Як запекти м'ясо «Гармошка» в духовці
Сьогодні у нас для вас приємна новина. Ми будемо готувати соковите, смачне, ароматне і насичене м'ясо в духовці, в яке неможливо не закохатися.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
паприка - | 15 г |
сир - | 200 г |
свинина - | 1,2 кг |
масло оливи - | 50 г |
часник - | 20 г |
помідори - | 2 шт. |
спеції - | 10 г |
Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 грам: 254 Ккал |
Це дійсно дуже смачний варіант, і його обов'язково треба спробувати! Особливо, якщо ви ніколи такого не їли. Починати потрібно з гарних і смачних рецептів!
Як приготувати:
- М'ясо ретельно промити, очистити від жиру і плівок.
- Викласти його на обробну дошку і гострим ножем зробити глибокі надрізи. Бажано робити їх на однаковій відстані, щоб м'ясо рівномірно пропекалось.
- Паприку змішати з маслом і спеціями.
- Часник почистити і пропустити через прес туди ж.
- Все це ретельно перемішати.
- Отриманою масою натерти свинину, накрити її і дати настоятися.
- Через кілька годин дістати, нехай нагріється до кімнатної температури.
- Покласти її при цьому на лист фольги.
- За цей час помідори помити і нарізати кільцями.
- Сир нарізати пластинками і наповнити надрізи свинини цими інгредієнтами.
- Загорнути м'ясо у фольгу і помістити у форму.
- Прибрати в духовку на годину при 190 градусах.
- Потім зменшити температуру на двадцять градусів і готувати ще півгодини.
Швидкий варіант м'яса «Гармошка» в фользі в духовці
Це один з найбільш швидких варіантів м'яса з сиром і помідорами в духовці. Соковито, ситно і просто неможливо ароматно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | 10 г |
свинина | 0,7 кг |
часник | 5 шматочків |
помідор | 2 шт. |
сир | 180 г |
Час приготування: 85 хвилин | Калорійність на 100 грам: 186 ккал |
Як приготувати:
- Свинину промити холодною водою, очистити від плівок і жиру.
- Зробити глибокі надрізи і натерти все це спеціями.
- Часник почистити і нарізати тонкими пластинками.
- Сир нарізати скибочками, а помідори помити і порізати кільцями.
- Отриманими трьома інгредієнтами наповнити виїмки в м'ясі.
- Перекласти м'ясо на лист фольги і загорнути в неї ж.
- Прибрати в духовку на годину при середній температурі.
- Коли пройде час, свинину дістати і розкрити фольгу.
- Повернути ще на чверть години і потім діставати.
Порада: в останні п'ятнадцять хвилин запікання м'ясо сміливо можна присипати сиром.
Свинина в духовці з картоплею
Якщо вам потрібно не просто м'ясо, а повноцінний обід або вечерю, то збережіть наступний рецепт. Тут до всього додається ще і ситний картопля!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
соєвий соус | 40 мл |
спеції | 10 г |
картопля | 10 шт. |
часник | 3 шматочка |
сік лимона | 15 мл |
сир | 100 г |
свинина | 1,5 кг |
рослинна олія | 60 мл |
корінь імбиру | 2 см |
помідор | 1 шт. |
гірчиця | 15 г |
Час приготування: 95 хвилин + ніч | Калорійність на 100 грам: 196 ккал |
Як приготувати:
- Соєвий соус змішати з гірчицею, соком лимона і маслом.
- Поєднати все це і дати настоятися, поки готується м'ясо.
- М'ясо промити, зробити в ньому глибокі надрізи.
- Часник пропустити через прес0.
- Змішати зі спеціями, тертим коренем імбиру.
- Отриманою масою натерти м'ясо з усіх боків, залити маринадом.
- Прибрати в холодильник на всю ніч.
- На наступний день викласти на лист фольги.
- Помідори помити і нарізати кільцями.
- Сир нарізати скибочками.
- Помідори і сир помістити в прорізи на свинині.
- Загорнути її у фольгу і відправити запікатися на одну годину при 200 градусах.
- Картопля за цей час промити і покласти в сотейник з водою.
- Відправити на плиту, довести до кипіння.
- Потім варити до м'якості. І коли все буде готово, киплячу воду злити.
- Після цього картоплю остудити, почистити.
- М'ясо дістати через годину, розкрити фольгу і викласти на нього картоплю.
- Повернути ще на п'ятнадцять хвилин і потім можна кликати до столу.
Порада: щоб страва була смачніше, подавайте його з соусом.
Як приготувати з сухофруктами
Коли м'ясо поєднується з сухофруктами, а конкретно в нашому випадку це чорнослив, виходить щось справді неймовірне. Цей смак просто неможливо передати словами!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 5 шматочків |
помідори | 3 плода |
спеції | 20 г |
свинина | 0,8 кг |
рослинна олія | 20 мл |
гірчиця | 25 мл |
чорнослив | 15 шт. |
червоне вино | 50 мл |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 198 екал |
Як приготувати:
- У першу чергу головний інгредієнт вимити.
- Зробити надрізи і натерти їх спеціями.
- Часник почистити і пропустити через прес.
- З'єднати його з гірчицею і точно так само втерти масу в свинину.
- Чорнослив промити і покласти невелику ємність.
- Залити окропом і накрити кришкою хвилин на п'ятнадцять.
- Після цього відвар злити і сухофрукти промити, обсушити.
- Перевірити, чи є кісточки, і обов'язково прибрати їх, якщо є необхідність.
- Після цього сухофрукти помістити в розрізи свинини.
- Помідори помити і нарізати їх обручками.
- Розподілити їх по м'ясу точно так само, як і сухофрукти.
- Збризнути свинину червоним вином з усіх боків.
- Фольгу змастити олією і викласти на неї кілька кілець помідор і зверху свинину.
- Далі все це загорнути і перекласти у форму для запікання.
- Духовку прогріти до 200 градусів і поставити туди м'ясо.
- Запікати годину і десять хвилин, потім розкрити фольгу і готувати ще двадцять хвилин.
Порада: замість чорносливу можна взяти родзинки або курагу або ж використовувати їх разом.
Спробуйте приготувати ніжне м'ясо кролика в пиві — справжній кулінарний шедевр.
Тут ви дізнаєтеся, як приготувати соковите м'ясо по-іспанськи в домашніх умовах.
Як приготувати м'ясо по-французьки з яловичини в духовці — читайте рецепт приготування.
М'ясо гармошкою з додаванням грибів
Всі ми знаємо, наскільки сильно і приємно пахнуть гриби. Цей рецепт ми підготували для справжніх любителів таких страв. Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
соєвий соус | 30 мл |
гриби | 200 г |
гірчиця | 10 мл |
м'ясо | 1 кг |
часник | 30 г |
сік лимона | 15 мл |
помідори | 2 шт. |
рослинна олія | 40 мл |
сир | 0,2 кг |
спеції | за смаком |
Час приготування: 130 хвилин | Калорійність на 100 грам: 223 ккал |
Як приготувати:
- М'ясо вимити проточною водою і зробити на ньому надрізи.
- Часник почистити і видавити через прес.
- Змішати його з соєвим соусом, соком лимона, спеціями, маслом і гірчицею.
- Все це з'єднати і втерти в свинину масажними рухами.
- Дати трохи замаринувати і в цей час нарізати кільцями помідори.
- Сир нарізати скибочками.
- Гриби почистити і порізати пластинками.
- Перекласти м'ясо в форму, укриту фольгою.
- Наповнити свинину томатами, сиром і грибами.
- Загорнути у фольгу і прибрати в духовку на годину при 190 градусах.
- Потім дістати його, зняти фольгу і запікати ще півгодини.
Порада: для ситності можна присипати ще сире м'ясо подрібненими горіхами.
Святковий рецепт приготування з ананасом
Нічого зайвого – м'ясо і ананаси, трохи спецій. Крім них буде ще трохи сиру, все це зібрано в жахливо апетитну гармошку, яка зводить з розуму одним тільки ароматом!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | 10 г |
свинина | 0,6 кг |
ананас | 1 банку |
сир | 150 г |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 229 ккал |
Як приготувати:
- Промити м'ясо проточною водою, зробити надрізи гострим ножем.
- Натерти його спеціями зі всіх сторін.
- Сир нарізати скибочками і покласти по одному в кожен надріз.
- Туди ж відправити кільця ананаса. Якщо вони великі, можна нарізати.
- Після цього загорніть його у фольгу і прибрати в духовку на годину.
- Коли пройде час, розкрити фольгу і запікати свинину ще хвилин десять.
Корисні поради
Найчастіше в якості доповнення у нас був сир і томати, але можна взяти і солодкий перець, кільця кабачків, горіхи, шинку і багато іншого. Не забувайте про цибулю і свіжої зелені, вони теж багато дають і добре доповнюють смак і аромат.
Не бійтеся спецій, як вогню. Саме вони перетворюють звичайні страви в справжні шедеври, які стають відомими і популярними по всьому світу. Паприка, кмин, чебрець, базилік, кардамон, коріандр – все це ароматне, смачно і все у ваших руках.
Якщо ви готуєте страву не в сезон, то краще не купувати свіжі помідори. Замість них використовуйте консервовані томати у власному соку. Вони бувають і цілими, і нарізаними. З ними виходить не менш смачно!
М'ясо «Гармошка» — це і просто, і досить оригінально. Його можна доповнити абсолютно будь-якими продуктами за вашим смаком. У підсумку вийде ідеальне блюдо, в яке ви не зможете не закохатися. Доповніть всі освіжаючим соусом, і ціни йому не буде!