Як правильно зварити суп гороховий для дітей
Маленьким дітям в якості першого прикорму рідко дають м'ясо, найчастіше овочі та фрукти, молочні продукти. Але і бобові будуть дуже корисні, адже в них багато вітамінів! Так що якщо є можливість, обов'язково приготуйте!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цибулю - | 1 головка |
колотий горох - | 80 г |
картопля - | 1 бульба |
зелень - | 10 г |
морква - | 1 шт. |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 г: 110 Ккал |
Все готується дуже просто, і в результаті виходить досить легкий супчик з великою кількістю овочів і насиченим смаком.
Як приготувати:
- Горох в першу чергу промити до прозорості в проточній воді.
- Після цього засипати в сотейник, залити холодною водою.
- Помістити на плиту, щоб відварити.
- Картоплю почистити, потім промити.
- Нарізати кубиками і покласти в миску.
- Промити ще раз, щоб з скибочок вимити весь крохмаль.
- З моркви зчистити шкірку, обполоснути коренеплід.
- Далі натерти на дрібній або крупній тертці.
- Коли горох почне кипіти, зняти з поверхні піну.
- Додати на цьому етапі картоплю і моркву.
- З лука зняти лушпиння, зрізати коріння.
- Помістити його туди ж в цілому вигляді і витягнути тільки за п'ять хвилин до готовності.
- До цього часу зелень промити і дрібно порубати її.
- Всипати в самому кінці, перемішати.
Гороховий суп на бульйоні з м'яса
За цим рецептом у вас вийде блюдо, яке буде більш ситним. Все із-за того, що готувати ми будемо на бульйоні з телятини.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кріп | 10 г |
картопля | 4 бульби |
лист лавра | 1 шт. |
телятина | 120 г |
цибуля | 1 головка |
спеції | за смаком |
лущений горох | 0,2 кг |
морква | 2 шт. |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 116 ккал |
Як приготувати:
- Горох попередньо промити до прозорої води.
- Покласти в миску і залити водою, дати настоятися ніч. Якщо немає можливості замочити його так рано, то за годину до приготування його просто потрібно залити крутим окропом.
- У сотейник, де буде суп, налити воду.
- Телятину промити, зрізати всі жилки і плівки.
- Покласти м'ясо у воду і прибрати на плиту.
- На сильному вогні довести до кипіння.
- На цьому етапі бульйон злити, залити м'ясо водою знову.
- Ще раз дати йому закипіти на сильному вогні і варити близько півгодини.
- З горошку злити воду, промити ще раз.
- Всипати до м'яса, коли пройде тридцять хвилин з моменту приготування телятини.
- Далі варити ще стільки ж, щоб горох за цей час став м'яким.
- Потім м'ясо дістати.
- Картоплю почистити і промити, нарізати кубиками.
- Моркву очистити і обполоснути, як і цибуля.
- Обидва компоненти натерти на тертці. Цибуля за бажанням можна дрібно порубати ножем.
- На цьому етапі влити необхідну кількість води і варити компоненти до готовності.
- Коли все вже буде майже готове, додати листи лавра, сіль.
- Варити ще хвилин десять, і готово.
Порада: бульйон можна приготувати і м'ясної кісточці.
Що приготувати на дитячий день народження: складаємо святкове меню для прекрасного і світлого свята.
Тут ви дізнаєтеся, як приготувати фрикадельки з індички для дітей і дорослих.
Візьміть на замітку рецепт приготування торта «Травень Літл Поні» для дитячого свята.
Гороховий суп з куркою для дітей
Більш легкий, але ситний варіант і в цей раз на курячому бульйоні. Курочка виходить соковитою і легкою, але при цьому дає насиченість.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | 1 пучку |
курячий бульйон | 0,2 л |
морква | 1 шт. |
сода | 2 дрібку |
варене куряче філе | 0,1 кг |
картопля | 1 бульба |
колотий горох | 80 г |
цибуля | 1 головка |
зелена цибуля | 10 г |
сухий кріп | 5 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 93 ккал |
Як приготувати:
- Горох обов'язково промити до прозорості.
- Висипати його в сотейник, залити водою і додати соду, перемішати.
- Моркву почистити і вимити, порізати кубиками.
- Цибулю дрібно порубати ножем.
- Картоплю почистити, нарізати на кубики.
- Зелену цибулю вимити, дрібно покришити його.
- Філе нарізати маленькими кубиками.
- Змішати цибулю, моркву, картоплю, курку і горох в каструлі.
- Для цього останній компонент обов'язково промити проточною водою.
- Влити бульйон, прибрати на плиту.
- Варити суп до повної готовності всіх його компонентів.
- В кінці додати сіль і перемішати все.
Порада: якщо суп для зовсім маленьких, то готове філе можна прокрутити через м'ясорубку або подрібнити до однорідності за допомогою блендера.
Як приготувати в мультиварці
Звичайно, цей варіант буде варитися в два рази довше, але він того вартий! Цей гороховий суп в мультиварці для дітей виходить неймовірно смачним!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
морква | 1 шт. |
вода | скільки знадобиться |
горох | 200 г |
свинячі ребра | 0,3 кг |
цибуля | 1 головка |
картопля | 3 шт. |
сіль | за смаком |
Учас приготування: 140 хвилин | Калорійність на 100 грам: 174 ккал |
Як приготувати:
- Ребра промити під проточною водою.
- Покласти їх після цього в чашу мультиварки.
- Влити стільки води, щоб покрила м'ясо.
- Готувати їх всього десять хвилин в режимі «На пару».
- Після цього промити їх і повернути в каструлю.
- Картоплю почистити, нарізати її кубиками.
- Морква помити, натерти на тертці.
- Цибулю теж вимити, порубати і всипати туди ж разом з морквою і картоплею.
- Налити необхідну кількість води (близько 1,5 л) і додати трохи солі.
- В режимі супу варити дві години.
Корисні поради
Гороховий суп дітям дозволено давати тільки після одного року. Все-таки горох – важкий продукт. Але якщо ви вирішили ризикнути, то суп краще подрібнити заглибним блендером, щоб вийшло густе, однорідне пюре.
Якщо дитині вже кілька років, то можна додати в блюдо шматочки м'яса. Можна відварити його окремо, а можна приготувати суп прямо на тому ж м'ясі. Потім його просто порубати кубиками або розібрати на волокна. Можна перемолоти.
Гороховий суп – це смачно і дуже корисно! Неймовірно смачно, поживно, подобається він абсолютно всім без винятків. Приємного апетиту!