20 июнь 2019 2 746

Покрокові рецепти пирогів з сиром і варенням

Пиріг з сиром – це дуже смачно, як і пиріг з варенням. Тепер уявіть, що вийде, якщо поєднати все це: хрустке і в той же час свіже тісто, ніжний сирний крем, солодке варення. Все це собладает божевільним ароматом!

Шоколадний пиріг з сиром і варенням

Шоколад завжди чудово поєднується з сиром. І цей раз не виняток. У нас шоколадна основа, багато сиру і ваше улюблене варення. Приєднуйтесь разом з кухлем гарячого міцного чаю або кави.

Для тіста:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
какао 15 г
цукрова пудра 40 г
жовток 1 шт.
розпушувач 10 г
борошно 230 р
вершкове масло 115 г
сметана 15 мл

Для начинки:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
жовток 1 шт.
цукор 45 г
варення 180 мл
крохмаль 30 г
сир 0,3 кг
ванілін 2 г
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 321 ккал

Як приготувати:

  1. В чашу комбайна засипте какао, розпушувач, цукрову пудру і борошно.
  2. Все це пропустіть через сито кілька разів.
  3. Масло дістаньте, розкрийте і наріжте кубиками.
  4. Додайте до сухих компонентів в чаші.
  5. Збийте компоненти до утворення дрібної шоколадної пудри.
  6. Туди ж введіть жовток і сметану.
  7. Увімкніть комбайн знову до тих пір, поки маса не збереться в грудку.
  8. Отримане тісто скачайте в ковбаску.
  9. Поділіть на дві нерівні частини і приберіть в холодильник на півгодини.
  10. Сир засипте в блендер і збийте до стану однорідного крему.
  11. Перекладіть в миску, додайте жовток, ванілін, цукор і половину крохмалю.
  12. Все це перемішати до повної однорідності.
  13. Варення з'єднайте з залишками крохмалю і відставте.
  14. Великий шматок тіста розкачайте в пласт за розміром форми.
  15. Обов'язково сформуйте бортики і викладіть зверху сирний крем.
  16. Розподіліть його рівномірно і зверху змастіть варенням.
  17. Другу частину тіста натерти великою теркою і викладіть на варення.
  18. Приберіть пиріг в духовку на 40-45 хвилин при 180 градусах.

Порада: щоб сирна маса вийшла ще більш ніжною, додайте сметану.

Як приготувати з пісочного тіста

Якщо вам більше подобається ніжне і хрустке тісто, то цей пісочний пиріг з сиром і варенням як раз для вас. Збережіть собі рецепт, щоб приготувати на дозвіллі. Цей день точно настане!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
полуничне варення 0,3 л
цукор 110 г
маргарин 200 г
борошно 0,8 кг
розпушувач 10 г
яйця 5 шт.
сир 250 г
ванілін 2 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 326 ккал

Як приготувати:

  1. Маргарин наріжте кубиками і покладіть в сотейник.
  2. Приберіть на плиту і дайте повністю розійтися.
  3. Після цього зніміть з вогню і дайте охолонути до кімнатної температури.
  4. Додати два яйця, половину цукру, ванілін і перемішайте.
  5. Далі ввести через сито борошно разом з розпушувачем.
  6. Замісіть м'яке однорідне тісто вручну.
  7. Поділіть на три частини, дві з них приберіть в морозильну камеру на тридцять хвилин.
  8. Залишилися яйця з'єднайте з залишками цукру, сиром.
  9. Збийте всі заглибним блендером до повної однорідності.
  10. Форму для випічки закрийте папером і викладіть одну частину тіста на дно.
  11. Змастіть варенням і натріть зверху другу тесту з допомогою терки.
  12. Полийте все це сирною масою.
  13. В кінці натріть і третю частину тіста.
  14. Приберіть пиріг в духовку на 20-25 хвилин при 200 градусах.

Порада: замість маргарину можна використовувати вершкове масло.

Пиріг з сиром, горіхами і варенням

Перед вами неймовірний пиріг, який подобається всім, хто його пробує. Тональна основа з дріжджового тіста, а всередині багато начинки, її смак буквально підриває!

Для тіста:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль 2 дрібку
сухі дріжджі 10 г
цукор 15 г
рослинна олія 50 мл
борошно 0,3 кг
кефір 200 мл

Для сирного шару:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйце 1 шт.
сир 400 г
сметана 30 мл
цукор 50 г
ванілін 2 г

Для варення:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
крохмаль 5 г
варення 0,3 л
горіхи 100 г
Час приготування: 210 хвилин Калорійність на 100 грам: 254 ккал

Як приготувати:

  1. Для приготування тіста кефір налийте в сотейник.
  2. Приберіть на плиту і зовсім злегка підігрійте.
  3. Залийте в глибоку ємність, всипте цукор і дайте йому розчинитися.
  4. Туди ж покладіть дріжджі і повністю розведіть їх.
  5. Доповніть все сіллю і в кінці введіть борошно через сито.
  6. Замісіть м'яке, еластичне тісто, яке легко відходить від рук.
  7. Покладіть його в миску, накрийте і приберіть в тепло на одну годину.
  8. Коли пройде час, обімніть його і поверніть в тепло на півтори години.
  9. За цей час сир з'єднайте для начинки з цукром.
  10. Вбийте яйце, додайте сметану і ванілін.
  11. Вимішуйте до повного розчинення кристалів.
  12. Тісто знову обімніть, поділіть на дві різні частини.
  13. Більшу частину розкачати і покладіть у форму для випічки, формуючи бортики.
  14. Викладіть зверху сирний крем і рівномірно розподіліть його.
  15. Вилийте джем і за допомогою ложки розмажте по творожному крему.
  16. Посипте все обсмаженими і подрібненими горіхами.
  17. Тісто розкачайте і накрийте їм поверхню пирога.
  18. Проколіть виделкою для виходу пари і поставте в духовку на півгодини при 180 градусах.

Порада: для апетитного вигляду змастіть пиріг сирим жовтком.

Читайте також, як спекти смачний сирний пиріг з крихтою.

А тут можна дізнатися, як приготувати пиріг з сиром і зеленню.

Рекомендуємо всім ласунам наші рецепти пирогів з сиром та вишнями до чаю.

Рецепт на швидку руку

Останній рецепт у нас сьогодні найпростіший. Готується на листковому тісті, виходить дуже яскравим, смачним і неймовірно ніжним. Для теплого родинного кола – саме воно.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сир 270 г
листкове тісто 0,5 кг
сметана 40 мл
варення 160 мл
цукор 50 г
кешью 70 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 307 ккал

Як приготувати:

  1. Кешью висипте на суху сковороду, прогрійте їх до рум'яності і яскравого аромату.
  2. Тісто заздалегідь дістаньте і розкрийте.
  3. Дайте нагрітися до кімнатної температури.
  4. Після цього розкачайте і покладіть у форму, зробити бортики.
  5. Сир перемішайте з цукром і сметаною до однорідності.
  6. Перекладіть отриману масу на тісто, рівномірно розподілити.
  7. Полийте варенням і посипте порубаними горіхами.
  8. Приберіть пиріг в духовку на півгодини при 200 градусах.
Порада: як горіхів можна взяти будь-які інші. Смачно буде з мигдалем, фундуком.

Корисні поради

Сир найчастіше продається грудками. Щоб у начинці він вийшов максимально ніжним, його потрібно хоча б пропустити через м'ясорубку або протерти ложкою або лопаткою через сито. В ідеалі потрібно скористатися блендером, щоб сир перетворився на пишний і легкий крем.

Крім горіхів і варення в начинку можна додати все, що вам подобається. Це можуть бути різні насіння, сухофрукти, мак, кунжут, кокос, цукати. Навіть шматочки шоколаду, желейні цукерки, скибочки печива, шматочки ягід, фруктів і багато іншого.

Щоб пиріг при подачі виявився максимально апетитним, доповніть його вершками або морозивом. Приготуйте до холодного скибочці пирога гарячий ванільний соус або пудинг. Скористайтеся солоної карамеллю, не забудьте про існування ягід і фруктів, меду, кленового сиропу, ягідного соусу і пр.

Пиріг з сиром – це справді неземне задоволення! Ви спробуєте його лише раз і назавжди закохаєтесь. Так що швидше збираючи інгредієнти, щоб надолужити згаяне. Приємного апетиту!

Що ще почитати: