріти їх небагато.

Вершкове желе з бананом і ківі

Не просто желе, а повноцінний фруктовий десерт. Складається він з тропічних інгредієнтів і навіть трохи схожий на торт, так що можна готувати навіть для гостей!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ківі 1 шт.
молоко 0,4 л
цукор 60 г
ванілін 2 г
банан 1 шт.
желатин 15 г
вода 100 мл
Час приготування: 630 хвилин Калорійність на 100 грам: 92 ккал

Як приготувати:

  1. Желатин засипте в ємність, залийте його водою і перемішайте.
  2. Дайте настоятися тридцять хвилин, за цей час гранули набухнуть.
  3. Після цього масу нагрійте на водяній бані до повного розчинення.
  4. Молоко підігрійте і додайте в нього цукор з ваніліном.
  5. Коли компоненти повністю розчиняться, влити розтоплений желатин.
  6. Ківі очистіть і наріжте півкільцями, банан – кільцями.
  7. На дно невеликої піали викладіть трохи ківі і залийте желейної масою.
  8. Через дві години зверху викладіть кільця бананів і їх теж залийте, приберіть остигати.
  9. Повторіть шари до тих пір, поки не закінчиться вершкова маса. Залишками фруктів прикрасьте вже готовий десерт.

Порада: можна в якості одного шару використовувати консервовані ананаси.

Читайте також, як приготувати желе з свіжої або замороженої вишні.

Хочете спробувати десертне желе з йогурту? Ось рецепти цього простого і смачного ласощі.

А в цій статті ви дізнаєтеся, як зробити сметанне желе з какао.

Полуничний десерт зі збитими вершками

Якщо у вас є невеликі силіконові формочки, ви просто зобов'язані приготувати полуничне желе з вершків! Настільки красивою подачі десерту ви ще не бачили. Це дуже апетитно, яскраво, смачно і в міру солодко.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лимонний сік 30 мл
цукор 60 г
вода 0,2 л
полуниця 500 г
желатин 30 г
33% вершки 0,3 л
полуничний сік 100 мл
ванілін 2 г
Час приготування: 280 хвилин Калорійність на 100 г: 77 ккал

Як приготувати:

  1. Желатин засипте в ємність і додайте до нього воду.
  2. Перемішайте і дайте набрякнути протягом тридцяти хвилин.
  3. Полуницю промийте, приберіть хвостики.
  4. Далі наріжте їх четвертинками і викладіть скибочки на дно форми.
  5. Сік полуниці змішайте з половиною цукру і половиною лимонного соку.
  6. Отриману масу нагрійте так, щоб кристали розчинилися.
  7. Додайте половину желатину і перемішуйте, поки він не розчиниться.
  8. Коли маса трохи охолоне, вилийте її на полуницю і приберіть форми на три години в холодильник.
  9. Вершки з'єднайте з залишками цукру, ваніліном і соком лимона.
  10. Приберіть на плиту і нагрійте до розчинення компонента.
  11. Трохи остудіть і введіть желатин, ретельно перемішайте.
  12. Коли маса охолоне до кімнатної температури, дістаньте полуницю і вилийте зверху.
  13. Приберіть в холодильник на всю ніч.
Порада: щоб желе дістати з форми і красиво подати, опустіть їх на кілька секунд у гарячу воду.

Корисні поради

Коли вже набряклий желатин підігрівається, його ні в якому разі не можна доводити до кипіння. У зворотному випадку він втратить свої властивості, і десерт просто не застигне.

Подавайте десерт цікаво! Використовуйте для цього різні глазурі, соуси, свіжі ягоди або фрукти, кокосову стружку, шоколад, горіхи, сухофрукти та ін.

Желе з вершків – це як мінімум поживно! Але це також дуже смачно, свіжо, а якщо подумати над подачею, то ще й дуже апетитно. Готується швидко, тільки чекати доведеться довго, але воно того варте!

Що ще почитати: