Як швидко і смачно квашену капусту згасити
Всі сорти капусти вважаються недорогим і простим інгредієнтом в кулінарії. Але з неї можна створити таке блюдо, яке затьмарить смаком самі дорогі і вишукані шедеври ресторанних страв.
Додавання прянощів, зелені, м'ясних продуктів дозволить створити твір, що не має аналогів ─ блюдо, яким можна радувати не тільки улюблену сім'ю, але і дорогих серцю гостей.
Варіацій приготування тушкованою квашеною капусти неймовірне безліч. У кожної господині є свої секрети й рецепти. Адже недарма одне і те ж блюдо, у всіх кулінарів, виходить, по-різному.
Далі ми розглянемо кілька найбільш вдалих рецептів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
готової капусти (звичайно, квашеної та підкисленою) - | 800 г |
білого лука - | 2 головки |
томатного пюре - | 1 ст. ложка |
цукрового піску - | 15 г |
лаврушки - | 1 листочок |
горошин перцю - | кілька |
чорного меленого перцю - | щіпка |
олії соняшнику - | 70 г |
води - | близько 2 склянок |
солі - | по своєму смаку |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 г: 80 Ккал |
Цей рецепт доведеться до речі в зимовий період. Набридли каші і макарони? Хочеться чогось новенького і корисного на гарнір до м'яса або риби? Тоді приступаємо до приготування.
- Очистити від шкірки цибулька. Промити під звичайною проточною водою і порізати півкільцями;
- У сотейник влити жир/соняшникову олію і розігріти його. Додати цибулю і пасерувати до прозорості;
- Висипати до цибулі капусточку і смажити близько 15 хвилин;
- Додати сіль, перець, лаврушку;
- Квашену белокочанку залити водою, так, щоб вона покривала її повністю і томити на повільному вогні десь 20-25 хвилин;
- Покласти в блюдо томатне пюре і продовжувати гасіння протягом 20 хвилин;
- Готове частування посипають цукром і перемішують.
Відмінний гарнір готовий! Приємного апетиту!
Версія страви по-німецьки
У кухні Німеччини тушкована квашена капуста займає одне з лідируючих місць традиційних страв. Німецькі ковбаски, різні види м'яса, як не можна краще доповнює кисло-солодка капуста.
Звичайно, багато хто відмовляється від її приготування з-за специфічного запаху, але ця проблема швидко відпадає, так як пахне вона тільки під час приготування.
Для приготування страви потрібно:
- Близько кілограма кислої капусти з журавлиною;
- 50 гр. свинячого або баранячого жиру;
- 2 головки зеленого лука;
- 100 гр. свіжовичавленого соку яблук;
- 5 шт. синіх слив або аличі;
- Близько 50 гр. плодів ялівцю;
- 1 невелике яблуко солодких сортів.
- Спеції і сіль за смаком.
На всі приготування у вас піде не менше 1 години.
Калорійність в 100 грамах готової капусти 120 ккал.
У сковороді з високими бортами витопити жир, обрізаний від тушки свинини або баранини. У готовий смалець викласти підготовлену капусту. Цибуля очистити від шкірки, помити і подрібнити.
Із слив видалити кісточки, м'якоть звільнити від шкірки, пропустити через сито. Очищене яблуко натерти на тертці для корейської моркви. До капусти додати всі ягоди і фрукти, цибулю і тушкувати близько 10 хвилин.
Вилити свіжовичавлений сік і продовжувати гасіння до середньої м'якості капусти (вона не повинна разлезаться). Прибрати страву з вогню і дати йому охолонути.
До холодного страви додати залишок капусти і ретельно все перемішати. Готову страву за необхідності посолити і приправити спеціями.
Ви ніколи не їв такої смачної тушкованої квашеної капусти. Обов'язково візьміть рецепт на замітку.
Приготування з сосискою в мультиварці
Усім знайомі рецепти тушкованою квашеною капусти в поєднанні з сосисками. Проте не кожен знає, що якщо приготувати її в мультиварці, блюдо вийде з новим, більш виразним смаком. Одним словом, це потрібно спробувати.
Нам потрібно:
- Кілограм кислої капусти;
- 6 вершкових (можна і інших) сосисок;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- 60 грам масла соняшника;
- Трохи кропу і петрушки;
- Сіль і різні спеції за власним смаком.
На всю готування буде витрачено близько 50 хвилин.
Калорійність — 180 ккал.
Для початку потрібно прибрати зайву кислоту з капусти. Для цього її слід промити холодною водою. На чавунній сковороді злегка обсмажити сосиски і перекласти в мультиварочный агрегат, туди ж відправити капусту.
Цибулю нарізати кубиками і додати в чашу з вмістом. Агрегат включити на режимі випікання на 20 хвилин.
Відкрити кришку мультиварки, страву посолити, приправити спеціями і продовжити готування, але вже на програмі гасіння ще протягом 20 хвилин. Готову страву притрусити рубленою зеленню і можна подавати домочадців до столу.
Їжте на здоров'я!
Квашена капуста, тушкована з м'ясом
Ситним і корисним стравою стане тушкована кисленая капуста в союзі з м'ясом. Вона готується набагато швидше сирої, так і її кислинка якнайкраще доповнить смак м'яса. Немає нічого простіше приготування цієї страви, а результат перевершить всі очікування.
Нам буде потрібно:
- Капуста бочкова кисленная — близько кілограма;
- 500 гр. напівжирної свинини;
- 50 гр. будь-якого рослинного масла;
- 1 головка ріпчастої цибулі;
- 3 ст. ложки кетчупу до шашлику;
- 3 зубчики часнику;
- Різні спеції (виходячи з переваг);
- 1 лавровий листочок:
- Кріп, петрушка;
- 5 гр. цукрового піску;
- 150 гр. води;
- Сіль за розсуд.
Час, який доведеться витратити на кулінарний процес — 1 годину 20 хвилин.
Калорійність — 260 ккал.
Почати варто з вимочування капусти. Зазвичай вона має надмірно кислим або солонуватим смаком. Після вимочування її ретельно віджати, щоб прибрати надлишки рідини.
М'ясо промити і висушити на паперовому рушнику, потім нарізати середніми брусочками. Чавунний казан поставити на вогонь і влити в нього масло.
Додати до розігрітому олії свинину, приправити перцем та іншими спеціями, довести до готовності на невеликому вогні. Цибулю подрібнити. Додати до м'яса і продовжувати готування при закритій кришці близько 15 хвилин.
Капустку змішати з м'ясом і влити розведений водою кетчуп до шашлику. Продовжувати гасіння з помішуванням ще близько 25 хвилин.
За 10 хвилин до повної готовності відкрити кришку, додати часник, рубану зелень, лаврушку, дочекатися випаровування рідини. Готовий гарнір посипати цукровим піском і перемішати.
Ідеальний вечерю для родини готовий. Приємного апетиту!
Смакота з картоплею
Для його приготування не потрібно якихось особливих кулінарних навичок, так і часу знадобиться зовсім небагато.
Знадобляться такі інгредієнти:
- 4 бульби картоплі;
- 300 гр. кисленой капусти;
- 1 головка ріпчастої цибулі;
- 1 невелика морква;
- 1 лавровий лист;
- 3 ст. ложки будь-якого кетчупу;
- Кріп, петрушка;
- 50 гр. рослинної (будь-якого, можна і оливкової) олії;
- Перець, сіль за смаком.
На приготування тушкованої квашеної капусти з картоплею по часу піде близько 1 години.
Калорійність — 210 ккал.
Цибулю, моркву очистити і подрібнити. У високій сковороді розігріти олію і злегка обсмажити овочі. Белокочанку вимочити і віджати зайву воду, додати до цибулі і моркви.
Постійно помішуючи, тушкувати 15 хвилин. Картоплю очистити, промити і порізати соломкою середньої товщини. Змішати його з сіль і разом з лаврушкой відправити до вмісту сковороди.
Тушкувати страву на повільному вогні до м'якості картоплі. Через 20 хвилин в рагу додати кетчуп, поперчити і перемішати. Блюдо готове, залишається тільки прикрасити зеленню. Їжте на здоров'я!
Щоб нагодувати велику родину, увімкніть духовку і приготуйте картопляну запіканку з м'ясом. Ситно і дуже смачно!
Більш святковий варіант — м'ясо у фользі в духовці. Якщо ви думаєте, що сготовить на святковий стіл, то тут ви знайдете всі необхідні інструкції та рецепти.
Яке ж воно смачне! Це ми про апельсиновому варення. Тут є кілька рецептів. Заготовте пару баночок на зиму, не пошкодуєте!
Блюдо в поєднанні з грибами
Дивно смачне і ситне блюдо. Таке поєднання продуктів в ідеалі підійде для начинки пісних голубчиков, фаршированого перцю і як незабутнього вечері для всієї родини. Приступимо!
Нам потрібно:
- 500 гр. кисленой капусти;
- 500 гр. будь-яких свіжих грибів;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- 2 ст. ложки томатного пюре;
- 100 гр. жирної сметани;
- 1 зубок часнику;
- По дрібці солі і меленого чорного перцю;
- 1 невелика морква;
- Середній пучок кропу.
- 70 гр. рослинного масла.
Приготування займе 1 годину 20 хвилин.
Калорійність — близько 250 ккал.
Цибуля очистити і подрібнити. Очищену моркву нарізати тонкою або середньої величини соломкою. У високу сковороду налити соняшникову олію і нагріти. Висипати моркву і цибулю.
Постійно помішуючи, довести до м'якості і зменшення маси. Гриби порізати і поєднати з термічно обробленими овочами. Дочекатися випаровування рідини, приправити перцем і посолити.
Кисленую капусту вимочити у воді, прибрати зайву рідину. Вимочену белокочанку з'єднати з тушкованими овочами, все перемішати і додати сметану з томатним пюре.
Тушкувати на повільному вогні близько півгодини при закритій кришці. По закінченні готування в капусту додати видавлений часник і рубану зелень.
Цей рецепт сподобається навіть затятим супротивникам тушкованої квашеної капусти. Радуйте домочадців і насолоджуйтеся смаком!
Корисні поради
- Якщо під час приготування присипати тушковану квашену капусту «щедрої» щіпкою борошна, блюдо вийде більш смачним і густим;
- Сильну кислоту в овоче нейтралізує ложка цукру, додана в кінці гасіння;
- З неприємним специфічним запахом капусти чудово справляється сухар житнього хліба. Його потрібно покласти в каструлю під час готування, а після закінчення вилучити;
- Більш соковитою і приємною на смак виходить капуста, якщо при гасінні в неї не додавати воду;
- Перед гасінням кисленой капусти її бажано вимочити у воді.
Приємного апетиту!