18 апрель 2019 2 704

Різноманітні салати з квашеної капусти

Квашена капуста – дійсно смачний і корисний продукт, який входить до складу багатьох страв. Сьогодні ми вирішили приготувати з неї кілька салатів, не займають багато часу. Всі рецепти прості, так що впорається навіть новачок!

Простий салат з квашеної капусти
Інгредієнти Кількість
капусти квашеної - 0,5 кг
сметани - 0,1 л
яблук - 1 шт.
меду - 30 г
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 48 Ккал

Як приготувати:

  1. Капусту віджати від соку, якщо він є, потім порізати досить дрібною соломкою. Перекласти в салатник.
  2. Зрізати шкірку з яблука, а потім розрізати його і витягти насіння. Порізати м'якоть тонкою соломкою і додати до капусти.
  3. Змішати сметану (нормальної жирності або менше) з рідким медом. Додати суміш до решти продуктів. Можна трохи посолити.
  4. Все перемішати і відразу подавати до столу.

Варіант з картоплею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
картоплин 1 шт.
капусти квашеної 0,2 кг
цибулин 1 шт.
огірків солоних 1 шт.
олії соняшникової 15 мл
зелені 5 г

Часу: 25 хв.

Калорій: 60.

Як приготувати:

  1. Квашену капусту перекласти в миску. Якщо хочеться, її можна додатково порізати на більш дрібну соломку. Огірок покришити соломкою, обрізавши кінці з обох сторін.
  2. Картоплю помити і поставити варитися в шкірці до повної готовності. Потім злити воду, дати час плоду охолонути і зчистити шкірку. Порізати на невеликі кубики.
  3. З лука зняти лушпиння. Порізати кубиками поменше. Якщо дуже гострий, обдати окропом і воду злити. Дрібно порубати зелень. Смачніше всього додати петрушку. З'єднати всі компоненти і поставити їх в холодильник хвилин на десять, щоб здобули однакову температуру і просочилися соком капусти.
  4. Полити рослинним маслом перед подачею і трохи перешкодити.

Тушкована кольорова капуста — відмінне дієтичне блюдо.

Тут ви знайдете рецепт омлету з кольоровою капустою.

За посиланням можна ознайомитися з рецептом капусти, тушкованої з кабачками.

З додаванням горошку

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
картоплин 2 шт.
солі 5 г
майонезу 40 мл
капусти квашеної 250 г
огірків 2 шт.
яєць 2 шт.
зеленого горошку 120 г
петрушки 10 г

Часу: 1 год 15 хв.

Калорій: 67.

Як приготувати:

  1. Яйця зварити круто. Їх досить кип'ятити десять хвилин. Потім облити холодною водою, коли вони охолонуть, очистити від шкаралупи. Порізати невеликими кубиками.
  2. Вимити картоплю середньої величини і відправити її варитися «в мундирах». Вона повинна стати м'якою: її легко можна проткнути ножем. Злити воду і дати коренеплодів охолонути, потім зняти з них шкірку і порізати так само, як і яйця.
  3. Свіжі огірки вимити, зрізати кінці. Якщо шкурка гірчить, її теж зрізати. М'якоть подрібнити так само, як і попередні інгредієнти.
  4. Горошок витягти з банки і дати йому трохи стекти. Можна використовувати і свіжоморожений горошок, але тоді його треба заздалегідь дістати, щоб він зігрівся.
  5. Капусту розрізати на соломку поменше.
  6. Всі зазначені інгредієнти перемішати в салатник разом з додаванням майонезу.
  7. Дрібно порубати петрушку і посипати зверху її в якості прикраси, а можна залишити і цілі листочки.

Зі свіжим огірком

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
олії соняшникової 40 мл
капусти квашеної 0,3 кг
огірків 2 шт.
помідорів 1 шт.
огірків солоних 1 шт.

Час: 15 хвилин.

Калорій: 55.

Як приготувати:

  1. Помити свіжі огірки і помідори. З перших зняти шкірку і зрізати їх кінчики, а у помідора просто вирізати плодоніжку.
  2. Огірки (солоні в тому числі) нарізати тонкими кружечками.
  3. Помідор покришити великими кубиками або скибочками.
  4. Капусту трохи віджати від розсолу.
  5. Змішати компоненти в одній мисці, додати соняшникову олію. Можна приправити червоним перцем зверху для гостроти і в якості прикраси.

Салат з свіжої та квашеної капусти

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибулин 1 шт.
кропу 0,1 кг
капусти квашеної 250 г
капусти білокачанної 150 г
солодких перців 1 шт.
олії соняшникової 50 мл

Час: 40 хвилин.

Калорій: 80.

Як приготувати:

  1. Капусту свіжу помити, зняти перші кілька аркушів. Далі її тонко нашаткувати не надто довгою соломкою. Покласти в миску і пом'яти руками. Дати їй постояти хвилин десять, щоб пустила сік.
  2. Квашену капусту порізати такий же соломкою, як і свіжу, віджати від розсолу.
  3. Цибуля звільнити від лушпиння і покришити його дуже тонкими півкільцями.
  4. Витягнути у перцю насінну коробочку, помити його, зрізати білі стінки. Далі м'якоть нашаткувати соломкою досить тонко.
  5. Білокачанну капусту віджати від соку, перекласти в салатник і додати сюди інші інгредієнти.
  6. Кріп дрібно порубати і теж трохи пом'яти, додати до салату.
  7. Заправити все соняшниковою олією і перед подачею дати постояти ще хвилин двадцять, можна в холодильнику.

Рецепт закуски з оселедцем

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
олії соняшникової 45 мл
капусти квашеної 0,4 кг
спецій за смаком
слабосоленої оселедця 180 г
квасолі 80 г
лука 30 г
зелені 10 г

Часу: 1 година.

Калорій: 109.

Як приготувати:

  1. Спочатку потрібно боби замочити на ніч. Далі зварити їх, не забувши в кінці посолити. Обов'язково дати добре стекти.
  2. Капусту віджати від розсолу, можна порізати соломкою поменше.
  3. У оселедця відокремити філе і порізати її невеликими кубиками або маленькими брусочками.
  4. Цибулю, очищений від лушпиння, покришити на кубики і обсмажити до м'якості.
  5. Змішати компоненти і приправити, а зверху посипати рубаною зеленню.

Як приготувати капустяну закуску з буряком

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
буряк 1 шт.
сіль за смаком
сметана 40 мл
квашена капуста 0,3 кг
цибуля 1 головка
цукор за смаком
зелень 15 г

Часу: 1 год 10 хв.

Калорій: 35.

Як приготувати:

  1. В першу чергу нам потрібно підготувати буряк, так як вона в салаті не повинна бути сирою. Її потрібно ретельно вимити проточною водою від піску і бруду.
  2. Далі помістити в сотейник, залити водою до самого верху і прибрати на плиту.
  3. Включити сильний вогонь і дати закипіти.
  4. Після цього вогонь зменшити до середнього або мінімального і варити коренеплід до готовності. В залежності від його розміру варити 30-60 хвилин.
  5. З готової буряків киплячу воду злити, остудити коренеплід.
  6. Очистити, натерти на тертці будь-якого розміру.
  7. Зелень прополоскати проточною водою, дрібно покришити гострим ножем.
  8. З лука зняти лушпиння, вимити його і подрібнити довільно.
  9. Капусту спробувати, якщо сильно солона, промити проточною водою.
  10. Потім змішати з цибулею, бажано вручну.
  11. Додати буряк, сметану, зелень і перемішати так, щоб кожен інгредієнт рівномірно розподілився по всьому салату.
  12. Додати сіль, цукор, ще раз все змішати і можна подавати до столу.

Спосіб приготування салату з кислої капусти з грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелень 20 г
цибуля 2 головки
печериці 300 г
рослинна олія 40 мл
цукор за смаком
кисла капуста 0,3 кг
сіль за смаком
картопля 4 бульби

Часу: 45 хв.

Калорій: 69.

Як приготувати:

  1. Гриби очистити від плівок з допомогою ножа, підрізати їм ніжки.
  2. Кожен грибочок помістити в сотейник, залити водою, за смаком додати спеції.
  3. Помістити на плиту, включити вогонь і дати закипіти.
  4. Відварити печериці до готовності, потім злити їх на друшляк.
  5. Дати грибів стекти, потім охолонути і подрібнити довільно.
  6. Цибулю почистити, помити і дрібно покришити ножем.
  7. Картоплю вимити, покласти в каструлю, залити водою.
  8. Прибрати на плиту, закип'ятити і варити до готовності 20-30 хвилин.
  9. Коли бульби будуть готові, злити з них воду, остудити.
  10. Потім очистити, нарізати дрібно, як і гриби, щоб було зручно їсти.
  11. Змішати гриби, цибулю, картоплю, капусту, додати сіль і цукор.
  12. Все перемішати, посипати подрібненою зеленню і заправити олією.

Корисні поради

Щоб салат став незвичайним, у нього достатньо додати якусь незвичайну заправку. Наприклад, можна використовувати йогурт, в ідеальному варіанті – грецька. Він трохи кислий, а тому відмінно підійде квашеній капусті.

Для оригінальності також можна додати в салат якісь інші компоненти. Це можуть бути горіхи, родзинки, сухофрукти, насіння, мак, насіння кунжуту. Тут дайте волю фантзии.

Рослинна олія може бути абсолютно будь-якого походження: гірчичним, конопляним, маковим, кукурудзяним, оливковою, кокосовим, кунжутною, лляною і так далі. Кожен з них зробить особливими смак і аромат страви.

Салат з квашеної капусти – це корисно і смачно одночасно. Цей салат вміє розрядити навіть самий класичний обід/вечеря і зробити його особливим. Перевірте на собі?

На відео — рецепт приготування смачного салату з квашеною капустою:

Що ще почитати: