Рецепти простих і смачних салатів з вареною ковбасою
Напередодні свят або в очікуванні приходу гостей завжди гостро встає питання, які закуски і салати приготувати на стіл. Звичайно, це справа не з легких, адже хочеться урізноманітнити своє святкове меню, зробити його незвичайним і в той же час незабутнім.
Так з чого ж можна зробити смачні салати? Обов'язково ознайомтеся з декількома способами приготування салатів із вареної ковбаси. Ця закуска точно сподобається і вам, і вашим гостям.
Рецепти смачних салатів з вареною ковбасою
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
ковбаса варена докторська - | 200 грам |
картопля відварна - | 3 штуки |
яйця - | 4 шт. |
свіжі огірки - | 2 штуки |
консервований горошок - | баночка |
морквина - | 2 штуки |
сіль - | трохи |
майонез - | за смаком |
мелений чорний перець - | щіпка |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 310 Ккал |
Докладна готування:
- Картоплю і морквяні коренеплоди потрібно сполоснути в теплій воді, змиваємо весь бруд за допомогою щітки або губки;
- Далі викладаємо овочі в каструлю, заливаємо воду, додаємо трохи солі;
- Ставимо на газ і залишаємо отвариваться;
- Яйця викладаємо в ємність поменше, заливаємо водою і ставимо отвариваться до крутого стану;
- Тим часом ковбасу слід нарізати соломкою або невеликими кубиками;
- Викладаємо ковбасу у велику чашку;
- Далі промиваємо огірки, розрізаємо також або брусочками або кубиками;
- Пересипаємо огірки в чашку;
- Після того як яйця зваряться, їх слід охолодити і очистити;
- Нарізаємо кубиками яйця і висипаємо в чашку;
- Як тільки овочі будуть готові, їх треба вийняти з води, трохи остудити і очистити;
- Далі картоплю нарізаємо кубиками або соломкою, перекладаємо до інших компонентів;
- Моркву чистимо, розрізаємо кубиками або брусочками. Викладаємо в чашку;
- Банку з горошком потрібно відкрити, злити сік і викласти до нарізаним інгредієнтів;
- Приправляємо все сіллю, чорним перцем;
- Кладемо 4-5 столових ложок майонезу і змішуємо;
- Прибираємо в холодильник на годину, щоб салат просочився, і подаємо на стіл в красивій салатниці.
Тепла закуска з яєчними млинцями
Компоненти для готування:
- ковбаса варена – 400 грам;
- п'ять яєць;
- морквяні коренеплоди – 2 штуки;
- часник – 3 зубчики;
- рослинна олія;
- сіль;
- майонез.
На приготування закуски потрібно 40 хвилин, калорійність – 270 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Для початку розбиваємо курячі яйця і поміщаємо в глибоку чашку, додаємо сіль;
- Всі компоненти добре збиваємо за допомогою віночка;
- На плиту поміщаємо сковорідку, наливаємо трохи олії і прогріваємо;
- Далі за допомогою ополоника набираємо яєчну суміш і виливаємо на поверхню сковороди у вигляді млинця;
- Через кілька секунд перевертаємо яєчний млинець на іншу сторону і обсмажуємо кілька секунд;
- Також робимо інші млинці;
- Далі готові яєчні млинці звертаємо у вигляді рулету і ріжемо соломкою;
- Викладаємо соломку в глибоку чашку;
- Ковбасу нарізаємо тонкими смужками і перекладаємо до яєчним шматочках;
- Морква промиваємо, очищаємо від бруду;
- Протираємо морквину спеціальною теркою для корейської моркви і викладаємо в чашку до решти інгредієнтів;
- В невелику чашку викладаємо пару великих ложок майонезу, додаємо рослинне масло, сіль;
- Зубчики часнику очистити і пропускаємо через часникодавку. Викладаємо часник до заправці;
- Соус для заправки перемішуємо до рівномірної структури;
- Викладаємо соус до нарізаним інгредієнтів і розмішуємо.
Мафіни в мікрохвильовці — це самий швидкий рецепт десерту до чаю.
Як приготувати шніцель з на сковороді читайте в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепт смачної шарлотки з бананами і яблуками.
Салат з вареною ковбасою і консервованою кукурудзою
Обов'язково підготуйте наступні продукти:
- кукурудза солодка консервована – половина банки;
- свіжі огірки – 2 штуки;
- 200 грам вареної ковбаси;
- одна морквина;
- майонез;
- трохи зелені для декорування.
Тривалість готування – 40 хвилин, калорійність – 265 ккал.
Докладний приготування:
- Морквину промиваємо від бруду, викладаємо в миску, заливаємо водою і ставимо на вогонь отвариваться;
- Тим часом нарізаємо кубиками ковбасу;
- Огірки промиваємо, ріжемо соломкою або кубиками;
- Після того як морква буде готова, виймаємо її з води і охолодити;
- Очищаємо відвареної коренеплід і також нарізаємо кубиками;
- Нарізані інгредієнти перекладаємо в чашку;
- Відкриваємо банку з консервованою кукурудзою, зливаємо сік і викладаємо половину кукурудзи до нарізаним інгредієнтів;
- Все заправляємо майонезом і добре перемішуємо;
- Залишаємо салат в холодильнику на годину, щоб він просочився;
- Далі викладаємо все в салатницю, посипаємо дрібно нарізаною зеленню і ставимо на стіл.
Ковбаска з грибами — простий варіант
Закуска буде складатися з наступних компонентів:
- варена ковбаса – шматочок на 250 грамів;
- 350 грам білих грибів (печериць);
- цибуля – 1 головка;
- вино біле сухе – 130 мл;
- рослинна олія;
- сіль.
Приготування буде становити близько 30 хвилин, калорійність – 275 ккал.
Процес приготування:
- Прибираємо цибулини шкірку і шаткуємо на дрібні шматочки;
- Гриби споліскуємо і ріжемо невеликими пластинками;
- Масло підливаємо в жаровню і розжарюємо;
- На розігріте масло засипаємо цибулю і обсмажуємо;
- Далі засипаємо нарізані гриби, перемішуємо і залишаємо готуватися близько 5 хвилин;
- Після цього заливаємо вино і залишаємо все постоїть, поки вино не випарується;
- Ковбасу необхідно нарізати невеликими кубиками;
- Всі компоненти викладаємо в одну салатницю, перемішуємо і підсолюємо;
- Готовий салат можна подавати на стіл.
Салати з варено-копченою ковбасою
З капустою, копченої ковбаскою і сиром
Що потрібно для готування:
- 4-я частина вилка капусти;
- 300 грам варено-копченої ковбаси;
- один огірок у свіжому вигляді;
- 5 курячих яєць;
- 5-6 стебел петрушки і кропу;
- майонез – 150 грам;
- трохи солі;
- невеликий шматочок сиру.
Готування у нас займе приблизно 1 годину, калорійність – 290 ккал.
Процес приготування:
- Для початку викладаємо в каструлю яйця, заливаємо водою і ставимо отвариваться;
- Тим часом частина 4 вилка капусти шаткуємо тонкою соломкою;
- Ковбасу ріжемо невеликими брусочками;
- Огірок споліскуємо і нарізаємо соломкою;
- Після того як яйця будуть готові, їх треба охолодити;
- Очищаємо яйця від шкаралупи і ріжемо великими кубиками;
- Всі компоненти викладаємо в глибоку чашку;
- Зелень споліскуємо, струшуємо від зайвої рідини;
- Шаткуємо гілки дрібними шматочками;
- Викладаємо зелень до нарізаним компонентів;
- Заправляємо майонезом і перемішуємо;
- Сир протираємо на крупній тертці і викладаємо його зверху салату;
- Прибираємо в холодильник на 1 годину, щоб салат добре просочився;
- Далі викладаємо все в салатницю і подаємо на стіл.
Ситне блюдо з консервованою квасолею
Як потрібно готувати:
- 100 грам ковбаси;
- помідори – 3 штуки;
- 1 банку консервованої квасолі, червоною;
- шматочок сиру твердого сорту – 100 грам;
- майонез для заправки;
- 5-6 гілочок петрушки.
Процес приготування складе близько 40 хвилин, калорійність – 310 ккал.
Докладна готування:
- Для початку ковбасу слід нарізати смужками;
- Помідори споліскуємо і розрізаємо на невеликі квадратики;
- Петрушку споліскуємо і шаткуємо дрібними шматочками;
- Всі компоненти викладаємо в чашку;
- Шматочок сиру протираємо на тертці з великими зубцями;
- Банку консервованої квасолі потрібно відкрити;
- Сік зливаємо, квасоля викладаємо до інших нарізаним компонентів;
- Всі компоненти потрібно заправити майонезом і перемішати;
- Прибираємо все в холодильник для просочення на 1 годину;
- Готовий салат переносимо в салатницю і ставимо на стіл.
Корисні поради
- для приготування слід використовувати якісну ковбасу. Її вартість повинна бути трохи нижче вартості м'яса;
- обов'язково подивіться складу м'ясного продукту, там на першому місці має бути м'ясо;
- заправляти салат з ковбаси можна не тільки майонезом, але і рослинним маслом, соком лимона, сметаною, різними соусами з прянощами.
Салати з вареною ковбасою завжди володіють високою поживністю і чудовим смаком. Звичайно, весь смак залежить від якісного м'ясного продукту. Не варто економити, краще придбати ковбасу за високу ціну, зате вона буде зроблена з натуральних компонентів без додавання консервантів. На першому місці має бути якість!