30 май 2019 1 294

Добірка рецептів ситних бутербродів з кількою

Навіть найменші діти знають, що немає нічого краще для перекусу, ніж бутерброд з кількою. Як його зробити так, щоб вийшла смачна і красива закуска?

Бутерброди з кількою пряного посолу
Інгредієнти Кількість
кілька пряного посолу - 500 грамів
вершкове масло - 250 грамів
бородінський хліб - 1 упаковка
кріп або петрушка - 1 пучок
яйця - 5 штук
свіжі або малосольні огірки - 6 штук
цибулю - 2 штуки
лимон - 1 штука
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 г: 290 Ккал

Кілька — прекрасний і часом незамінний компонент смачної перекуски. Але потрібно приготувати так, щоб оцінили і дорослі, і діти.

Як зробити закуску:

  1. Перш за все відварюємо яйця, приблизно 7 хвилин. Остуджуємо їх і очищаємо від шкаралупи. Ненадовго залишаємо їх осторонь.
  2. Нарізаємо хліб на тонкі скибочки. Обсмажуємо на сухій сковороді, перетворюючи в хрусткі шматочки. Кожен скибочку рясно змащуємо вершковим маслом і посипаємо дрібно порізаним кропом.
  3. Очищаємо цибулю й ріжемо на маленькі шматочки. Кладемо порційно його на хліб, повністю покриваючи ним поверхню.
  4. Очищаємо кільку від плівки, прибираємо хребет і дрібні кісточки. Ріжемо на красиві шматочки і кладемо поверх лука.
  5. Ріжемо огірки на смужки і розміщуємо їх на бутерброди.
  6. Зверху кладемо часточку лимона і шматочки яєць. Подаємо до столу в такому вигляді. Прикрашаємо зеленню за бажанням.

Як приготувати з чорного хліба

Килька і чорний хліб — ідеальне поєднання. Вони здатні зробити будь-перекус святковим.

Інгредієнти:

  • кілька свіжа — 450 грамів;
  • чорний хліб — 1 буханець;
  • плавлений вершковий сир — 1 упаковка;
  • вершкове масло — 1 пачка;
  • лимон — 1 штука;
  • зелень — за смаком;
  • яйця — 5 штук.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 306 ккал.

Як приготувати:

  1. Беремо хліб, нарізаємо його на трикутні скибочки. Підсмажуємо на сухій сковорідці, щоб вийшли сухарі. Окремо відварюємо яйця.
  2. Змащуємо кожен скибочку хліба сиром і вершковим маслом. Кришимо зелень і посипаємо її поверх цього шару.
  3. Беремо кільку і очищаємо її від кісточок і хребтів. Укладаємо шматочки на хліб. Поверх них кладуть часточки лимона і зварених яєць.
  4. Подаємо в такому вигляді до столу. Додатково прикрашати не треба.

Бутерброди з рибою і яйцем

Для ідеального перекусу потрібно трохи любові, натхнення та гарний рецепт.

Інгредієнти:

  • кілька — 1 банка;
  • зелена цибуля — 6 штук;
  • яйця — 6 штук;
  • вершкове масло — 260 грамів;
  • бородінський хліб — 1 буханець;
  • оливки — 1 банку.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 302 ккал.

Як зробити бутерброди:

  1. Для початку варимо яйця протягом 10 хвилин. Як тільки вони зваряться, відправляємо їх під холодну воду, щоб вони швидше охололи.
  2. Кришимо зелену цибулю й ріжемо на невеликі шматки хліб. Засмажуємо хліб на сковороді і змащуємо її маслом. Зверху розкладаємо цибулю.
  3. Додаємо зверху кільку і порізаний на кружечки варене яйце. Прикрашаємо оливками, протикаючи кожен бутерброд паличкою, щоб вони могли триматися.

Закуска з кількою в томатному соусі

Щоб зробити ароматне і смачне ласощі, не потрібно витрачати багато продуктів, сил і часу. Це доведемо чудовим рецептом далі.

Інгредієнти:

  • кілька в томатному соусі — 1 банка;
  • вершкове масло — 180 грамів;
  • хліб будь — 1 буханець;
  • помідори — 2 штуки;
  • зелень — 1 пучок.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 310 ккал.

Як приготувати:

  1. Беремо хліб і нарізаємо його на рівні частини. Обсмажуємо з двох сторін на сковороді без масла. Отримуємо підрум'янені скибочки, схожі трохи на сухарі.
  2. Змащуємо кожен вершковим маслом і посипаємо рубаною зеленню. Виходить своєрідна подушка із зелені. Кладемо на цю подушку кільку з банки. Поливаємо невеликою кількістю томатного соусу з банки.
  3. Розкладаємо отримані сендвічі по тарілках або поміщаємо їх на загальний піднос. При бажанні прикрашаємо лимоном. Він додасть рибі соковитість, а всьому страві пікантності.

Рецепт приготування від Іллі Лазерсона

Ілля Лазерсон — людина, який знає толк в смачної закуски для рідних і гостей. Нижче наведемо його найпопулярніший рецепт бутербродів.

Інгредієнти:

  • яйця — 6 штук;
  • хліб чорний — 1 буханець;
  • масло вершкове — 1 пачка;
  • кріп — 1 пучок;
  • гірчиця — 1 ложка;
  • цибуля ріпчаста — 2 штуки;
  • цукор — за смаком;
  • лимон — 1 штука;
  • огірок — 4 штуки;
  • кілька — 250 грамів.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 305 ккал.

Як приготувати:

  1. Відварюємо яйця на середньому вогні протягом 7-10 хвилин. Важливо не переварити їх, щоб вони добре отлипали від шкаралупи. Поміщаємо їх під холодну воду, щоб вони швидше охололи, і їх можна було використовувати в готуванні.
  2. Обсмажуємо хліб, нарізаний на трикутники або прямокутники. Робити обжарку можна з невеликою кількістю масла.
  3. Готуємо соус в окремій ємності. Змішати гірчицю з лимоном і цукром. Додаємо туди трохи кропу. Кожен скибочку хліба обмазуємо невеликою кількістю соусу. Посипаємо дрібно порізаною цибулею. Зверху додаємо шматок огірка.
  4. Останній штрих — свіжа очищена килька і часточки лимона. Прибираємо кістки з кільки, ріжемо її на маленькі акуратні пластинки і покриваємо ними бутерброди. Зверху в якості прикраси розкладаємо лимонні дольки. Вони доповнять композицію і зроблять смак неймовірним.

Гарячі бутерброди з кількою в томатному соусі

Немає нічого апетитніше, смачніше й пахучіше, ніж гарячі бутерброди. Спробуємо приготувати найсмачніші за рецептом дослідної господині.

Інгредієнти:

  • кілька в томатному соусі — 1 банка;
  • сир — 150 грамів;
  • бородінський хліб — 5 скибок;
  • вершкове масло — 40 г;
  • зелень — за смаком;
  • майонез — 60 г;
  • часник — 5 зубчиків;
  • маслини — 10 штук;
  • томати — 3 штуки.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 307 ккал.

Як приготувати:

  1. Кладемо хліб на суху сковорідку і перетворюємо його в сухарики. Можна зробити смаження з невеликою кількістю вершкового масла.
  2. Очищаємо часник від лушпиння. Натираємо їм кожен скибочку і обмазуємо маслом.
  3. Товчемо кільку в томаті разом з рубаною зеленню і майонезом. Перетворюємо їх в апетитну кашку. Майонез краще всього готувати самостійно, щоб в кінці блюдо вийшло пікантним.
  4. Покриваємо отриманою сумішшю хліб і посипаємо зверху сиром, подрібненим на середній тертці. Якщо він погано плавиться, тоді натираємо на дрібній.
  5. Відправляємо готову закуску в піч або в мікрохвильовку на п'ять-сім хвилин, щоб сир розплавився і набула більш цікавий смак томатна паста.
  6. Подаємо до столу в гарячому вигляді. При бажанні прикрашаємо залишилася зеленню, свіжими томатами і порізаними на шматочки маслинами. Маслини можна прикріпити паличкою до бутерброду. Так вийдуть оригінальні сендвічі, які зможуть стати приємною закускою до бізнес-ланчу.

Наші кулінари підготували цікаві рецепти приготування смачних бутербродів на святковий стіл. Читайте, надихайтеся і готуйте для рідних і близьких з любов'ю!

Ця стаття допоможе приготувати закусочні бутерброди з оселедцем.

Дізнайтеся тут, як правильно готувати кільку в томатному соусі в домашніх умовах.

Корисні поради

  1. Щоб отримати ароматне, смачне блюдо, беріть для нього тільки свіжі продукти. Тільки так можна досягти успіху в готуванні.
  2. Ідеальні бутерброди вийдуть тільки з хліба з хрусткою скоринкою. Намагайтеся для приготування брати тільки такий.
  3. Щоб сендвічі вийшли відмінно, додатково змащуйте їх вершковим маслом або соусом. Так вони стануть соковитіше і смачніше.
  4. Якщо потрібно приготувати закуску до святкового столу, не робіть її заздалегідь. Краще подати до столу свіжу страву, зроблену,е хоча б за 1 годину до приходу гостей.
  5. Якщо використовуєте чорний хліб для сендвічів, заберіть з нього заздалегідь весь кмин. Саме він може зіпсувати смак.
  6. Прикрашайте бутерброди свіжими овочами та зеленню. Вони помітно знизять калорійність страви і допоможуть йому швидше засвоїтися.
  7. Нарізайте хліб тільки на тонкі скибочки. Великі шматки, навіть при великій кількості соусу, вийдуть сухими і несмачними.
  8. Щоб приготувати найкращі бутерброди, кладіть рибу на хліб в самому кінці. Краще всього на подушку з овочів і зелені.
  9. Розкладіть приготовані сендвічі на тарілці незвичайним способом і зробіть їх звичний вигляд, зробивши його в очах гостей або сім'ї більш апетитним.
  10. Для ласощі краще всього підійдуть дієтичні види яєць, приміром, перепелині. Вони дадуть легкість і неперевершений вигляд отриманого шедевру.

Що ще почитати: