Як зварити домашній борщ з квашеною капустою
Багато людей віддають перевагу саме такий варіант популярного супу! А ви вже пробували борщ з додаванням кислої капусти? Будьте обережні, адже він може виявитися смачніше звичайного улюбленого борщу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картоплі - | 2 шт. |
томатної пасти - | 20 г |
яловичини - | 550 г |
оцту - | 5 мл |
сметани - | 45 мл |
буряків - | 1 шт. |
моркви - | 1 шт. |
лавра - | 1 шт. |
солі - | 5 г |
кислої капусти - | 220 г |
петрушки - | 20 г |
лука - | 1 шт. |
соняшникової олії - | 60 мл |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 141 Ккал |
Як приготувати борщ з квашеною капустою:
- Яловичину вимити, видалити жир і м'ясо нарізати великими шматочками;
- Помістити яловичину в каструлю, додати два літри води і поставити на вогонь;
- Дати воді закипіти і варити бульйон півтора години;
- У процесі готування обов'язково знімати піну з поверхні за допомогою шумівки;
- По готовності м'яса обов'язково суп посолити;
- Картоплю очистити, нарізати брусками і промити від крохмалю в проточній воді;
- Моркву очистити, сполоснути її і подрібнити на тертці;
- Буряк позбавити від шкірки, потерти на тертці;
- Цибулину позбавити від лушпиння, промити його проточною водою і дрібно порізати;
- Прогріти сковороду налити масло, дати йому нагрітися;
- Додати коренеплоди, включаючи моркву, цибулю і буряк;
- Готувати близько п'яти хвилин, після цього влити оцет, перемішати;
- Капусту вийняти з банки, віджати від рідини і при необхідності промити проточною водою;
- В іншу сковороду налити ще масла і помістити в нього капусту;
- Додати томатну пасту і близько половини склянки бульйону з-під яловичини;
- Гасити близько десяти хвилин, помішуючи;
- У підсумку змішати капусту з коренеплодами в оцті;
- Бульйон закип'ятити і покласти в нього картоплю;
- Варити близько десяти міну знову;
- Тоді додати в нього інші готові компоненти і варити ще двадцять хвилин, не більше;
- Розлити суп по тарілках, заправити сметаною і можна сідати за стіл.
Борщ з квашеною капустою і буряком
- 1800 мл бульйону на м'ясі;
- 250 г картоплі;
- 180 г квашеної капусти;
- 1 лист лавра;
- 1 морква;
- 1 солодкий перець;
- 270 г буряків;
- 35 мл рослинного масла;
- 1 цибуля;
- 2 стебла селери.
Час приготування – 50 хвилин.
Калорії – 28.
Як приготувати:
- В першу чергу необхідно приготувати бульйон. І в той час, поки він вариться, можна зайнятися овочами;
- Моркву почистити, вимити і натерти її на терці;
- Цибулю очистити і сполоснути проточною водою, нарізати дрібним кубиком;
- Масло налити в сковороду, нагріти його;
- Всипати моркву з цибулею, тушкувати, помішуючи, до готовності;
- Поки коренеплоди пассеруются, селеру вимити і почистити;
- Потім його треба нарізати кільцями;
- Капусту віджати і при необхідності промити проточною водою;
- Додати її разом з селерою в сковороду, інгредієнти з'єднати;
- Поки всі компоненти з'єднуються, почистити, сполоснути і подрібнити буряк;
- Картопля теж почистити і нарізати його кубиками;
- За бажанням можна промити картоплю від крохмалю;
- Перець вимити, нарізати м'якоть кубиками або соломкою;
- Дістати м'ясо з готового бульйону і якщо воно цілісним шматком, подрібнити і повернути в суп. Якщо ж м'ясо вже подрібнене, можна не діставати його;
- Додати буряк і перець в сковороду, а картоплю покласти в бульйон;
- Коли картопля в бульйоні буде готовий, додати всі овочі зі сковороди, які вже теж повинні бути готові до цього часу;
- Додати в суп спеції за смаком, включаючи лист лавра, і дати йому закипіти;
- У цей момент під супом вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати постояти.
Пісний борщ з квасолею і квашеною капустою
- 1 плід моркви;
- 1 банка червоної квасолі;
- 2 картоплі;
- 1 томат;
- 4 скибочки часнику;
- 1 буряк;
- 50 г сала;
- 45 г пасти томата;
- 5 г цукру;
- 1 цибулина;
- 130 г квашеної капусти.
Час на приготування – 2 години.
Калорії – 97.
Як приготувати:
- Набрати достатню кількість води в каструлю, поставити її на плиту;
- Поки вода закипає, почистити, сполоснути під водою і натерти морквину;
- Буряк почистити, сполоснути її і теж подрібнити теркою;
- Цибуля позбавити від лушпиння, сполоснути і нарізати дрібним кубиком;
- Сало порізати дрібно, нагріти сковорідку;
- Всипати сало, обсмажувати його до скоринки з усіх сторін, перевертаючи. Буде розумно накрити сковороду кришкою, так як сало сильно бризкає жиром;
- Обсмажене сало витягнути і залишити тільки жир;
- Всипати в сковороду моркву і цибулю, обсмажити до рум'яності;
- Додати буряк і тушкувати близько трьох хвилин;
- Коли час пройде, додати капусту разом з її розсолом, цукор;
- Компоненти перемішати і готувати протягом п'яти хвилин;
- Після цього додати томатну пасту, перемішати і готувати ще п'ять хвилин, помішуючи;
- Картоплю почистити, нарізати на кубики і промити від крохмалю;
- Додати картоплю в бульйон, дати закипіти і варити двадцять хвилин;
- Томат сполоснути і зробити на його шкірці надрізи;
- Закип'ятити невелику каструлю з водою, помістити томат у киплячу воду;
- Не чіпати хоча б хвилину, потім перекласти овоч в холодну воду;
- Коли помідор охолоне, зняти шкірку і нарізати помідор кубиками і покласти його в бульйон;
- Квасоля відкрити, злити і додати в суп разом зі спеціями за смаком;
- Варити протягом чверті години;
- Скибочкам часнику зняти лушпиння і відправити його під прес і далі покласти в суп, перемішати і готувати ще п'ять хвилин;
- Після цього накрити ємність з супом кришкою і дати йому настоятися.
Рецепт салату з вареною ковбасою — візьміть на замітку нашу добірку смачних закусок.
Салат «Шапка Мономаха» — порадуйте гостей незвичайним блюдом.
Суп з курячими фрикадельками — смачне дієтичне блюдо, яке так люблять діти.
Як варити білий борщ із квашеної капусти і курки
- 1 головка цибулі;
- 35 мл рослинного масла;
- 3 картоплі;
- 2 курячих філе;
- 1 морква;
- 450 г квашеної капусти;
- 1 томат.
Часу на приготування – 1 годину.
Калорії – 80.
Як приготувати:
- Курку промити, прибрати в каструлю і додати води;
- Прибрати на плиту і дати майбутньому бульйону закипіти;
- Коли закипить, засікти сорок хвилин, щоб курка встигла зваритися;
- Після цього м'ясо вийняти, порізати і повернути назад;
- Капусту промити, якщо є необхідність (якщо дуже солона) і додати її в бульйон;
- Цибулину почистити і сполоснути водою, порізати соломкою;
- Морквину позбавити від шкірки, промити, подрібнити її на тертці;
- Томат промити, зробити невеликі надрізи для зняття шкірки;
- Дати закипіти сотейнику з водою і покласти в нього томат не більше ніж на хвилину;
- Після перекласти його в холодну воду і дати охолонути;
- Вийняти і зняти шкірку, порізати м'якоть кубиками;
- Налити масло в сковороду, нагріти його;
- Всипати цибулю і моркву, додати помідор і спеції за смаком;
- Тушкувати протягом п'яти хвилин, потім додати все це в бульйон;
- Картоплю почистити, порізати на кубики і промити;
- Покласти її в сотейник, додати води і відварити до готовності;
- Коли картопля звариться, додати в суп, зняти з вогню і закрити блюдо кришкою;
- Суп можна подавати хвилин через двадцять.
Рецепт борщу з квашеною капустою в мультиварці
- 80 г цибулі;
- 340 г буряків;
- 20 г часнику;
- 350 г м'яса;
- 470 г картоплі;
- 75 мл томатної пасти;
- 360 г квашеної капусти;
- 1 пучок кропу;
- 90 г моркви;
- 75 мл рослинного масла.
Часу на приготування – 1 годину і 45 хвилин.
Калорії – 102.
Як приготувати:
- Луку видалити лушпиння, сполоснути голівку і порізати на кубики;
- Морква сполоснути під водою, зняти шкірку і подрібнити плід на тертці;
- М'ясо добре промити, зрізати жир і нарізати брусками;
- Буряк почистити, сполоснути і подрібнити теркою;
- Картоплю теж очистити, нарізати невеликими кубиками і промити;
- Масло залити в каструлю, включити її;
- Всипати цибулю і моркву, тушкувати протягом п'ятнадцяти хвилин;
- Викласти м'ясо на коренеплоди, а на нього викласти буряк;
- На буряки розкласти картоплю і тушкувати все на протязі двадцяти хвилин;
- Часник очистити, пустити через прес, змішати з капустою і томатною пастою;
- Викласти все це на картоплю, приправити спеціями;
- Далі влити кип'ячену воду і в режимі гасіння готувати сорок хвилин під кришкою;
- За цей час кріп вимити, подрібнити його гострим ножем;
- Коли мине сорок хвилин, додати кріп, а режим мультиварки перевести в режим випічки і готувати суп ще десять хвилин.
Корисні поради
Якщо додавати цибулю в страву ще на початку приготування, то до кінця варіння він майже повністю розчинитися і перестане бути відчутним, але свою користь віддасть.
Щоб суп вийшов досить густим, додати в нього можна картопляне пюре або ж відварити картоплю прямо в супі, витягнути і розім'яти її за допомогою ступки.
Для отримання більш пікантною заправки, додайте спеції, часник або чилі, можна різну зелень і навіть прянощі.
Борщ з квашеною капустою – досить просте блюдо, яке багато хто відмовляються готувати, вважаючи його неймовірно складним. Правда в тому, що він складається з декількох етапів, але всі вони легкі, а суп виходить абсолютно у всіх, так що не бійтеся готувати!