20 май 2019 3 346

Як приготувати смачні бутерброди з помідорами

Бутерброди – незамінна і поживна закуска для будь-якого столу. Дуже смачні виходять бутерброди з помідорами. Існує безліч кулінарних рецептів, як їх приготувати для повсякденного і святкового столу.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
батона - 6 скибочок
вершкового масла - 80 г
помідор - 2 шт.
зелень, маслини - для прикраси
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 100 Ккал

На приготування цих бутербродів буде потрібно мінімум часу, адже зробити їх дуже просто. Крім того, вони дуже смачні і соковиті.

Покрокове приготування:

  1. Батон змастити маслом, товщиною 0,3 див.
  2. Помідори нарізати на кружки і викласти на хліб.
  3. Зелень необхідно подрібнити і посипати нею зверху на бутерброд.

Щоб естетично оформити бутерброди, їх бажано викласти на листя салату.

Додамо сир і часник

Такі бутерброди відмінно підійдуть до будь-якого столу, як повсякденного, так і святкового. Вони не потребують багато часу для приготування і не будуть витратними. З хрусткою скоринкою бутерброди з сиром, часником і помідорами припадуть до смаку кожному гурману.

Необхідні продукти:

  • 60 г напівтвердого сиру (можна і твердого сорту);
  • 2 томата;
  • 75 г майонезу;
  • 2 зубки часнику;
  • 4 шматочка нарізної батона (найкраще взяти хліб для тостів);
  • 0,5 пучка зелені (кропу або петрушки).

Час приготування: примерно15 хвилин.

Калорійність: 114 Ккал на 100 р.

Як приготувати бутерброди

  1. Шматочки хліба або батона необхідно підрум'янити – вони повинні трохи підсушитися, а скориночка придбати золотистий відтінок. Для цього слід витримати хліб в розігрітій духовці близько десяти хвилин. Можна використовувати з цією метою тостер або мікрохвильовку.
  2. Натерти сир за допомогою терки середнього подрібнення, а часник видавити чесночницей. У ці інгредієнти влити майонез і ретельно розмішати.
  3. Помідори нарізати кружечками.
  4. На хліб намазати сумішшю з сиру, майонезу і часнику шаром близько трьох міліметрів. Потім покласти скибочку помідора і посолити.

Прикрасити рекомендується гілочками зелені – кропом, петрушкою або зелений цибулею.

Закуска з помідорами і огірками

Рецепт 1

Ці бутерброди є не тільки смачними, але і корисними. Їх люблять як дорослі, так і діти.

Продукти для приготування:

  • 1 огірок;
  • 1 томат;
  • 25 г твердого сиру;
  • 1 яйце варене;
  • 2 ст. ложки будь-якого соусу;
  • 6 шматочків багета;
  • 0,5 пучка зеленого салату (листя);
  • сіль.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 114 Ккал.

  1. Змастити скибочки багета невеликим шаром улюбленого соусу.
  2. Огірок, яйце і помідор нарізати кружечками. Їх красиво викласти на шматочок багета.
  3. Натертий сир посипати зверху бутерброда.

Для прикраси підійде базилік або петрушка. Викласти закуску можна на салатні листя.

Рецепт 2

Підійдуть до дитячого святкового столу. Гарно оформлені та смачні бутерброди швидко і з задоволенням з'їдять маленькі гості.

Інгредієнти:

  • 2 томати;
  • 2 огірки;
  • 4 редиски;
  • 50 г майонезу;
  • 0,5 батона або хліба нарізної;
  • 100 г вершкового масла

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 121 Ккал.

Приготування:

  1. Нарізати хліб або батон на шматки, підсмажити в духовій шафі. Потім з підсушених скибочок вирізати різні фігури (півмісяць, квадрат, зірочки, кола, ромбики).
  2. Овочі (помідори, редис, огірки) нарізати тонкими кружками.
  3. Отримані фігурки з батона намазати маслом і викласти зверху нарізані кружечками овочі в такій послідовності: томат, огірок, редис.
  4. На редис нанести краплю майонезу.

Подати таке ласощі можна на листовому салаті. Для прикраси можна використовувати зелень.

Рецепт сирного пудингу — спробуйте приготувати десерт за нашими підказками.

Візьміть на замітку рецепти неймовірно смачною яловичини з овочами в кисло-солодкому соусі.

Заливний пиріг з картоплею і рибою — ситне блюдо, яке чудово поєднується з овочевими салатами.

«Божа корівка»

Відмінним варіантом для дитячого столу будуть бутерброди, які називаються «Божа корівка». Вони неодмінно сподобаються малюкам, оскільки схожі на мультяшний комаха.

Інгредієнти:

  • 12 скибочок батона нарізної або крекерів для бутербродів;
  • 100 г риби малосоленой (червоної);
  • 6 помідорів (сорт черрі);
  • 100 г вершкового сиру;
  • 5 маслин;
  • 50 г кропу;
  • 20 г майонезу.

Час приготування: близько 25 хвилин.

Калорійність: 126 Ккал на 100 р.

Покроковий рецепт:

  1. Сир подрібнити, а кріп дрібно нарізати. Їх необхідно добре перемішати. За бажанням в суміш можна додати трішки тертого часнику.
  2. Помідори розрізати вздовж на дві однакові частини.
  3. Маслини без кісточки розрізати вздовж, а потім поперек. Чверть маслини буде «головою комахи».
  4. Сирної сумішшю змастити крекер або хлібний скибочку. Зверху на нього викласти листочок зелені і частину помідора, різаною стороною до низу. Можна на овоче зробити невеликий надріз, що нагадує крила комахи.
  5. Біля черрі покласти чверть маслини, на якій за допомогою майонезу і сірники зробити очі.
  6. Решту маслини дрібно нарізати і викласти на помідори, щоб вийшли «точки» на спинці божої корівки.

Біля кожної сонечка в якості прикраси і смачною добавки рекомендується покласти тонкий шматок червоної риби. Подати на широкому блюді, на дні якого викладено листовий салат, нагадує траву.

Бутерброди на основі шпрот і помідорів

Цей рецепт знадобиться, коли необхідно приготувати смачну закуску на швидку руку. Доречним буде при несподіваний прихід гостей.

Інгредієнти:

  • 12 скибочок батона;
  • 100 г майонезу;
  • 1 банка шпротів;
  • 2 зубки часнику;
  • 3 помідори;
  • ч. ложка подрібненої петрушки.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність: 130 Ккал на 100 р.

Як готувати бутерброди зі шпротами і помідорами:

  1. Видавити часник з допомогою чесночницы, змішати його з майонезом.
  2. Суміш намазати на батон і притрусити січеною петрушкою.
  3. Вимиті помідори нарізати часточками. Один шматок покласти на скибочку, збоку помістити шпроти.

Зверху бутербродів також можна посипати подрібненою петрушкою.

Бутерброди з баклажанами і часником

Ці бутерброди оригінальні, поживні і пікантні. Така закуска буде прийнятна до будь-якого столу.

Необхідні продукти:

  • 4 скибочки хліба (краще бородінської);
  • 1 помідор;
  • 1 баклажан;
  • 2 зубки часнику;
  • 60 р майонезу;
  • кріп.

Час приготування: приблизно 20 хвилин.

Калорійність: 120 Ккал.

Приготування:

  1. Баклажан нарізати на кружечки і помістити в посудину з солоною водою на деякий час, потім обсмажити.
  2. На хліб викласти посмажені баклажани, змащені зверху натертим часником.
  3. Помідор нарізати кружальцями і покласти зверху один скибочку. Крапельку майонезу видавити на нарізаний помідор.
  4. Подрібнити кріп і посипати зверху на бутерброд.

Прикрасити можна гілочками петрушки або базиліка.

Гарячі бутерброди з сиром і помідором

Така закуска буде відмінною ідеєю для фуршету.

Необхідні продукти:

  • 4 шматка білого хліба;
  • 150 г сиру;
  • 30 г вершкового масла;
  • 1 помідор;
  • 1 зубок часнику.

Покроковий рецепт:

  1. На хліб намазати масло і на кілька хвилин поставити в духовку.
  2. Помідор нарізати часточками, часник видавити за допомогою землянки
  3. Натерти сир і додати до нього вичавлений часник. Цю суміш намазати на скибочку хліба.
  4. Викласти зверху частина томату і трохи присолити.
  5. Поставити бутерброди на п'ятнадцять хвилин в духову шафу.

Прикрасити можна кропом або петрушкою.

Корисні рекомендації

Щоб приготувати смачні бутерброди з помідорами, кулінари дають наступні рекомендації:

  1. Хліб можна брати будь. Однак смачніше буде закуска з багета або бутербродного крекеру.
  2. Зверху на хліб можна намазувати масло вершкове. Якщо використовується майонез, то його краще приготувати самостійно.
  3. Щоб сік з томатів не закінчився, важливо нарізати помідори за кілька хвилин до подачі на стіл.

Бутерброди краще викладати на салат. Зверху зазвичай прикрашають зеленню.

Що ще почитати: