Як приготувати смачні рогалики на сметані
Рецепти рогаликів різноманітні: вони можуть бути як з солодкою начинкою, так і з овочевою і навіть м'ясний. У будь-якому варіанті випічка завжди прикрасить домашнє чаювання і не розчарує жодного гостя. А приготувати ароматні рогалики можна різними способами, і кожен по-своєму унікальний.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 400 г |
пудра цукрова - | 50 г |
сметана - | 1 склянка |
повидло - | 100 г |
сода - | 3 р |
маргарин - | пачка |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 343 Ккал |
Це рецепт, де крихке пісочне тісто скрученим у апетитні «ріжки» з начинкою з повидла.
Приготування рогаликів на сметані:
- Доведений природним шляхом до кімнатної температури маргарин змішати з борошном. В отриману крихту додати гашену соду;
- Приготоване тісто, розділити на кілька частин. З кожної сформувати кулю і прибрати на 1 годину в морозилку;
- Включити духову шафу;
- Кожен шар тіста розкачати (до 5 мм завтовшки);
- Розрізати у вигляді сніжинки на 8-10 частин;
- У центр кожного трикутника покласти по ложці солодкої начинки;
- Загорнути і злегка зігнути кінчики, надавши форму півмісяця;
- Вироби розкласти на деку;
- Випікати при t 200С хвилин 25.
Перед чаюванням посипати пудрою.
Рогалики на маргарині з додаванням пікантною кориці
«Фішка» рецепту полягає в додаванні прянощі, яка за смаковими якостями не поступається традиційним рогаликам.
Компоненти рецептури:
- упаковка «миттєвих» дріжджів – 11 гр.;
- молоко – 1 стакан;
- цукровий пісок дрібнокристалічний – 50 гр.;
- борошно – 2 ст. з гіркою;
- кориця;
- пудра цукрова для оформлення;
- маргарин — пачка.
Час підготовки компонентів і випікання виробів: 1 годину 20 хвилин.
Калорійність: 274.64 ккал.
Поетапний рецепт підготовки і випічки рогаликів на сметані і маргарині:
- У молоці розчинити упаковку дріжджів, додати по 2 ложки цукру і борошна;
- У борошно маргарин натерти і перетерти;
- За цей час опара підніметься, яку потрібно влити олійно-борошняну крихту і замісити пластичне тісто;
- Прибрати на 40 хвилин у холодильник;
- Розділити на частини і скачати в кульки;
- По черзі розкачати колобки в круглий пласт, розділити на 8 частин;
- Змішати цукор з корицею і посипати сумішшю кожен трикутник;
- Скачати вироби, злегка підвернувши краю;
- Випікати при t 180 ° С 15 хвилин.
При бажанні, перед випічкою вироби можна обсипати тієї ж крихтою, що йшла в начинку.
Читайте як приготувати пряну, гостру свинину в соєвому соусі в духовці.
Свинячі реберця запечені з картоплею в духовці — це надзвичайно просте блюдона вечерю.
Рецепт смачного пирога зі згущеним молоком тут. Його можна готувати як з кремом так і з ягодами.
Рецепт рогаликів з тіста на сметані і дріжджах
Завдяки сиру випічка виходить м'якою і розсипчастою. Найкраще ласощі для сімейного чаювання, незважаючи на наявність довгого списку інгредієнтів.
Компоненти рецептури:
- борошно – 1600 гр.;
- маргарин – 70 гр. (можна використовувати вершкове або рослинне масло);
- вода – 300 мл;
- сухі активні дріжджі – 11 гр. (упаковка);
- сметана – 1 склянка;
- цукровий пісок – 80 гр.;
- яйця – 2 шт.;
- щіпка солі.
Інгредієнти для начинки:
- цукровий пісок дрібнокристалічний – 4 ст. л.;
- сир – 600 гр.;
- ванілін – 10 гр.;
- яйця – 2 шт.
Час випічки і підготовки продуктів: 90 хвилин.
Калорійність: 259.06 ккал.
Поетапний процес:
- Розчинити в теплій воді активні дріжджі. Додати цукор, посолити. Вбити яйця і покласти сметану;
- Інгредієнти перемішати з допомогою віночка;
- Отриману рідку суміш влити в просіяне борошно і замісити тісто;
- Прибрати на годину в тепло;
- Включити духову шафу;
- Всі інгредієнти для начинки перемішати, але попередньо з допомогою виделки перетерти сир;
- Тісто розділити на кілька рівних шматків, скачати їх в окремі кулі;
- Кожен розкачати в пласт (товщина 5 мм);
- Розрізати на 10 частин;
- У центр розкласти по чайній ложці сирної начинки і сформовать рогалики;
- Змастити деко олією, розкласти вироби і залишити на чверть години;
- Перед випічкою змастити збитим яйцем;
- Випікати 25 хвилин при температурному режимі 190С.
Перед подачею можна посипати пудрою.
Забавні кольорові рогалики
Компоненти рецепту:
- борошно – 250 гр.;
- сметана – 50 гр.;
- темне пиво – 100 мл;
- маргарин – пачка
- цукор – 20 гр.;
- яйце;
- різнобарвний мармелад – 400 гр.
Час приготування: не більше години.
Калорійність виробів: 248.39 ккал.
Процес приготування кольорових рогаликів на сметані і пиві:
- За кілька годин до приготування необхідності викласти всі інгредієнти з холодильника, щоб вони придбали кімнатну температуру;
- Масло розтопити;
- Влити в борошно і додати сметану. Швидко перемішати;
- Влити пиво. За допомогою міксера замісити тісто;
- Прибрати на 4 години в холодильник;
- При низькій температурі тісто загусне і стане еластичним;
- Розділити на частини;
- Розкачати колобок круглий пласт, розділити на 8-10 частин;
- У кожен трикутник покласти по одній мармеладке;
- Формувати вироби, змастити яйцем і обсипати цукром;
- Випікати півгодини при температурному режимі 200С.
Оригінальну кольорову випічку перед подачею злегка посипати пудрою.
Корисні поради з приготування випічки
Будь-яка випічка починається з тіста, тому для приготування рогаликів на сметані необхідно простежити за якістю використовуваних продуктів і процесом замісу.
- Вершкове масло повинно бути не менше 80% жирності. Завдяки цьому випічка вийде ароматною і не сухий;
- До речі, кулінарний жир повинен бути кімнатної температури. Ні в якому разі не растапливайте його;
- Борошно обов'язково вищого, в крайньому випадку, першого сорту;
- Для тіста краще використовувати свіжі дріжджі;
- Французькі кондитери вважають, що занадто тривалий процес замісу тіста псує його структуру. Тому постарайтеся вкластися в 3 хвилини.
Приємного чаювання з повітряними рогаликами!