Різноманітні бутерброди з куркою для смачного сніданку
Якщо в бутербродах є м'ясо, то це вже складно назвати закускою або перекусом. Буде набагато ситніше і насиченішим! Пропонуємо вам сьогодні спробувати кілька кардинально різних варіантів соковитих сендвічів з м'яса, овочів, соусу і свіжого хліба!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
томати - | 2 шт. |
житній хліб - | 2 скибочки |
сир емменталь - | 40 г |
куряче філе - | 0,1 кг |
рукола - | 5 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 127 Ккал |
Як приготувати:
- М'ясо промити і позбавити від жиру.
- Помістити в каструлю і налити воду. Помістити на плиту і закип'ятити вміст. Варити до повної готовності близько тридцяти хвилин.
- Потім остудити, дістати з холодного бульйону і нарізати пластинками.
- Помідори вимити і нарізати кільцями.
- Сир нарізати пластинками, а рукколу обполоснути.
- На скибочку хліба викласти два слайсу курки, зверху —кільце томату. Далі — сир, курка і томат. Повторювати шари, поки вони не закінчаться, в кінці додати рукколу і другий скибочку хліба.
Рецепт з копченою куркою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
ананасовий джем | 20 мл |
томат | 1 шт. |
копчена курка | 300 г |
червоний перець мелений | 2 дрібку |
листя салату | 2 шт. |
соус барбекю | 60 мл |
тостовий хліб | 6 скибочок |
Скільки по часу – 15 хвилин.
Яка калорійність – 174 калорії.
Вранці приготуйте гарячі бутерброди нашвидкуруч на сковороді.
Для закуски можна зробити бутерброди зі шпротами з солоним огірком по цього рецептом.
Дуже смачно виходять бутерброди з печінкою тріски. Тут можна подивитися рецепти з фото.
Як приготувати:
- Якщо у курки є шкірка, обов'язково зняти її.
- Нарізати м'ясо маленькими скибочками.
- Томат помити і нарізати часточками, прибрати нутрощі (сік і насіння).
- У сотейник налити соус барбекю, ананасовий джем і додати червоний перець.
- Все це ретельно перемішати і дати закипіти.
- Викласти курку і готувати, помішуючи, протягом п'яти хвилин.
- Зняти з вогню і дати масі повністю охолонути.
- Листя салату вимити й обсушити, нарізати смужками.
- Дві скибочки хліба покласти на робочу поверхню, прикрити салатною масою.
- Далі викласти часточки томату і курку.
- Накрити все це другими шматочками хліба, потім викласти салат і залишки курки.
- Закінчити залишилися скибочками хліба і проколоти бутерброди шпажками.
- Розрізати на трикутники по діагоналі і подавати до столу.
На відео — ще один рецепт бутербродів з копченою куркою:
Варіант приготування з сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
гірчиця | 30 мл |
свіжий салат | 30 г |
бекон | 0,1 кг |
паприка | 5 г |
червоний цибулю | 1 шт. |
хліб | 0,3 кг |
розмарин | 1 гілочка |
куряче філе | 300 г |
часник | 2 шматочка |
томати | 1 шт. |
маринований огірок | 1 шт. |
масло оливи | 30 г |
сир | 140 г |
Скільки по часу – 35 хвилин.
Яка калорійність – 218 калорій.
- М'ясо курки вимити і очистити від плівок.
- Обсушити його, натерти паприкою, посолити.
- У сковорідці розігріти олію і викласти курку.
- Зверху на неї покласти розмарин і очищений часник.
- Обсмажити до рум'яності, потім перевернути.
- Часник і розмарин теж перекласти і знову обсмажити до золотистого кольору.
- Коли м'ясо підсмажиться, закрити кришку і готувати його ще за п'ять хвилин з кожного боку.
- Далі витягнути його і остудити, нарізати слайсами.
- Помідор вимити, видалити плодоніжку і подрібнити кільцями.
- З огірків прибрати кінці, нарізати кільцями.
- Цибулю почистити і вимити, подрібнити, як огірки.
- Сир нарізати скибочками.
- Хліб підсушити на сухій сковороді, змастити гірчицею.
- Листя салату помити, обсушити і викласти на гірчицю.
- Далі — огірки, томати, цибулю і шматочки курки.
- Бекон нарізати слайсами і обсмажити на сухій сковороді до хрускоту.
- На курку викласти сир, бекон і другий шматочок хліба.
Гарячі бутерброди з курячою грудкою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний перець мелений | за смаком |
хліб | 100 г |
вершкове масло | 30 мл |
гірчиця | 30 мл |
куряче філе | 480 г |
сир | 130 г |
яйце | 1 шт. |
солоний огірок | 1 шт. |
сіль | за смаком |
мариновані шампіньйони | 4 шт. |
Скільки по часу – 50 хвилин.
Яка калорійність – 178 калорій.
Як приготувати:
- М'ясо промити і скласти в каструлю, залити водою.
- Прибрати на плиту, довести до кипіння, потім відварити до повної готовності.
- Остигле м'ясо вийняти з бульйону і нарізати кубиками або розібрати на волокна.
- Гриби порізати дрібною соломкою, змішати з м'ясом.
- Солоний огірок теж подрібнити, всипати до грибів та курки.
- Яйце відварити в невеликій ємності до твердого жовтка, остудити.
- Почистити його та порізати кубиками, всипати слідом за огірком.
- Додати гірчицю, тертий сир, сіль і трохи перцю.
- Все перемішати і змастити отриманою масою скибочки хліба.
- Зверху помістити сухі шматочки хліба.
- У сковороді розпустити вершкове масло, викласти в нього бутерброди.
- Смажити їх до золотої скоринки і подавати, розрізати на половинки.
Рецепт приготування в духовці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сир | 50 г |
булочки | 2 шт. |
куряче м'ясо | 0,2 кг |
яйце | 1 шт. |
сіль | за смаком |
петрушка | 10 г |
зелена цибуля | 20 г |
Скільки по часу – 40 хвилин.
Яка калорійність – 209 калорій.
Як приготувати:
- Для початку потрібно зрізати з м'яса весь жир, вимити його в холодній воді і відварити.
- Готове м'ясо розібрати на волокна, потім порубати ножем у фарш.
- Викласти в миску, додати перець, сіль і сире яйце, все перемішати.
- Сир натерти дрібної теркою і всипати до курки.
- Зелену цибулю помити і подрібнити, всипати до сиру разом з подрібненою петрушкою.
- Булочки нарізати половинками, змастити отриманим фаршем.
- Викласти у форму для запікання і прибрати в духовку на десять хвилин при 190 градусах.
Варіант з ананасом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
ананас | 0,1 кг |
білий хліб | 6 шматочків |
чорний перець мелений | за смаком |
курка | 0,3 кг |
вершкове масло | 50 г |
Скільки по часу – 45 хвилин.
Яка калорійність – 226 калорій.
Як приготувати:
- Вершкове масло заздалегідь дістати, щоб стало м'яким.
- Курку вимити і відварити до повної готовності.
- Остигле м'ясо нарізати і відставити.
- Скибочки хліба змастити маслом і викласти зверху курку.
- Ананаси позбавити від сиропу, дрібно порубати.
- Розкласти зверху на м'ясо, приправити все чорним перцем — і до столу.
Хороший рецепт великих канапе з беконом і домашнім майонезом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний перець мелений | за смаком |
помідори | 8 шт. |
цукор | 5 г |
зелений салат | 4 аркуша |
рослинна олія | 80 мл |
бекон | 0,4 кг |
білий хліб | 8 скибочок |
гірчиця | 10 мл |
червоний цибулю | 1 головка |
жовтки | 2 шт. |
шинка | 8 скибочок |
сіль | за смаком |
куряче м'ясо | 340 г |
сир | 4 шматочка |
сік лимона | 10 мл |
Скільки по часу – 50 хвилин.
Яка калорійність – 221 калорій.
Як приготувати:
- У першу чергу потрібно приготувати домашній майонез, так як йому потрібно буде час, щоб настоятися. Для цього в чаші блендера змішати жовтки, гірчицю.
- Додати лимонний сік, цукор, трохи солі і чорного перцю.
- Все це подрібнити до однорідності за допомогою заглибного блендера.
- Коли компоненти змішаються воєдино, почати вливати до них масло.
- При цьому не можна переставати збивати їх.
- Коли потрібна консистенція буде досягнута, прибрати соус в герметично закривається контейнер і відправити в холодильник мінімум на двадцять хвилин.
- Курку промити в холодній воді, зрізати всі прожилки.
- Покласти м'ясо в каструлю з водою і поставити на плиту.
- Варити до закипання, потім до повної готовності.
- Остудити курку, нарізати слайсами під кутом.
- Бекон обсмажити до хрускоту, шинку нарізати тонкими скибочками.
- Томати вимити проточною водою і нарізати кільцями.
- Цибулю почистити і нарізати кільцями.
- Скибочки хліба підсмажити на сухій сковороді, але лише з одного боку.
- М'яку сторону змастити майонезом, зверху викласти сир, бекон, шинку і курку.
- Зверху помідори, потім цибулю і вимиті, обсушені листя салату.
- Накрити другим шматочком хліба, теж змазаним майонезом.
- Повторити процес складання бутербродів з іншими інгредієнтами, подавати їх до столу.
Корисні поради
Замість класичного майонезу можна використовувати й інші варіанти соусів. Їх можна приготувати на основі йогурту, сметани, кефіру, томатів та інших овочів, сиру, зелені. У будь-якому випадку, якщо соус попередньо остудити, він добре доповнить ваші соковиті і смачні бутерброди.
На відео — смачний бутерброд з домашнім майонезом та куркою:
Бутерброди з куркою – це не тільки смачно, це неймовірно ніжно і ситно. В них можна додавати різні овочі (навіть запечені), яскраву зелень, кілька видів сирів, ковбас, шинки, гриби і все, що спаде вам на думку. Це буде незабутньо, обіцяємо!