Як приготувати смачні бутерброди з помідорами
Бутерброди – незамінна і поживна закуска для будь-якого столу. Дуже смачні виходять бутерброди з помідорами. Існує безліч кулінарних рецептів, як їх приготувати для повсякденного і святкового столу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
батона - | 6 скибочок |
вершкового масла - | 80 г |
помідор - | 2 шт. |
зелень, маслини - | для прикраси |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 100 Ккал |
На приготування цих бутербродів буде потрібно мінімум часу, адже зробити їх дуже просто. Крім того, вони дуже смачні і соковиті.
Покрокове приготування:
- Батон змастити маслом, товщиною 0,3 див.
- Помідори нарізати на кружки і викласти на хліб.
- Зелень необхідно подрібнити і посипати нею зверху на бутерброд.
Щоб естетично оформити бутерброди, їх бажано викласти на листя салату.
Додамо сир і часник
Такі бутерброди відмінно підійдуть до будь-якого столу, як повсякденного, так і святкового. Вони не потребують багато часу для приготування і не будуть витратними. З хрусткою скоринкою бутерброди з сиром, часником і помідорами припадуть до смаку кожному гурману.
Необхідні продукти:
- 60 г напівтвердого сиру (можна і твердого сорту);
- 2 томата;
- 75 г майонезу;
- 2 зубки часнику;
- 4 шматочка нарізної батона (найкраще взяти хліб для тостів);
- 0,5 пучка зелені (кропу або петрушки).
Час приготування: примерно15 хвилин.
Калорійність: 114 Ккал на 100 р.
Як приготувати бутерброди
- Шматочки хліба або батона необхідно підрум'янити – вони повинні трохи підсушитися, а скориночка придбати золотистий відтінок. Для цього слід витримати хліб в розігрітій духовці близько десяти хвилин. Можна використовувати з цією метою тостер або мікрохвильовку.
- Натерти сир за допомогою терки середнього подрібнення, а часник видавити чесночницей. У ці інгредієнти влити майонез і ретельно розмішати.
- Помідори нарізати кружечками.
- На хліб намазати сумішшю з сиру, майонезу і часнику шаром близько трьох міліметрів. Потім покласти скибочку помідора і посолити.
Прикрасити рекомендується гілочками зелені – кропом, петрушкою або зелений цибулею.
Закуска з помідорами і огірками
Рецепт 1
Ці бутерброди є не тільки смачними, але і корисними. Їх люблять як дорослі, так і діти.
Продукти для приготування:
- 1 огірок;
- 1 томат;
- 25 г твердого сиру;
- 1 яйце варене;
- 2 ст. ложки будь-якого соусу;
- 6 шматочків багета;
- 0,5 пучка зеленого салату (листя);
- сіль.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: 114 Ккал.
- Змастити скибочки багета невеликим шаром улюбленого соусу.
- Огірок, яйце і помідор нарізати кружечками. Їх красиво викласти на шматочок багета.
- Натертий сир посипати зверху бутерброда.
Для прикраси підійде базилік або петрушка. Викласти закуску можна на салатні листя.
Рецепт 2
Підійдуть до дитячого святкового столу. Гарно оформлені та смачні бутерброди швидко і з задоволенням з'їдять маленькі гості.
Інгредієнти:
- 2 томати;
- 2 огірки;
- 4 редиски;
- 50 г майонезу;
- 0,5 батона або хліба нарізної;
- 100 г вершкового масла
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 121 Ккал.
Приготування:
- Нарізати хліб або батон на шматки, підсмажити в духовій шафі. Потім з підсушених скибочок вирізати різні фігури (півмісяць, квадрат, зірочки, кола, ромбики).
- Овочі (помідори, редис, огірки) нарізати тонкими кружками.
- Отримані фігурки з батона намазати маслом і викласти зверху нарізані кружечками овочі в такій послідовності: томат, огірок, редис.
- На редис нанести краплю майонезу.
Подати таке ласощі можна на листовому салаті. Для прикраси можна використовувати зелень.
Рецепт сирного пудингу — спробуйте приготувати десерт за нашими підказками.
Візьміть на замітку рецепти неймовірно смачною яловичини з овочами в кисло-солодкому соусі.
Заливний пиріг з картоплею і рибою — ситне блюдо, яке чудово поєднується з овочевими салатами.
«Божа корівка»
Відмінним варіантом для дитячого столу будуть бутерброди, які називаються «Божа корівка». Вони неодмінно сподобаються малюкам, оскільки схожі на мультяшний комаха.
Інгредієнти:
- 12 скибочок батона нарізної або крекерів для бутербродів;
- 100 г риби малосоленой (червоної);
- 6 помідорів (сорт черрі);
- 100 г вершкового сиру;
- 5 маслин;
- 50 г кропу;
- 20 г майонезу.
Час приготування: близько 25 хвилин.
Калорійність: 126 Ккал на 100 р.
Покроковий рецепт:
- Сир подрібнити, а кріп дрібно нарізати. Їх необхідно добре перемішати. За бажанням в суміш можна додати трішки тертого часнику.
- Помідори розрізати вздовж на дві однакові частини.
- Маслини без кісточки розрізати вздовж, а потім поперек. Чверть маслини буде «головою комахи».
- Сирної сумішшю змастити крекер або хлібний скибочку. Зверху на нього викласти листочок зелені і частину помідора, різаною стороною до низу. Можна на овоче зробити невеликий надріз, що нагадує крила комахи.
- Біля черрі покласти чверть маслини, на якій за допомогою майонезу і сірники зробити очі.
- Решту маслини дрібно нарізати і викласти на помідори, щоб вийшли «точки» на спинці божої корівки.
Біля кожної сонечка в якості прикраси і смачною добавки рекомендується покласти тонкий шматок червоної риби. Подати на широкому блюді, на дні якого викладено листовий салат, нагадує траву.
Бутерброди на основі шпрот і помідорів
Цей рецепт знадобиться, коли необхідно приготувати смачну закуску на швидку руку. Доречним буде при несподіваний прихід гостей.
Інгредієнти:
- 12 скибочок батона;
- 100 г майонезу;
- 1 банка шпротів;
- 2 зубки часнику;
- 3 помідори;
- ч. ложка подрібненої петрушки.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність: 130 Ккал на 100 р.
Як готувати бутерброди зі шпротами і помідорами:
- Видавити часник з допомогою чесночницы, змішати його з майонезом.
- Суміш намазати на батон і притрусити січеною петрушкою.
- Вимиті помідори нарізати часточками. Один шматок покласти на скибочку, збоку помістити шпроти.
Зверху бутербродів також можна посипати подрібненою петрушкою.
Бутерброди з баклажанами і часником
Ці бутерброди оригінальні, поживні і пікантні. Така закуска буде прийнятна до будь-якого столу.
Необхідні продукти:
- 4 скибочки хліба (краще бородінської);
- 1 помідор;
- 1 баклажан;
- 2 зубки часнику;
- 60 р майонезу;
- кріп.
Час приготування: приблизно 20 хвилин.
Калорійність: 120 Ккал.
Приготування:
- Баклажан нарізати на кружечки і помістити в посудину з солоною водою на деякий час, потім обсмажити.
- На хліб викласти посмажені баклажани, змащені зверху натертим часником.
- Помідор нарізати кружальцями і покласти зверху один скибочку. Крапельку майонезу видавити на нарізаний помідор.
- Подрібнити кріп і посипати зверху на бутерброд.
Прикрасити можна гілочками петрушки або базиліка.
Гарячі бутерброди з сиром і помідором
Така закуска буде відмінною ідеєю для фуршету.
Необхідні продукти:
- 4 шматка білого хліба;
- 150 г сиру;
- 30 г вершкового масла;
- 1 помідор;
- 1 зубок часнику.
Покроковий рецепт:
- На хліб намазати масло і на кілька хвилин поставити в духовку.
- Помідор нарізати часточками, часник видавити за допомогою землянки
- Натерти сир і додати до нього вичавлений часник. Цю суміш намазати на скибочку хліба.
- Викласти зверху частина томату і трохи присолити.
- Поставити бутерброди на п'ятнадцять хвилин в духову шафу.
Прикрасити можна кропом або петрушкою.
Корисні рекомендації
Щоб приготувати смачні бутерброди з помідорами, кулінари дають наступні рекомендації:
- Хліб можна брати будь. Однак смачніше буде закуска з багета або бутербродного крекеру.
- Зверху на хліб можна намазувати масло вершкове. Якщо використовується майонез, то його краще приготувати самостійно.
- Щоб сік з томатів не закінчився, важливо нарізати помідори за кілька хвилин до подачі на стіл.
Бутерброди краще викладати на салат. Зверху зазвичай прикрашають зеленню.