18 июнь 2019 1 903

Як зварити справжній борщ зі свининою

Сьогодні ми готуємо самий класичний борщ з усіх існуючих. Знайомі і прості інгредієнти, нескладне, нехай і тривале приготування і приголомшливий результат!

Борщ зі свининою і свіжою капустою: простий рецепт
Інгредієнти Кількість
вершкове масло - 20 г
сіль - за смаком
капуста - 1 шт.
буряк - 2 шт.
цукор - 15 г
лимон - 60 г
свинина - 0,5 кг
цибулю - 1 головка
картопля - 3 бульби
зелень - 20 г
морквина - 200 г
листи лавра - 2 шт.
вода - 3 л
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 40 Ккал

Класичний варіант домашнього борщу прямо перед вами. З приготуванням впорається кожен, так як це неймовірно просто!

Як приготувати:

  1. Лимон помити і видавити з нього весь сік.
  2. М'ясо ретельно вимити, за бажанням очистити від плівок.
  3. Нарізати крупно, ще раз помити і покласти в каструлю.
  4. Влити всю воду і прибрати на вогонь, довести до кипіння.
  5. Зняти піну і продовжувати варити свинину ще сорок хвилин.
  6. За цей час почистити і моркву вимити, натерти її.
  7. З буряків теж зчистити шкірку, обполоснути її і подрібнити точно так само.
  8. Цибулину очистити, промити і дрібно порубати.
  9. З'єднати моркву, цибулю і буряк, доповнити соком лимона і цукром.
  10. Викласти все це в сковороду з вершковим маслом, влити трохи бульйону зі свинини.
  11. Тушкувати, помішуючи, близько півгодини.
  12. З капусти зняти верхні листки, качан вимити і нашаткувати тоненько і дрібно.
  13. Додати до м'яса, посолити і перемішати.
  14. Картоплю почистити і нарізати довільно.
  15. Помістити її до м'яса, коли капуста закипить.
  16. Коли картопля буде готова, додати засмажку з сковороди і додати листи лавра.
  17. Готувати ще п'ять хвилин.
  18. За цей час подрібнити зелень і подавати її до супу разом зі сметаною.
Порада: як зелені можна використовувати все, що вам подобається: від кропу до естрагону.

Борщ зі свининою і кислою капустою

У цього супу буде особливий смак з-за другого головного інгредієнта. Обов'язково спробуйте, це не менш смачно, ніж класика.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
морква 1 шт.
рослинна олія 60 мл
свинина 400 г
сіль за смаком
буряк 1 шт.
лимон 0,5 шт.
квашена капуста 0,3 кг
зелень 30 г
цибуля 1 головка
вода 2 л
помідори 1 шт.
картопля 7 бульб
лист лавра 1 шт.

Піде на приготування – 1 годину і 45 хвилин.

В одній порції – 57 калорій.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити і порізати невеликими скибочками.
  2. Помістити в ємність, налити воду і прибрати все на плиту.
  3. Як тільки дійде до кипіння, зняти піну і всипати капусту. Якщо вона занадто довга, потрібно вкоротити її за допомогою ножа. Можна промити, якщо капуста дуже солона, з допомогою друшляка.
  4. З цього моменту вміст сотейника варити годину.
  5. Цибулю очистити і порізати на кубики.
  6. Морква вимити і почистити, натерти її.
  7. У сковороді нагріти половину масла, викласти моркву і цибулю.
  8. Тушкувати, помішуючи, кілька хвилин.
  9. Помідор вимити і нарізати кубиками, додати до коренеплодів.
  10. Готувати ще трохи.
  11. Буряк почистити, помити і натерти, як і моркву.
  12. У чистій сковороді нагріти залишки масла, викласти буряк.
  13. Видавити сік з половини лимона і тушкувати, помішуючи, близько чверті години.
  14. Картоплю почистити і нарізати, додати в бульйон.
  15. Туди ж — морква з цибулею і томатами.
  16. Коли все буде майже готове, додати буряк.
  17. Посолити суп, додати лист лавра і подрібнену зелень.
  18. Через десять хвилин суп можна подавати.

Порада: перед подачею листи лавра краще витягти з борщу.

Борщ з квасолею і свининою

Кажуть, якщо є боби і м'ясо, виходить ще більш насиченим і ситніше. Хочете спробувати? Результат вас приємно здивує!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 30 мл
сіль за смаком
морква 1 шт.
листи лавра 2 шт.
картопля 4 шт.
зелень 30 г
цибуля 1 головка
часник 5 шматочків
свинина 550 г
цукор за смаком
томатна паста 15 г
капуста 0,8 кг
оцет 30 мл
консервована квасоля 250 г
буряк 1 шт.
чорний мелений перець за смаком

Піде на приготування – 1 годину 55 хвилин.

В одній порції – 110 калорій.

Як приготувати:

  1. Квасоля відкрити, злити на друшляк і промити боби.
  2. М'ясо очистити від плівок, вимити і покласти в ємність з водою.
  3. Прибрати на плиту і варити до готовності.
  4. Потім вийняти м'ясо, накрити його, щоб не охололо, а бульйон повернути на вогонь.
  5. Додати в нього листи лавра, сіль і перець.
  6. М'ясо нарізати кубиками і теж кинути в суп.
  7. Дати закипіти і доповнити вимитої і подрібненої картоплею.
  8. Варити протягом п'ятнадцяти хвилин.
  9. З лука зняти лушпиння і порізати його кубиками.
  10. З морквини прибрати шкірку, вимити її і натерти.
  11. Точно так само вчинити і з буряком.
  12. Часник почистити, пропустити його через тисняву.
  13. У сковороду налити олію, нагріти його і всипати цибулю.
  14. Тушкувати до м'якості, потім додати моркву.
  15. Через дві-три хвилини ввести і буряк.
  16. Додати томатну пасту і влити зовсім трохи бульйону (буквально склянку).
  17. Перемішати і додати сіль, цукор, перець і оцет.
  18. Готувати під кришкою п'ятнадцять хвилин, потім додати часник.
  19. Ще п'ять хвилин і томити можна знімати з вогню.
  20. Капусту вимити і нашаткувати, додати в суп до картоплі.
  21. Варити його ще десять хвилин і доповнити все засмажкою.
  22. Туди ж — квасолю, спеції.
  23. Зелень помити і покришити, всипати в борщ.
  24. Готувати його ще хвилину-дві і зняти з вогню.
  25. Дати настоятися півгодини і подавати.

Порада: можна відварити квасолю і самостійно, але тоді її треба попередньо замочити. Бажано це зробити ввечері.

Приготування в мультиварці

Якщо у вас є кухонні помічниця, використовуйте її для приготування супу. У такому разі майже дві години ви зможете займатися своїми справами, поки готується борщ.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 40 мл
буряк 300 г
морква 100 г
чорний мелений перець за смаком
капуста 0,4 кг
сіль за смаком
картопля 150 г
часник 3 шматочка
свинина 500 г
цибуля 0,1 кг
томатна паста 40 г

Піде на приготування – 1 годину і 45 хвилин.

В одній порції – 126 калорій.

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити і дрібно нарізати його.
  2. У каструлю налити олію і всипати цибулю.
  3. Обсмажити до м'якості в режимі випічки.
  4. Моркву почистити, помити і натерти її на терці.
  5. Всипати до цибулі і готувати, поки другий компонент не стане м'яким.
  6. Буряк почистити і вимити, натерти.
  7. Всипати до овочів і готувати до м'якості.
  8. Далі ввести томатну пасту і тушкувати ще п'ять хвилин.
  9. В кінці додати спеції і все перемішати.
  10. М'ясо очистити від плівок, вимити й нарізати кубиками.
  11. Картоплю почистити, нарізати так само, промити.
  12. Капусту вимити і дрібно, тонко нашаткувати її.
  13. У каструлю покласти свинину, капусту, картоплю і чорний перець.
  14. Влити води до самого верху, закрити кришку.
  15. Готувати борщ в режимі гасіння одну годину.
  16. Коли час пройде, додати часник через прес.
  17. Все перемішати і закрити кришку ще на десять хвилин.

Порада: щоб суп вийшов пікантним, разом часнику додайте чилі.

Спробуйте приготувати смачний і наваристий борщ з галушками. Вийде ситний обід для всієї родини.

Тут ви можете дізнатися калорійність різних видів борщу і вибрати підходящий вам варіант.

Поживний і простий обід — скористайтесь смачним рецептом без особливих клопотів для зайнятої людини.

Як приготувати без буряка

Нехай в цьому борщі немає буряків, зате є маса інших цікавих компонентів. Це і солодкий перець і томати і спеції. Виходить незабутньо яскраво і колоритно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелень 20 г
часник 3 шматочка
морквина 1 шт.
свинина 0,7 кг
рослинна олія 40 мл
помідори 3 шт.
цибуля 1 головка
спеції за смаком
томатна паста 15 г
капуста ½ Головки
сіль за смаком
картопля 5 бульб
солодкий перець 2 шт.
вода 3 л

Піде на приготування – 2 години і 40 хвилин.

В одній порції – 54 калорії.

Як приготувати:

  1. М'ясо почистити і вимити, покласти в сотейник.
  2. Влити воду і прибрати на плиту, варити до готовності дві години.
  3. Коли час пройде, м'ясо дістати і нарізати його.
  4. Бульйон процідити і повернути на плиту, довести до кипіння.
  5. Капусту вимити, почистити і нашаткувати.
  6. Помістити її в бульйон.
  7. Картоплю почистити і вимити, нарізати кубиками.
  8. Додати в бульйон.
  9. З моркви зрізати шкірку, обполоснути її і натерти.
  10. З лука зняти лушпиння, вимити його і дрібно порубати.
  11. У сковороді нагріти масло, всипати коренеплоди.
  12. Тушкувати, помішуючи, до м'якості.
  13. Перець помити, вирізати йому нутрощі.
  14. Нарізати м'якоть соломкою і додати в сковороду.
  15. Все перемішати і додати подрібнені помідори, томатну пасту.
  16. Готувати ще кілька хвилин, помішуючи.
  17. Потім додати спеції за смаком, сіль і часник через тисняву.
  18. Перемішати і вже через дві хвилини масу ввести в суп.
  19. Всипати подрібнене м'ясо, зелень і через п'ять хвилин можна подавати.

Порада: якщо суп готується взимку, краще використовувати консервовані томати у власному соку.

Оригінальний український рецепт

Особливість українського борщу в тому, що в його склад входить сало. Не переживайте, від нього суп не стане жирним, але стане більш ситним. Незвично і ароматно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
листи лавра 2 шт.
свинина 0,6 кг
оцет 30 мл
морква 1 шт.
корінь селери 50 г
сало 30 г
картопля 3 бульби
сіль за смаком
капуста 300 г
томатна паста 30 г
зелень 30 г
буряк 1 шт.
чорний мелений перець за смаком
часник 2 шматочка
запашний перець за смаком

Піде на приготування – 1 годину і 45 хвилин.

В одній порції – 142 калорії.

Як приготувати:

  1. Свинину ретельно вимити, нарізати кубиками.
  2. У сотейник налити води, покласти туди м'ясо і прибрати на плиту.
  3. Цибулю почистити, цілу головку відправити до м'яса.
  4. Корінь селери вимити, почистити і теж відправити в сотейник.
  5. Туди ж листочки лавра і запашний перець.
  6. Коли м'ясо майже готове, вийняти цибулю і додати замість нього подрібнену картоплю і терту моркву.
  7. Буряк вимити, почистити і натерти, теж відправити в суп.
  8. Капусту подрібнити, всипати її туди ж.
  9. Коли все буде майже готове, додати подрібнений часник, зелень і томатну пасту.
  10. Сало нарізати кубиками, всипати в каструлю, посолити його і поперчити.
  11. Готовий суп зняти з плити, дати йому настоятися десять хвилин і подавати.
Порада: якщо використовувати копчене сало, в супу буде дуже незвичайний смак, який вам обов'язково сподобається, так що радимо спробувати.

Маленькі хитрощі

У суп замість томатної пасти можна додати томатний сік. В такому випадку смак помідорів буде більш яскравим. Комусь так подобається навіть більше. Спробуйте!

Подавати борщ можна не тільки зі сметаною і зеленню. Часто до нього подають часникові пампушки, йогурт, маринована в оцті цибулю, копчене сало шматочками або часник пластинками.

Сьогодні все жахливо просто і настільки ж смачно! Борщ – це те блюдо, яке вміє готувати кожна господиня. Дуже просто приготувати і складно помилитися. Все тому, що подобається всім без винятків.

Що ще почитати: