30 май 2019 1 277

Груша у вині: кілька варіацій вишуканого десерту

Незвичайний і смачний десерт з простих інгредієнтів? Це можливо! Грушу у вині подають навіть у ресторанах, це особлива насолода для дорослих. Приготувати її можна і вдома, для цього не потрібно запасатися дорогими продуктами.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
гвоздики - 6 шт.
цукру - 480 г
червоного вина - 1 л
запашного перцю - 10 шт.
води - 520 мл
груш - 6 шт.
м'яти - для прикраси
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 105 Ккал

Етапи готування груші у вині:

  1. В одну каструлю налити воду з водою і поставити на плиту;
  2. Вмішати цукор, а також додати гвоздику і перець, повільно нагрівати всю суміш на маленькому вогні;
  3. Коли вино стане гарячим, в нього необхідно покласти вимиті груші. Вони повинні повністю знаходиться під водою;
  4. Проварювати протягом двадцяти хвилин. Потім перевірити готовність зубочисткою: фрукти повинні стати м'якими;
  5. Вимкнути вогонь і дати охолонути. В цей час фрукти з вина не виймати;
  6. Подавати з уварившимся винним сиропом, прикрасивши гілочкою м'яти.

Десерт з груші у вині з корицею

  • 100 мл кріпленого вина;
  • 1 паличка кориці;
  • 3 груші;
  • 1 ст. води;
  • 90 г цукру;
  • 10 г лимона.

Час – 1 год 40 хв.

Калорійність – 88 ккал/100 р.

Послідовність дій:

  1. Груші помити. Їм необхідно відрізати внизу попки, при цьому плодоніжку залишити. Зріз має бути рівним, щоб вони могли твердо стояти прямо на поверхні;
  2. Зрізати шкірку з фруктів. Щоб вони не потемніли в процесі приготування на пару хвилин потрібно помістити у воду з часточкою лимона;
  3. В цей час в маленький сотейник влити вказану кількість води. Розчинити в ній весь цукор і потім поставити паличку кориці;
  4. Прокип'ятити все протягом п'яти хвилин, а потім сюди поставити вертикально груші. Вони повинні стояти досить щільно один до одного;
  5. Зменшити вогонь до мінімуму, груші закрити кришкою. Кип'ятити все хвилин сорок;
  6. Кожні п'ять хвилин поливати ложкою фрукти. Їх можна навіть кілька разів покласти і провернути по всім сторонам, щоб вони краще просочилися. При цьому кипіння має відбуватися ледве-ледве;
  7. По закінченню часу влити вино. Їм кожні три хвилини поливати плоди, а всього блюдо тримати на вогні ще десять хвилин;
  8. Витягнути груші в глибоку тарілку, а сотейник з рідиною повернути на вогонь. Його необхідно уварити до густого сиропу, яким потім потрібно полити фрукти. Поливати потрібно кілька разів на протягом п'яти хвилин, після чого можна подавати.

Як приготувати смачні булочки на пару — кілька традиційних східних рецептів у вашу скарбничку.

Ніжна соковита яловичина в сметанному соусі — дуже смачне і соковите м'ясо, спробуйте.

А ви теж любите пельмені з оцтом? Візьміть на озброєння кілька цікавих рецептів соусів з оцтом для пельмененй, які зроблять страву ще смачніше.

Груші у вині з паштетом із чорносливу

  • 5 г меду;
  • 60 г чорносливу;
  • 3 груші;
  • 2 шт запашного перцю;
  • 240 мл рожевого вина.

Час – 50 хв.

Калорійність – 67 ккал/100 р.

Спосіб готування:

  1. З груш зчистити шкірку, потім плоди вимити, вирізати серцевину. При цьому фрукти повинні зберегти свою форму, розрізати їх навпіл не потрібно. Просто обережно знизу ножем по колу вирізати все насіння. Верхній залишити хвостик;
  2. Поставити вино грітися на плиту, додати в нього ложку меду – тоді буде ароматнішим;
  3. Ще додати духмяний перець. Його легко замінити гвоздикою, корицею або мускатним горіхом, а хтось додає навіть гострий перець;
  4. У вже гарячу суміш опустити фрукти і тримати їх там не менше п'яти хвилин;
  5. Після цього плоди дістати, а замість них покласти чорнослив. Його потрібно проварити хвилин десять, а потім помістити в чашу блендера;
  6. Перебити до стану пюре. Якщо немає блендера, можна скористатися м'ясорубкою, але тоді сухофрукти можуть втратити соковитість. Краще просто дрібно порубати ножем і розім'яти виделкою;
  7. Получившимся паштетом наповнити груші всередині, де перед цим були насіння;
  8. Поставити груші на тарілочки і прибрати в холодильник на півгодини, після чого подавати з вже остившім пряним вином. Тарілку можна прикрасити крапельками меду або цілим чорносливом.

Груші в червоному вині з маскарпоне

  • 1 апельсин;
  • 4 груші;
  • 2 гілочки розмарину;
  • 1 лист лавра;
  • 30 г меду;
  • 750 мл червоного вина;
  • 260 г маскарпоне;
  • 190 г цукру;
  • 3 шт гвоздики;
  • 1 паличка кориці;
  • 9 шт перцю горохом.

Час – 1 ч.

Калорійність – 143 ккал/100 р.

Етапи приготування десерту:

  1. З вимитої апельсина зняти цедру довгими смужками. Це можна зробити овочечисткою або ножем, максимально тонко;
  2. Груші вимити і зрізати трохи їх нижню частину, щоб вони могли рівно стояти. Помістити їх вертикально в сотейник;
  3. Далі влити до них вино, додати гвоздику, лист лавра, корицю, перець, свіжі гілочки розмарину і цедру апельсина;
  4. На сильному вогні дати суміші закипіти, після чого його зменшити. Варити ще максимум двадцять хвилин, а потім фрукти витягти;
  5. Залишилося вино уварювати до стану сиропу, він буде тягучим;
  6. Всю пачку маскарпоне виделкою перемішати з медом. А можна збити міксером;
  7. Коли груші охололи, їх необхідно перекласти на блюдця. Можна нарізати слайсами, а можна зробити глибокі надрізи і розкрити фрукти віялом;
  8. Зверху полити темним сиропом, а поруч обережно покласти ложку збитого маскарпоне. Для краси можна використовувати ложку для морозива;
  9. Додати трохи меду на все блюдо і подавати.

Запечена «П'яна груша» в червоному вині

  • 1 пляшка червоного вина;
  • морозиво;
  • 220 г тростинного цукру;
  • 1 паличка кориці;
  • 1800 р груш;
  • 20 шт гвоздики;
  • 1 апельсин.

Час – 1 год 15 хв.

Калорійність – 74 ккал/100 р.

Як запекти десерт в духовці:

  1. Розрізати навпіл груші, зчистити з них шкірку, вирізати серцевину, щоб вийшли міні-човники. Плодоніжку можна не залишати;
  2. Насипати в глибоку форму на дно цукор. Можна взяти і білий, але тростинний збагачує смак страви. Якщо форма невелика, потрібно взяти дві;
  3. Зверху викласти човники з фруктів зрізом вниз в один шар;
  4. Залити їх вином, а потім додати гвоздику і корицю;
  5. З помытого апельсина зчистити однією смугою цедру, покласти її зверху на груші, злегка втопивши в вино. Якщо дві форми використовується, то цедру поділити на дві частини;
  6. З апельсина вичавити сік прямо на груші;
  7. Відправити запікатися в духовку при 180 за Цельсієм, при цьому кожні п'ять хвилин діставати, поливати фрукти вином, один раз перевернути їх;
  8. Випікати протягом години, після чого дістати і відразу подавати, поставивши поруч кульку морозива. При бажанні, можна зверху полити шоколадним топінгом.

Корисні поради

Для рецептів краще використовувати столове вино. Сухе вино не дає такого багатого смаку і відбирає соковитість у фруктів. Хоча в деяких випадках кулінари радять використовувати саме його, доповнюючи блюдо набором спецій.

Груші потрібно брати спілі, солодкі, але тверді. Якщо вони будуть занадто м'які, то просто разлезутся від високої температури. Якщо використовуються дрібні груші, вони приготуються набагато швидше великих плодів.

Грушевий десерт – справжня насолода. І готувати його дуже просто. Аромат заповнить весь будинок!

Що ще почитати: