Як приготувати домашні рогалики з повидлом
Свою назву «рогалик» ця здобна випічка отримала завдяки формі, що нагадує ріг. Для цього кондитерського виробу можна використовувати будь-тісто (на воді, йогурті або молоці) і начинку, але традиційно в них кладуть повидло.
Часто люди вважають, що круасани і рогалики – це одне і теж, тільки перші – це французька кухня, а другі – слов'янська, але це твердження невірне.
Смачна здоба під силу не тільки вмілим кондитерам, але і досвідченим домогосподаркам, які знають деякі кулінарні хитрощі. У сьогоднішній статті ви зможете дізнатися, як готуються рогалики з дріжджового здобного тіста з додаванням сиру в борошняну масу, листкові і ще кілька інтерпретацій.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно - | 550 г |
Сметана - | 300 мл |
Цукор - | 200 г |
Повидло - | 350 мл |
Масло вершкове - | 250 г |
Сода - | 0.5 ч. л. |
Пудра - | 1 упаковка |
Ваніль - | 1 пакетик |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 410 Ккал |
Виймаємо масло і залишаємо його нагрітися, поки не стане м'яким. Рубаємо в миску на шматки і додаємо домашню сметану і соду. Все старанно перемішуємо, і коли структура стане однорідною, всипаємо борошно, протрушенную з ваніллю, але не всю відразу, а поступово, партіями.
Маса стане досить густий, перекладаємо в більш зручне місце – на рівну суху поверхню – і замішуємо круте, пластичне тісто. Обмотуємо пакетом і кладемо охолодитися на двадцять хвилин.
Відкриваємо повидло. Якщо немає домашнього, можна купити в магазині на вагу. Воно теж дуже смачне і не дороге.
Включаємо електродуховку на 190 °С. Промазуємо деко маслом і посипаємо манкою або борошном, щоб випічка не приставала і з легкістю знімалася.
Тісто розгортаємо в прямокутний пласт, филейным ножем нарізаємо довгі смужки, з них – трикутники. По краю накладаємо ложкою повидло і відразу звертаємо в рогалик, міцно защипнувши край. За такою схемою виробляємо все тісто. Розкладаємо напівфабрикати на дистанції один від одного і випікаємо півгодини. Виймаємо, даємо трохи охолонути і притрушиваем пудрою, не шкодуючи.
Дріжджові здобні рогалики з повидлом
Компоненти:
- Молоко – 0.5 л;
- Цукор – 150 г;
- Яйце – 3 шт.;
- Ваніль – 2 ч. л.;
- Борошно 550 г;
- Дріжджі «Соф момент» — 1 упаковка;
- Повидло – 0.5 мл;
- Очищена Вода – 50 мл
Час приготування: три години.
Калорійність: 415 Ккал/ 100 р.
У маленькому склянці з теплою водою розчиняємо сухі дріжджі і чекаємо, поки підніметься дріжджова шапка.
Молоко прогріваємо на газу або в мікрохвильовій печі, вбиваємо яйця і ваніль, обережно виделкою промешиваем.
Виливаємо опару і потроху починаємо всипати протрушенную борошно. Маса на очах почне густіти. Дозування борошна відносна, і ви самі повинні орієнтуватися по тесту: якщо не прилипає до поверхні і пальцях, то вже досить.
Беремо суху миску кладемо дріжджове тісто, герметично накриваємо другою мискою і залишаємо на годину. Краще поставити на батарею або в йогуртницю. Так маса швидше збільшиться.
Підмішуємо піднялося тісто, щоб випустити повітря, і залишаємо ще на годину.
Включаємо термостат на 185 °С. На лист для випікання кладемо пергаментний папір і промазуємо маслом.
Відрізаємо частину тіста, формуємо ковбаску і нарізаємо маленькі колобки.
Розкочуємо качалкою, начиняємо повидлом і швидко згортаємо в ріг.
Викладаємо на деко і залишаємо на п'ять хвилин.
Випікаємо двадцять хвилин.
Рецепт неймовірно смачних рогаликів з начинкою на маргарині
Цей вид рогаликів вважається самим швидким і бюджетним, тому що готується з найпростіших продуктів, завжди наявних на домашній кухні. І навіть якщо вас спонтанно виникла ідея їх спекти, складнощів не виникне.
Компоненти:
- Борошно – 350 г;
- Маргарин або спред – 250 г;
- Цукор – 100 г;
- Яйця – 2 шт.;
- Повидло – 200 г;
- Кунжут – 2 ст. л.;
- Сметана – 200 мл
Час приготування: сорок хвилин.
Калорійність: 280 Ккал/ 100 р.
У склянці блендера збиваємо яйця і цукор в гомогенну масу. Можна попередньо пісок подрібнити в пудру в кавомолці, тоді процес розщеплення і досягнення густий структури пройде швидше.
Розм'яклий маргарин змішуємо зі сметаною і вмішуємо протрушенную борошно. З'єднуємо дві субстанції воєдино і вимішуємо пластичне не туге тісто. Кладемо в харчової контейнер і охолоджуємо п'ятнадцять хвилин.
Електродуховку активуємо на 180 °С. розкачуємо Тісто в тонкий пласт і нарізаємо ромбики. Накладаємо начинку і звертаємо акуратні рогалики, притрушиваем кунжутом. Перекладаємо борошняні вироби на лист і відправляємо готуватися на двадцять п'ять хвилин.
Тушкована капуста з фаршем в мультиварці — блюдо, яке можна приготувати дуже швидко. Такі рецепти потрібно завжди мати на прикметі.
Дуже смачне сирне печиво, яке потрібно приготувати обов'язково. Перейдіть по посиланню і прочитайте нашу добірку рецептів.
Як приготувати картопляну запіканку з фаршем в духовці. Читайте кілька рецептів, які допоможуть вам урізноманітнити щоденне меню вашої родини.
Сирне печиво «Рогалики з повидлом»
Залишився невикористаний сир і не знаєте куди його подіти? Порадуйте себе і дітвору соковитою і неймовірно хрусткою випічкою з борошняного тіста з додаванням до нього сиру. На торт піде багато часу, а печиво, рогалики – більш швидкий варіант.
Компоненти:
- Борошно – 3 склянки;
- Сир – 450 г;
- Цукор – 100 г;
- Яйце – 1 шт.;
- Розпушувач – 1 пакетик;
- Кориця – 1 упаковка;
- Масло рослинне – 1 ст. л;
- Повидло – 200 г;
- Масло вершкове – 100 г;
- Сіль – щіпка.
Час приготування: 1 год.
Калорійність: 342 Ккал/ 100 р.
Сир перетріть на ситі або пропустіть через електром'ясорубку, додати м'яке масло і розмішайте виделкою. Збийте міксером охолоджене яйце і цукор, всипте корицю і розпушувач.
Залиште масу на п'ять хвилин, поки не з'являться бульбашки на поверхні. Змішайте гоголь-моголь з сирно-вершковою масою і поступово всипайте борошно. Рукою замішують тісто і при необхідності підсипати ще борошно, але не перестарайтеся, щоб не забити його.
Обмотуємо харчовою плівкою і відправляємо охолодитися на півгодини. Розкачуємо тісто на плоскій сухій поверхні і нарізаємо спеціальним ножем трикутники. До більшого краю кладемо трохи повидла і згортаємо.
Міцно скріплюємо менший край, щоб не розмотався, і не витекла начинка. Ставимо випікатися в електродуховку на двадцять хвилин.
Листкові рогалики з фруктовим варенням
В нинішній час, коли вибір випічки в гастрономічних магазинах зашкалює, можна купити все, що душі завгодно. Але кондитерські вироби, приготовані на домашній кухні, завжди будуть у виграші.
Компоненти:
- Борошно – 450 г;
- Масло вершкове – 200 г;
- Яйце – 3 шт.;
- Кефір – 150 мл;
- Цукор – 150 г;
- Розпушувач – 1 ч. л.;
- Повидло – 400 г;
- Рослинне масло – 1 ст. л.
Час приготування: чотири години.
Калорійність: 315 Ккал/ 100 р.
Стакан протрушенной борошна висипаємо на рівну чисту поверхню, зверху нарізаємо сильно заморожене вершкове масло. Рубаємо филейным ножем масу в борошняну крихту, з'єднуємо в цілий ком і занурюємо охолоджуватися в морозилку на годину.
Змішуємо яйця з кефіром, розпушувачем і цукром. Коли структура стане гомогенної, всипаємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Кладемо в харчової контейнер, закриваємо щільно кришкою і охолоджуємо годину.
Витягаємо друге тісто розкачуємо його по поверхні квадратний аркуш товщиною три сантиметри. Дістаємо заморожену борошняну основу і кладемо по центру першого тесту, складаємо розкачані краю за принципом простирадла. Розкочуємо качалкою всю масу до тих пір, поки два тесту не з'єднаються в одну. Складаємо знову і відправляємо охолоджуватися на півгодини.
Включаємо терморегулятор електродуховки на 200 °С. Деко змащуємо рослинним маслом. Тісто розкачуємо, вирізаємо невеликі ромби і на кожен по центру кладемо начинку. Звертаємо рулетик. За цією схемою виробляємо всю основу. Розкладаємо на лист і запікаємо півгодини.
Корисні поради
- Тісто листкове можна приготувати відразу у великому обсязі і заморозити, а потім просто використовувати в міру необхідності. Це істотно зменшить час приготування;
- Щоб зробити поверхню рогалика блискучою, потрібно змастити не просто одним жовтком, а додати в нього воду і цукор;
- Щоб знизити калорійність тіста, застосовуйте сметану з найменшою жирністю;
- Не забувайте протряхивать борошно перед застосуванням: саме після цього процесу випічка виходить пишніше;
- Рогалики з дріжджового тіста випікають не більше півгодини, інакше вони вийдуть жорсткими;
- Не варто класти багато спецій у тісто, щоб не перебити смак начинки.
Притрусіть рогалики кунжутом, насінням льону або маком. Якщо цього не знайшлося, посипте звичайної цукровою пудрою – цього буде цілком достатньо.