Курка в червоному вині в мультиварці для святкового вечері
Сьогодні ділимося з вами простими рецептами смачного м'ясного обіду/вечері. Курка – то ніжне м'ясо, яке з легкістю приймає на себе різні смаки і аромати і від цього стає тільки краще. Сьогодні ми доповнимо її червоним вином, вам сподобається!
Як замаринувати курку в червоному вині
Щоб приготувати маринад з червоного вина, потрібно для початку дуже ретельно підібрати головний інгредієнт. Вийде чудово, якщо вино буде домашнім. Воно і смачніше, і насиченішим. Це перевірено!
У вино обов'язково додаються різні спеції за смаком. Це можуть бути пряні трави, будь-які види меленого перцю, сухий часник, каррі. Крім спецій, у складі часто буває сік цитрусових. Зазвичай це лайм або лимон. Також використовується свіжа зелень: кріп, петрушка, м'ята, естрагон, розмарин, базилік та ін
Маринад може містити в собі свіжий лук, нарізаний кільцями або пір'ям. Ні в якому разі не дрібно, так як під час смаження він підгорить, а великий цибулю можна прибрати, взявши з нього лише смак і аромат. Те ж саме стосується часнику.
Часто додають гірчицю зернами, щоб у м'яса в кінці була незвичайна нотку пікантності. З незвичайних добавок – зерна граната, сік апельсина, соус песто або табаско. Останній варіант, на любителя, так що будьте уважні!
В самому кінці на всю цю масу викласти м'ясо, яке вже попередньо вимитий і очищене від плівок і жиру. Далі все потрібно вимісити вручну, щоб м'ясні шматочки добре обвалялись в маринаді. Дати настоятися хоча б одну годину, а краще на ніч. Після цього м'ясо можна тушкувати, смажити, запікати, готувати на пару і т. д.
Якщо з м'ясом будуть готуватися і овочі, то їх краще замаринувати. Всі сміливо можна помістити в одну ємність. Повірте, блюдо вийде незабутнім!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
часник - | 5 шматочків |
червоне вино - | 100 мл |
спеції - | 20 г |
куряче філе - | 0,6 кг |
цибулю - | 3 головки |
масло оливи - | 20 мл |
Час приготування: 95 хвилин | Калорійність на 100 грам: 161 Ккал |
Як приготувати:
- Куряче філе вимити проточною водою, очистити від плівок і жиру.
- Нарізати невеликими смужками і посипати спеціями.
- Обваляти вручну, щоб все рівномірно розподілити.
- У чашу мультиварки налити олію і викласти скибочки м'яса.
- З лука стягнути лушпиння і зрізати коріння.
- Головки нарізати тонкими кільцями з допомогою гострого ножа.
- Часник очистити і пропустити через тисняву прямо до курки.
- Додати цибулю, і вино.
- Готувати м'ясо одну годину в режимі гасіння, а потім у режимі випічки ще двадцять хвилин.
Стегенця з яблуками і морквою в духовці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
морква | 1 шт. |
сіль | за смаком |
печериці | 0,5 кг |
чорний перець мелений | за смаком |
вино | 750 мл |
бальзамічний оцет | 15 мл |
часник | 1 головка |
цибуля | 5 головок |
вершкове масло | 0,1 кг |
яблука | 2 шт. |
курячі стегна | 8 шт. |
Скільки по часу: 2 ч. 20 хв.
Яка калорійність: 116 калорій.
Як приготувати:
- Курячі стегна помити проточною водою і обсушити.
- Помістити в миску, змастити бальзамічним оцтом.
- Влити половину склянки вина і дати замаринувати протягом однієї години.
- Чотири цибулини очистити від лушпиння і вимити.
- Нарізати його скибочками і викласти у форму для випічки, змащену маслом.
- Часник очистити і видалити сухі хвостики. Дві часточки залишити.
- Їх теж викласти у форму, але в цілому вигляді.
- Курку присипати сіллю і чорним перцем, покласти до цибулі і часнику.
- Прибрати в прогрітий духовий шафа на тридцять хвилин при 170 градусах.
- Моркву очистити і натерти.
- Яблука помити, зрізати шкірку і порізати кубиками.
- Залишилися дві часточки часнику і головку цибулі дрібно порубати, не забувши очистити.
- У сковорідку покласти масло і розпустити його.
- З грибів стягнути плівки і нарізати слайсами.
- Викласти в прогріте масло разом з цибулею і часником, морквою, яблуками.
- Смажити, помішуючи, до випаровування рідини, потім до рум'яності.
- М'ясо дістати, розкласти зверху цибулю і залити все вином.
- Прибрати назад в духовку ще на двадцять хвилин.
Як приготувати з грибами на сковорідці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
коньяк | 70 мл |
бекон | 6 слайсів |
червоне вино | 250 мл |
сіль | за смаком |
часник | 2 шматочка |
куряче м'ясо | 1 кг |
вершкове масло | 15 г |
морква | 2 шт. |
рослинна олія | 50 мл |
цибуля | 2 головки |
прованські трави | 20 г |
печериці | 150 г |
листи лавра | 2 шт. |
чорний перець мелений | за смаком |
Скільки по часу: 1 ч. 20 хв.
Яка калорійність: 170 калорій.
Як приготувати:
- М'ясо вимити проточною водою, очистити від плівок і прожилок.
- Нарізати великими шматками.
- У сковороду налити масло, прогріти його і викласти скибочки курки.
- Не забуваючи перевертати, обсмажити їх до золотої скоринки з усіх боків.
- Коли мета вже досягнута, влити вино і закрити кришку.
- Гасити м'ясо, періодично помішуючи.
- Бекон нарізати смужками і викласти на суху сковороду.
- Обсмажити його до стану чіпсів.
- Цибулю в цей час почистити і дрібно порубати гострим ножем.
- З часнику теж стягнути лушпиння, зрізати сухі хвостики.
- Пропустити через тисняву, щоб отримати однорідну масу.
- Гриби очистити від плівок, підрізати ніжки і порізати їх кубиками.
- Моркву очистити від шкірки, вимити і нарізати брусками.
- Відправити цибулю, часник, моркву і гриби до бекону в сковороду.
- Додати вершкове масло, дати йому розійтися і гасити овочі з грибами до готовності.
- Змішати готові овочі і гриби з м'ясом.
- Додати коньяк, сіль, чорний перець, прованські трави.
- Готувати ще 10-15 хвилин під кришкою і потім подавати до столу.
Дізнайтеся , як приготувати ескалоп з індички.
Дуже смачна і ситна запіканка з овочів і курки в мультиварці.
Апетитні гливи в клярі — рецепт приготування.
Шашлик з курки в червоному вині
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
томат | 3 шт. |
куряче філе | 0,6 кг |
цукіні | 1 шт. |
червоне вино | 400 мл |
кабачок | 1 шт. |
сіль | за смаком |
жовтий солодкий перець | 1 шт. |
прянощі | 35 г |
Скільки по часу: 1 година 45 хв.
Яка калорійність: 67 калорій.
Як приготувати:
- Куряче м'ясо вимити проточною водою, очистити від плівок.
- Нарізати скибочками на шашлик.
- Кабачок вимити, видалити хвостики.
- Нарізати плід товстими кільцями і кожне з них розділити на чотири частини.
- Цукіні точно так само вимити, нарізати на кільця, потім на четвертинки.
- Солодкий перець прополоскати проточною водою, вирізати серцевину.
- М'якоть порізати на великі кубики.
- Томати вимити, видалити плодоніжки.
- Нарізати великими шматочками.
- Помістити в невелику ємність курку, цукіні, кабачок, томати і перець.
- Додати сіль, прянощі, а також червоне вино.
- Все це перемішати вручну, дати настоятися одну годину.
- Можна затягнути плівкою або накрити кришкою/тарілкою, прибрати в холодильник.
- Після цього нанизати всі елементи на бамбукові палички або спеціальні шпажки для «домашнього» шашлику. Чергувати овочі з м'ясом, щоб вийшло яскраво і апетитно.
- Помістити на деко або у форму для випічки.
- Прибрати в духовку на 20-25 хвилин при середній температурі.
Тонкощі приготування
Коли м'ясо маринується всю ніч, радимо його перемішувати раз на кілька годин. Це зручно робити через пакет. Якщо ж м'ясо в мисці, то вимішувати доведеться руками для кращого результату.
Якщо вам подобаються гострі страви, обов'язково додайте до м'яса свіжий, але подрібнений в пюре стручок чилі або навіть два. Замінити можна меленим червоним перцем, адже результат буде таким же. Якщо ж ви любите гостре, але чилі для вас занадто, використовуйте велику кількість чорного меленого перцю або часнику.
До курки можна подати будь-який гарнір з тих, які ви любите або до яких звикли. Це може бути гречка, перлова крупа, картопля в будь-якому вигляді (пюре, смажена, печена, варена), макарони та інші Не менш смачно буде з салатом, нарізкою зі свіжих овочів і навіть з скибочкою свіжого, ще гарячого багета.
Якщо у вас немає гарніру, обов'язково підготуйте до м'яса освіжаючий соус. Він може бути на основі томатів, йогурту, сиру, зелені, сметани. Будь-який з цих варіантів зробить блюдо новим, навіть у тому випадку, якщо ви їсте його вже не в перший раз.
Як приготувати курку в червоному вині, дивіться на відео нижче:
Курка в червоному вині – це шалено смачно і ніжно. М'ясо по всьому рецептами виходить соковитим, ароматним і неймовірно легким. Подавати його можна не тільки в будні, але і в свята. Не забудьте тільки приготувати подвійну порцію, бо гостям відмовляти в добавці ніяк не можна!