03 июнь 2019 9 333

Як приготувати гарячий бутерброд в мікрохвильовці

Хто не любить бутерброди? А гарячі бутерброди? О, ось від цих ситних і ароматних воістину ласощів не відмовиться точно ніхто, тим більше що варіацій начинок так багато. Раніше гарячі бутерброди готували в духовках, тепер же на зміну їм прийшов більш швидкий і зручний спосіб – в мікрохвильовці. Пара хвилин – і можна подавати на стіл!

Рецепт гарячих бутербродів з сиром на швидку руку
Інгредієнти Кількість
білого хліба - 4 шматочка
будь-якого твердого сиру - 50 г
Час приготування: 2 хв Калорійність на 100 г: 290 Ккал

Немає нічого краще для сніданку або швидкого перекусу, ніж бутерброди з хрусткою сирною скоринкою. Простіше рецепту не придумати, а в результаті – поживна трапеза.

Якщо сир представлений в нарізці, то потрібно просто викласти по платівці на скибочку хліба і поставити бутерброди в мікрохвильовку. Як варіант, шматочок сиру можна натерти на тертці і посипати їм хліб. Тримати ж заготовки в мікрохвильовці потрібно 20-30 секунд.

Як приготувати хлібці з ковбасою в мікрохвильовці

Такі бутерброди можуть з успіхом замінити обід або вечерю, якщо часу на готування не залишається, але хочеться поїсти чогось гарячого, смачного і, звичайно ж, дуже ароматний.

Необхідні інгредієнти:

  • кілька шматочків хліба;
  • кілька скибочок вареної (або копченої) ковбаси;
  • 2 ч. ложки тертого твердого сиру;
  • 1 середній помідор.

Час приготування страви: 5 хвилин.

Калорійність: близько 280 Ккал/100 гр.

Помідор потрібно нарізати тонкими кружечками, після чого бутерброди можна збирати: покласти на скибочку хліба шматочок ковбаси, зверху кружок помідора, потім ще один шматочок ковбаси (хоча можна обмежитися і одним шаром) і трохи тертого сиру.

Всі заготовки відправити в мікрохвильову піч на одну хвилину при повній потужності. Готово!

Як зробити дієтичний гарячий бутерброд з овочами в мікрохвильовці

Вегетаріанці і ті, хто сидять на дієті дами зовсім не позбавлені можливості ласувати гарячими бутербродами – потрібно просто зробити їх з овочами.

Літній варіант

Необхідні інгредієнти:

  • 4 шматочка хліба;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 середній помідор;
  • 2 зубчики часнику;
  • 4 ч. ложки тертого твердого сиру;
  • 1 ст. ложка майонезу.

Час приготування страви: 7 хвилин.

Калорійність: близько 220 Ккал/100 гр.

Болгарський перець і помідор потрібно нарізати шматочками. Майонез, подрібнений часник і тертий сир змішати – вийде соус. Далі на скибочки хліба потрібно покласти різані овочі і змастити приготованим соусом. Готувати у мікрохвильовій печі протягом 1 хвилини.

З морквою

Необхідні інгредієнти:

  • 1 відварна морква;
  • 2 шматочки хліба;
  • 2 ч. ложки тертого твердого сиру;
  • 1 ст. ложка вершкового масла;
  • трохи нарізаної зеленої цибулі.

Час приготування страви: 5 хвилин.

Калорійність: близько 260 Ккал/100 гр.

Хліб потрібно змастити вершковим маслом, а моркву порізати довгими шматочками і теж викласти на хліб. Зверху посипати зеленою цибулею і тертим сиром. Печуться бутерброди в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 30 секунд до 1 хвилини.

Як робити гарячі канапки з рибою в мікрохвильовці

Говорячи про гарячих бутербродах, всі в першу чергу думають про якийсь м'ясної начинки, тоді як зовсім легко здивувати своїх домашнім рибним варіантом такої страви.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 бутербродний батон;
  • 1 банка шпротів в олії;
  • 100 гр. будь-якого твердого сиру;
  • пара маринованих огірків;
  • 100 гр. майонезу.

Час приготування страви: 10 хвилин.

Калорійність: близько 275 Ккал/100 гр.

Батон треба нарізати на шматочки товщиною не більше 2 див. Половину сиру натерти на тертці, а іншу – нарізати на тонкі пластинки.

Мариновані огірки нарізати тонкими кружечками, шпроти вийняти з банки, а майонез перемішати з тертим сиром. Збирають заготовки в наступному порядку – шматочки хліба змастити соусом, зверху кружечки огірка і по одній шпротине, і накрити все платівкою сиру.

Готуються вони в мікрохвильовій печі на середній потужності протягом 2 хвилин. Бажано подавати бутерброди з солодким чаєм.

Читайте як приготувати смачні деруни з грибами — страва відрізняється своєю простотою, але разом з тим воно дуже смачне.

Як зробити булочки гарної форми читайте в нашій статті — докладні покрокові інструкції і фото до кожного рецепту.

До пива можна приготувати ароматні сухарики в мікрохвильовці — візьміть на замітку наші рецепти.

Хлібці з грибами, сиром і зеленню

Відмінним ситним варіантом для перекусу або навіть повноцінної трапези можуть стати бутерброди з грибами: тільки брати треба мариновані, щоб вони змогли прогрітися.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 бутербродний батон;
  • 150 гр. маринованих шампіньйонів;
  • 100 гр. будь-якого твердого сиру;
  • 4 зубчики часнику;
  • пучок кропу;
  • 50 гр. майонезу.

Час приготування страви: 7 хвилин.

Калорійність: близько 270 Ккал/100 гр.

Батон потрібно нарізати шматочками, а сир – тонкими пластинками. Часник і свіжий кріп подрібнити і змішати з майонезом. Якщо мариновані шампіньйони цілі, їх також потрібно нарізати пластинками, але зручніше відразу придбати різані. Шматочки хліба треба змастити отриманим соусом, і покласти на них зверху печериці і платівки сиру. Готувати такі заготовки потрібно 1 хвилину в мікрохвильовій печі на максимальній потужності.

Корисні поради

Гарячі бутерброди ідеально поєднують в собі швидкість і відмінний смак, але щоб вони вийшли, потрібно знати деякі правила успіху. Вони так само прості, як і рецепти:

  1. Шматочки хліба повинні бути тонкими, тому краще всього відразу купувати нарізний варіант. Їх можна викласти на серветки, тоді бутерброди не підгорять.
  2. М'ясні наповнення для заготовок (шинку, ковбасу тощо) потрібно нарізати якомога тонше – якщо хочеться товстий бутерброд, то краще покласти кілька скибочок. Це робиться для того, щоб начинка могла сильніше прогрітися.
  3. При приготуванні дуже важливо звертати увагу на якість продуктів – якщо ковбаса або сосиски низької якості, то і бутерброди будуть невдалими. Дешевий сир може просто не розплавиться, а майонез неапетитно спекти і т. д.
  4. Зробити закуску смачніше можна шляхом додавання в неї різних соусів – не тільки майонез, але і кетчупу, сметани, гірчиці, сирного або каррі.
  5. Важливо не перетримати бутерброди в мікрохвильовій печі, інакше вони вийдуть сухими і жорсткими, і тоді врятувати готову страву вже не вийти ніякими способами.
  6. Для гарячих бутербродів підходить будь хліб – житній, білий, висівковий і т. д. Начинка так само може бути абсолютно будь – політ фантазії необмежений, але основним супутнім інгредієнтом майже у всіх рецептах є сир.
  7. Соуси для гарячих бутербродів не повинні виходити занадто рідкими, так як вони вберуться в хліб і той розмокне, а готові порції просто в підсумку розваляться.
  8. З помідорів при виготовленні гарячих бутербродів краще прибрати насіння – так з них випарується менше овочевого соку і страва не вийде надмірно вологим.
  9. Якщо натерти твердий сир на тертці і так додавати його заготівлі, то це буде більш економічний витрата продукту, ніж при нарізці сиру тонкими пластинками.
  10. Гарячими бутерброди називаються не тільки з-за способу приготування, але і через подачі: подавати їх потрібно, поки не охололи, інакше смакові якості знизяться.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: