Як приготувати гарячий бутерброд в мікрохвильовці
Хто не любить бутерброди? А гарячі бутерброди? О, ось від цих ситних і ароматних воістину ласощів не відмовиться точно ніхто, тим більше що варіацій начинок так багато. Раніше гарячі бутерброди готували в духовках, тепер же на зміну їм прийшов більш швидкий і зручний спосіб – в мікрохвильовці. Пара хвилин – і можна подавати на стіл!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
білого хліба - | 4 шматочка |
будь-якого твердого сиру - | 50 г |
Час приготування: 2 хв | Калорійність на 100 г: 290 Ккал |
Немає нічого краще для сніданку або швидкого перекусу, ніж бутерброди з хрусткою сирною скоринкою. Простіше рецепту не придумати, а в результаті – поживна трапеза.
Якщо сир представлений в нарізці, то потрібно просто викласти по платівці на скибочку хліба і поставити бутерброди в мікрохвильовку. Як варіант, шматочок сиру можна натерти на тертці і посипати їм хліб. Тримати ж заготовки в мікрохвильовці потрібно 20-30 секунд.
Як приготувати хлібці з ковбасою в мікрохвильовці
Такі бутерброди можуть з успіхом замінити обід або вечерю, якщо часу на готування не залишається, але хочеться поїсти чогось гарячого, смачного і, звичайно ж, дуже ароматний.
Необхідні інгредієнти:
- кілька шматочків хліба;
- кілька скибочок вареної (або копченої) ковбаси;
- 2 ч. ложки тертого твердого сиру;
- 1 середній помідор.
Час приготування страви: 5 хвилин.
Калорійність: близько 280 Ккал/100 гр.
Помідор потрібно нарізати тонкими кружечками, після чого бутерброди можна збирати: покласти на скибочку хліба шматочок ковбаси, зверху кружок помідора, потім ще один шматочок ковбаси (хоча можна обмежитися і одним шаром) і трохи тертого сиру.
Всі заготовки відправити в мікрохвильову піч на одну хвилину при повній потужності. Готово!
Як зробити дієтичний гарячий бутерброд з овочами в мікрохвильовці
Вегетаріанці і ті, хто сидять на дієті дами зовсім не позбавлені можливості ласувати гарячими бутербродами – потрібно просто зробити їх з овочами.
Літній варіант
Необхідні інгредієнти:
- 4 шматочка хліба;
- 1 болгарський перець;
- 1 середній помідор;
- 2 зубчики часнику;
- 4 ч. ложки тертого твердого сиру;
- 1 ст. ложка майонезу.
Час приготування страви: 7 хвилин.
Калорійність: близько 220 Ккал/100 гр.
Болгарський перець і помідор потрібно нарізати шматочками. Майонез, подрібнений часник і тертий сир змішати – вийде соус. Далі на скибочки хліба потрібно покласти різані овочі і змастити приготованим соусом. Готувати у мікрохвильовій печі протягом 1 хвилини.
З морквою
Необхідні інгредієнти:
- 1 відварна морква;
- 2 шматочки хліба;
- 2 ч. ложки тертого твердого сиру;
- 1 ст. ложка вершкового масла;
- трохи нарізаної зеленої цибулі.
Час приготування страви: 5 хвилин.
Калорійність: близько 260 Ккал/100 гр.
Хліб потрібно змастити вершковим маслом, а моркву порізати довгими шматочками і теж викласти на хліб. Зверху посипати зеленою цибулею і тертим сиром. Печуться бутерброди в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 30 секунд до 1 хвилини.
Як робити гарячі канапки з рибою в мікрохвильовці
Говорячи про гарячих бутербродах, всі в першу чергу думають про якийсь м'ясної начинки, тоді як зовсім легко здивувати своїх домашнім рибним варіантом такої страви.
Необхідні інгредієнти:
- 1 бутербродний батон;
- 1 банка шпротів в олії;
- 100 гр. будь-якого твердого сиру;
- пара маринованих огірків;
- 100 гр. майонезу.
Час приготування страви: 10 хвилин.
Калорійність: близько 275 Ккал/100 гр.
Батон треба нарізати на шматочки товщиною не більше 2 див. Половину сиру натерти на тертці, а іншу – нарізати на тонкі пластинки.
Мариновані огірки нарізати тонкими кружечками, шпроти вийняти з банки, а майонез перемішати з тертим сиром. Збирають заготовки в наступному порядку – шматочки хліба змастити соусом, зверху кружечки огірка і по одній шпротине, і накрити все платівкою сиру.
Готуються вони в мікрохвильовій печі на середній потужності протягом 2 хвилин. Бажано подавати бутерброди з солодким чаєм.
Читайте як приготувати смачні деруни з грибами — страва відрізняється своєю простотою, але разом з тим воно дуже смачне.
Як зробити булочки гарної форми читайте в нашій статті — докладні покрокові інструкції і фото до кожного рецепту.
До пива можна приготувати ароматні сухарики в мікрохвильовці — візьміть на замітку наші рецепти.
Хлібці з грибами, сиром і зеленню
Відмінним ситним варіантом для перекусу або навіть повноцінної трапези можуть стати бутерброди з грибами: тільки брати треба мариновані, щоб вони змогли прогрітися.
Необхідні інгредієнти:
- 1 бутербродний батон;
- 150 гр. маринованих шампіньйонів;
- 100 гр. будь-якого твердого сиру;
- 4 зубчики часнику;
- пучок кропу;
- 50 гр. майонезу.
Час приготування страви: 7 хвилин.
Калорійність: близько 270 Ккал/100 гр.
Батон потрібно нарізати шматочками, а сир – тонкими пластинками. Часник і свіжий кріп подрібнити і змішати з майонезом. Якщо мариновані шампіньйони цілі, їх також потрібно нарізати пластинками, але зручніше відразу придбати різані. Шматочки хліба треба змастити отриманим соусом, і покласти на них зверху печериці і платівки сиру. Готувати такі заготовки потрібно 1 хвилину в мікрохвильовій печі на максимальній потужності.
Корисні поради
Гарячі бутерброди ідеально поєднують в собі швидкість і відмінний смак, але щоб вони вийшли, потрібно знати деякі правила успіху. Вони так само прості, як і рецепти:
- Шматочки хліба повинні бути тонкими, тому краще всього відразу купувати нарізний варіант. Їх можна викласти на серветки, тоді бутерброди не підгорять.
- М'ясні наповнення для заготовок (шинку, ковбасу тощо) потрібно нарізати якомога тонше – якщо хочеться товстий бутерброд, то краще покласти кілька скибочок. Це робиться для того, щоб начинка могла сильніше прогрітися.
- При приготуванні дуже важливо звертати увагу на якість продуктів – якщо ковбаса або сосиски низької якості, то і бутерброди будуть невдалими. Дешевий сир може просто не розплавиться, а майонез неапетитно спекти і т. д.
- Зробити закуску смачніше можна шляхом додавання в неї різних соусів – не тільки майонез, але і кетчупу, сметани, гірчиці, сирного або каррі.
- Важливо не перетримати бутерброди в мікрохвильовій печі, інакше вони вийдуть сухими і жорсткими, і тоді врятувати готову страву вже не вийти ніякими способами.
- Для гарячих бутербродів підходить будь хліб – житній, білий, висівковий і т. д. Начинка так само може бути абсолютно будь – політ фантазії необмежений, але основним супутнім інгредієнтом майже у всіх рецептах є сир.
- Соуси для гарячих бутербродів не повинні виходити занадто рідкими, так як вони вберуться в хліб і той розмокне, а готові порції просто в підсумку розваляться.
- З помідорів при виготовленні гарячих бутербродів краще прибрати насіння – так з них випарується менше овочевого соку і страва не вийде надмірно вологим.
- Якщо натерти твердий сир на тертці і так додавати його заготівлі, то це буде більш економічний витрата продукту, ніж при нарізці сиру тонкими пластинками.
- Гарячими бутерброди називаються не тільки з-за способу приготування, але і через подачі: подавати їх потрібно, поки не охололи, інакше смакові якості знизяться.
Приємного апетиту!