Як смачно і просто запекти картоплю в духовці
Досить незвичайне блюдо, яке ми вам подамо. Будемо запікати картоплю в духовці. Причому не тільки білокачанну, але і брокколі і цвітну. Спробуйте, вам обов'язково сподобається!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
олії соняшникової - | 55 мл |
кмину - | 20 г |
капусти - | 670 г |
червоного меленого перцю - | за смаком |
солі - | за смаком |
чорного меленого перцю - | за смаком |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 100 Ккал |
Як приготувати:
- Половинки качана вимити, нарізати великими кільцями товщиною 15 мм
- З'єднати сіль, обидва види перцю і кмин.
- Отриманою сумішшю спецій капусту натерти з усіх боків.
- Деко або форму змастити маслом, покласти головний інгредієнт.
- Зверху кільця теж збризнути.
- Прибрати їх у духовку на сорок хвилин при 185 градусах.
Як приготувати цвітну капусту в духовці з сиром
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
солі | за смаком |
капусти цвітної | 480 г |
часнику | 2 шматочка |
перцю чорного меленого | за смаком |
сиру | 0,1 кг |
сметани | 40 мл |
яєць | 1 шт. |
сухарів панірувальних | 40 г |
кропу | 30 г |
масла вершкового | 30 г |
Приготування займе 35 хвилин.
Скільки калорій – 126.
Як приготувати:
- Капусту добре промити і розділити на невеликі суцвіття (щоб їх було зручно їсти).
- У сотейник налити воду, поставити на плиту.
- Коли закипить, помістити туди суцвіття.
- Варити не більше п'яти хвилин, після чого злити на друшляк.
- Дати стекти і викласти на деко, трохи змазаний маслом.
- Часник очистити і видавити через прес, з'єднати зі сметаною.
- Кріп вимити й подрібнити, всипати теж до сметані.
- Додати сіль і перець, перемішати.
- Вилити соус на капусту, але рівномірно.
- Сир натерти і змішати з сухарями.
- Посипати зверху її і прибрати на п'ятнадцять хвилин в духовку при середній температурі.
Запечені в духовці цвітна капуста та брокколі
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
коріандру в зернах | 10 г |
броколі | 250 г |
солі | 4 р |
чорного меленого перцю | за смаком |
цвітної капусти | 250 г |
часнику | 2 шматочка |
олії оливи | 30 мл |
Приготування займе 45 хвилин.
Скільки калорій – 57.
Як приготувати:
- Обидва види капусти ретельно вимити, потім розібрати на суцвіття.
- Коріандр перетерти в ступці до стану порошку.
- З часнику зняти лушпиння, видалити хвостики і нарізати скибочки пластинками.
- Перетерти їх знову в ступці, але вже з сіллю.
- Влити масло і довести масу до однорідності.
- Отриманою сумішшю змастити головний компонент, перемішати руками.
- Викласти на деко, присипати коріандром і перцем.
- Прибрати в духовку на півгодини.
Рецепт приготування з куркою
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
перцю солодкого | 100 г |
кропу | 30 г |
філе курячого | 0,2 кг |
часнику | 3 шматочка |
паприки | 5 г |
фети | 200 г |
капусти цвітної | 1 кг |
солі | 5 г |
вершків 33-36% | 0,2 л |
сухого часнику | 5 г |
зеленого цибулі | 30 г |
моцарели | 0,1 кг |
Приготування займе 1 годину.
Скільки калорій – 94.
Як приготувати:
- Часник очистити від сухої шкірки, пропустити через тисняву.
- Кріп вимити і дрібно порубати сокирою.
- З'єднати компоненти між собою та ввести їх у вершки.
- Туди ж — сіль, сухий часник і паприку. Все перемішати.
- Капусту промити і розділити на невеликі суцвіття.
- У сотейнику закип'ятити воду.
- Варити капусту хвилин десять.
- Потім злити на друшляк і дати стекти, трохи остудити.
- Філе за цей час обполоснути і зрізати все плівки.
- Нарізати м'ясо кубиками невеликого розміру.
- Солодкий перець вимити, вирізати серцевину разом з насінням і перетинками.
- Фету позбавити від розсолу, порізати кубиками розмір з м'ясом.
- У форму для випічки покласти капусту і курку.
- Зверху — перець, потім фету.
- Полити все це вершковим соусом і перемішати вручну.
- Відправити в духовку на тридцять хвилин при 185 градусах.
- За цей час нарізати пластинками моцарелу.
- Зелена цибуля обполоснути і покришити.
- Дістати запіканку, укласти зверху пластини сиру і посипати цибулею.
- Повернути в духовку ще ненадовго, щоб сир розтанув.
- Після цього відразу ж можна розкладати страву по тарілках.
Як запекти цілком з фаршем
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
петрушки | 10 г |
лука | 2 головки |
каррі | 5 г |
цвітної капусти | 900 г |
кропу | 10 г |
сиру | 100 г |
олії соняшникової | 15 мл |
свинини | 0,3 кг |
солі | 15 г |
яєць | 1 шт. |
Приготування займе 1 годину 55 хвилин.
Скільки калорій – 106.
Як приготувати:
- Цибуля очистити від лушпиння, вимити його і порубати дрібно.
- Свинину промити водою, за бажанням звільнити її від плівок.
- Гострим ножем нарізати м'ясо кубиками, порубати його в фарш гострим ножем. Якщо немає настільки гострого ножа, можна використовувати м'ясорубку або блендер.
- У каструлю налити води.
- Додати трохи солі і каррі, перемішати і прибрати на плиту, щоб закип'ятити.
- Як тільки закипить, помістити вимиту капусту шапочкою вниз в каструлю.
- Варити п'ять хвилин, потім дістати і остудити її.
- Яйце розділити і жовток відразу ж змішати з фаршем.
- Додати решту сіль і трохи перцю.
- Отриману масу добре вимішати і вибити.
- Петрушку і кріп промити, подрібнити і вмішати в вже ніжну м'ясну масу.
- У остигнула капусти вирізати качан. Робити це потрібно акуратно, так як качан вже м'який і може розповзтися.
- Наповнити фаршем спочатку з вирізаною боку.
- Після цього качан перевернути і начиняють м'ясом в порожніх місцях між суцвіттями.
- Форму накрити папером і змастити маслом.
- Помістити зверху капусту качаном вгору.
- Прибрати в духовку на півгодини.
- Потім дістати, перевернути і прибрати в духовку ще на стільки ж часу.
- Сир натерти і відставити.
- Коли пройде час, дістати форму, змастити овоч білком, присипати сиром.
- Повернути страву ще хвилин на двадцять, після можна подавати.
Незрівнянна тушкована капуста з томатною пастою як гарнір або основної страви стане царським стравою на столі і сподобається всій родині.
Рецепти маринованої капусти швидкого приготування читайте тут.
А наступна стаття присвячена капусті брокколі. Чим корисна, як готувати, як вибирати і не тільки — все, що ви хотіли знати, в одному матеріалі.
Рецепт запікання з картоплею
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорного меленого перцю | за смаком |
яєць | 3 шт. |
капусти цвітної | 0,5 кг |
сиру | 60 г |
масла вершкового | 30 г |
картоплі | 550 г |
солі | за смаком |
молока | 350 мл |
Приготування займе 1 годину і 20 хвилин.
Скільки калорій – 89.
Як приготувати:
- З картоплі в першу чергу зчистити шкірку, вимити її і помістити в сотейник.
- Поставити на плиту і дочекатися закипання, потім варити чверть години.
- Потім воду злити, картоплю нарізати кільцями.
- Капусту помити і розібрати на суцвіття.
- Покласти теж в ємність з водою і відправити на плиту.
- Довести до кипіння, потім варити всього п'ять хвилин.
- Після цього злити на друшляк, дати стекти і трохи остудити.
- Кільця бульб в цей час укласти у форму, присипати сіллю і перцем.
- Зверху викласти всю цвітну капусту і приправити її.
- Масло нарізати скибочками і викласти його поверх капусти.
- Молоко з'єднати з яйцями, додати спеції і все перемішати.
- Вилити все це на капусту з картоплею.
- Сир натерти і посипати ним страву.
- Прибрати його в духовку на сорок хвилин при 190 градусах.
Запечена кольорова капуста з яйцем в духовці
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сиру | 150 г |
цвітної капусти | 1 качан |
олії соняшникової | 30 мл |
яєць | 3 шт. |
молока | 60 мл |
солі | за смаком |
Приготування займе 55 хвилин.
Скільки калорій – 77.
Як приготувати:
- Капусту промити, розділити на порційні шматочки.
- Покласти в сотейник, налити води і посолити.
- Прибрати на плиту і з моменту закипання варити десять хвилин.
- Потім злити на друшляк і промити, щоб зупинити процес варіння.
- Сир натерти на дрібній тертці.
- Яйця збити і з'єднати їх з молоком, тертим сиром.
- Посолити трохи і все перемішати.
- Форму змастити і викласти зверху суцвіття.
- Вилити зверху отриману масу, прибрати в духовку на двадцять хвилин при 190 градусах.
Брюссельська капуста в духовці
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
солі | за смаком |
капусти брюссельської | 1 кг |
чорного меленого перцю | за смаком |
олії оливи | 40 мл |
Приготування займе 50 хвилин.
Скільки калорій – 54.
Як приготувати:
- Духовку відразу ж включити до 200 градусів, щоб встигла нагрітися.
- Капусту вимити, зрізати кінці і зняти жовті листя.
- Викласти їх у форму, скропити олією, посолити і посипати чорним перцем.
- Все перемішати вручну.
- Прибрати в духовку запікатися на сорок хвилин.
Як смачно запекти з рибою
ПРОДУКТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
моркви | 2 шт. |
сиру | 200 г |
філе риби | 1 кг |
яєць | 1 шт. |
помідорів | 2 шт. |
цвітної капусти | 0,8 кг |
олії соняшникової | 20 мл |
лука | 500 г |
молока | 150 мл |
Приготування займе 1 годину і 15 хвилин.
Скільки калорій – 81.
Як приготувати:
- Духовку розігріти до 190 градусів.
- Філе вимити і перевірити на наявність кісточок.
- Після цього обсушити його серветками.
- Моркву почистити, вимити і натерти на тертці.
- З лука стягнути лушпиння, вимити його і покришити.
- У сковорідці розігріти олію, додати цибулю і смажити до м'якості разом з морквою.
- Викласти на дно форми, розподілити.
- Рибу порізати шматочками і теж помістити у форму рівним шаром.
- Присипати сіллю і перцем, прибрати в духовку на п'ятнадцять хвилин.
- Капусту вимити і розібрати її.
- Покласти в ємність з водою і помістити на плиту, варити десять хвилин.
- Молоко змішати з яйцем, приправити за смаком.
- Томати вимити і нарубати, вмішати в яйця.
- Дістати рибу і викласти на неї капусту.
- Залити все це молочною сумішшю і присипати тертим сиром.
- Прибрати на півгодини в духовку до золотої скоринки. Подавати в гарячому вигляді.
Хитрощі приготування
Обов'язково використовуйте тертий сир, щоб капуста вийшла максимально апетитною, насиченою і соковитою!
Краще всього буде тягнутися грюйер, чеддер або моцарелла. Але для оригінальності можна використовувати сир, бринзу, сулугуні або фету, тофу.
Капуста в духовці – це щось абсолютно нове. Складно уявити, що вийде, вірно? Але тут можна не переживати, тому що виходить справжнє безумство! Як за зовнішнім виглядом, так і за ароматом, і по смаку. І ситне Блюдо, і дуже легке одночасно.