22 март 2019 1 424

Як приготувати рогалики в домашніх умовах

Багато, хто з дитинства виріс на бабусиних булочки та пироги, однозначно скажуть, що немає нічого краще домашньої випічки. А адже це правда! Ні одне з багатьох хлібобулочних виробів, які продаються в нинішніх магазинах, навіть не зрівняється з випічкою домашнього приготування.

Одні тільки рогалики з начинкою чого варті! Це просто смакота. А готувати їх буде одне задоволення. Тим, хто досі не знає, як їх можна сготовить, пропонуємо розглянути кілька способів приготування смачних рогаликів.

Рецепт рогаликів з дріжджового тіста з повидлом
Інгредієнти Кількість
Борошно вищого сорту - 3 склянки
Сухі дріжджі - 1 велика ложка
Молоко - 300 мл
Рослинна олія - 120-150 мл
Цукор - 150 грам
Яйця курячі - 4 штуки (2 для тіста, 2 для промазування поверхні випічки)
Повидло - 500 грам
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 142 Ккал

Як готувати:

  1. На самому початку робиться опара. Молоко слід розігріти до середнього стану. Його температура повинна становити приблизно 30-40 градусів;
  2. Потім виливаємо тепле молоко в чашку, додаємо дріжджі і розбиваємо до повного розчинення;
  3. Після цього засипаємо туди 1 велику ложку цукрового піску і 4 великих ложок борошна. Усе ретельно розмішуємо віночком, розбиваючи всі грудочки. Ставимо опару в тепле місце на 30-40 хвилин, щоб вона піднялася. Вкриваємо його теплим матеріалом або рушником;
  4. Курячі яйця звільняємо від шкаралупи, викладаємо в чашку і розмішуємо в цукровим піском. Збиваємо суміш до повного розтирання цукрового піску. Для збивання можна скористатися міксером або блендером;
  5. Після 30 — 40 хвилин опара повинна піднятися. Витягуємо її, прибираємо рушник і перекладаємо її в чашку з збитими яйцями і цукровим піском. Все перемішуємо і наливаємо рослинне масло;
  6. Борошно потрібно обов'язково просіяти ситом, бажано 2-3 рази. За рахунок цього борошно стає чистою і пишною;
  7. Далі просіяне борошно починаємо додавати в рідку суміш невеликими частинами і замішуємо ложкою тісто;
  8. Як тільки суміш стане густою, висипаємо залишки борошна і замішуємо круте, еластичне тісто. Його можна витягнути з чашки і замісити на столі до крутий структури;
  9. Потім формуємо з нього круглу форму, кладемо в чашку, зверху закриваємо теплим матеріалом і поміщаємо в тепло на 1 годину;
  10. Як тільки тісто подымиться в 2-3 розміру з нього можна робити рогалики;
  11. Поділяємо його на 20 круглих шматочків і розкачуємо невеликі коржі;
  12. На одному краю робимо поперечні розрізи, а ближче до центральної частини викладаємо повидло;
  13. Потім загортаємо тісто і щільно притискаємо краю, промазуємо верх сирим яйцем. Робимо вигляд рогаликів;
  14. Деко для запікання можна застелити папером з пергаменту або змастити рослинним маслом. Поміщаємо на його поверхню рогалики;
  15. Всі вироби знову промазуємо сирим яйцем і ставимо в заздалегідь прогріту духовку до 180 градусів;
  16. Випікаємо приблизно 30 хвилин.

Шоколадний пиріг з сирними кульками — це смачне і цікаве блюдо, яке вам обов'язково захочеться приготувати.

Рецепт шоколадного тіста в мікрохвильовці вам обов'язково стане в нагоді, збережіть цю посилання в закладках.

Як приготувати пишні та солодкі оладки без яєць. Це простий рецепт, який не раз виручить вас, якщо захочеться чогось смачного до чаю.

Легкі в приготуванні рогалики на кефірі

Що буде потрібно:

  • Склянка кефіру;
  • Борошно – 2,5 склянки;
  • Упаковка вершкового масла;
  • Два курячого яйця;
  • Цукрова пудра – 150 грам;
  • Ванільний цукор — щіпка;
  • 400-500 грам повидла;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі;
  • Щіпка харчової соди.

Як готується:

  1. М'яке вершкове масло покласти в ємність, засипаємо до нього сіль і пакетик ванільного цукру;
  2. Курячі яйця розбиваємо і також викладаємо до вершкового масла. Всі добре розмішуємо, можна скористатися міксером. З допомогою нього потрібно все збити на середній швидкості до однорідного стану;
  3. Кефір виливаємо в іншу чашку, додаємо в нього соду і розмішуємо;
  4. Далі кефір разом з содою виливаємо в масляну суміш і змішуємо все міксером;
  5. Борошно просіваємо ситом кілька разів. Потім невеликими порціями засипаємо її в рідку суміш і замішуємо ложкою тісто;
  6. Висипаємо залишки борошна і замішуємо руками м'яке, еластичне тісто. Як тільки воно буде замішано, формуємо з нього кульку, покласти в целофановий пакет і прибираємо холодильник на півгодини;
  7. Хвилин через 10-15, розпалюємо духова шафа і прогріваємо її до 150 градусів;
  8. Через півгодини, витягуємо з холодильника тісто і ділимо його на дві частини. З кожної частини розкачуємо середню коржик і розрізаємо її на невеликі трикутники;
  9. З широкої сторони кожного трикутника викладаємо невелику кількість повидла і загортаємо у вигляді рогалика;
  10. Як тільки всі рогалики будуть зроблені, їх потрібно перекласти на змащену рослинним маслом поверхню листа;
  11. Далі ставимо деко в прогрітий духовку і запікаємо 30 хвилин до рум'яного стану;
  12. Як тільки випічка буде готова, її потрібно перекласти на плоску тарілку і присипати цукровою пудрою.

Сирні рогалики з сиром

Компоненти для тіста:

  • Яйце – 1 штука;
  • 350 грам сиру;
  • Половина пачки вершкового масла;
  • Борошно – 3 склянки;
  • Півкіло цукрового піску;
  • Пакетик розпушувача;
  • Щіпка ваніліну;
  • Трохи солі;
  • Рослинне масло.

Для начинки:

  • Сир – 200 грам;
  • Цукровий пісок – 3-4 великі ложки;
  • Одне яйце.

Як зробити:

  1. Сир викладаємо в миску, додаємо до нього вершкове масло і розмішуємо міксером до рівномірної структури;
  2. В іншу миску засипаємо просіяне борошно, сіль, ванілін, цукровий пісок, розпушувач і перемішуємо;
  3. Далі суху суміш з'єднайте з сиром і вимішуємо м'яке тісто. Формуємо з нього дві кульки, викладаємо кожен в пакет з поліетилену і залишаємо в холоді на півгодини;
  4. Готуємо начинку. У миску викладаємо сир, додаємо до нього одне яйце і засипаємо цукор. Все розмішуємо міксером до однорідності;
  5. Охолоджене тісто виймаємо з холодильника. З кожної кульки розкачуємо тонкий пласт і ріжемо їх на середні трикутники;
  6. На кожен трикутник кладемо начинку з сиру і формуємо рогалик;
  7. Деко збризкуємо рослинним маслом і прибираємо на нього сформовані сирні круасани. Промазуємо верх виробів яєчним жовтком;
  8. Ставимо деко в прогріту духовку до 190 градусів і запікаємо хвилин 15-20.

Листкова випічка з мармеладом

Складові компоненти:

  • 200 грам листкового тіста;
  • Півсклянки борошна;
  • 150 грам кольорового мармеладу;
  • Одне яйце.

Як робиться:

  1. Заморожене тісто виймаємо з холодильника і залишаємо розморожувати при кімнатній температурі;
  2. Як тільки вона відтане, кладемо його столу. Присипаємо стіл борошном. Розкачуємо з тіста тонкий пласт;
  3. Після цього пласт розрізаємо на трикутники або квадратики однакових розмірів;
  4. На широку сторону кожного трикутника викладаємо мармеладний скибочку і формуємо вид рогалика;
  5. Деко або форму для запікання збризкуємо рослинним маслом і кладемо на нього готові вироби;
  6. Кожен рогалик промазуємо яєчним жовтком, щоб вони після випікання стали рум'яними;
  7. Ставимо деко в духовку. Випікаємо півгодини при 170-180 градусах.

Дивовижні рогалики на сметані з повидлом

Складові компоненти:

  • ¾ Пачки вершкового масла;
  • 400 мл сметани;
  • Борошно – 700 грам;
  • Куряче яйце – 1 штука;
  • Цукровий пісок – півсклянки;
  • Повидло – 300 грам;
  • Трохи цукрової пудри;
  • Рослинне масло.

Як приготувати:

  1. Просіяне борошно з'єднуємо з вершковим маслом. Розмішуємо до отримання дрібної крихти;
  2. Далі додаємо туди сметану, цукровий пісок і одне яйце. Замішуємо тісто;
  3. Виймаємо тісто з миски і місимо його руками до м'якого стану. Поділяємо його на дві частини;
  4. З кожної частини прокатуємо тонкі коржі і поділяємо на середні трикутники;
  5. З широкої частини трикутників викладаємо повидло і загортаємо у вигляді круасанів;
  6. Деко промазуємо рослинним маслом і поміщаємо туди готові вироби;
  7. Поміщаємо в духовку, попередньо прогрітий до 180 градусів;
  8. Випікаємо хвилин 20-30, вони повинні підрум'янитися;
  9. Як тільки будуть готові рогалики, зверху їх покриваємо цукровою пудрою.

Рецепт пісочного рогаликів зі згущеним молоком

Компоненти для готування:

  • Пачка вершкового масла;
  • 200 мл сметани;
  • Одне яйце;
  • Півкіло борошна;
  • 2 великі ложки цукру;
  • Банку згущеного молока;
  • Рослинне масло.

Процес приготування:

    1. Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану;

    1. Потім в розтоплене масло викладаємо цукровий пісок і розмішуємо до повного розтирання цукрових крупинок;

    1. В окрему миску викладаємо яйце, додаємо до нього сметану і збиваємо міксером до рівномірної структури;
    2. Заливаємо збиту сметанную суміш до масла з цукром і знову збиваємо міксером;

    1. Після цього починаємо засипати невеликими порціями просіяне борошно і замішуємо м'яке тісто;
    2. Готове тісто ставимо в холодне місце на півгодини;

    1. Охолоджене тісто ділимо на дві порції і кожну порцію розкачуємо у вигляді коржа;

    1. Розрізаємо коржі на трикутники і викладаємо на кожен трикутник згущене молоко. Краще всього використовувати варену згущенку, вона не буде розтікатися;

    1. Формуємо рогалики і кладемо на деко, попередньо змащений маслом;

  1. Кладемо все в духовку і запікаємо 25-30 хвилин при 180 градусах;
  2. Готову випічку присипаємо цукровою пудрою.

Ну, ось і все. Виявляється процедура приготування смачних рогаликів не зовсім вже й складна, і під силу кожній господині. Обов'язково зробіть цю випічку. Адже краще їсти натуральні продукти, ніж ті, які запропоновані в магазинах з безліччю шкідливих добавок.

Крім того, домашні рогалики вийдуть ароматними і дуже ніжними.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: