01 апрель 2019 1 841

Як приготувати рибний пиріг в мультиварці

Набридли м'ясні, овочеві пироги і навіть солодка випічка? Тоді у нас є для вас щось нове і шалено смачне! Спробуйте приготувати разом з нами ситний рибний пиріг, який зводить з розуму одним тільки ароматом!

Рибний пиріг з консервованої сайрою
Інгредієнти Кількість
розпушувач - 10 г
цукор - 10 г
кефір - 250 мл
борошно - 0,4 кг
спеції - за смаком
сайра консервована - 1 банку
яйця - 5 шт.
цибулю - 1 головка
майонез - 0,1 л
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 214 Ккал

Перед вами простий пиріг, на приготування якого піде дві години. Але повірте, це просто ніщо заради результату, який можна отримати.

Як приготувати:

  1. У невелику ємність розбийте два яйця.
  2. Додайте майонез, кефір і змішайте все віночком.
  3. Після цього введіть сіль і цукор, розпушувач.
  4. Частинами додайте борошно, обов'язково через сито.
  5. Перемішайте, повинно вийти тісто, по консистенції схоже на сирі оладки.
  6. Рибу відкрийте, злийте з неї рідину і помістіть в піалу.
  7. Розімніть все виделкою і відставте.
  8. Цибулю очистіть і промийте, дрібно покришіть.
  9. З'єднайте його з рибною масою до однорідності.
  10. Три яйця відваріть до готовності.
  11. Потім остудіть, очистіть і дрібно покришіть.
  12. Змішайте з рибою і цибулею.
  13. Чашу мультиварки змастіть маслом і вилийте в неї половину тіста.
  14. Зверху розподіліть начинку і залийте залишками маси.
  15. В режимі випічки готуйте пиріг одну годину і п'ять хвилин.
  16. Після цього переверніть пиріг і готуйте ще півгодини.

Порада: в начинку можна додати свіжої зелені, щоб було смачніше.

Найпростіший рецепт

Якщо ви хочете щось більш ситна, то зберігайте наступний рецепт. Тут і соковита риба і рис поживний, і пиріг з ними виходить шалено смачний!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 2 головки
яйця 2 шт.
вершкове масло 0,1 кг
рис 180 г
кефір 0,2 л
спеції за смаком
сода 2 дрібку
рибні консерви 1 банку
борошно 0,5 кг
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 г: 250 ккал

Як приготувати:

  1. Рис промити до прозорої води.
  2. Засипте в чашу мультиварки, залийте необхідною кількістю води.
  3. У режимі «Плов» готуйте рис сорок хвилин.
  4. Готовий рис перекладіть в миску.
  5. Рибу відкрийте і перекласти її в рис (разом з рідиною і маслом), перемішайте.
  6. Цибулю очистіть і дрібно покришіть, з'єднайте його з рибою і рисом.
  7. Кефір вилийте в іншу ємність, додайте яйця.
  8. Туди ж — сіль, соду і стільки борошна, щоб ложка в тесті стояла.
  9. Чашу мультиварки змастіть маслом і вилийте третю частину тіста.
  10. Зверху викладіть половину начинки, розподіліть її.
  11. Залийте тестом, повторіть шар начинки і завершіть всі тістовій масою.
  12. В режимі випічки готуйте пиріг 40 хвилин, потім переверніть його і запікайте ще 25 хвилин.
Порада: щоб рис був розсипчастим, беріть пропарений.

Заливний пиріг з рибою і яйцем в мультиварці

Простий варіант для тих, хто не любить складнощів на кухні. Тісто будемо готувати холодець, значить, воно буде рідким. А зверху будемо викладати начинку.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 30 г
рибні консерви 2 банки
борошно 600 г
сметана 0,2 л
сода 2 дрібку
зелена цибуля 30 г
яйця 5 шт.
рослинна олія 20 мл
спеції за смаком
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 грам: 215 ккал

Як приготувати:

  1. Три яйця покладіть в сотейник і залийте водою.
  2. Приберіть на плиту і доведіть до кипіння, потім варіть чверть години.
  3. Після цього остудіть їх, очистіть від шкаралупи і подрібніть.
  4. Зелена цибуля промийте і покришіть гострим ножем.
  5. Рибу відкрийте і вилийте в піалу вміст банок.
  6. Розімніть все виделкою, з'єднайте з цибулею і яйцями, приправте за смаком.
  7. Для тіста збийте в ємності два яйця.
  8. Додайте до них сіль і цукор, сметану, соду.
  9. З'єднайте всі і частинами введіть борошно, вимішайте віночком до однорідності.
  10. Чашу мультиварки змастіть маслом, вилийте в неї половину тіста.
  11. Зверху розподіліть всю начинку і залийте залишками тіста.
  12. В режимі «Випічка» готуйте пиріг годину з одного боку і двадцять хвилин — з іншого.

Порада: разом з яйцями в начинку можна додати трохи тертого сиру.

Випічка з горбушею з листкового тіста

Смачний пиріг з листкового тіста! Він не буде закритим, а це означає, що всю яскраву і соковиту начинку кожен гість зможе розглянути. Так що будьте готові до прохань про добавку!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйце 1 шт.
свіжа зелень 30 г
листкове тісто 250 г
цибуля 1 головка
горбуша консервована 2 банки
сир 250 г
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 221 ккал

Як приготувати:

  1. Тісто заздалегідь дістаньте з морозильної камери.
  2. Розкрийте його і помістіть на робочу поверхню.
  3. Коли воно стане м'яким і досягне кімнатної температури, розкачайте його.
  4. Потім викладіть в чашу мультиварки, сформуйте бортики.
  5. Сир натріть або поріжте дрібними кубиками.
  6. Рибу відкрийте і перелийте вміст банок в миску.
  7. Розімніть горбушу виделкою, змішайте з подрібненим сиром.
  8. Цибулю очистіть і промийте, дрібно покришіть ножем.
  9. Зелень вимийте і подрібніть.
  10. Додайте її разом з цибулею до риби.
  11. Отриману начинку викладіть на тісто, розподіліть її.
  12. Яйце збийте і вилийте зверху на начинку.
  13. В режимі «Випічка» готуйте пиріг п'ятдесят хвилин.

Порада: щоб у пирога був оригінальний смак, цибулю можете попередньо замаринувати в оцті.

Як приготувати з картоплею

Цей рибний пиріг на дріжджах буде максимально ситним! Картопля, риба, цибуля – все разом дуже поживно. Випічка сподобається не тільки дорослим, але й дітям, так як складається з простих компонентів.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
жовток 1 шт.
цибуля 1 головка
вода 150 мл
цукор 5 г
картопля 2 бульби
борошно 0,5 кг
рибні консерви 2 банки
сухі дріжджі 5 г
яйце 1 шт.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 173 ккал

Як приготувати:

  1. Підігрійте Воду до теплого стану і вилийте її в миску.
  2. Всипте цукор і заважайте до тих пір, поки він повністю не розчиниться.
  3. Далі введіть дріжджі і, помішуючи, дайте їм розійтися.
  4. Додайте сіль і з'єднайте між собою.
  5. Приберіть майбутню опару в тепле місце на двадцять хвилин.
  6. Коли пройде час, вбийте яйце і все перемішайте.
  7. Частинами введіть борошно і замісіть м'яке тісто, яке не липне до рук.
  8. Приберіть його в миску, накрийте і відправте в тепло на дві години.
  9. За цей час картопля ретельно вимийте.
  10. Покладіть картоплю в каструлю і залийте водою.
  11. Приберіть на плиту і дайте закипіти.
  12. Варіть 20-40 хвилин до м'якості. Час залежить від розміру коренеплодів.
  13. Коли картопля буде готова, злити воду.
  14. Остудіть і очистіть коренеплоди, натріть на тертці.
  15. Цибулю почистіть і промийте, дрібно покришіть його.
  16. Рибу розімніть і з'єднайте з цибулею, картоплею.
  17. Присипте спеціями і перемішайте.
  18. Обімніть тісто і розкачайте в прямокутник.
  19. Розподіліть по всій поверхні начинку, скрутіть в рулет.
  20. Перемістіть у форму у вигляді равлика і змастіть поверхню жовтком.
  21. В режимі «Випічка» готуйте сорок хвилин з однієї сторони і стільки ж з іншої.

Порада: щоб пиріг апетитніше виглядав, зробіть на ньому надрізи.

Читайте також, як спекти пиріг в мультиварці на швидку руку.

А тут ви дізнаєтеся, як готувати морквяний пиріг в мультиварці.

Оригінальні пельмені з рибою можна приготувати за цим рецептом.

Пиріг з рибою і квашеною капустою в мультиварці

Риба і капуста в якості начинки? Це щось зовсім нове! Але радимо вам спробувати, перш ніж давати оцінку. Це смачно, не сумнівайтеся.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 1 головка
рослинна олія 60 мл
яйця 2 шт.
молоко 200 мл
рибні консерви 2 банки
цукор 5 г
капуста 0,5 качана
сухі дріжджі 10 г
борошно 0,6 кг
морква 1 шт.
сіль 2 дрібку
Час приготування: 190 хвилин Калорійність на 100 грам: 151 ккал

Як приготувати:

  1. Молоко підігрійте трохи і залийте в миску.
  2. Додайте яйце, сіль, цукор і перемішайте.
  3. Після цього всипте дріжджі і з'єднайте компоненти.
  4. Приберіть в тепло і дайте настоятися хвилин десять.
  5. Коли опара підніметься шапкою, влийте олію і всипте борошно з допомогою сита.
  6. Замісіть однорідне тісто і приберіть в тепло на цілу годину.
  7. Цибулю очистіть і промийте, наріжте півкільцями.
  8. У сковороду налийте олію і всипте цибулю, тушкуйте до м'якості.
  9. Моркву очистіть і натріть, додайте до цибулі.
  10. Тушкуйте компоненти разом до м'якості.
  11. Капусту промийте і тонко нашаткуйте її.
  12. Введіть в сковороду і тушкуйте до готовності.
  13. Обімніть тісто, дайте йому піднятися ще раз протягом тридцяти хвилин.
  14. Консерви відкрийте і розімніть вміст.
  15. Змішайте з цибулею, капустою і морквою.
  16. Дайте начинці охолонути.
  17. Готове тісто розділіть на дві частини.
  18. Обидві розкачайте в круглі пласти, різні за діаметром.
  19. Більшу частину викладіть на дно мультиварки.
  20. Покладіть начинку і накрийте маленьким пластом.
  21. Краї скріпіть, а в центрі зробіть отвір для виходу пари.
  22. Змастіть поверхню збитим яйцем.
  23. Готуйте пиріг одну годину в режимі «Випічка» на одній стороні і ще двадцять хвилин — на іншій.
Порада: якщо овочі з коренеплодами в сковороді занадто сухі, додайте води або томатного соку.

Корисні поради

Якщо ви переживаєте, що начинка буде сухою, то обов'язково беріть ще і рідина з консерви, не тільки рибу. Додатково ви можете ввести в начинку сметану або йогурт, вони зроблять компоненти більш соковитими.

На поверхні закритого пирога обов'язково потрібно зробити отвір, щоб з нього міг виходити пар. Якщо його не зробити, то весь гаряче повітря буде залишатися всередині і пиріг може бути сирим (мається на увазі тісто).

В начинку можна додавати різні компоненти, щоб зробити її смачніше і краще. Це можуть бути свіжі подрібнені томати, солодкий перець, мариновані огірки, кубики фети або бринзи, кукурудза, різні спеції та ін.

Рибний пиріг – це смачний, корисний і поживний обід або вечерю. Він хороший тим, що його можна їсти навіть холодним, і від цього він не стане менш смачним! Обов'язково спробуйте, як буде час, не пошкодуєте.

Що ще почитати: