Желе з вершків: 4 надзвичайно ніжних десерту
Щоб приготувати желе з соку, вершків, соусу, молока, потрібно лише вміти працювати з желатину або агар-агаром. Сьогодні ми взяли більш простий варіант, і у нас вийшов дуже апетитний і смачний десерт!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
желатин - | 10 г |
20% вершки - | 0,5 л |
вода - | 60 мл |
ванілін - | 2 г |
цукор - | 80 г |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 145 Ккал |
Менш ніж за годину на вашому столі опиниться готове желе з вершків, у якого божевільний смак, а текстура більш ніж насичена! Спробуйте, вам сподобається.
Як приготувати:
- Желатин засипте в невелику піалу.
- Залийте водою і дайте настоятися хвилин тридцять.
- Вершки залийте в сотейник і додайте цукор.
- Приберіть на плиту і готуйте, помішуючи, до тих пір, поки він не розчиниться.
- Після цього зніміть з вогню і додайте желатин.
- Заважайте, поки він повністю не розчиниться.
- Готову масу перелийте в форми і дайте охолонути до кімнатної температури.
- Після цього приберіть в холодильник на дві години.
Порада: перед подачею можна прикрасити десерт подрібненими ягодами, перетертими з цукром.
Желе з вершками і шоколадом шарами
Якщо десерт призначений для свята і гостей, то цей рецепт підійде ідеально! Тут буде не тільки вершковий смак, його доповнить шоколадний. Це дуже апетитно виглядає!
Шоколадний шар:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
желатин | 5 г |
какао | 20 г |
вода | 0,1 л |
цукор | 60 г |
вершки | 0,1 л |
Вершковий шар:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
ванілін | 2 г |
цукор | 60 г |
сік лимона | 10 мл |
вода | 0,1 л |
вершки | 0,1 л |
желатин | 5 г |
жовток | 1 шт. |
Час приготування: 495 хвилин | Калорійність на 100 грам: 154 ккал |
Як приготувати:
- Желатин з'єднайте з водою для обох шарів, але в окремих ємностях.
- Дайте йому набрякнути протягом тридцяти хвилин.
- Для шоколадного шару в ємності з'єднайте вершки з какао.
- Додайте цукор і ретельно змішайте всі.
- Один желатин підігрійте так, щоб він став рідким, але не доводите до кипіння.
- Після цього влийте його в шоколадну масу, ретельно перемішайте.
- Половину маси розподіліть за формами, приберіть в холодильник на дві години.
- За цей час підготуйте вершкову частина і для неї змішайте жовток з цукром.
- Збийте компоненти в пишну масу, змішайте з соком лимона і ваніліном.
- Другий желатин теж розтопіть, влийте до яєчної маси.
- Туди ж додайте вершки і ретельно перемішайте.
- Отриману масу (половину) розподіліть за формами поверх шоколадного шару.
- Приберіть до застигання, потім дістаньте і вилийте зверху залишки шоколадного желе.
- Потім знову розподіліть вершкове желе і приберіть на дві години на холод.
Вершкове желе з бананом і ківі
Не просто желе, а повноцінний фруктовий десерт. Складається він з тропічних інгредієнтів і навіть трохи схожий на торт, так що можна готувати навіть для гостей!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
ківі | 1 шт. |
молоко | 0,4 л |
цукор | 60 г |
ванілін | 2 г |
банан | 1 шт. |
желатин | 15 г |
вода | 100 мл |
Час приготування: 630 хвилин | Калорійність на 100 грам: 92 ккал |
Як приготувати:
- Желатин засипте в ємність, залийте його водою і перемішайте.
- Дайте настоятися тридцять хвилин, за цей час гранули набухнуть.
- Після цього масу нагрійте на водяній бані до повного розчинення.
- Молоко підігрійте і додайте в нього цукор з ваніліном.
- Коли компоненти повністю розчиняться, влити розтоплений желатин.
- Ківі очистіть і наріжте півкільцями, банан – кільцями.
- На дно невеликої піали викладіть трохи ківі і залийте желейної масою.
- Через дві години зверху викладіть кільця бананів і їх теж залийте, приберіть остигати.
- Повторіть шари до тих пір, поки не закінчиться вершкова маса. Залишками фруктів прикрасьте вже готовий десерт.
Порада: можна в якості одного шару використовувати консервовані ананаси.
Читайте також, як приготувати желе з свіжої або замороженої вишні.
Хочете спробувати десертне желе з йогурту? Ось рецепти цього простого і смачного ласощі.
А в цій статті ви дізнаєтеся, як зробити сметанне желе з какао.
Полуничний десерт зі збитими вершками
Якщо у вас є невеликі силіконові формочки, ви просто зобов'язані приготувати полуничне желе з вершків! Настільки красивою подачі десерту ви ще не бачили. Це дуже апетитно, яскраво, смачно і в міру солодко.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лимонний сік | 30 мл |
цукор | 60 г |
вода | 0,2 л |
полуниця | 500 г |
желатин | 30 г |
33% вершки | 0,3 л |
полуничний сік | 100 мл |
ванілін | 2 г |
Час приготування: 280 хвилин | Калорійність на 100 г: 77 ккал |
Як приготувати:
- Желатин засипте в ємність і додайте до нього воду.
- Перемішайте і дайте набрякнути протягом тридцяти хвилин.
- Полуницю промийте, приберіть хвостики.
- Далі наріжте їх четвертинками і викладіть скибочки на дно форми.
- Сік полуниці змішайте з половиною цукру і половиною лимонного соку.
- Отриману масу нагрійте так, щоб кристали розчинилися.
- Додайте половину желатину і перемішуйте, поки він не розчиниться.
- Коли маса трохи охолоне, вилийте її на полуницю і приберіть форми на три години в холодильник.
- Вершки з'єднайте з залишками цукру, ваніліном і соком лимона.
- Приберіть на плиту і нагрійте до розчинення компонента.
- Трохи остудіть і введіть желатин, ретельно перемішайте.
- Коли маса охолоне до кімнатної температури, дістаньте полуницю і вилийте зверху.
- Приберіть в холодильник на всю ніч.
Корисні поради
Коли вже набряклий желатин підігрівається, його ні в якому разі не можна доводити до кипіння. У зворотному випадку він втратить свої властивості, і десерт просто не застигне.
Подавайте десерт цікаво! Використовуйте для цього різні глазурі, соуси, свіжі ягоди або фрукти, кокосову стружку, шоколад, горіхи, сухофрукти та ін.
Желе з вершків – це як мінімум поживно! Але це також дуже смачно, свіжо, а якщо подумати над подачею, то ще й дуже апетитно. Готується швидко, тільки чекати доведеться довго, але воно того варте!