24 май 2019 2 614

Курка в червоному вині в мультиварці для святкового вечері

Сьогодні ділимося з вами простими рецептами смачного м'ясного обіду/вечері. Курка – то ніжне м'ясо, яке з легкістю приймає на себе різні смаки і аромати і від цього стає тільки краще. Сьогодні ми доповнимо її червоним вином, вам сподобається!

Як замаринувати курку в червоному вині

Щоб приготувати маринад з червоного вина, потрібно для початку дуже ретельно підібрати головний інгредієнт. Вийде чудово, якщо вино буде домашнім. Воно і смачніше, і насиченішим. Це перевірено!

У вино обов'язково додаються різні спеції за смаком. Це можуть бути пряні трави, будь-які види меленого перцю, сухий часник, каррі. Крім спецій, у складі часто буває сік цитрусових. Зазвичай це лайм або лимон. Також використовується свіжа зелень: кріп, петрушка, м'ята, естрагон, розмарин, базилік та ін

Маринад може містити в собі свіжий лук, нарізаний кільцями або пір'ям. Ні в якому разі не дрібно, так як під час смаження він підгорить, а великий цибулю можна прибрати, взявши з нього лише смак і аромат. Те ж саме стосується часнику.

Часто додають гірчицю зернами, щоб у м'яса в кінці була незвичайна нотку пікантності. З незвичайних добавок – зерна граната, сік апельсина, соус песто або табаско. Останній варіант, на любителя, так що будьте уважні!

В самому кінці на всю цю масу викласти м'ясо, яке вже попередньо вимитий і очищене від плівок і жиру. Далі все потрібно вимісити вручну, щоб м'ясні шматочки добре обвалялись в маринаді. Дати настоятися хоча б одну годину, а краще на ніч. Після цього м'ясо можна тушкувати, смажити, запікати, готувати на пару і т. д.

Якщо з м'ясом будуть готуватися і овочі, то їх краще замаринувати. Всі сміливо можна помістити в одну ємність. Повірте, блюдо вийде незабутнім!

Рецепт приготування курки в вині в мультиварці
Інгредієнти Кількість
часник - 5 шматочків
червоне вино - 100 мл
спеції - 20 г
куряче філе - 0,6 кг
цибулю - 3 головки
масло оливи - 20 мл
Час приготування: 95 хвилин Калорійність на 100 грам: 161 Ккал

Як приготувати:

  1. Куряче філе вимити проточною водою, очистити від плівок і жиру.
  2. Нарізати невеликими смужками і посипати спеціями.
  3. Обваляти вручну, щоб все рівномірно розподілити.
  4. У чашу мультиварки налити олію і викласти скибочки м'яса.
  5. З лука стягнути лушпиння і зрізати коріння.
  6. Головки нарізати тонкими кільцями з допомогою гострого ножа.
  7. Часник очистити і пропустити через тисняву прямо до курки.
  8. Додати цибулю, і вино.
  9. Готувати м'ясо одну годину в режимі гасіння, а потім у режимі випічки ще двадцять хвилин.

Стегенця з яблуками і морквою в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
морква 1 шт.
сіль за смаком
печериці 0,5 кг
чорний перець мелений за смаком
вино 750 мл
бальзамічний оцет 15 мл
часник 1 головка
цибуля 5 головок
вершкове масло 0,1 кг
яблука 2 шт.
курячі стегна 8 шт.

Скільки по часу: 2 ч. 20 хв.

Яка калорійність: 116 калорій.

Як приготувати:

  1. Курячі стегна помити проточною водою і обсушити.
  2. Помістити в миску, змастити бальзамічним оцтом.
  3. Влити половину склянки вина і дати замаринувати протягом однієї години.
  4. Чотири цибулини очистити від лушпиння і вимити.
  5. Нарізати його скибочками і викласти у форму для випічки, змащену маслом.
  6. Часник очистити і видалити сухі хвостики. Дві часточки залишити.
  7. Їх теж викласти у форму, але в цілому вигляді.
  8. Курку присипати сіллю і чорним перцем, покласти до цибулі і часнику.
  9. Прибрати в прогрітий духовий шафа на тридцять хвилин при 170 градусах.
  10. Моркву очистити і натерти.
  11. Яблука помити, зрізати шкірку і порізати кубиками.
  12. Залишилися дві часточки часнику і головку цибулі дрібно порубати, не забувши очистити.
  13. У сковорідку покласти масло і розпустити його.
  14. З грибів стягнути плівки і нарізати слайсами.
  15. Викласти в прогріте масло разом з цибулею і часником, морквою, яблуками.
  16. Смажити, помішуючи, до випаровування рідини, потім до рум'яності.
  17. М'ясо дістати, розкласти зверху цибулю і залити все вином.
  18. Прибрати назад в духовку ще на двадцять хвилин.

Як приготувати з грибами на сковорідці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
коньяк 70 мл
бекон 6 слайсів
червоне вино 250 мл
сіль за смаком
часник 2 шматочка
куряче м'ясо 1 кг
вершкове масло 15 г
морква 2 шт.
рослинна олія 50 мл
цибуля 2 головки
прованські трави 20 г
печериці 150 г
листи лавра 2 шт.
чорний перець мелений за смаком

Скільки по часу: 1 ч. 20 хв.

Яка калорійність: 170 калорій.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити проточною водою, очистити від плівок і прожилок.
  2. Нарізати великими шматками.
  3. У сковороду налити масло, прогріти його і викласти скибочки курки.
  4. Не забуваючи перевертати, обсмажити їх до золотої скоринки з усіх боків.
  5. Коли мета вже досягнута, влити вино і закрити кришку.
  6. Гасити м'ясо, періодично помішуючи.
  7. Бекон нарізати смужками і викласти на суху сковороду.
  8. Обсмажити його до стану чіпсів.
  9. Цибулю в цей час почистити і дрібно порубати гострим ножем.
  10. З часнику теж стягнути лушпиння, зрізати сухі хвостики.
  11. Пропустити через тисняву, щоб отримати однорідну масу.
  12. Гриби очистити від плівок, підрізати ніжки і порізати їх кубиками.
  13. Моркву очистити від шкірки, вимити і нарізати брусками.
  14. Відправити цибулю, часник, моркву і гриби до бекону в сковороду.
  15. Додати вершкове масло, дати йому розійтися і гасити овочі з грибами до готовності.
  16. Змішати готові овочі і гриби з м'ясом.
  17. Додати коньяк, сіль, чорний перець, прованські трави.
  18. Готувати ще 10-15 хвилин під кришкою і потім подавати до столу.

Дізнайтеся , як приготувати ескалоп з індички.

Дуже смачна і ситна запіканка з овочів і курки в мультиварці.

Апетитні гливи в клярі — рецепт приготування.

Шашлик з курки в червоному вині

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
томат 3 шт.
куряче філе 0,6 кг
цукіні 1 шт.
червоне вино 400 мл
кабачок 1 шт.
сіль за смаком
жовтий солодкий перець 1 шт.
прянощі 35 г

Скільки по часу: 1 година 45 хв.

Яка калорійність: 67 калорій.

Як приготувати:

  1. Куряче м'ясо вимити проточною водою, очистити від плівок.
  2. Нарізати скибочками на шашлик.
  3. Кабачок вимити, видалити хвостики.
  4. Нарізати плід товстими кільцями і кожне з них розділити на чотири частини.
  5. Цукіні точно так само вимити, нарізати на кільця, потім на четвертинки.
  6. Солодкий перець прополоскати проточною водою, вирізати серцевину.
  7. М'якоть порізати на великі кубики.
  8. Томати вимити, видалити плодоніжки.
  9. Нарізати великими шматочками.
  10. Помістити в невелику ємність курку, цукіні, кабачок, томати і перець.
  11. Додати сіль, прянощі, а також червоне вино.
  12. Все це перемішати вручну, дати настоятися одну годину.
  13. Можна затягнути плівкою або накрити кришкою/тарілкою, прибрати в холодильник.
  14. Після цього нанизати всі елементи на бамбукові палички або спеціальні шпажки для «домашнього» шашлику. Чергувати овочі з м'ясом, щоб вийшло яскраво і апетитно.
  15. Помістити на деко або у форму для випічки.
  16. Прибрати в духовку на 20-25 хвилин при середній температурі.

Тонкощі приготування

Якщо в маринад для курки ви вирішили додати свіжу зелень, то її не потрібно дрібно посікти ножем. Достатньо вимити інгредієнт і порвати руками. Так буде легше прибирати листя, коли прийде час готувати м'ясо.

Коли м'ясо маринується всю ніч, радимо його перемішувати раз на кілька годин. Це зручно робити через пакет. Якщо ж м'ясо в мисці, то вимішувати доведеться руками для кращого результату.

Якщо вам подобаються гострі страви, обов'язково додайте до м'яса свіжий, але подрібнений в пюре стручок чилі або навіть два. Замінити можна меленим червоним перцем, адже результат буде таким же. Якщо ж ви любите гостре, але чилі для вас занадто, використовуйте велику кількість чорного меленого перцю або часнику.

До курки можна подати будь-який гарнір з тих, які ви любите або до яких звикли. Це може бути гречка, перлова крупа, картопля в будь-якому вигляді (пюре, смажена, печена, варена), макарони та інші Не менш смачно буде з салатом, нарізкою зі свіжих овочів і навіть з скибочкою свіжого, ще гарячого багета.

Якщо у вас немає гарніру, обов'язково підготуйте до м'яса освіжаючий соус. Він може бути на основі томатів, йогурту, сиру, зелені, сметани. Будь-який з цих варіантів зробить блюдо новим, навіть у тому випадку, якщо ви їсте його вже не в перший раз.

Як приготувати курку в червоному вині, дивіться на відео нижче:

Курка в червоному вині – це шалено смачно і ніжно. М'ясо по всьому рецептами виходить соковитим, ароматним і неймовірно легким. Подавати його можна не тільки в будні, але і в свята. Не забудьте тільки приготувати подвійну порцію, бо гостям відмовляти в добавці ніяк не можна!

Що ще почитати: