Як приготувати ніжні рогалики з сирного тіста
Випічка з сирного тіста – це завжди дуже смачно і ситно, а головне, корисно. Практично в кожному будинку є хоча б одна пачка сиру, яку можна задіяти в приготуванні смачних і ніжних рогаликів до чаю.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Сир середньої жирності - | 150 г |
Цукор-пісок - | 75 г |
Яйце куряче - | 1 шт. |
Рослинна олія - | 2-3 ст. л. |
Сода - | 1 ч. л. |
Сіль - | 1 щіпка |
Борошно пшеничне - | 250 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 г: 350 Ккал |
Як приготувати:
- Сир вкласти в глибоку посуд і гарненько розім'яти виделкою;
- Ввести до сиру цукор, сіль, вбити куряче яйце, за допомогою все тієї ж вилки добре перемішати всі інгредієнти, маса повинна вийти однорідною;
- Поступово влити в сирну масу рослинне масло, знову все перемішати;
- Ввести соду;
- Окремо просіяти борошно, потім всипати її в миску з майбутнім сирним тестом;
- Тепер можна замішувати тісто, воно повинне вийти еластичним і пружним;
- Готове тісто розкачати на столі до товщини 2-3 мм, після чого можна виготовляти рогалики.
Класичний рецепт випічки (без начинки)
Коли хочеться попити чай з солодкою випічкою, можна приготувати смачні домашні рогалики з звичайного сиру. Рецепт сам по собі простий, готується таке блюдо швидко:
Що потрібно | Скільки брати |
---|---|
Борошно пшенична | 300 гр |
Сир (бажано сухий) | 300 гр |
Масло вершкове або маргарин для випічки | 250 гр |
Яйце куряче | 1 шт |
Сіль | 1 щіпка |
Сода | 0,5 ч. л. |
Цукрова пудра | Для присипки |
Лимонний сік | Для гасіння соди |
Час приготування – 1 год 40 хв максимум. Калорійність однієї порції таких рогаликів – не більше 350 ккал.
Як готувати класичний рогалики з сирного тіста:
- Масло (або маргарин) заздалегідь викласти з холодильника, а коли воно трохи розм'якне при кімнатній температурі, порізати його на маленькі кубики;
- Борошно просіяти, всипати в глибоку посуд та ввести до неї Масло (маргарин). Обидва інгредієнти ретельно розім'яти виделкою, робити це до тих пір, поки не вийде густа однорідна маса;
- В окремій посудині збити вилкою яйце і сіль;
- В окрему тарілку викласти сир, трохи розім'яти його і ввести до нього соду, погашену в лимонному соку;
- У миску з борошном і маргарином влити яєчну суміш, туди ж перемістити сир, всі інгредієнти, замісити, після чого повинно вийти однорідне і пружне тісто;
- Скачати з тіста кулю, загорнути його в харчову плівку і помістити в холодильник охолоджуватися на 1 год;
- Охолоджене тісто розкачати на столі в тонкий пласт (ширина приблизно 3 мм);
- Присипати тісто тонким шаром цукрової пудри;
- За допомогою ножа або спеціального коліщати поділити цілий пласт на сектори (вони повинні мати форму довгого витягнутого трикутника);
- Кожен трикутник скрутити в рогалик, починаючи від його заснування (тобто, від широкого краю);
- Застелити деко пергаментним папером, на неї викласти рогалики і випікати їх в духовці при 200° протягом 20 хв.
Рогалики з сирного тіста з повидлом
Сирну випічку можна приготувати з будь-якою солодкою начинкою, наприклад, з повидлом. Також тут знадобляться наступні інгредієнти:
Продукти | Їх кількість |
---|---|
Борошно пшенична | 500 гр |
Сир | 400 гр |
Масло вершкове або маргарин | 500 гр |
Розпушувач тіста | 1 ч. л. |
Повидло (або джем) | Кількість на розсуд |
Цукор-пісок | На розсуд |
Олія рослинна | Для випікання |
Час приготування цієї солодощі – приблизно 1 год 30 хв. У 1 порції ласощі міститься 367 ккал.
Покроковий рецепт приготування:
- Масло (або маргарин) ріжеться на шматочки, після чого воно змішується з сиром за допомогою вилки;
- В окремій ємності просіяти борошно, потім пересипати її до сиру та олії, туди ж ввести розпушувач для тіста;
- Тепер можна приступати до замішування тіста, за підсумком воно повинно вийти дуже пружним і не приставати до рук;
- Потім готове тісто можна розрізати на дві рівні частини, кожну з яких треба розкачати в тонкий круглий пласт;
- Кожен пласт поділити на сегменти, їх може бути різна кількість, все залежить від того, якого розміру будуть рогалики;
- В основу кожного сегмента покласти по невеликому шматочку джему (або повидла);
- Кожен сегмент скрутити в трубочку, починаючи від широкого краю, потім вмочити кожен рогалик верхівкою в цукровому піску;
- Деко обмазати рослинним маслом, укласти на нього рогалики;
- Випікати страву в духовці при 200° не менше 25 хв, періодично заглядаючи і перевіряючи десерт на готовність.
Рецепт рогаликів з яблуками
Крім повидла в якості начинки можна використовувати і фрукти, зокрема яблука. Крім них знадобиться наступне:
Необхідні інгредієнти | Їх потрібну кількість |
---|---|
Сир | 0,5 кг |
Борошно пшенична | 0,5 кг |
Масло вершкове | 250 гр |
Кефір | 2 ст. л. |
Цукор | 100 гр |
Сіль | 1/3 ч. л. |
Сода | ½ Ч. л. |
Яблука | 2-3 шт |
Час приготування – близько 1 год 40 хв. Калорійність в 1 порції – 350 ккал.
Як приготувати цю випічку:
- У глибоку посудину влити кефір, ввести в нього соду;
- В окремій мисці розім'яти сир;
- Масло порізати на невеликі шматочки, додати до сиру і перемішати обидва інгредієнти до однорідності;
- Влити кефір в сир, всипати сіль, цукор, знову все перемішати;
- Замісити круте тісто, розділити його на дві частини, кожну з яких скатати в кулю, загорніть в харчову плівку і помістити в морозильну камеру;
- Тим часом яблука почистити від серцевини і шкірки, нарізати на невеликі скибочки і присипати цукром, після чого відставити на 15 хв;
- Дістати з морозилки тісто, розкачати кожну кульку в тонкий пласт і поділити на 6 сегментів;
- В основу кожного сегмента викласти яблучну часточку, закрутити рогалик;
- Застелити деко пергаментним папером, викласти на нього рогалики;
- Розігріти духовку до 180°, випікати десерт близько 30 хв.
Як приготувати кабачки на грилі читайте в нашій статті.
На десерт рекомендуємо спекти ніжне печиво з листкового тіста.
Тріска в клярі — рецепт який стане вашим улюбленим рибним блюдом, пробуйте!
Десерт з мармеладом
Класичні сирні рогалики можна перетворити в незвичайний десерт до чаю, якщо в якості начинки використовувати кольоровий мармелад:
Що потрібно | В якій кількості |
---|---|
Сир | 250 гр |
Маргарин для випічки | 200 гр |
Мармелад | 200 гр |
Яйце куряче | 1 шт |
Борошно пшенична | 500 гр |
Цукор-пісок | 2 ст. л. |
Сода | ½ Ч. л. |
Сіль | 1 щіпка |
Олія рослинна | 1 ст. л. |
Час приготування страви – 1 ч. Приблизну кількість калорій на 1 порцію – 370 ккал.
Як приготувати рогалики з сирного тіста з мармеладом:
- Маргарин нарізати невеликими кубиками і перетерти його з борошном;
- Ввести до них цукор, сіль і соду, знову все перемішати;
- В окремій ємності змішати сир з яйцем;
- З'єднати борошняну суміш з сиром, замісити круте тісто;
- Розкачати тісто в тонкий пласт, поділити його на сегменти у вигляді довгих трикутників;
- В основу кожного трикутника покласти по мармеладке, після чого скачати кожен з них в рогалик;
- Деко застелити пергаментним папером, викласти на неї заготовки (також її можна злегка присипати цукром), випікати в духовці на 200° приблизно 15 хв.
Корисні поради
Розпушувач для тіста і сода – взаємозамінні інгредієнти. Якщо немає чогось одного, можна вільно використовувати інший.
В якості начинки для сирних рогаликів підійде абсолютно будь-яка солодкість, будь то джем, фрукти, шоколад, мармелад або горіхи з медом.
Сир бажано використовувати сухий. Якщо ж він має в собі достатньо вологи, то необхідно збільшувати кількість борошна.