16 апрель 2019 4 170

Як приготувати ніжні рогалики з сирного тіста

Випічка з сирного тіста – це завжди дуже смачно і ситно, а головне, корисно. Практично в кожному будинку є хоча б одна пачка сиру, яку можна задіяти в приготуванні смачних і ніжних рогаликів до чаю.

Як зробити сирне тісто ніжніше ніжного
Інгредієнти Кількість
Сир середньої жирності - 150 г
Цукор-пісок - 75 г
Яйце куряче - 1 шт.
Рослинна олія - 2-3 ст. л.
Сода - 1 ч. л.
Сіль - 1 щіпка
Борошно пшеничне - 250 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 г: 350 Ккал

Як приготувати:

  1. Сир вкласти в глибоку посуд і гарненько розім'яти виделкою;
  2. Ввести до сиру цукор, сіль, вбити куряче яйце, за допомогою все тієї ж вилки добре перемішати всі інгредієнти, маса повинна вийти однорідною;
  3. Поступово влити в сирну масу рослинне масло, знову все перемішати;
  4. Ввести соду;
  5. Окремо просіяти борошно, потім всипати її в миску з майбутнім сирним тестом;
  6. Тепер можна замішувати тісто, воно повинне вийти еластичним і пружним;
  7. Готове тісто розкачати на столі до товщини 2-3 мм, після чого можна виготовляти рогалики.

Класичний рецепт випічки (без начинки)

Коли хочеться попити чай з солодкою випічкою, можна приготувати смачні домашні рогалики з звичайного сиру. Рецепт сам по собі простий, готується таке блюдо швидко:

Що потрібно Скільки брати
Борошно пшенична 300 гр
Сир (бажано сухий) 300 гр
Масло вершкове або маргарин для випічки 250 гр
Яйце куряче 1 шт
Сіль 1 щіпка
Сода 0,5 ч. л.
Цукрова пудра Для присипки
Лимонний сік Для гасіння соди

Час приготування – 1 год 40 хв максимум. Калорійність однієї порції таких рогаликів – не більше 350 ккал.

Як готувати класичний рогалики з сирного тіста:

  1. Масло (або маргарин) заздалегідь викласти з холодильника, а коли воно трохи розм'якне при кімнатній температурі, порізати його на маленькі кубики;
  2. Борошно просіяти, всипати в глибоку посуд та ввести до неї Масло (маргарин). Обидва інгредієнти ретельно розім'яти виделкою, робити це до тих пір, поки не вийде густа однорідна маса;
  3. В окремій посудині збити вилкою яйце і сіль;
  4. В окрему тарілку викласти сир, трохи розім'яти його і ввести до нього соду, погашену в лимонному соку;
  5. У миску з борошном і маргарином влити яєчну суміш, туди ж перемістити сир, всі інгредієнти, замісити, після чого повинно вийти однорідне і пружне тісто;
  6. Скачати з тіста кулю, загорнути його в харчову плівку і помістити в холодильник охолоджуватися на 1 год;
  7. Охолоджене тісто розкачати на столі в тонкий пласт (ширина приблизно 3 мм);
  8. Присипати тісто тонким шаром цукрової пудри;
  9. За допомогою ножа або спеціального коліщати поділити цілий пласт на сектори (вони повинні мати форму довгого витягнутого трикутника);
  10. Кожен трикутник скрутити в рогалик, починаючи від його заснування (тобто, від широкого краю);
  11. Застелити деко пергаментним папером, на неї викласти рогалики і випікати їх в духовці при 200° протягом 20 хв.

Рогалики з сирного тіста з повидлом

Сирну випічку можна приготувати з будь-якою солодкою начинкою, наприклад, з повидлом. Також тут знадобляться наступні інгредієнти:

Продукти Їх кількість
Борошно пшенична 500 гр
Сир 400 гр
Масло вершкове або маргарин 500 гр
Розпушувач тіста 1 ч. л.
Повидло (або джем) Кількість на розсуд
Цукор-пісок На розсуд
Олія рослинна Для випікання

Час приготування цієї солодощі – приблизно 1 год 30 хв. У 1 порції ласощі міститься 367 ккал.

Покроковий рецепт приготування:

  1. Масло (або маргарин) ріжеться на шматочки, після чого воно змішується з сиром за допомогою вилки;
  2. В окремій ємності просіяти борошно, потім пересипати її до сиру та олії, туди ж ввести розпушувач для тіста;
  3. Тепер можна приступати до замішування тіста, за підсумком воно повинно вийти дуже пружним і не приставати до рук;
  4. Потім готове тісто можна розрізати на дві рівні частини, кожну з яких треба розкачати в тонкий круглий пласт;
  5. Кожен пласт поділити на сегменти, їх може бути різна кількість, все залежить від того, якого розміру будуть рогалики;
  6. В основу кожного сегмента покласти по невеликому шматочку джему (або повидла);
  7. Кожен сегмент скрутити в трубочку, починаючи від широкого краю, потім вмочити кожен рогалик верхівкою в цукровому піску;
  8. Деко обмазати рослинним маслом, укласти на нього рогалики;
  9. Випікати страву в духовці при 200° не менше 25 хв, періодично заглядаючи і перевіряючи десерт на готовність.

Рецепт рогаликів з яблуками

Крім повидла в якості начинки можна використовувати і фрукти, зокрема яблука. Крім них знадобиться наступне:

Необхідні інгредієнти Їх потрібну кількість
Сир 0,5 кг
Борошно пшенична 0,5 кг
Масло вершкове 250 гр
Кефір 2 ст. л.
Цукор 100 гр
Сіль 1/3 ч. л.
Сода ½ Ч. л.
Яблука 2-3 шт

Час приготування – близько 1 год 40 хв. Калорійність в 1 порції – 350 ккал.

Як приготувати цю випічку:

  1. У глибоку посудину влити кефір, ввести в нього соду;
  2. В окремій мисці розім'яти сир;
  3. Масло порізати на невеликі шматочки, додати до сиру і перемішати обидва інгредієнти до однорідності;
  4. Влити кефір в сир, всипати сіль, цукор, знову все перемішати;
  5. Замісити круте тісто, розділити його на дві частини, кожну з яких скатати в кулю, загорніть в харчову плівку і помістити в морозильну камеру;
  6. Тим часом яблука почистити від серцевини і шкірки, нарізати на невеликі скибочки і присипати цукром, після чого відставити на 15 хв;
  7. Дістати з морозилки тісто, розкачати кожну кульку в тонкий пласт і поділити на 6 сегментів;
  8. В основу кожного сегмента викласти яблучну часточку, закрутити рогалик;
  9. Застелити деко пергаментним папером, викласти на нього рогалики;
  10. Розігріти духовку до 180°, випікати десерт близько 30 хв.

Як приготувати кабачки на грилі читайте в нашій статті.

На десерт рекомендуємо спекти ніжне печиво з листкового тіста.

Тріска в клярі — рецепт який стане вашим улюбленим рибним блюдом, пробуйте!

Десерт з мармеладом

Класичні сирні рогалики можна перетворити в незвичайний десерт до чаю, якщо в якості начинки використовувати кольоровий мармелад:

Що потрібно В якій кількості
Сир 250 гр
Маргарин для випічки 200 гр
Мармелад 200 гр
Яйце куряче 1 шт
Борошно пшенична 500 гр
Цукор-пісок 2 ст. л.
Сода ½ Ч. л.
Сіль 1 щіпка
Олія рослинна 1 ст. л.

Час приготування страви – 1 ч. Приблизну кількість калорій на 1 порцію – 370 ккал.

Як приготувати рогалики з сирного тіста з мармеладом:

  1. Маргарин нарізати невеликими кубиками і перетерти його з борошном;
  2. Ввести до них цукор, сіль і соду, знову все перемішати;
  3. В окремій ємності змішати сир з яйцем;
  4. З'єднати борошняну суміш з сиром, замісити круте тісто;
  5. Розкачати тісто в тонкий пласт, поділити його на сегменти у вигляді довгих трикутників;
  6. В основу кожного трикутника покласти по мармеладке, після чого скачати кожен з них в рогалик;
  7. Деко застелити пергаментним папером, викласти на неї заготовки (також її можна злегка присипати цукром), випікати в духовці на 200° приблизно 15 хв.

Корисні поради

Розпушувач для тіста і сода – взаємозамінні інгредієнти. Якщо немає чогось одного, можна вільно використовувати інший.

В якості начинки для сирних рогаликів підійде абсолютно будь-яка солодкість, будь то джем, фрукти, шоколад, мармелад або горіхи з медом.

Сир бажано використовувати сухий. Якщо ж він має в собі достатньо вологи, то необхідно збільшувати кількість борошна.

Що ще почитати: