Як запекти свинячі реберця в рукаві в духовці
Чи готові ви спробувати щось шалено смачне і соковите? Тоді перед вами свинячі ребра, які ми запечемо в духовці і подамо до столу з пилу, з жару. Це неможливо пропустити!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
паприка - | 5 г |
ребра - | 0,4 кг |
спеції - | за смаком |
цибулю - | 2 головки |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 246 Ккал |
Якщо додати до м'яса солодку паприку в якості спеції, то буде не тільки дуже ароматно, але і неймовірно смачно. Якщо є можливість, починайте готувати разом з нами. Не пошкодуєте!
Як приготувати:
- Реберця промийте проточною водою.
- Обсушіть їх і відставте.
- Цибулю очистіть і промийте, наріжте півкільцями.
- Покладіть цибулю і ребра в пакет.
- Додайте спеції, паприку і зав'яжіть пакет.
- Струсніть пакет, щоб спеції покрили вміст.
- Наколіть зубочисткою у кількох місцях.
- Приберіть в форму і відправте в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах.
Порада: якщо на ребрах є м'ясо, то його можна зрізати і використати для іншого рецепту.
Рецепт реберець з болгарським перцем і часником
Більш ситний варіант м'ясної страви вже перед вами. Реберця доповнимо соковитим і солодким перцем, а для пікантності дамо часнику. Ще трохи чорносливу, моркви і цибулі для яскравості смаку.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 3 шматочка |
морква | 2 шт. |
кріп | 30 г |
реберця | 1 кг |
чорнослив | 6 шт. |
солодкий перець | 1 шт. |
цибуля | 3 головки |
спеції | за смаком |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 230 Ккал |
Як приготувати:
- Реберця промийте і поріжте зручними шматочками.
- Натріть спеціями і дайте замаринувати протягом тридцяти хвилин.
- Луку зніміть піну, промийте його і наріжте довільно.
- Часник почистіть і пропустіть через тисняву.
- Морква промийте, зріжте шкірку і натріть теркою.
- Солодкий перець вимийте, виріжте серцевину і наріжте плід довільно.
- З'єднайте цибулю, часник, моркву і перець.
- Присипте спеціями і помістіть в пакет для запікання.
- Чорнослив промийте і додайте туди ж.
- Перемішайте і викладіть зверху ребра.
- Помістіть рукав у форму, наколіть його зубочисткою у кількох місцях і відправте в духовку.
- Запікайте 40-60 хвилин при 190 градусах.
- Кріп промийте і дрібно порубаєте.
- Готові реберця подавайте зі свіжим кропом.
Свинячі реберця з картоплею в рукаві для запікання
Цей варіант страви максимально ситний з усіх, запропонованих сьогодні. Зараз не тільки м'ясо, але і гарнір у вигляді насиченого запеченого під свинячим жиром картоплі!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
розмарин | 5 г |
ребра | 1 кг |
чебрець | 5 г |
картопля | 1 кг |
часник | 3 шматочка |
Час приготування: 85 хвилин | Калорійність на 100 грам: 197 Ккал |
Як приготувати:
- Ребра обполосніть, порційно порубаєте.
- Присипте спеціями і перемішайте.
- Приберіть в холодильник хоча б на тридцять хвилин.
- Картопля за цей час очистіть від шкірки.
- Обполосніть від бруду і наріжте невеликими скибочками.
- Шматочки знову промийте, але вже від крохмалю.
- Часник почистіть і пропустіть через тисняву.
- З'єднайте його з картоплею.
- В пакет для запікання покладіть скибочки коренеплодів, зверху ребра.
- Зав'яжіть пакет і покладіть у форму.
- Відправте в духовку на 50-60 хвилин при 200 градусах.
- Розмарин і чебрець промийте і дрібно порубаєте.
- Присипте прянощами готове блюдо і подавайте.
Порада: перед запіканням пакет проколіть в декількох місцях, щоб міг виходити пар.
Реберця свинячі, запечені з рисом в духовці в рукаві
Більш легкий, але не менш смачний варіант основного страви. Мариновані свинячі ребра з розсипчастим рисом – це краще, ніж ви очікуєте.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 2 головки |
лимон | 65 г |
свинячі ребра | 1,5 кг |
спеції | за смаком |
рис | 0,2 кг |
майонез | 100 мл |
Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 грам: 308 Ккал |
Як приготувати:
- Реберця промийте і поріжте на порції.
- Присипте спеціями, перемішайте вручну і дайте настоятися чверть години.
- Рис добре промити від крохмалю, залийте його холодною водою.
- До ребер додайте весь сік з лимона.
- Перемішайте знову вручну, залиште ще на десять хвилин.
- Цибулю очистіть і промийте, наріжте півкільцями.
- Помістіть до ребер, туди ж майонез і дайте замаринувати ще протягом двадцяти хвилин.
- Рис помістіть в рукав, зверху викладіть ребра.
- Закрийте пакет, наколіть його в декількох місцях.
- Приберіть майбутнє блюдо в пакет на двадцять хвилин при 180 градусах.
- Коли пройде час, влийте воду до рису і поверніть в духовку на 35-40 хвилин.
Порада: щоб рис був яскравим і ще більш смачним, додайте каррі.
Чи знаєте ви, які соковиті реберця по-канадськи? Пропонуємо прямо зараз відкласти всі справи і приготувати це блюдо для сімейної трапези.
Читайте також, як замаринувати і приготувати свинину в білому вині.
Бажаєте приготувати ситний салат з м'ясом і грибами? Ось покрокові рецепти.
Приготування з медом
Коли не хочеться сильно заморочуватися з гарнірами, пропонуємо спробувати наступний варіант страви. Соковиті ребра в медовому маринаді! Вони підкорюють кожного, хто їх пробує!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
гірчиця | 10 мл |
соєвий соус | 30 мл |
спеції | за смаком |
реберця | 750 г |
апельсин | 1 шт. |
мед | 30 г |
лимон | 1 шт. |
Час приготування: 95 хвилин | Калорійність на 100 грам: 244 Ккал |
Як приготувати:
- Ребра промийте і обсушіть їх сухими серветками.
- Присипте спеціями, перемішайте вручну і дайте настоятися.
- Лимон вимити, видавіть з нього весь сік.
- Апельсин теж промийте і так само позбавте від соку.
- З'єднайте обидва соку з соєвим соусом, медом і гірчицею.
- Перемішайте всі компоненти до однорідності.
- Ребра помістіть в пакет для запікання.
- Залийте до них маринад, закрийте рукав або просто зав'яжіть його.
- Перемішайте так, щоб вся свинина була покрита соусом.
- Приберіть в холодильник хоча б на дві години.
- Коли пройде час, перемістіть ребра у форму і запікайте одну годину.
Корисні поради
Щоб блюдо вийшло максимально смачним, радимо дати свинині час на маринування. Мінімум – тридцять хвилин. Але чим більше часу ви на це відведете, тим краще. В ідеалі компоненту краще провести в спеціях або маринаді всю ніч.
Пакет для запікання (рукав) обов'язково потрібно наколоти в кількох місцях, перш ніж відправляти в духовку. Це потрібно для того, щоб міг виходити пар. У зворотному випадку рукав може просто луснути. Проколювати краще зубочисткою. Виделка чи ніж можуть порвати пакет.
До свинини за смаком можна додати абсолютно будь-які компоненти. Найчастіше м'ясо доповнюють овочами: помідори, солодкий перець, кабачки, квасоля. Також додають свіжу зелень або гриби. Можна зробити оригінальніше і доповнити невеликою кількістю горіхів.
Сьогоднішні м'ясні рецепти обов'язково повинен зберегти кожен, хто якимось чином вийшов на них. Усі варіант перевірені нами і є неймовірно смачними і простими у приготуванні. Не забудьте доповнити м'ясо салатом зі свіжих овочів або оригінальним соусом для повноти насолоди!