03 апрель 2019 325

Рецепти здобних, листкових і сирних рогаликів зі згущеним молоком

Ви думаєте, що здобна випічка — це надбання тільки кондитерських магазинів? Але ж це зовсім не так! Апетитна, ароматна здоба – це цілком доступне ласощі, яке під силу приготувати абсолютно будь-якій господині. Ось, наприклад, що можна швидко приготувати з мінімального набору інгредієнтів? Звичайно ж, рогалики!

Рогалики – це такий вид здоби, який можна готувати з будь-якого тесту: дріжджового, сирного, листкового. В якості основи можна використовувати як воду, так і молоко або кефір. Самі ситні, звичайно, виходять ті, що готуються на основі сирного тіста, а найлегші – з тіста, замішаного на воді.

Безпосередньо у цій статті ми розглянемо приготування рогаликів зі згущеним молоком. Але пам'ятаєте, з начинкою можна експериментувати і крім згущеного молока (звичайна/варене), ви цілком можете використовувати мармелад, повидло, конфітюр, джем або ж яблука.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
цукор кристалічний - 80 г
борошно пшеничне - 900 г
яйце куряче - 1 шт.
сметана - 200 мл
спред або маргарин - 200 г
розпушувач для тіста - 10 г
згущене молоко - 2 банки
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 417 Ккал

Як спекти пісочний рогалики зі згущеним молоком:

  1. Спред необхідно розтерти з кристалічним цукром, яйцем і сметаною. За бажанням, на даному етапі можна додати трохи ванілі;
  2. Борошно просійте, в цей же момент додайте до неї розпушувач. Далі просіяне борошно починайте поступово підсипати до масляній основі, не припиняючи процесу вимішування. Приготоване тісто виходить еластичним, м'яким і не буде липнути до рук;
  3. Загорніть приготоване тісто в пакет і приберіть на півгодини в холодильник;
  4. Після закінчення зазначеного часу, тісто слід викласти на робочу поверхню і сформувати довгастий джгут. Далі джгут розрізається на 5 частин однакового розміру. Після цього, кожен шматочок необхідно розкатати на круглу, досить тонкий коржик. Потім розрізати її на 6-7 сегментів. На ту сторону, що ширше викладається невелику кількість згущеного молока. Потім дані сегменти слід акуратно згорнути, формуючи рогалик. Ті ж дії слід повторити з рештою тестом;
  5. Сформовані вироби необхідно перекласти на деко для випікання, заздалегідь застелений промасленим пергаментним папером. Лист відправляється на 15-18 хвилин в духову шафу. Температурний режим 1800С;
  6. Після закінчення відведеного часу, випікають вироби набувають золотистий відтінок. За бажанням можете посипати рогалики цукровою пудрою.

Рогалики зі згущеним молоком із дріжджового листкового тіста

Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;
  • молоко незбиране – 300 мл;
  • маргарин – 280 м;
  • інстантні дріжджі – 3 ч. л.;
  • цукор-пісок – 2 ст. л.;
  • кухонна сіль – 2 г;
  • курячий жовток – 1 шт.;
  • згущене молоко – 1 банка.

Тривалість приготування здоби: 2 ч.

Енергетична цінність на 100 г: 305 кКал.

Покрокове опис:

  1. Молоко налити в каструльку і підігрійте до 400С. Далі розчиніть у ньому цукор-пісок і швидкодіючі дріжджі. Дочекайтеся, поки на поверхні почне з'являтися «пінна шапочка». Відразу після цього слід ввести щіпку солі і 70 г розм'якшеного маргарину. Розітріть. Поступово введіть просіяне борошно і вимішайте;
  2. Накрийте приготоване тісто тканинним рушником і залиште на 20-25 хвилин на кухонному столі. Після його слід переставити на 12-14 хвилин в прохолодне місце;
  3. Далі припылите стіл борошном, викладіть на нього приготоване тісто і розкачайте (товщина 0,5-1 см). Покрийте поверхню тіста залишилися 200 г маргарину. Для цього наріжте маргарин на слайсы і викладіть їх в один ряд по всій поверхні розкатаного тіста. Складіть краю тестового пласта навпіл і розкачати. Потім знову складіть навпіл і знову розкачайте. Виконайте ці дії 5 разів. Потім загорніть тестовий «грудку» в харчову плівку і помістіть на середню полицю холодильника;
  4. Через 30 хвилин вийміть тісто і розкачайте в пласт. Наріжте його на трикутники однакової величини. На широку сторону кожного трикутника помістіть невелику кількість згущеного молока і скрутіть в рогалик;
  5. Викладіть сформовані рогалики на промаслений лист пергаментного паперу і залиште на 40-45 хвилин для підходу. Тим часом приготуйте таку суміш: з'єднайте 1 курячий жовток і 1 ст. л. незбираного молока. Приготованою сумішшю змастіть підійшли вироби і потім відразу ж відправляйте їх у розігріту до 2000З духова шафа. Випікається даний вид здоби протягом 20 хвилин.

Рогалики зі згущеним молоком з сирного тіста

Складові:

  • сир домашній – 110 г;
  • буряковий цукор – 110 г;
  • маргарин вершковий – 110 г;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • харчова сода – 5 м;
  • варена згущене молоко.

Тривалість приготування: 50 хв.

Кількість кКал на 100 г: 347.

Покрокове приготування:

  1. Сир викладіть в широку миску і ретельно розітріть. Намагайтеся розтерти до пастоподібного стану;
  2. Після введіть до нього маргарин і цукор. Продовжуйте процес розтирання до розчинення цукрових кристалів;
  3. Борошно з'єднайте з харчовою содою, просійте і введіть до сирної маси. Замісіть еластичне тісто, сформуйте їх нього кулю, який необхідно буде обернути в поліетилен і прибрати на 20-25 хвилин в морозильну камеру;
  4. Добре охолоджене сирне тісто розкачайте товщиною в 0,5-0,7 див. Розріжте на 6-7 сегментів. Змастіть їх вареним згущеним молоком і скрутіть в акуратні рогалики;
  5. Перекладіть сформовані заготовки здоби на змащене маслом деко і випікайте при 1800С протягом 15 хвилин;
  6. Для того щоб ваші рогалики вкрилися апетитною золотистою скоринкою, посипте їх в середині процесу випікання цукровою пудрою.

Читайте як приготувати картопляне тісто для пиріжків з різними начинками.

Візьміть на замітку рецепт шарлотки з грушами — спробуйте приготувати це блюдо в мультиварці.

А ви знаєте як приготувати ніжні і соковиті стейки з форелі? Покрокові рецепти з фото тут.

Дріжджові рогалики з вареним згущеним молоком

Інгредієнти для приготування:

  • молоко коров'яче – 250 мл;
  • цукор – 50 г;
  • дріжджі сухі – 2 ч. л.;
  • масло оливи – 7 ст. л.;
  • сіль кам'яна – 10 г;
  • борошно пшеничне – 3 ст.;
  • варена згущене молоко.

Тривалість приготування: 3 ч.

Харчова цінність на 100 г: 316 кКал.

Приготування:

  1. Молоко влийте в невелику емальовану каструльку. Поставте його на вогонь і підігрійте до 35-370С. Потім введіть в нього цукор і сухі дріжджі. Розмішайте до повного розчинення інгредієнтів. На поверхні молока повинна з'явитися «дріжджова шапка»;
  2. Додайте масло оливи, сіль і знову вимісіть. Введіть борошно, вимісити тісто. Накрийте його тканинною серветкою і відставте на 2,5 години в тепле місце. За цей час тісто потрібно буде 3 рази обім'яти;
  3. Після закінчення відведеного часу присипте стіл борошном, викладіть на нього тісто і розкачайте його в досить тонкий пласт. Розріжте розкатане тісто за допомогою фігурного ножа на 8-10 сегментів. Покрийте їх поверхню вареним згущеним молоком і скрутіть (від широкого краю) в рогалики;
  4. Викладіть сформовані рогалики на деко, попередньо застелений промасленим пергаментом. Щедро змастіть поверхню виробів холодною водою і відправляйте на 15-18 хвилин у розігріту до 2000С духовку;
  5. Готові рогалики з дріжджового тіста відразу після вилучення з духовки рекомендується посипати цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: