Як зварити справжній борщ зі свининою
Сьогодні ми готуємо самий класичний борщ з усіх існуючих. Знайомі і прості інгредієнти, нескладне, нехай і тривале приготування і приголомшливий результат!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершкове масло - | 20 г |
сіль - | за смаком |
капуста - | 1 шт. |
буряк - | 2 шт. |
цукор - | 15 г |
лимон - | 60 г |
свинина - | 0,5 кг |
цибулю - | 1 головка |
картопля - | 3 бульби |
зелень - | 20 г |
морквина - | 200 г |
листи лавра - | 2 шт. |
вода - | 3 л |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 40 Ккал |
Класичний варіант домашнього борщу прямо перед вами. З приготуванням впорається кожен, так як це неймовірно просто!
Як приготувати:
- Лимон помити і видавити з нього весь сік.
- М'ясо ретельно вимити, за бажанням очистити від плівок.
- Нарізати крупно, ще раз помити і покласти в каструлю.
- Влити всю воду і прибрати на вогонь, довести до кипіння.
- Зняти піну і продовжувати варити свинину ще сорок хвилин.
- За цей час почистити і моркву вимити, натерти її.
- З буряків теж зчистити шкірку, обполоснути її і подрібнити точно так само.
- Цибулину очистити, промити і дрібно порубати.
- З'єднати моркву, цибулю і буряк, доповнити соком лимона і цукром.
- Викласти все це в сковороду з вершковим маслом, влити трохи бульйону зі свинини.
- Тушкувати, помішуючи, близько півгодини.
- З капусти зняти верхні листки, качан вимити і нашаткувати тоненько і дрібно.
- Додати до м'яса, посолити і перемішати.
- Картоплю почистити і нарізати довільно.
- Помістити її до м'яса, коли капуста закипить.
- Коли картопля буде готова, додати засмажку з сковороди і додати листи лавра.
- Готувати ще п'ять хвилин.
- За цей час подрібнити зелень і подавати її до супу разом зі сметаною.
Борщ зі свининою і кислою капустою
У цього супу буде особливий смак з-за другого головного інгредієнта. Обов'язково спробуйте, це не менш смачно, ніж класика.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
морква | 1 шт. |
рослинна олія | 60 мл |
свинина | 400 г |
сіль | за смаком |
буряк | 1 шт. |
лимон | 0,5 шт. |
квашена капуста | 0,3 кг |
зелень | 30 г |
цибуля | 1 головка |
вода | 2 л |
помідори | 1 шт. |
картопля | 7 бульб |
лист лавра | 1 шт. |
Піде на приготування – 1 годину і 45 хвилин.
В одній порції – 57 калорій.
Як приготувати:
- М'ясо вимити і порізати невеликими скибочками.
- Помістити в ємність, налити воду і прибрати все на плиту.
- Як тільки дійде до кипіння, зняти піну і всипати капусту. Якщо вона занадто довга, потрібно вкоротити її за допомогою ножа. Можна промити, якщо капуста дуже солона, з допомогою друшляка.
- З цього моменту вміст сотейника варити годину.
- Цибулю очистити і порізати на кубики.
- Морква вимити і почистити, натерти її.
- У сковороді нагріти половину масла, викласти моркву і цибулю.
- Тушкувати, помішуючи, кілька хвилин.
- Помідор вимити і нарізати кубиками, додати до коренеплодів.
- Готувати ще трохи.
- Буряк почистити, помити і натерти, як і моркву.
- У чистій сковороді нагріти залишки масла, викласти буряк.
- Видавити сік з половини лимона і тушкувати, помішуючи, близько чверті години.
- Картоплю почистити і нарізати, додати в бульйон.
- Туди ж — морква з цибулею і томатами.
- Коли все буде майже готове, додати буряк.
- Посолити суп, додати лист лавра і подрібнену зелень.
- Через десять хвилин суп можна подавати.
Порада: перед подачею листи лавра краще витягти з борщу.
Борщ з квасолею і свининою
Кажуть, якщо є боби і м'ясо, виходить ще більш насиченим і ситніше. Хочете спробувати? Результат вас приємно здивує!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 30 мл |
сіль | за смаком |
морква | 1 шт. |
листи лавра | 2 шт. |
картопля | 4 шт. |
зелень | 30 г |
цибуля | 1 головка |
часник | 5 шматочків |
свинина | 550 г |
цукор | за смаком |
томатна паста | 15 г |
капуста | 0,8 кг |
оцет | 30 мл |
консервована квасоля | 250 г |
буряк | 1 шт. |
чорний мелений перець | за смаком |
Піде на приготування – 1 годину 55 хвилин.
В одній порції – 110 калорій.
Як приготувати:
- Квасоля відкрити, злити на друшляк і промити боби.
- М'ясо очистити від плівок, вимити і покласти в ємність з водою.
- Прибрати на плиту і варити до готовності.
- Потім вийняти м'ясо, накрити його, щоб не охололо, а бульйон повернути на вогонь.
- Додати в нього листи лавра, сіль і перець.
- М'ясо нарізати кубиками і теж кинути в суп.
- Дати закипіти і доповнити вимитої і подрібненої картоплею.
- Варити протягом п'ятнадцяти хвилин.
- З лука зняти лушпиння і порізати його кубиками.
- З морквини прибрати шкірку, вимити її і натерти.
- Точно так само вчинити і з буряком.
- Часник почистити, пропустити його через тисняву.
- У сковороду налити олію, нагріти його і всипати цибулю.
- Тушкувати до м'якості, потім додати моркву.
- Через дві-три хвилини ввести і буряк.
- Додати томатну пасту і влити зовсім трохи бульйону (буквально склянку).
- Перемішати і додати сіль, цукор, перець і оцет.
- Готувати під кришкою п'ятнадцять хвилин, потім додати часник.
- Ще п'ять хвилин і томити можна знімати з вогню.
- Капусту вимити і нашаткувати, додати в суп до картоплі.
- Варити його ще десять хвилин і доповнити все засмажкою.
- Туди ж — квасолю, спеції.
- Зелень помити і покришити, всипати в борщ.
- Готувати його ще хвилину-дві і зняти з вогню.
- Дати настоятися півгодини і подавати.
Порада: можна відварити квасолю і самостійно, але тоді її треба попередньо замочити. Бажано це зробити ввечері.
Приготування в мультиварці
Якщо у вас є кухонні помічниця, використовуйте її для приготування супу. У такому разі майже дві години ви зможете займатися своїми справами, поки готується борщ.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 40 мл |
буряк | 300 г |
морква | 100 г |
чорний мелений перець | за смаком |
капуста | 0,4 кг |
сіль | за смаком |
картопля | 150 г |
часник | 3 шматочка |
свинина | 500 г |
цибуля | 0,1 кг |
томатна паста | 40 г |
Піде на приготування – 1 годину і 45 хвилин.
В одній порції – 126 калорій.
Як приготувати:
- Цибулю почистити і дрібно нарізати його.
- У каструлю налити олію і всипати цибулю.
- Обсмажити до м'якості в режимі випічки.
- Моркву почистити, помити і натерти її на терці.
- Всипати до цибулі і готувати, поки другий компонент не стане м'яким.
- Буряк почистити і вимити, натерти.
- Всипати до овочів і готувати до м'якості.
- Далі ввести томатну пасту і тушкувати ще п'ять хвилин.
- В кінці додати спеції і все перемішати.
- М'ясо очистити від плівок, вимити й нарізати кубиками.
- Картоплю почистити, нарізати так само, промити.
- Капусту вимити і дрібно, тонко нашаткувати її.
- У каструлю покласти свинину, капусту, картоплю і чорний перець.
- Влити води до самого верху, закрити кришку.
- Готувати борщ в режимі гасіння одну годину.
- Коли час пройде, додати часник через прес.
- Все перемішати і закрити кришку ще на десять хвилин.
Порада: щоб суп вийшов пікантним, разом часнику додайте чилі.
Спробуйте приготувати смачний і наваристий борщ з галушками. Вийде ситний обід для всієї родини.
Тут ви можете дізнатися калорійність різних видів борщу і вибрати підходящий вам варіант.
Поживний і простий обід — скористайтесь смачним рецептом без особливих клопотів для зайнятої людини.
Як приготувати без буряка
Нехай в цьому борщі немає буряків, зате є маса інших цікавих компонентів. Це і солодкий перець і томати і спеції. Виходить незабутньо яскраво і колоритно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелень | 20 г |
часник | 3 шматочка |
морквина | 1 шт. |
свинина | 0,7 кг |
рослинна олія | 40 мл |
помідори | 3 шт. |
цибуля | 1 головка |
спеції | за смаком |
томатна паста | 15 г |
капуста | ½ Головки |
сіль | за смаком |
картопля | 5 бульб |
солодкий перець | 2 шт. |
вода | 3 л |
Піде на приготування – 2 години і 40 хвилин.
В одній порції – 54 калорії.
Як приготувати:
- М'ясо почистити і вимити, покласти в сотейник.
- Влити воду і прибрати на плиту, варити до готовності дві години.
- Коли час пройде, м'ясо дістати і нарізати його.
- Бульйон процідити і повернути на плиту, довести до кипіння.
- Капусту вимити, почистити і нашаткувати.
- Помістити її в бульйон.
- Картоплю почистити і вимити, нарізати кубиками.
- Додати в бульйон.
- З моркви зрізати шкірку, обполоснути її і натерти.
- З лука зняти лушпиння, вимити його і дрібно порубати.
- У сковороді нагріти масло, всипати коренеплоди.
- Тушкувати, помішуючи, до м'якості.
- Перець помити, вирізати йому нутрощі.
- Нарізати м'якоть соломкою і додати в сковороду.
- Все перемішати і додати подрібнені помідори, томатну пасту.
- Готувати ще кілька хвилин, помішуючи.
- Потім додати спеції за смаком, сіль і часник через тисняву.
- Перемішати і вже через дві хвилини масу ввести в суп.
- Всипати подрібнене м'ясо, зелень і через п'ять хвилин можна подавати.
Порада: якщо суп готується взимку, краще використовувати консервовані томати у власному соку.
Оригінальний український рецепт
Особливість українського борщу в тому, що в його склад входить сало. Не переживайте, від нього суп не стане жирним, але стане більш ситним. Незвично і ароматно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
листи лавра | 2 шт. |
свинина | 0,6 кг |
оцет | 30 мл |
морква | 1 шт. |
корінь селери | 50 г |
сало | 30 г |
картопля | 3 бульби |
сіль | за смаком |
капуста | 300 г |
томатна паста | 30 г |
зелень | 30 г |
буряк | 1 шт. |
чорний мелений перець | за смаком |
часник | 2 шматочка |
запашний перець | за смаком |
Піде на приготування – 1 годину і 45 хвилин.
В одній порції – 142 калорії.
Як приготувати:
- Свинину ретельно вимити, нарізати кубиками.
- У сотейник налити води, покласти туди м'ясо і прибрати на плиту.
- Цибулю почистити, цілу головку відправити до м'яса.
- Корінь селери вимити, почистити і теж відправити в сотейник.
- Туди ж листочки лавра і запашний перець.
- Коли м'ясо майже готове, вийняти цибулю і додати замість нього подрібнену картоплю і терту моркву.
- Буряк вимити, почистити і натерти, теж відправити в суп.
- Капусту подрібнити, всипати її туди ж.
- Коли все буде майже готове, додати подрібнений часник, зелень і томатну пасту.
- Сало нарізати кубиками, всипати в каструлю, посолити його і поперчити.
- Готовий суп зняти з плити, дати йому настоятися десять хвилин і подавати.
Маленькі хитрощі
У суп замість томатної пасти можна додати томатний сік. В такому випадку смак помідорів буде більш яскравим. Комусь так подобається навіть більше. Спробуйте!
Подавати борщ можна не тільки зі сметаною і зеленню. Часто до нього подають часникові пампушки, йогурт, маринована в оцті цибулю, копчене сало шматочками або часник пластинками.
Сьогодні все жахливо просто і настільки ж смачно! Борщ – це те блюдо, яке вміє готувати кожна господиня. Дуже просто приготувати і складно помилитися. Все тому, що подобається всім без винятків.