Як приготувати рогалики в домашніх умовах
Багато, хто з дитинства виріс на бабусиних булочки та пироги, однозначно скажуть, що немає нічого краще домашньої випічки. А адже це правда! Ні одне з багатьох хлібобулочних виробів, які продаються в нинішніх магазинах, навіть не зрівняється з випічкою домашнього приготування.
Одні тільки рогалики з начинкою чого варті! Це просто смакота. А готувати їх буде одне задоволення. Тим, хто досі не знає, як їх можна сготовить, пропонуємо розглянути кілька способів приготування смачних рогаликів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно вищого сорту - | 3 склянки |
Сухі дріжджі - | 1 велика ложка |
Молоко - | 300 мл |
Рослинна олія - | 120-150 мл |
Цукор - | 150 грам |
Яйця курячі - | 4 штуки (2 для тіста, 2 для промазування поверхні випічки) |
Повидло - | 500 грам |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 142 Ккал |
Як готувати:
- На самому початку робиться опара. Молоко слід розігріти до середнього стану. Його температура повинна становити приблизно 30-40 градусів;
- Потім виливаємо тепле молоко в чашку, додаємо дріжджі і розбиваємо до повного розчинення;
- Після цього засипаємо туди 1 велику ложку цукрового піску і 4 великих ложок борошна. Усе ретельно розмішуємо віночком, розбиваючи всі грудочки. Ставимо опару в тепле місце на 30-40 хвилин, щоб вона піднялася. Вкриваємо його теплим матеріалом або рушником;
- Курячі яйця звільняємо від шкаралупи, викладаємо в чашку і розмішуємо в цукровим піском. Збиваємо суміш до повного розтирання цукрового піску. Для збивання можна скористатися міксером або блендером;
- Після 30 — 40 хвилин опара повинна піднятися. Витягуємо її, прибираємо рушник і перекладаємо її в чашку з збитими яйцями і цукровим піском. Все перемішуємо і наливаємо рослинне масло;
- Борошно потрібно обов'язково просіяти ситом, бажано 2-3 рази. За рахунок цього борошно стає чистою і пишною;
- Далі просіяне борошно починаємо додавати в рідку суміш невеликими частинами і замішуємо ложкою тісто;
- Як тільки суміш стане густою, висипаємо залишки борошна і замішуємо круте, еластичне тісто. Його можна витягнути з чашки і замісити на столі до крутий структури;
- Потім формуємо з нього круглу форму, кладемо в чашку, зверху закриваємо теплим матеріалом і поміщаємо в тепло на 1 годину;
- Як тільки тісто подымиться в 2-3 розміру з нього можна робити рогалики;
- Поділяємо його на 20 круглих шматочків і розкачуємо невеликі коржі;
- На одному краю робимо поперечні розрізи, а ближче до центральної частини викладаємо повидло;
- Потім загортаємо тісто і щільно притискаємо краю, промазуємо верх сирим яйцем. Робимо вигляд рогаликів;
- Деко для запікання можна застелити папером з пергаменту або змастити рослинним маслом. Поміщаємо на його поверхню рогалики;
- Всі вироби знову промазуємо сирим яйцем і ставимо в заздалегідь прогріту духовку до 180 градусів;
- Випікаємо приблизно 30 хвилин.
Шоколадний пиріг з сирними кульками — це смачне і цікаве блюдо, яке вам обов'язково захочеться приготувати.
Рецепт шоколадного тіста в мікрохвильовці вам обов'язково стане в нагоді, збережіть цю посилання в закладках.
Як приготувати пишні та солодкі оладки без яєць. Це простий рецепт, який не раз виручить вас, якщо захочеться чогось смачного до чаю.
Легкі в приготуванні рогалики на кефірі
Що буде потрібно:
- Склянка кефіру;
- Борошно – 2,5 склянки;
- Упаковка вершкового масла;
- Два курячого яйця;
- Цукрова пудра – 150 грам;
- Ванільний цукор — щіпка;
- 400-500 грам повидла;
- Рослинна олія;
- Трохи солі;
- Щіпка харчової соди.
Як готується:
- М'яке вершкове масло покласти в ємність, засипаємо до нього сіль і пакетик ванільного цукру;
- Курячі яйця розбиваємо і також викладаємо до вершкового масла. Всі добре розмішуємо, можна скористатися міксером. З допомогою нього потрібно все збити на середній швидкості до однорідного стану;
- Кефір виливаємо в іншу чашку, додаємо в нього соду і розмішуємо;
- Далі кефір разом з содою виливаємо в масляну суміш і змішуємо все міксером;
- Борошно просіваємо ситом кілька разів. Потім невеликими порціями засипаємо її в рідку суміш і замішуємо ложкою тісто;
- Висипаємо залишки борошна і замішуємо руками м'яке, еластичне тісто. Як тільки воно буде замішано, формуємо з нього кульку, покласти в целофановий пакет і прибираємо холодильник на півгодини;
- Хвилин через 10-15, розпалюємо духова шафа і прогріваємо її до 150 градусів;
- Через півгодини, витягуємо з холодильника тісто і ділимо його на дві частини. З кожної частини розкачуємо середню коржик і розрізаємо її на невеликі трикутники;
- З широкої сторони кожного трикутника викладаємо невелику кількість повидла і загортаємо у вигляді рогалика;
- Як тільки всі рогалики будуть зроблені, їх потрібно перекласти на змащену рослинним маслом поверхню листа;
- Далі ставимо деко в прогрітий духовку і запікаємо 30 хвилин до рум'яного стану;
- Як тільки випічка буде готова, її потрібно перекласти на плоску тарілку і присипати цукровою пудрою.
Сирні рогалики з сиром
Компоненти для тіста:
- Яйце – 1 штука;
- 350 грам сиру;
- Половина пачки вершкового масла;
- Борошно – 3 склянки;
- Півкіло цукрового піску;
- Пакетик розпушувача;
- Щіпка ваніліну;
- Трохи солі;
- Рослинне масло.
Для начинки:
- Сир – 200 грам;
- Цукровий пісок – 3-4 великі ложки;
- Одне яйце.
Як зробити:
- Сир викладаємо в миску, додаємо до нього вершкове масло і розмішуємо міксером до рівномірної структури;
- В іншу миску засипаємо просіяне борошно, сіль, ванілін, цукровий пісок, розпушувач і перемішуємо;
- Далі суху суміш з'єднайте з сиром і вимішуємо м'яке тісто. Формуємо з нього дві кульки, викладаємо кожен в пакет з поліетилену і залишаємо в холоді на півгодини;
- Готуємо начинку. У миску викладаємо сир, додаємо до нього одне яйце і засипаємо цукор. Все розмішуємо міксером до однорідності;
- Охолоджене тісто виймаємо з холодильника. З кожної кульки розкачуємо тонкий пласт і ріжемо їх на середні трикутники;
- На кожен трикутник кладемо начинку з сиру і формуємо рогалик;
- Деко збризкуємо рослинним маслом і прибираємо на нього сформовані сирні круасани. Промазуємо верх виробів яєчним жовтком;
- Ставимо деко в прогріту духовку до 190 градусів і запікаємо хвилин 15-20.
Листкова випічка з мармеладом
Складові компоненти:
- 200 грам листкового тіста;
- Півсклянки борошна;
- 150 грам кольорового мармеладу;
- Одне яйце.
Як робиться:
- Заморожене тісто виймаємо з холодильника і залишаємо розморожувати при кімнатній температурі;
- Як тільки вона відтане, кладемо його столу. Присипаємо стіл борошном. Розкачуємо з тіста тонкий пласт;
- Після цього пласт розрізаємо на трикутники або квадратики однакових розмірів;
- На широку сторону кожного трикутника викладаємо мармеладний скибочку і формуємо вид рогалика;
- Деко або форму для запікання збризкуємо рослинним маслом і кладемо на нього готові вироби;
- Кожен рогалик промазуємо яєчним жовтком, щоб вони після випікання стали рум'яними;
- Ставимо деко в духовку. Випікаємо півгодини при 170-180 градусах.
Дивовижні рогалики на сметані з повидлом
Складові компоненти:
- ¾ Пачки вершкового масла;
- 400 мл сметани;
- Борошно – 700 грам;
- Куряче яйце – 1 штука;
- Цукровий пісок – півсклянки;
- Повидло – 300 грам;
- Трохи цукрової пудри;
- Рослинне масло.
Як приготувати:
- Просіяне борошно з'єднуємо з вершковим маслом. Розмішуємо до отримання дрібної крихти;
- Далі додаємо туди сметану, цукровий пісок і одне яйце. Замішуємо тісто;
- Виймаємо тісто з миски і місимо його руками до м'якого стану. Поділяємо його на дві частини;
- З кожної частини прокатуємо тонкі коржі і поділяємо на середні трикутники;
- З широкої частини трикутників викладаємо повидло і загортаємо у вигляді круасанів;
- Деко промазуємо рослинним маслом і поміщаємо туди готові вироби;
- Поміщаємо в духовку, попередньо прогрітий до 180 градусів;
- Випікаємо хвилин 20-30, вони повинні підрум'янитися;
- Як тільки будуть готові рогалики, зверху їх покриваємо цукровою пудрою.
Рецепт пісочного рогаликів зі згущеним молоком
Компоненти для готування:
- Пачка вершкового масла;
- 200 мл сметани;
- Одне яйце;
- Півкіло борошна;
- 2 великі ложки цукру;
- Банку згущеного молока;
- Рослинне масло.
Процес приготування:
-
- Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану;
-
- Потім в розтоплене масло викладаємо цукровий пісок і розмішуємо до повного розтирання цукрових крупинок;
-
- В окрему миску викладаємо яйце, додаємо до нього сметану і збиваємо міксером до рівномірної структури;
- Заливаємо збиту сметанную суміш до масла з цукром і знову збиваємо міксером;
-
- Після цього починаємо засипати невеликими порціями просіяне борошно і замішуємо м'яке тісто;
- Готове тісто ставимо в холодне місце на півгодини;
-
- Охолоджене тісто ділимо на дві порції і кожну порцію розкачуємо у вигляді коржа;
-
- Розрізаємо коржі на трикутники і викладаємо на кожен трикутник згущене молоко. Краще всього використовувати варену згущенку, вона не буде розтікатися;
-
- Формуємо рогалики і кладемо на деко, попередньо змащений маслом;
- Кладемо все в духовку і запікаємо 25-30 хвилин при 180 градусах;
- Готову випічку присипаємо цукровою пудрою.
Ну, ось і все. Виявляється процедура приготування смачних рогаликів не зовсім вже й складна, і під силу кожній господині. Обов'язково зробіть цю випічку. Адже краще їсти натуральні продукти, ніж ті, які запропоновані в магазинах з безліччю шкідливих добавок.
Крім того, домашні рогалики вийдуть ароматними і дуже ніжними.
Приємного апетиту!