Як приготувати салат з капустою і крабовими паличками
Один з найулюбленіших салатів у всьому світі. Виглядає дуже яскраво, готується за лічені хвилини, можливі будь-які експерименти і доповнення. Такі страви можна готувати навіть в не сезон, допомагаючи підтримувати організм вітамінами і мінералами, які можна знайти в зимових продуктах.
Салат з пекінською капустою, крабовими паличками і кукурудзою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
капусти пекінської | 0,5 кг |
кукурудзи | 120 г |
майонезу | 30 мл |
крабових паличок | 0,2 кг |
часнику | 1 зубець |
яєць | 3 шт. |
кропу | 15 г |
сметани | 30 мл |
спецій | за смаком |
Знадобиться на приготування – 20 хвилин.
Скільки калорій – 83.
Як приготувати:
- Вимити листя пекінської капусти нашаткувати їх соломкою.
- Розморожені крабові палички порізати кільцями.
- Яйця зварити круто протягом дванадцяти хвилин. Охолодити у воді, потім очистити від шкаралупи і порізати кубиками.
- Змішати ці інгредієнти в салатник і додати сюди кукурудзу, з заду наперед з банки, щоб стекла рідина.
- Дрібно порубати вимитий кріп і додати його в салатник.
- Майонез змішати зі сметаною, приправити, додати сюди подрібнений часник.
- Влити заправку до овочів, перемішати і відразу ж подавати до столу.
Крабовий салат з китайською капустою і огірком
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кукурудзи | 0,4 кг |
майонезу | 90 мл |
капусти китайської | 1 шт. |
цибулі-порею | 1 шт. |
крабових паличок | 250 г |
огірків | 2 шт. |
зелені | 10 г |
зеленого цибулі | 1 пучок |
яєць | 2 шт. |
Знадобиться на приготування – 25 хвилин.
Скільки калорій – 63.
Як приготувати:
- Цибуля-порей вимити, видалити жорсткі волокна, порізати його стебло тонкими кільцями.
- Вимиту капусту потрібно тонко і коротко нашаткувати, можна порізати квадратиками.
- Витягнути кукурудзу з банки, щоб рідина встигла стекти.
- Огірки помити, зрізати кінці з обох боків, порубати кубиками.
- Такими ж кубиками потрібно подрібнити і м'ясо крабів.
- Зелень і зелену цибулю обполоснути під водою, витрусити вологу, нашаткувати дрібно.
- Яйця відварити до твердого жовтка, після чого нарізати невеликими кубиками.
- Перемішати перераховані компоненти в одному салатнику, потім додати майонез і знову вимішати. До подачі на стіл готовий одразу.
Рецепт з морською капустою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
крабових паличок | 150 г |
морської капусти | 0,2 кг |
яєць | 2 шт. |
цибулин | 0,5 шт. |
майонезу | 30 мл |
спецій | за смаком |
кукурудзи | 1 банку |
Знадобиться на приготування – 15 хвилин.
Скільки калорій – 99.
Як приготувати:
- Морську капусту потрібно витягти з рідини, якщо вона є, і порубати ножем на короткі стрічки. Можна порізати і ножицями.
- Яйця відварити до твердого жовтка, облити холодною водою, зняти шкаралупу, порубати кубиками.
- Половину невеликої цибулини, очищеного від лушпиння, дрібно нашаткувати.
- Розкрити банку кукурудзи, злити рідину повністю.
- Палички без упаковки необхідно порізати півкільцями.
- Всі компоненти перемішати між собою і приправити.
- Далі додати білий соус, ще раз вимішати, подавати відразу.
- Салату не варто довго стояти і не потрібно готувати його занадто довго. Капуста може потекти, чому внизу збереться рідина.
Як приготувати смачний і ситний салат з кукурудзою і ковбасою?
Тут ви можете подивитися рецепт сала з сиром і часником.
Тут представлений цікавий варіант французького салату з яблуком.
Як приготувати з помідорами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
олії соняшникової | 40 мл |
помідорів | 1 шт. |
спецій | за смаком |
крабових паличок | 0,2 кг |
огірків | 1 шт. |
петрушки | 15 г |
капусти пекінської | 1 шт. |
Знадобиться на приготування – 10 хвилин.
Скільки калорій – 48.
Як приготувати:
- Під проточною водою вимити листя капусти, серветками промокнути всю вологу. Після цього листя потрібно нашаткувати соломкою або маленькими квадратиками. Бажано, щоб зелених частин було більше білих, тоді сам салат буде ніжніше.
- Тонкою соломкою порізати і м'ясо крабів, обов'язково розморожене.
- Петрушку помити і дрібно порубати.
- Огірок звільнити від шкірки, видалити кінці, нарізати його таким же способом.
- Помідор порізати на кубики, не використовуючи плодоніжку. Можна взяти помідори черрі, їх знадобиться три-чотири штуки, необхідно порізати їх на чотири частини.
- Змішати всі продукти і приправити їх, потім зверху полити олією і подавати. Можна взяти і нерафіновану олію, тоді аромату і користі буде ще більше.
Як приготувати салат з пекінською капустою, крабовими паличками і помідорами:
Рецепт закуски з пекінською капустою і грибами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яєць | 2 шт. |
шампіньйонів | 120 г |
спецій | за смаком |
олії соняшникової | 25 мл |
крабових паличок | 130 г |
натурального йогурту | 150 мл |
капусти пекінської | 250 г |
Знадобиться на приготування – 15 хвилин.
Скільки калорій – 86.
Як приготувати:
- Очистити від сміття гриби і потім подрібнити їх слайсами.
- Розігріти масло в сковороді і в ньому обсмажити гриби до рум'яного кольору. Якщо хочеться, в кінці можна додати подрібнений ріпчаста цибуля, зовсім небагато. Приправити.
- Великими скибочками палички подрібнити.
- Нарізати соломкою вимиту китайську капусту.
- Яйця відварити круто. Почистити, коли вони охолонуть. Щоб чистилися легше, вони повинні бути мокрими. Потім порубати кубиками або порізати на дольки.
- Змішати інгредієнти з остиглими грибами, додатково приправити і заправити йогуртом. Подавати негайно.
Хитрощі приготування
Щоб додати більше фарб салату, варто використовувати яскраві овочі. Наприклад, буряк, різні види болгарського перцю, морква, печений гарбуз, патисони.
Крім масел і майонезу, можна підготувати для салату окремий соус. Наприклад, медово-гірчичний, цацики, білий часниковий, сирний, вершковий, томатний і т. д. Тут у фантазії немає меж. Часто використовують і різні готові східні соуси, навіть соєвий. Подібні компоненти добре підкреслюють смак крабового м'яса.
Відео-рецепт салату з пекінською капустою і крабовими паличками:
Цікавий смак представлених салатів, їх безумовна простота і апетитний вигляд – це далеко не всі плюси. Такі страви можна подавати навіть до святкового столу, особливо це виручає, коли хочеться згадати яскраве літо посеред зими.