05 март 2019 3 715

Як приготувати домашні рогалики з повидлом

Свою назву «рогалик» ця здобна випічка отримала завдяки формі, що нагадує ріг. Для цього кондитерського виробу можна використовувати будь-тісто (на воді, йогурті або молоці) і начинку, але традиційно в них кладуть повидло.

Часто люди вважають, що круасани і рогалики – це одне і теж, тільки перші – це французька кухня, а другі – слов'янська, але це твердження невірне.

Смачна здоба під силу не тільки вмілим кондитерам, але і досвідченим домогосподаркам, які знають деякі кулінарні хитрощі. У сьогоднішній статті ви зможете дізнатися, як готуються рогалики з дріжджового здобного тіста з додаванням сиру в борошняну масу, листкові і ще кілька інтерпретацій.

Покроковий рецепт пісочного рогаликів з повидлом
Інгредієнти Кількість
Борошно - 550 г
Сметана - 300 мл
Цукор - 200 г
Повидло - 350 мл
Масло вершкове - 250 г
Сода - 0.5 ч. л.
Пудра - 1 упаковка
Ваніль - 1 пакетик
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 410 Ккал
Пісочне тісто завжди пріоритетніше, ніж інші види. За смаком воно не поступається їм, але готувати його досить просто і часу для цього потрібно значно менше. У нашому випадку застосовується густе яблучне або грушеве повидло, щоб воно зміцнювало сам рогалик.

Виймаємо масло і залишаємо його нагрітися, поки не стане м'яким. Рубаємо в миску на шматки і додаємо домашню сметану і соду. Все старанно перемішуємо, і коли структура стане однорідною, всипаємо борошно, протрушенную з ваніллю, але не всю відразу, а поступово, партіями.

Маса стане досить густий, перекладаємо в більш зручне місце – на рівну суху поверхню – і замішуємо круте, пластичне тісто. Обмотуємо пакетом і кладемо охолодитися на двадцять хвилин.

Відкриваємо повидло. Якщо немає домашнього, можна купити в магазині на вагу. Воно теж дуже смачне і не дороге.

Включаємо електродуховку на 190 °С. Промазуємо деко маслом і посипаємо манкою або борошном, щоб випічка не приставала і з легкістю знімалася.

Тісто розгортаємо в прямокутний пласт, филейным ножем нарізаємо довгі смужки, з них – трикутники. По краю накладаємо ложкою повидло і відразу звертаємо в рогалик, міцно защипнувши край. За такою схемою виробляємо все тісто. Розкладаємо напівфабрикати на дистанції один від одного і випікаємо півгодини. Виймаємо, даємо трохи охолонути і притрушиваем пудрою, не шкодуючи.

Дріжджові здобні рогалики з повидлом

Цей вид випічки відрізняється найтривалішим терміном приготування, проте витративши багато часу, ви не пошкодуєте, коли отримаєте кінцевий результат. Рогалики з начинкою з повидла будуть ніжними і повітряними.

Компоненти:

  • Молоко – 0.5 л;
  • Цукор – 150 г;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Ваніль – 2 ч. л.;
  • Борошно 550 г;
  • Дріжджі «Соф момент» — 1 упаковка;
  • Повидло – 0.5 мл;
  • Очищена Вода – 50 мл

Час приготування: три години.

Калорійність: 415 Ккал/ 100 р.

У маленькому склянці з теплою водою розчиняємо сухі дріжджі і чекаємо, поки підніметься дріжджова шапка.

Молоко прогріваємо на газу або в мікрохвильовій печі, вбиваємо яйця і ваніль, обережно виделкою промешиваем.

Виливаємо опару і потроху починаємо всипати протрушенную борошно. Маса на очах почне густіти. Дозування борошна відносна, і ви самі повинні орієнтуватися по тесту: якщо не прилипає до поверхні і пальцях, то вже досить.

Беремо суху миску кладемо дріжджове тісто, герметично накриваємо другою мискою і залишаємо на годину. Краще поставити на батарею або в йогуртницю. Так маса швидше збільшиться.

Підмішуємо піднялося тісто, щоб випустити повітря, і залишаємо ще на годину.

Включаємо термостат на 185 °С. На лист для випікання кладемо пергаментний папір і промазуємо маслом.

Відрізаємо частину тіста, формуємо ковбаску і нарізаємо маленькі колобки.

Розкочуємо качалкою, начиняємо повидлом і швидко згортаємо в ріг.

Викладаємо на деко і залишаємо на п'ять хвилин.

Випікаємо двадцять хвилин.

Рецепт неймовірно смачних рогаликів з начинкою на маргарині

Цей вид рогаликів вважається самим швидким і бюджетним, тому що готується з найпростіших продуктів, завжди наявних на домашній кухні. І навіть якщо вас спонтанно виникла ідея їх спекти, складнощів не виникне.

Компоненти:

  • Борошно – 350 г;
  • Маргарин або спред – 250 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Повидло – 200 г;
  • Кунжут – 2 ст. л.;
  • Сметана – 200 мл

Час приготування: сорок хвилин.

Калорійність: 280 Ккал/ 100 р.

У склянці блендера збиваємо яйця і цукор в гомогенну масу. Можна попередньо пісок подрібнити в пудру в кавомолці, тоді процес розщеплення і досягнення густий структури пройде швидше.

Розм'яклий маргарин змішуємо зі сметаною і вмішуємо протрушенную борошно. З'єднуємо дві субстанції воєдино і вимішуємо пластичне не туге тісто. Кладемо в харчової контейнер і охолоджуємо п'ятнадцять хвилин.

Електродуховку активуємо на 180 °С. розкачуємо Тісто в тонкий пласт і нарізаємо ромбики. Накладаємо начинку і звертаємо акуратні рогалики, притрушиваем кунжутом. Перекладаємо борошняні вироби на лист і відправляємо готуватися на двадцять п'ять хвилин.

Тушкована капуста з фаршем в мультиварці — блюдо, яке можна приготувати дуже швидко. Такі рецепти потрібно завжди мати на прикметі.

Дуже смачне сирне печиво, яке потрібно приготувати обов'язково. Перейдіть по посиланню і прочитайте нашу добірку рецептів.

Як приготувати картопляну запіканку з фаршем в духовці. Читайте кілька рецептів, які допоможуть вам урізноманітнити щоденне меню вашої родини.

Сирне печиво «Рогалики з повидлом»

Залишився невикористаний сир і не знаєте куди його подіти? Порадуйте себе і дітвору соковитою і неймовірно хрусткою випічкою з борошняного тіста з додаванням до нього сиру. На торт піде багато часу, а печиво, рогалики – більш швидкий варіант.

Компоненти:

  • Борошно – 3 склянки;
  • Сир – 450 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Розпушувач – 1 пакетик;
  • Кориця – 1 упаковка;
  • Масло рослинне – 1 ст. л;
  • Повидло – 200 г;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Сіль – щіпка.

Час приготування: 1 год.

Калорійність: 342 Ккал/ 100 р.

Сир перетріть на ситі або пропустіть через електром'ясорубку, додати м'яке масло і розмішайте виделкою. Збийте міксером охолоджене яйце і цукор, всипте корицю і розпушувач.

Залиште масу на п'ять хвилин, поки не з'являться бульбашки на поверхні. Змішайте гоголь-моголь з сирно-вершковою масою і поступово всипайте борошно. Рукою замішують тісто і при необхідності підсипати ще борошно, але не перестарайтеся, щоб не забити його.

Обмотуємо харчовою плівкою і відправляємо охолодитися на півгодини. Розкачуємо тісто на плоскій сухій поверхні і нарізаємо спеціальним ножем трикутники. До більшого краю кладемо трохи повидла і згортаємо.

Міцно скріплюємо менший край, щоб не розмотався, і не витекла начинка. Ставимо випікатися в електродуховку на двадцять хвилин.

Листкові рогалики з фруктовим варенням

В нинішній час, коли вибір випічки в гастрономічних магазинах зашкалює, можна купити все, що душі завгодно. Але кондитерські вироби, приготовані на домашній кухні, завжди будуть у виграші.

Компоненти:

  • Борошно – 450 г;
  • Масло вершкове – 200 г;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Кефір – 150 мл;
  • Цукор – 150 г;
  • Розпушувач – 1 ч. л.;
  • Повидло – 400 г;
  • Рослинне масло – 1 ст. л.

Час приготування: чотири години.

Калорійність: 315 Ккал/ 100 р.

Стакан протрушенной борошна висипаємо на рівну чисту поверхню, зверху нарізаємо сильно заморожене вершкове масло. Рубаємо филейным ножем масу в борошняну крихту, з'єднуємо в цілий ком і занурюємо охолоджуватися в морозилку на годину.

Змішуємо яйця з кефіром, розпушувачем і цукром. Коли структура стане гомогенної, всипаємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Кладемо в харчової контейнер, закриваємо щільно кришкою і охолоджуємо годину.

Витягаємо друге тісто розкачуємо його по поверхні квадратний аркуш товщиною три сантиметри. Дістаємо заморожену борошняну основу і кладемо по центру першого тесту, складаємо розкачані краю за принципом простирадла. Розкочуємо качалкою всю масу до тих пір, поки два тесту не з'єднаються в одну. Складаємо знову і відправляємо охолоджуватися на півгодини.

Включаємо терморегулятор електродуховки на 200 °С. Деко змащуємо рослинним маслом. Тісто розкачуємо, вирізаємо невеликі ромби і на кожен по центру кладемо начинку. Звертаємо рулетик. За цією схемою виробляємо всю основу. Розкладаємо на лист і запікаємо півгодини.

Корисні поради

  1. Тісто листкове можна приготувати відразу у великому обсязі і заморозити, а потім просто використовувати в міру необхідності. Це істотно зменшить час приготування;
  2. Щоб зробити поверхню рогалика блискучою, потрібно змастити не просто одним жовтком, а додати в нього воду і цукор;
  3. Щоб знизити калорійність тіста, застосовуйте сметану з найменшою жирністю;
  4. Не забувайте протряхивать борошно перед застосуванням: саме після цього процесу випічка виходить пишніше;
  5. Рогалики з дріжджового тіста випікають не більше півгодини, інакше вони вийдуть жорсткими;
  6. Не варто класти багато спецій у тісто, щоб не перебити смак начинки.

Притрусіть рогалики кунжутом, насінням льону або маком. Якщо цього не знайшлося, посипте звичайної цукровою пудрою – цього буде цілком достатньо.

Що ще почитати: