14 март 2019 2 634

Як правильно зварити суп гороховий для дітей

Маленьким дітям в якості першого прикорму рідко дають м'ясо, найчастіше овочі та фрукти, молочні продукти. Але і бобові будуть дуже корисні, адже в них багато вітамінів! Так що якщо є можливість, обов'язково приготуйте!

Суп з гороху на овочевому бульйоні для дитини до 2 років
Інгредієнти Кількість
цибулю - 1 головка
колотий горох - 80 г
картопля - 1 бульба
зелень - 10 г
морква - 1 шт.
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 г: 110 Ккал

Все готується дуже просто, і в результаті виходить досить легкий супчик з великою кількістю овочів і насиченим смаком.

Як приготувати:

  1. Горох в першу чергу промити до прозорості в проточній воді.
  2. Після цього засипати в сотейник, залити холодною водою.
  3. Помістити на плиту, щоб відварити.
  4. Картоплю почистити, потім промити.
  5. Нарізати кубиками і покласти в миску.
  6. Промити ще раз, щоб з скибочок вимити весь крохмаль.
  7. З моркви зчистити шкірку, обполоснути коренеплід.
  8. Далі натерти на дрібній або крупній тертці.
  9. Коли горох почне кипіти, зняти з поверхні піну.
  10. Додати на цьому етапі картоплю і моркву.
  11. З лука зняти лушпиння, зрізати коріння.
  12. Помістити його туди ж в цілому вигляді і витягнути тільки за п'ять хвилин до готовності.
  13. До цього часу зелень промити і дрібно порубати її.
  14. Всипати в самому кінці, перемішати.
Порада: якщо ви вирішите подати страву дитині, якій ще немає року, його потрібно попередньо збити блендером.

Гороховий суп на бульйоні з м'яса

За цим рецептом у вас вийде блюдо, яке буде більш ситним. Все із-за того, що готувати ми будемо на бульйоні з телятини.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кріп 10 г
картопля 4 бульби
лист лавра 1 шт.
телятина 120 г
цибуля 1 головка
спеції за смаком
лущений горох 0,2 кг
морква 2 шт.
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 116 ккал

Як приготувати:

  1. Горох попередньо промити до прозорої води.
  2. Покласти в миску і залити водою, дати настоятися ніч. Якщо немає можливості замочити його так рано, то за годину до приготування його просто потрібно залити крутим окропом.
  3. У сотейник, де буде суп, налити воду.
  4. Телятину промити, зрізати всі жилки і плівки.
  5. Покласти м'ясо у воду і прибрати на плиту.
  6. На сильному вогні довести до кипіння.
  7. На цьому етапі бульйон злити, залити м'ясо водою знову.
  8. Ще раз дати йому закипіти на сильному вогні і варити близько півгодини.
  9. З горошку злити воду, промити ще раз.
  10. Всипати до м'яса, коли пройде тридцять хвилин з моменту приготування телятини.
  11. Далі варити ще стільки ж, щоб горох за цей час став м'яким.
  12. Потім м'ясо дістати.
  13. Картоплю почистити і промити, нарізати кубиками.
  14. Моркву очистити і обполоснути, як і цибуля.
  15. Обидва компоненти натерти на тертці. Цибуля за бажанням можна дрібно порубати ножем.
  16. На цьому етапі влити необхідну кількість води і варити компоненти до готовності.
  17. Коли все вже буде майже готове, додати листи лавра, сіль.
  18. Варити ще хвилин десять, і готово.

Порада: бульйон можна приготувати і м'ясної кісточці.

Що приготувати на дитячий день народження: складаємо святкове меню для прекрасного і світлого свята.

Тут ви дізнаєтеся, як приготувати фрикадельки з індички для дітей і дорослих.

Візьміть на замітку рецепт приготування торта «Травень Літл Поні» для дитячого свята.

Гороховий суп з куркою для дітей

Більш легкий, але ситний варіант і в цей раз на курячому бульйоні. Курочка виходить соковитою і легкою, але при цьому дає насиченість.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль 1 пучку
курячий бульйон 0,2 л
морква 1 шт.
сода 2 дрібку
варене куряче філе 0,1 кг
картопля 1 бульба
колотий горох 80 г
цибуля 1 головка
зелена цибуля 10 г
сухий кріп 5 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 93 ккал

Як приготувати:

  1. Горох обов'язково промити до прозорості.
  2. Висипати його в сотейник, залити водою і додати соду, перемішати.
  3. Моркву почистити і вимити, порізати кубиками.
  4. Цибулю дрібно порубати ножем.
  5. Картоплю почистити, нарізати на кубики.
  6. Зелену цибулю вимити, дрібно покришити його.
  7. Філе нарізати маленькими кубиками.
  8. Змішати цибулю, моркву, картоплю, курку і горох в каструлі.
  9. Для цього останній компонент обов'язково промити проточною водою.
  10. Влити бульйон, прибрати на плиту.
  11. Варити суп до повної готовності всіх його компонентів.
  12. В кінці додати сіль і перемішати все.

Порада: якщо суп для зовсім маленьких, то готове філе можна прокрутити через м'ясорубку або подрібнити до однорідності за допомогою блендера.

Як приготувати в мультиварці

Звичайно, цей варіант буде варитися в два рази довше, але він того вартий! Цей гороховий суп в мультиварці для дітей виходить неймовірно смачним!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
морква 1 шт.
вода скільки знадобиться
горох 200 г
свинячі ребра 0,3 кг
цибуля 1 головка
картопля 3 шт.
сіль за смаком
Учас приготування: 140 хвилин Калорійність на 100 грам: 174 ккал

Як приготувати:

  1. Ребра промити під проточною водою.
  2. Покласти їх після цього в чашу мультиварки.
  3. Влити стільки води, щоб покрила м'ясо.
  4. Готувати їх всього десять хвилин в режимі «На пару».
  5. Після цього промити їх і повернути в каструлю.
  6. Картоплю почистити, нарізати її кубиками.
  7. Морква помити, натерти на тертці.
  8. Цибулю теж вимити, порубати і всипати туди ж разом з морквою і картоплею.
  9. Налити необхідну кількість води (близько 1,5 л) і додати трохи солі.
  10. В режимі супу варити дві години.
Порада: перед подачею реберця вийняти і за бажанням можна додати м'ясо з них суп.

Корисні поради

Гороховий суп дітям дозволено давати тільки після одного року. Все-таки горох – важкий продукт. Але якщо ви вирішили ризикнути, то суп краще подрібнити заглибним блендером, щоб вийшло густе, однорідне пюре.

Якщо дитині вже кілька років, то можна додати в блюдо шматочки м'яса. Можна відварити його окремо, а можна приготувати суп прямо на тому ж м'ясі. Потім його просто порубати кубиками або розібрати на волокна. Можна перемолоти.

Гороховий суп – це смачно і дуже корисно! Неймовірно смачно, поживно, подобається він абсолютно всім без винятків. Приємного апетиту!

Що ще почитати: