21 май 2019 15 048

Як запекти свинячі реберця в рукаві в духовці

Чи готові ви спробувати щось шалено смачне і соковите? Тоді перед вами свинячі ребра, які ми запечемо в духовці і подамо до столу з пилу, з жару. Це неможливо пропустити!

Найпростіший рецепт
Інгредієнти Кількість
паприка - 5 г
ребра - 0,4 кг
спеції - за смаком
цибулю - 2 головки
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 246 Ккал

Якщо додати до м'яса солодку паприку в якості спеції, то буде не тільки дуже ароматно, але і неймовірно смачно. Якщо є можливість, починайте готувати разом з нами. Не пошкодуєте!

Як приготувати:

  1. Реберця промийте проточною водою.
  2. Обсушіть їх і відставте.
  3. Цибулю очистіть і промийте, наріжте півкільцями.
  4. Покладіть цибулю і ребра в пакет.
  5. Додайте спеції, паприку і зав'яжіть пакет.
  6. Струсніть пакет, щоб спеції покрили вміст.
  7. Наколіть зубочисткою у кількох місцях.
  8. Приберіть в форму і відправте в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах.

Порада: якщо на ребрах є м'ясо, то його можна зрізати і використати для іншого рецепту.

Рецепт реберець з болгарським перцем і часником

Більш ситний варіант м'ясної страви вже перед вами. Реберця доповнимо соковитим і солодким перцем, а для пікантності дамо часнику. Ще трохи чорносливу, моркви і цибулі для яскравості смаку.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 3 шматочка
морква 2 шт.
кріп 30 г
реберця 1 кг
чорнослив 6 шт.
солодкий перець 1 шт.
цибуля 3 головки
спеції за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 230 Ккал

Як приготувати:

  1. Реберця промийте і поріжте зручними шматочками.
  2. Натріть спеціями і дайте замаринувати протягом тридцяти хвилин.
  3. Луку зніміть піну, промийте його і наріжте довільно.
  4. Часник почистіть і пропустіть через тисняву.
  5. Морква промийте, зріжте шкірку і натріть теркою.
  6. Солодкий перець вимийте, виріжте серцевину і наріжте плід довільно.
  7. З'єднайте цибулю, часник, моркву і перець.
  8. Присипте спеціями і помістіть в пакет для запікання.
  9. Чорнослив промийте і додайте туди ж.
  10. Перемішайте і викладіть зверху ребра.
  11. Помістіть рукав у форму, наколіть його зубочисткою у кількох місцях і відправте в духовку.
  12. Запікайте 40-60 хвилин при 190 градусах.
  13. Кріп промийте і дрібно порубаєте.
  14. Готові реберця подавайте зі свіжим кропом.
Порада: для пікантності додайте до овочів чилі.

Свинячі реберця з картоплею в рукаві для запікання

Цей варіант страви максимально ситний з усіх, запропонованих сьогодні. Зараз не тільки м'ясо, але і гарнір у вигляді насиченого запеченого під свинячим жиром картоплі!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
розмарин 5 г
ребра 1 кг
чебрець 5 г
картопля 1 кг
часник 3 шматочка
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 197 Ккал

Як приготувати:

  1. Ребра обполосніть, порційно порубаєте.
  2. Присипте спеціями і перемішайте.
  3. Приберіть в холодильник хоча б на тридцять хвилин.
  4. Картопля за цей час очистіть від шкірки.
  5. Обполосніть від бруду і наріжте невеликими скибочками.
  6. Шматочки знову промийте, але вже від крохмалю.
  7. Часник почистіть і пропустіть через тисняву.
  8. З'єднайте його з картоплею.
  9. В пакет для запікання покладіть скибочки коренеплодів, зверху ребра.
  10. Зав'яжіть пакет і покладіть у форму.
  11. Відправте в духовку на 50-60 хвилин при 200 градусах.
  12. Розмарин і чебрець промийте і дрібно порубаєте.
  13. Присипте прянощами готове блюдо і подавайте.

Порада: перед запіканням пакет проколіть в декількох місцях, щоб міг виходити пар.

Реберця свинячі, запечені з рисом в духовці в рукаві

Більш легкий, але не менш смачний варіант основного страви. Мариновані свинячі ребра з розсипчастим рисом – це краще, ніж ви очікуєте.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 2 головки
лимон 65 г
свинячі ребра 1,5 кг
спеції за смаком
рис 0,2 кг
майонез 100 мл
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 грам: 308 Ккал

Як приготувати:

  1. Реберця промийте і поріжте на порції.
  2. Присипте спеціями, перемішайте вручну і дайте настоятися чверть години.
  3. Рис добре промити від крохмалю, залийте його холодною водою.
  4. До ребер додайте весь сік з лимона.
  5. Перемішайте знову вручну, залиште ще на десять хвилин.
  6. Цибулю очистіть і промийте, наріжте півкільцями.
  7. Помістіть до ребер, туди ж майонез і дайте замаринувати ще протягом двадцяти хвилин.
  8. Рис помістіть в рукав, зверху викладіть ребра.
  9. Закрийте пакет, наколіть його в декількох місцях.
  10. Приберіть майбутнє блюдо в пакет на двадцять хвилин при 180 градусах.
  11. Коли пройде час, влийте воду до рису і поверніть в духовку на 35-40 хвилин.

Порада: щоб рис був яскравим і ще більш смачним, додайте каррі.

Чи знаєте ви, які соковиті реберця по-канадськи? Пропонуємо прямо зараз відкласти всі справи і приготувати це блюдо для сімейної трапези.

Читайте також, як замаринувати і приготувати свинину в білому вині.

Бажаєте приготувати ситний салат з м'ясом і грибами? Ось покрокові рецепти.

Приготування з медом

Коли не хочеться сильно заморочуватися з гарнірами, пропонуємо спробувати наступний варіант страви. Соковиті ребра в медовому маринаді! Вони підкорюють кожного, хто їх пробує!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
гірчиця 10 мл
соєвий соус 30 мл
спеції за смаком
реберця 750 г
апельсин 1 шт.
мед 30 г
лимон 1 шт.
Час приготування: 95 хвилин Калорійність на 100 грам: 244 Ккал

Як приготувати:

  1. Ребра промийте і обсушіть їх сухими серветками.
  2. Присипте спеціями, перемішайте вручну і дайте настоятися.
  3. Лимон вимити, видавіть з нього весь сік.
  4. Апельсин теж промийте і так само позбавте від соку.
  5. З'єднайте обидва соку з соєвим соусом, медом і гірчицею.
  6. Перемішайте всі компоненти до однорідності.
  7. Ребра помістіть в пакет для запікання.
  8. Залийте до них маринад, закрийте рукав або просто зав'яжіть його.
  9. Перемішайте так, щоб вся свинина була покрита соусом.
  10. Приберіть в холодильник хоча б на дві години.
  11. Коли пройде час, перемістіть ребра у форму і запікайте одну годину.
Порада: з зернистою гірчицею вийде ще цікавіше.

Корисні поради

Щоб блюдо вийшло максимально смачним, радимо дати свинині час на маринування. Мінімум – тридцять хвилин. Але чим більше часу ви на це відведете, тим краще. В ідеалі компоненту краще провести в спеціях або маринаді всю ніч.

Пакет для запікання (рукав) обов'язково потрібно наколоти в кількох місцях, перш ніж відправляти в духовку. Це потрібно для того, щоб міг виходити пар. У зворотному випадку рукав може просто луснути. Проколювати краще зубочисткою. Виделка чи ніж можуть порвати пакет.

До свинини за смаком можна додати абсолютно будь-які компоненти. Найчастіше м'ясо доповнюють овочами: помідори, солодкий перець, кабачки, квасоля. Також додають свіжу зелень або гриби. Можна зробити оригінальніше і доповнити невеликою кількістю горіхів.

Сьогоднішні м'ясні рецепти обов'язково повинен зберегти кожен, хто якимось чином вийшов на них. Усі варіант перевірені нами і є неймовірно смачними і простими у приготуванні. Не забудьте доповнити м'ясо салатом зі свіжих овочів або оригінальним соусом для повноти насолоди!

Що ще почитати: