Добірка рецептів ситних бутербродів з кількою
Навіть найменші діти знають, що немає нічого краще для перекусу, ніж бутерброд з кількою. Як його зробити так, щоб вийшла смачна і красива закуска?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кілька пряного посолу - | 500 грамів |
вершкове масло - | 250 грамів |
бородінський хліб - | 1 упаковка |
кріп або петрушка - | 1 пучок |
яйця - | 5 штук |
свіжі або малосольні огірки - | 6 штук |
цибулю - | 2 штуки |
лимон - | 1 штука |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 г: 290 Ккал |
Кілька — прекрасний і часом незамінний компонент смачної перекуски. Але потрібно приготувати так, щоб оцінили і дорослі, і діти.
Як зробити закуску:
- Перш за все відварюємо яйця, приблизно 7 хвилин. Остуджуємо їх і очищаємо від шкаралупи. Ненадовго залишаємо їх осторонь.
- Нарізаємо хліб на тонкі скибочки. Обсмажуємо на сухій сковороді, перетворюючи в хрусткі шматочки. Кожен скибочку рясно змащуємо вершковим маслом і посипаємо дрібно порізаним кропом.
- Очищаємо цибулю й ріжемо на маленькі шматочки. Кладемо порційно його на хліб, повністю покриваючи ним поверхню.
- Очищаємо кільку від плівки, прибираємо хребет і дрібні кісточки. Ріжемо на красиві шматочки і кладемо поверх лука.
- Ріжемо огірки на смужки і розміщуємо їх на бутерброди.
- Зверху кладемо часточку лимона і шматочки яєць. Подаємо до столу в такому вигляді. Прикрашаємо зеленню за бажанням.
Як приготувати з чорного хліба
Килька і чорний хліб — ідеальне поєднання. Вони здатні зробити будь-перекус святковим.
Інгредієнти:
- кілька свіжа — 450 грамів;
- чорний хліб — 1 буханець;
- плавлений вершковий сир — 1 упаковка;
- вершкове масло — 1 пачка;
- лимон — 1 штука;
- зелень — за смаком;
- яйця — 5 штук.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 306 ккал.
Як приготувати:
- Беремо хліб, нарізаємо його на трикутні скибочки. Підсмажуємо на сухій сковорідці, щоб вийшли сухарі. Окремо відварюємо яйця.
- Змащуємо кожен скибочку хліба сиром і вершковим маслом. Кришимо зелень і посипаємо її поверх цього шару.
- Беремо кільку і очищаємо її від кісточок і хребтів. Укладаємо шматочки на хліб. Поверх них кладуть часточки лимона і зварених яєць.
- Подаємо в такому вигляді до столу. Додатково прикрашати не треба.
Бутерброди з рибою і яйцем
Для ідеального перекусу потрібно трохи любові, натхнення та гарний рецепт.
Інгредієнти:
- кілька — 1 банка;
- зелена цибуля — 6 штук;
- яйця — 6 штук;
- вершкове масло — 260 грамів;
- бородінський хліб — 1 буханець;
- оливки — 1 банку.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 302 ккал.
Як зробити бутерброди:
- Для початку варимо яйця протягом 10 хвилин. Як тільки вони зваряться, відправляємо їх під холодну воду, щоб вони швидше охололи.
- Кришимо зелену цибулю й ріжемо на невеликі шматки хліб. Засмажуємо хліб на сковороді і змащуємо її маслом. Зверху розкладаємо цибулю.
- Додаємо зверху кільку і порізаний на кружечки варене яйце. Прикрашаємо оливками, протикаючи кожен бутерброд паличкою, щоб вони могли триматися.
Закуска з кількою в томатному соусі
Щоб зробити ароматне і смачне ласощі, не потрібно витрачати багато продуктів, сил і часу. Це доведемо чудовим рецептом далі.
- кілька в томатному соусі — 1 банка;
- вершкове масло — 180 грамів;
- хліб будь — 1 буханець;
- помідори — 2 штуки;
- зелень — 1 пучок.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 310 ккал.
Як приготувати:
- Беремо хліб і нарізаємо його на рівні частини. Обсмажуємо з двох сторін на сковороді без масла. Отримуємо підрум'янені скибочки, схожі трохи на сухарі.
- Змащуємо кожен вершковим маслом і посипаємо рубаною зеленню. Виходить своєрідна подушка із зелені. Кладемо на цю подушку кільку з банки. Поливаємо невеликою кількістю томатного соусу з банки.
- Розкладаємо отримані сендвічі по тарілках або поміщаємо їх на загальний піднос. При бажанні прикрашаємо лимоном. Він додасть рибі соковитість, а всьому страві пікантності.
Рецепт приготування від Іллі Лазерсона
Ілля Лазерсон — людина, який знає толк в смачної закуски для рідних і гостей. Нижче наведемо його найпопулярніший рецепт бутербродів.
Інгредієнти:
- яйця — 6 штук;
- хліб чорний — 1 буханець;
- масло вершкове — 1 пачка;
- кріп — 1 пучок;
- гірчиця — 1 ложка;
- цибуля ріпчаста — 2 штуки;
- цукор — за смаком;
- лимон — 1 штука;
- огірок — 4 штуки;
- кілька — 250 грамів.
Час приготування: 35 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 305 ккал.
Як приготувати:
- Відварюємо яйця на середньому вогні протягом 7-10 хвилин. Важливо не переварити їх, щоб вони добре отлипали від шкаралупи. Поміщаємо їх під холодну воду, щоб вони швидше охололи, і їх можна було використовувати в готуванні.
- Обсмажуємо хліб, нарізаний на трикутники або прямокутники. Робити обжарку можна з невеликою кількістю масла.
- Готуємо соус в окремій ємності. Змішати гірчицю з лимоном і цукром. Додаємо туди трохи кропу. Кожен скибочку хліба обмазуємо невеликою кількістю соусу. Посипаємо дрібно порізаною цибулею. Зверху додаємо шматок огірка.
- Останній штрих — свіжа очищена килька і часточки лимона. Прибираємо кістки з кільки, ріжемо її на маленькі акуратні пластинки і покриваємо ними бутерброди. Зверху в якості прикраси розкладаємо лимонні дольки. Вони доповнять композицію і зроблять смак неймовірним.
Гарячі бутерброди з кількою в томатному соусі
Немає нічого апетитніше, смачніше й пахучіше, ніж гарячі бутерброди. Спробуємо приготувати найсмачніші за рецептом дослідної господині.
Інгредієнти:
- кілька в томатному соусі — 1 банка;
- сир — 150 грамів;
- бородінський хліб — 5 скибок;
- вершкове масло — 40 г;
- зелень — за смаком;
- майонез — 60 г;
- часник — 5 зубчиків;
- маслини — 10 штук;
- томати — 3 штуки.
Час приготування: 35 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 307 ккал.
Як приготувати:
- Кладемо хліб на суху сковорідку і перетворюємо його в сухарики. Можна зробити смаження з невеликою кількістю вершкового масла.
- Очищаємо часник від лушпиння. Натираємо їм кожен скибочку і обмазуємо маслом.
- Товчемо кільку в томаті разом з рубаною зеленню і майонезом. Перетворюємо їх в апетитну кашку. Майонез краще всього готувати самостійно, щоб в кінці блюдо вийшло пікантним.
- Покриваємо отриманою сумішшю хліб і посипаємо зверху сиром, подрібненим на середній тертці. Якщо він погано плавиться, тоді натираємо на дрібній.
- Відправляємо готову закуску в піч або в мікрохвильовку на п'ять-сім хвилин, щоб сир розплавився і набула більш цікавий смак томатна паста.
- Подаємо до столу в гарячому вигляді. При бажанні прикрашаємо залишилася зеленню, свіжими томатами і порізаними на шматочки маслинами. Маслини можна прикріпити паличкою до бутерброду. Так вийдуть оригінальні сендвічі, які зможуть стати приємною закускою до бізнес-ланчу.
Наші кулінари підготували цікаві рецепти приготування смачних бутербродів на святковий стіл. Читайте, надихайтеся і готуйте для рідних і близьких з любов'ю!
Ця стаття допоможе приготувати закусочні бутерброди з оселедцем.
Дізнайтеся тут, як правильно готувати кільку в томатному соусі в домашніх умовах.
Корисні поради
- Щоб отримати ароматне, смачне блюдо, беріть для нього тільки свіжі продукти. Тільки так можна досягти успіху в готуванні.
- Ідеальні бутерброди вийдуть тільки з хліба з хрусткою скоринкою. Намагайтеся для приготування брати тільки такий.
- Щоб сендвічі вийшли відмінно, додатково змащуйте їх вершковим маслом або соусом. Так вони стануть соковитіше і смачніше.
- Якщо потрібно приготувати закуску до святкового столу, не робіть її заздалегідь. Краще подати до столу свіжу страву, зроблену,е хоча б за 1 годину до приходу гостей.
- Якщо використовуєте чорний хліб для сендвічів, заберіть з нього заздалегідь весь кмин. Саме він може зіпсувати смак.
- Прикрашайте бутерброди свіжими овочами та зеленню. Вони помітно знизять калорійність страви і допоможуть йому швидше засвоїтися.
- Нарізайте хліб тільки на тонкі скибочки. Великі шматки, навіть при великій кількості соусу, вийдуть сухими і несмачними.
- Щоб приготувати найкращі бутерброди, кладіть рибу на хліб в самому кінці. Краще всього на подушку з овочів і зелені.
- Розкладіть приготовані сендвічі на тарілці незвичайним способом і зробіть їх звичний вигляд, зробивши його в очах гостей або сім'ї більш апетитним.
- Для ласощі краще всього підійдуть дієтичні види яєць, приміром, перепелині. Вони дадуть легкість і неперевершений вигляд отриманого шедевру.