Як приготувати рибний пиріг в мультиварці
Набридли м'ясні, овочеві пироги і навіть солодка випічка? Тоді у нас є для вас щось нове і шалено смачне! Спробуйте приготувати разом з нами ситний рибний пиріг, який зводить з розуму одним тільки ароматом!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
розпушувач - | 10 г |
цукор - | 10 г |
кефір - | 250 мл |
борошно - | 0,4 кг |
спеції - | за смаком |
сайра консервована - | 1 банку |
яйця - | 5 шт. |
цибулю - | 1 головка |
майонез - | 0,1 л |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 214 Ккал |
Перед вами простий пиріг, на приготування якого піде дві години. Але повірте, це просто ніщо заради результату, який можна отримати.
Як приготувати:
- У невелику ємність розбийте два яйця.
- Додайте майонез, кефір і змішайте все віночком.
- Після цього введіть сіль і цукор, розпушувач.
- Частинами додайте борошно, обов'язково через сито.
- Перемішайте, повинно вийти тісто, по консистенції схоже на сирі оладки.
- Рибу відкрийте, злийте з неї рідину і помістіть в піалу.
- Розімніть все виделкою і відставте.
- Цибулю очистіть і промийте, дрібно покришіть.
- З'єднайте його з рибною масою до однорідності.
- Три яйця відваріть до готовності.
- Потім остудіть, очистіть і дрібно покришіть.
- Змішайте з рибою і цибулею.
- Чашу мультиварки змастіть маслом і вилийте в неї половину тіста.
- Зверху розподіліть начинку і залийте залишками маси.
- В режимі випічки готуйте пиріг одну годину і п'ять хвилин.
- Після цього переверніть пиріг і готуйте ще півгодини.
Порада: в начинку можна додати свіжої зелені, щоб було смачніше.
Найпростіший рецепт
Якщо ви хочете щось більш ситна, то зберігайте наступний рецепт. Тут і соковита риба і рис поживний, і пиріг з ними виходить шалено смачний!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 2 головки |
яйця | 2 шт. |
вершкове масло | 0,1 кг |
рис | 180 г |
кефір | 0,2 л |
спеції | за смаком |
сода | 2 дрібку |
рибні консерви | 1 банку |
борошно | 0,5 кг |
Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 г: 250 ккал |
Як приготувати:
- Рис промити до прозорої води.
- Засипте в чашу мультиварки, залийте необхідною кількістю води.
- У режимі «Плов» готуйте рис сорок хвилин.
- Готовий рис перекладіть в миску.
- Рибу відкрийте і перекласти її в рис (разом з рідиною і маслом), перемішайте.
- Цибулю очистіть і дрібно покришіть, з'єднайте його з рибою і рисом.
- Кефір вилийте в іншу ємність, додайте яйця.
- Туди ж — сіль, соду і стільки борошна, щоб ложка в тесті стояла.
- Чашу мультиварки змастіть маслом і вилийте третю частину тіста.
- Зверху викладіть половину начинки, розподіліть її.
- Залийте тестом, повторіть шар начинки і завершіть всі тістовій масою.
- В режимі випічки готуйте пиріг 40 хвилин, потім переверніть його і запікайте ще 25 хвилин.
Заливний пиріг з рибою і яйцем в мультиварці
Простий варіант для тих, хто не любить складнощів на кухні. Тісто будемо готувати холодець, значить, воно буде рідким. А зверху будемо викладати начинку.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 30 г |
рибні консерви | 2 банки |
борошно | 600 г |
сметана | 0,2 л |
сода | 2 дрібку |
зелена цибуля | 30 г |
яйця | 5 шт. |
рослинна олія | 20 мл |
спеції | за смаком |
Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 грам: 215 ккал |
Як приготувати:
- Три яйця покладіть в сотейник і залийте водою.
- Приберіть на плиту і доведіть до кипіння, потім варіть чверть години.
- Після цього остудіть їх, очистіть від шкаралупи і подрібніть.
- Зелена цибуля промийте і покришіть гострим ножем.
- Рибу відкрийте і вилийте в піалу вміст банок.
- Розімніть все виделкою, з'єднайте з цибулею і яйцями, приправте за смаком.
- Для тіста збийте в ємності два яйця.
- Додайте до них сіль і цукор, сметану, соду.
- З'єднайте всі і частинами введіть борошно, вимішайте віночком до однорідності.
- Чашу мультиварки змастіть маслом, вилийте в неї половину тіста.
- Зверху розподіліть всю начинку і залийте залишками тіста.
- В режимі «Випічка» готуйте пиріг годину з одного боку і двадцять хвилин — з іншого.
Порада: разом з яйцями в начинку можна додати трохи тертого сиру.
Випічка з горбушею з листкового тіста
Смачний пиріг з листкового тіста! Він не буде закритим, а це означає, що всю яскраву і соковиту начинку кожен гість зможе розглянути. Так що будьте готові до прохань про добавку!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйце | 1 шт. |
свіжа зелень | 30 г |
листкове тісто | 250 г |
цибуля | 1 головка |
горбуша консервована | 2 банки |
сир | 250 г |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 221 ккал |
Як приготувати:
- Тісто заздалегідь дістаньте з морозильної камери.
- Розкрийте його і помістіть на робочу поверхню.
- Коли воно стане м'яким і досягне кімнатної температури, розкачайте його.
- Потім викладіть в чашу мультиварки, сформуйте бортики.
- Сир натріть або поріжте дрібними кубиками.
- Рибу відкрийте і перелийте вміст банок в миску.
- Розімніть горбушу виделкою, змішайте з подрібненим сиром.
- Цибулю очистіть і промийте, дрібно покришіть ножем.
- Зелень вимийте і подрібніть.
- Додайте її разом з цибулею до риби.
- Отриману начинку викладіть на тісто, розподіліть її.
- Яйце збийте і вилийте зверху на начинку.
- В режимі «Випічка» готуйте пиріг п'ятдесят хвилин.
Порада: щоб у пирога був оригінальний смак, цибулю можете попередньо замаринувати в оцті.
Як приготувати з картоплею
Цей рибний пиріг на дріжджах буде максимально ситним! Картопля, риба, цибуля – все разом дуже поживно. Випічка сподобається не тільки дорослим, але й дітям, так як складається з простих компонентів.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
жовток | 1 шт. |
цибуля | 1 головка |
вода | 150 мл |
цукор | 5 г |
картопля | 2 бульби |
борошно | 0,5 кг |
рибні консерви | 2 банки |
сухі дріжджі | 5 г |
яйце | 1 шт. |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 173 ккал |
Як приготувати:
- Підігрійте Воду до теплого стану і вилийте її в миску.
- Всипте цукор і заважайте до тих пір, поки він повністю не розчиниться.
- Далі введіть дріжджі і, помішуючи, дайте їм розійтися.
- Додайте сіль і з'єднайте між собою.
- Приберіть майбутню опару в тепле місце на двадцять хвилин.
- Коли пройде час, вбийте яйце і все перемішайте.
- Частинами введіть борошно і замісіть м'яке тісто, яке не липне до рук.
- Приберіть його в миску, накрийте і відправте в тепло на дві години.
- За цей час картопля ретельно вимийте.
- Покладіть картоплю в каструлю і залийте водою.
- Приберіть на плиту і дайте закипіти.
- Варіть 20-40 хвилин до м'якості. Час залежить від розміру коренеплодів.
- Коли картопля буде готова, злити воду.
- Остудіть і очистіть коренеплоди, натріть на тертці.
- Цибулю почистіть і промийте, дрібно покришіть його.
- Рибу розімніть і з'єднайте з цибулею, картоплею.
- Присипте спеціями і перемішайте.
- Обімніть тісто і розкачайте в прямокутник.
- Розподіліть по всій поверхні начинку, скрутіть в рулет.
- Перемістіть у форму у вигляді равлика і змастіть поверхню жовтком.
- В режимі «Випічка» готуйте сорок хвилин з однієї сторони і стільки ж з іншої.
Порада: щоб пиріг апетитніше виглядав, зробіть на ньому надрізи.
Читайте також, як спекти пиріг в мультиварці на швидку руку.
А тут ви дізнаєтеся, як готувати морквяний пиріг в мультиварці.
Оригінальні пельмені з рибою можна приготувати за цим рецептом.
Пиріг з рибою і квашеною капустою в мультиварці
Риба і капуста в якості начинки? Це щось зовсім нове! Але радимо вам спробувати, перш ніж давати оцінку. Це смачно, не сумнівайтеся.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 1 головка |
рослинна олія | 60 мл |
яйця | 2 шт. |
молоко | 200 мл |
рибні консерви | 2 банки |
цукор | 5 г |
капуста | 0,5 качана |
сухі дріжджі | 10 г |
борошно | 0,6 кг |
морква | 1 шт. |
сіль | 2 дрібку |
Час приготування: 190 хвилин | Калорійність на 100 грам: 151 ккал |
Як приготувати:
- Молоко підігрійте трохи і залийте в миску.
- Додайте яйце, сіль, цукор і перемішайте.
- Після цього всипте дріжджі і з'єднайте компоненти.
- Приберіть в тепло і дайте настоятися хвилин десять.
- Коли опара підніметься шапкою, влийте олію і всипте борошно з допомогою сита.
- Замісіть однорідне тісто і приберіть в тепло на цілу годину.
- Цибулю очистіть і промийте, наріжте півкільцями.
- У сковороду налийте олію і всипте цибулю, тушкуйте до м'якості.
- Моркву очистіть і натріть, додайте до цибулі.
- Тушкуйте компоненти разом до м'якості.
- Капусту промийте і тонко нашаткуйте її.
- Введіть в сковороду і тушкуйте до готовності.
- Обімніть тісто, дайте йому піднятися ще раз протягом тридцяти хвилин.
- Консерви відкрийте і розімніть вміст.
- Змішайте з цибулею, капустою і морквою.
- Дайте начинці охолонути.
- Готове тісто розділіть на дві частини.
- Обидві розкачайте в круглі пласти, різні за діаметром.
- Більшу частину викладіть на дно мультиварки.
- Покладіть начинку і накрийте маленьким пластом.
- Краї скріпіть, а в центрі зробіть отвір для виходу пари.
- Змастіть поверхню збитим яйцем.
- Готуйте пиріг одну годину в режимі «Випічка» на одній стороні і ще двадцять хвилин — на іншій.
Корисні поради
Якщо ви переживаєте, що начинка буде сухою, то обов'язково беріть ще і рідина з консерви, не тільки рибу. Додатково ви можете ввести в начинку сметану або йогурт, вони зроблять компоненти більш соковитими.
На поверхні закритого пирога обов'язково потрібно зробити отвір, щоб з нього міг виходити пар. Якщо його не зробити, то весь гаряче повітря буде залишатися всередині і пиріг може бути сирим (мається на увазі тісто).
В начинку можна додавати різні компоненти, щоб зробити її смачніше і краще. Це можуть бути свіжі подрібнені томати, солодкий перець, мариновані огірки, кубики фети або бринзи, кукурудза, різні спеції та ін.
Рибний пиріг – це смачний, корисний і поживний обід або вечерю. Він хороший тим, що його можна їсти навіть холодним, і від цього він не стане менш смачним! Обов'язково спробуйте, як буде час, не пошкодуєте.