Покрокові рецепти салатів з сухариками і кукурудзою
Такі інгредієнти, як кукурудза і сухарики, значно збагачують салати корисними елементами. Кукурудза багата вітаміном К, а сухарики поєднують в собі користь вітамінів групи В і енергетичний заряд вуглеводів.
Салатним сполученням з цими продуктами присвячена наступна добірка рецептів, господиням залишається тільки вибрати собі до душі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
відварну або копченої курки - | 300 г |
солодкої консервованої кукурудзи - | 250 г |
сиру твердих сортів - | 200 г |
курячих яєць - | 3 шт. |
майонезу - | 150 г |
сухариків - | 60 г |
кропу - | 30 г |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 258 Ккал |
Варіантів цього салату існує багато. Можна просто змішати ці три інгредієнти, заправити їх майонезом і це буде смачно. А можна трохи розширити перелік продуктів, що входять до складу, як буде запропоновано нижче, або просто додати ті продукти, які знайдуться на полицях холодильника і будуть поєднуватися з базовими за смаком.
Алгоритм дій:
- М'ясо курки нарізати або нарвати невеликими шматочками, попередньо відокремивши його від кісток, робити нарізку потрібно впоперек волокон гострим ножем;
- Зварені круто курячі яйця подрібнити, використовуючи тертці з дрібними отворами. Таким же чином вчинити і з твердим сиром. Зменшити ламкість сиру при натиранні можна шляхом його охолодження протягом 10 хвилин в морозильній камері;
- З кукурудзи злити рідину, а зелень кропу добре вимити, обсушити рушником і дрібно порубати;
- Всі інгредієнти, крім сухариків, змішати і заправити майонезом. Якщо для салату використовувалася копчена курка, то солити його не слід. У випадку з вареним курячим м'ясом не зайвим буде трохи присолити страва;
- Можна дати салату трохи часу, щоб він просочився і настоявся, а потім розкласти по окремим креманкам і зверху посипати сухариками. Вони можуть бути як магазинними (зі смаком курки або сиру), так і просто скибочками білого хліба, підсушеними в духовці.
Салат з кукурудзою, ковбасою і сухариками
Цей салат здатний подарувати не тільки незабутні смакові відчуття, але і порадувати очі яскравими фарбами, що лише ще більше збуджує апетит. Сприяє цьому мікс інгредієнтів, які мають різне фарбування (червоний, жовтий, зелений).
Для цього яскравого страви потрібно запастися:
- 200 р консервованих зерен кукурудзи;
- 100 г копченої ковбаси;
- 150 г маринованих огірочків;
- 4 зварених круто курячих яйця;
- 60 г сухариків;
- 100 г майонезу;
- 30 р зеленого цибулі.
Час, витрачений на приготування, складе від 15 до 20 хвилин, залежно від швидкості шинкування інгредієнтів.
Калорійність готового салату на 100 грамів складе 250,9 кілокалорій.
Хід роботи:
- Ковбасу, яйця і огірочки нарізати невеликого розміру смужками. Кукурудзу відкинути на друшляк, щоб прибрати зайву рідину. Цибулю дрібно порубати ножем;
- Змішати половину цибулі і інші продукти, що входять до складу, заправити майонезом, перекласти в салатник і прикрасити рештою подрібненим зеленим луком;
- Класти сухарики в салат краще буквально за кілька кроків до столу, щоб вони не розмокнули і такими ж залишилися хрусткими.
Салат з бобовими і сухарями
Цей смачний і ситний салат з розряду страв «гості на порозі», оскільки основні його інгредієнти не потрібно подрібнювати, то для його приготування потрібно мінімум часу. Квасоля для салату можна взяти як червону, так і білу.
А сухарики краще підійдуть житні з якимось пікантним смаком.
Для цього салат будуть використовуватися наступні інгредієнти:
- 200 г консервованої квасолі;
- 200 р консервованої кукурудзи;
- 200 г відвареного курячого м'яса;
- 100 г свіжого огірка;
- 100 г майонезу;
- 65 г житніх сухариків;
- 30 г зелені за смаком.
Час, затрачений на готування, буде в межах 10-15 хвилин.
Калорійність страви – 251,9 ккал на 100 р.
Приготування:
- З кукурудзи й квасолі злити рідину;
- Свіжий огірок і зелень добре помити обсушити і нашаткувати невеликими шматочками. Такими ж невеликими шматочками нарізати м'ясо;
- Вивантажити всі інгредієнти в глибоку посудину, додати майонез, добре перемішати, і якщо душа вимагає – посолити.
Хрусящий салат з шинкою і консервованою кукурудзою
Кукурудза чудово поєднується з шинкою, тому ці два продукти часто виступають смачним дуетом. Зробити таку страву більш корисним і збагатити вітамінами можна за рахунок використання додатково овочів, наприклад, пекінської капусти.
Перелік продуктів, необхідних для салату з шинкою:
- 400 г пекінської капусти;
- 200 г шинки;
- 250 г консервованої кукурудзи;
- 150 г сухариків;
- 100 г майонезу;
- сіль і спеції за смаком.
Не більше чверті години доведеться провести на кухні, «чаклуючи» з інгредієнтами.
Кількість калорій в 100 г страви буде одно 241,6 кілокалорій.
Порядок кулінарних процесів:
- Нарізати капусту, шинку невеликою соломкою;
- додати відціджену кукурудзу без зайвої рідини;
- Всі інгредієнти добре перемішати, полити все майонезом, якщо є необхідність посолити, додати спеції.
- Перед самою подачею, але, ні хвилиною раніше додати скибочки сушеного хліба.
Салат: корейська морква + копчена курка + кукурудза + сухарики
Пікантний смак копченої курки і корейської моркви в поєднанні з соковитістю консервованої кукурудзи і хрусткими сухариками складуть основу цієї страви, яке може не тільки вносити різноманітність в повсякденне меню, але і стати справжньою прикрасою святкового застілля.
Пропорції інгредієнтів, що входять до складу:
- 600 г копченої курки;
- 250 г консервованої кукурудзи;
- 200 г моркви по-корейськи;
- 150 г майонезу;
- 70 г сухариків;
- зелень для прикраси.
На приготування доведеться витратити не більше 15 хвилин.
Калорійність 100 г цього міксу овочів під майонезом 227,8 ккал.
Алгоритм створення страви:
- Для приготування цього салату абсолютно не знадобиться ніж, оскільки морква вже подрібнена, кукурудзу не потрібно подрібнювати, а копчену курку необхідно просто рвати на невеликі шматочки руками;
- Не зайвим буде з моркви і овочу, колись названого царицею полів, зцідити зайву рідину і тільки після цього змішати всі інгредієнти. Додати заправку (майонез) і перемішати, щоб всі продукти були добре умазані. Перекласти в блюдо для подачі прикрасити зеленню і відразу ж подавати, що сухий хлібець не встиг просочитися заправкою і розкиснути.
Салат з копченою куркою, маслинами, кукурудзою і підсмаженими хлібцями
Салати з сухариками можуть заправлятися не тільки майонезом, але і рослинним маслом. Найкраще для цих цілей підходить оливкова. Інгредієнти, використовувані в процесі приготування такого варіанту страви:
- 300 г копченої курки;
- 300 г твердого сиру;
- 150 г консервованої кукурудзи;
- 150 г консервованих чорних маслин без кісточки;
- 400 г пекінської капусти;
- 100 мл оливкової олії для заправки;
- 70 г сухариків;
- сіль і спеції за смаком.
Час приготування цієї закуски займе від 15 до 20 хвилин.
Калорійність – 175,9 ккал/100 р.
Покрокова інструкція приготування:
- Капусту дрібно нашаткувати, трохи пом'яти руками. Маслини порізати кільцями. Курку порвати на шматочки руками. Сир нарізати гострим ножем невеликими кубиками або натерти на крупну тертку;
- Змішати всі інгредієнти, якщо є необхідність, можна злегка задобрити сіллю і приправити спеціями. Плеснути оливкової олії, змішати все і подавати. Салат готовий.
Як приготувати курник з млинців з грибами і куркою читайте в нашій статті.
Спробуйте наш рецепт гнізд з макаронів з начинкою з фаршу.
Рецепти випічки з татарської кухні з покроковими фото і підказками кулінарів.
Салат: крабові палички + кукурудза + сухарики
Цей салат може стати прекрасною альтернативою традиційному крабовому салату на святковому столі. Сухарики для нього краще всього підійдуть зі смаком червоної ікри або крабового м'яса. Для приготування знадобляться:
- 3 курячих яйця;
- 200 р консервованої кукурудзи;
- 150 г крабових паличок;
- 70 г сухариків;
- 100 р майонезу.
Час всієї роботи складе 20 хвилин.
У перерахунку на 100 грамів калорійність страви дорівнює 267,1 кілокалорій.
Покрокове керівництво по приготуванню:
- Зварені круто курячі яйця і крабові палички накришити невеликими кубиками;
- Консервовану кукурудзу без рідини додати до подрібненим продуктам, слідом – і сухарики, залити майонезом, перемішати.
Корисні поради
Рекомендації з приготування салатів, в яких основними інгредієнтами є сухарики і кукурудза, стосуються саме цих інгредієнтів:
- Кукурудзу для салатів необхідно використовувати не відварну, а саме консервовану, оскільки вона обганяє першу за вмістом вітамінів;
- З консервованої кукурудзи обов'язково необхідно зливати рідину, можна ненадовго відкинути її на друшляк;
- Сухарики у страву додають як можна ближче до моменту його подачі, щоб вони не розкисло і не розмокли, не перетворилися в салаті в кашу;
- Якщо використовуються скибочки сухого хліба домашнього приготування, то салат обов'язково потрібно посолити і поперчити, оскільки на відміну від магазинних «побратимів», в домашньому продукті немає солі і спецій.
Приємного апетиту!