Різноманітні салати з квашеної капусти
Квашена капуста – дійсно смачний і корисний продукт, який входить до складу багатьох страв. Сьогодні ми вирішили приготувати з неї кілька салатів, не займають багато часу. Всі рецепти прості, так що впорається навіть новачок!
| Інгредієнти | Кількість |
|---|---|
| капусти квашеної - | 0,5 кг |
| сметани - | 0,1 л |
| яблук - | 1 шт. |
| меду - | 30 г |
| Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 48 Ккал |
Як приготувати:
- Капусту віджати від соку, якщо він є, потім порізати досить дрібною соломкою. Перекласти в салатник.
- Зрізати шкірку з яблука, а потім розрізати його і витягти насіння. Порізати м'якоть тонкою соломкою і додати до капусти.

- Змішати сметану (нормальної жирності або менше) з рідким медом. Додати суміш до решти продуктів. Можна трохи посолити.

- Все перемішати і відразу подавати до столу.
Варіант з картоплею
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| картоплин | 1 шт. |
| капусти квашеної | 0,2 кг |
| цибулин | 1 шт. |
| огірків солоних | 1 шт. |
| олії соняшникової | 15 мл |
| зелені | 5 г |
Часу: 25 хв.
Калорій: 60.
Як приготувати:
- Квашену капусту перекласти в миску. Якщо хочеться, її можна додатково порізати на більш дрібну соломку. Огірок покришити соломкою, обрізавши кінці з обох сторін.
- Картоплю помити і поставити варитися в шкірці до повної готовності. Потім злити воду, дати час плоду охолонути і зчистити шкірку. Порізати на невеликі кубики.
- З лука зняти лушпиння. Порізати кубиками поменше. Якщо дуже гострий, обдати окропом і воду злити. Дрібно порубати зелень. Смачніше всього додати петрушку. З'єднати всі компоненти і поставити їх в холодильник хвилин на десять, щоб здобули однакову температуру і просочилися соком капусти.
- Полити рослинним маслом перед подачею і трохи перешкодити.
Тушкована кольорова капуста — відмінне дієтичне блюдо.
Тут ви знайдете рецепт омлету з кольоровою капустою.
За посиланням можна ознайомитися з рецептом капусти, тушкованої з кабачками.
З додаванням горошку
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| картоплин | 2 шт. |
| солі | 5 г |
| майонезу | 40 мл |
| капусти квашеної | 250 г |
| огірків | 2 шт. |
| яєць | 2 шт. |
| зеленого горошку | 120 г |
| петрушки | 10 г |
Часу: 1 год 15 хв.
Калорій: 67.
Як приготувати:
- Яйця зварити круто. Їх досить кип'ятити десять хвилин. Потім облити холодною водою, коли вони охолонуть, очистити від шкаралупи. Порізати невеликими кубиками.
- Вимити картоплю середньої величини і відправити її варитися «в мундирах». Вона повинна стати м'якою: її легко можна проткнути ножем. Злити воду і дати коренеплодів охолонути, потім зняти з них шкірку і порізати так само, як і яйця.
- Свіжі огірки вимити, зрізати кінці. Якщо шкурка гірчить, її теж зрізати. М'якоть подрібнити так само, як і попередні інгредієнти.
- Горошок витягти з банки і дати йому трохи стекти. Можна використовувати і свіжоморожений горошок, але тоді його треба заздалегідь дістати, щоб він зігрівся.
- Капусту розрізати на соломку поменше.
- Всі зазначені інгредієнти перемішати в салатник разом з додаванням майонезу.
- Дрібно порубати петрушку і посипати зверху її в якості прикраси, а можна залишити і цілі листочки.
Зі свіжим огірком
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| олії соняшникової | 40 мл |
| капусти квашеної | 0,3 кг |
| огірків | 2 шт. |
| помідорів | 1 шт. |
| огірків солоних | 1 шт. |
Час: 15 хвилин.
Калорій: 55.
Як приготувати:
- Помити свіжі огірки і помідори. З перших зняти шкірку і зрізати їх кінчики, а у помідора просто вирізати плодоніжку.
- Огірки (солоні в тому числі) нарізати тонкими кружечками.
- Помідор покришити великими кубиками або скибочками.
- Капусту трохи віджати від розсолу.
- Змішати компоненти в одній мисці, додати соняшникову олію. Можна приправити червоним перцем зверху для гостроти і в якості прикраси.
Салат з свіжої та квашеної капусти
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| цибулин | 1 шт. |
| кропу | 0,1 кг |
| капусти квашеної | 250 г |
| капусти білокачанної | 150 г |
| солодких перців | 1 шт. |
| олії соняшникової | 50 мл |
Час: 40 хвилин.
Калорій: 80.
Як приготувати:
- Капусту свіжу помити, зняти перші кілька аркушів. Далі її тонко нашаткувати не надто довгою соломкою. Покласти в миску і пом'яти руками. Дати їй постояти хвилин десять, щоб пустила сік.
- Квашену капусту порізати такий же соломкою, як і свіжу, віджати від розсолу.
- Цибуля звільнити від лушпиння і покришити його дуже тонкими півкільцями.
- Витягнути у перцю насінну коробочку, помити його, зрізати білі стінки. Далі м'якоть нашаткувати соломкою досить тонко.
- Білокачанну капусту віджати від соку, перекласти в салатник і додати сюди інші інгредієнти.
- Кріп дрібно порубати і теж трохи пом'яти, додати до салату.
- Заправити все соняшниковою олією і перед подачею дати постояти ще хвилин двадцять, можна в холодильнику.
Рецепт закуски з оселедцем
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| олії соняшникової | 45 мл |
| капусти квашеної | 0,4 кг |
| спецій | за смаком |
| слабосоленої оселедця | 180 г |
| квасолі | 80 г |
| лука | 30 г |
| зелені | 10 г |
Часу: 1 година.
Калорій: 109.
Як приготувати:
- Спочатку потрібно боби замочити на ніч. Далі зварити їх, не забувши в кінці посолити. Обов'язково дати добре стекти.
- Капусту віджати від розсолу, можна порізати соломкою поменше.
- У оселедця відокремити філе і порізати її невеликими кубиками або маленькими брусочками.
- Цибулю, очищений від лушпиння, покришити на кубики і обсмажити до м'якості.
- Змішати компоненти і приправити, а зверху посипати рубаною зеленню.
Як приготувати капустяну закуску з буряком
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| буряк | 1 шт. |
| сіль | за смаком |
| сметана | 40 мл |
| квашена капуста | 0,3 кг |
| цибуля | 1 головка |
| цукор | за смаком |
| зелень | 15 г |
Часу: 1 год 10 хв.
Калорій: 35.
Як приготувати:
- В першу чергу нам потрібно підготувати буряк, так як вона в салаті не повинна бути сирою. Її потрібно ретельно вимити проточною водою від піску і бруду.
- Далі помістити в сотейник, залити водою до самого верху і прибрати на плиту.
- Включити сильний вогонь і дати закипіти.
- Після цього вогонь зменшити до середнього або мінімального і варити коренеплід до готовності. В залежності від його розміру варити 30-60 хвилин.
- З готової буряків киплячу воду злити, остудити коренеплід.
- Очистити, натерти на тертці будь-якого розміру.
- Зелень прополоскати проточною водою, дрібно покришити гострим ножем.
- З лука зняти лушпиння, вимити його і подрібнити довільно.
- Капусту спробувати, якщо сильно солона, промити проточною водою.
- Потім змішати з цибулею, бажано вручну.
- Додати буряк, сметану, зелень і перемішати так, щоб кожен інгредієнт рівномірно розподілився по всьому салату.
- Додати сіль, цукор, ще раз все змішати і можна подавати до столу.
Спосіб приготування салату з кислої капусти з грибами
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| зелень | 20 г |
| цибуля | 2 головки |
| печериці | 300 г |
| рослинна олія | 40 мл |
| цукор | за смаком |
| кисла капуста | 0,3 кг |
| сіль | за смаком |
| картопля | 4 бульби |
Часу: 45 хв.
Калорій: 69.
Як приготувати:
- Гриби очистити від плівок з допомогою ножа, підрізати їм ніжки.
- Кожен грибочок помістити в сотейник, залити водою, за смаком додати спеції.
- Помістити на плиту, включити вогонь і дати закипіти.
- Відварити печериці до готовності, потім злити їх на друшляк.
- Дати грибів стекти, потім охолонути і подрібнити довільно.
- Цибулю почистити, помити і дрібно покришити ножем.
- Картоплю вимити, покласти в каструлю, залити водою.
- Прибрати на плиту, закип'ятити і варити до готовності 20-30 хвилин.
- Коли бульби будуть готові, злити з них воду, остудити.
- Потім очистити, нарізати дрібно, як і гриби, щоб було зручно їсти.
- Змішати гриби, цибулю, картоплю, капусту, додати сіль і цукор.
- Все перемішати, посипати подрібненою зеленню і заправити олією.
Корисні поради
Щоб салат став незвичайним, у нього достатньо додати якусь незвичайну заправку. Наприклад, можна використовувати йогурт, в ідеальному варіанті – грецька. Він трохи кислий, а тому відмінно підійде квашеній капусті.
Рослинна олія може бути абсолютно будь-якого походження: гірчичним, конопляним, маковим, кукурудзяним, оливковою, кокосовим, кунжутною, лляною і так далі. Кожен з них зробить особливими смак і аромат страви.
Салат з квашеної капусти – це корисно і смачно одночасно. Цей салат вміє розрядити навіть самий класичний обід/вечеря і зробити його особливим. Перевірте на собі?
На відео — рецепт приготування смачного салату з квашеною капустою:












