Як приготувати рогалики з дріжджового тіста
Рогалики з дріжджового тіста — це дійсно відмінна і апетитна випічка, яка стане гарним доповненням до чаю. Крім цього, вони відмінно прикрасять ранковий кава, тим більше, якщо вони будуть начинені якимось фруктовим або ягідним джемом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєчний жовток - | 1 шт. |
молоко - | 400 мл |
борошно вищого сорту - | 800 грам |
дріжджі сухі - | 15 грамовий пакетик |
розпушувач - | 1 ч. ложка |
цукрова пудра - | стакан |
сіль - | щіпка |
масло рослинне - | 15 мл |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 150 Ккал |
Детальна інструкція приготування:
- Молоко слід залити в каструлю і поставити на плиту;
- Розігріваємо його теплого стану і засипаємо туди 1 ст. ложку цукрової пудри і сухі дріжджі. Ретельно змішуємо;
- Далі на робочий стіл висипаємо половину борошна і створюємо гірку. У центральній частині створюємо невеликий отвір і заливаємо туди повільно суміш з молока, цукрової пудри і сухих дріжджів;
- Поступово замішуємо тісто і додаємо борошно. У результаті повинно виходить еластичне тісто;
- Наполягаємо тісто протягом години, щоб воно збільшилося. Попередньо накриваємо його рушником;
- Як тільки тісто слід викласти на поверхню робочого столу, і поділяємо на 4 частини;
- Кожна частина розкочується тонким шаром. Пласти слід розрізати на середні трикутники;
- Трикутники звертаємо у вигляді рогаликів;
- Змащуємо деко або деку рослинною олією і викладаємо туди рогалики з тіста;
- Кожен рогалик змащуємо жовтком і присипаємо цукровою пудрою;
- Деко поміщається в розпечену духовку до 180 градусів і печемо 25 хвилин.
Рогалики з повидлом з дріжджового тіста
Продукти:
- 3 склянки борошна;
- 30 грам сухих дріжджів;
- Молоко – 300 мл;
- Рослинна олія;
- Цукор – пів склянки;
- Яйця – 4 штуки (2 для тіста, 2 для змащування);
- 500 грам повидла.
Рецептура приготування:
-
- Першим ділом робимо опару. Молоко наливаємо у будь-яку тару з металу, поміщаємо на газ і розігріваємо до теплого стану;
- Далі засипаємо туди дріжджі, 1 ст. ложку цукру, 4 ст. ложки борошна. Все добре перемішуємо вінчиком;
-
- Прибираємо опару в тепле місце на 30 хвилин, щоб вона піднялася. Обов'язково накрийте її рушником;
- Розбиваємо два яйця і викладаємо в миску;
- Засипаємо туди цукор, сіль і добре збиваємо вінчиком або міксером до густої суміші;
-
- Після цього з опари потрібно прибрати рушник. Якщо рецептура приготування була правильно і всі інгредієнти були покладені в точних пропорціях, то вона повинна піднятися в 2-3 рази;
- Змішати опару з збитими яйцями. Змішуємо і наливаємо туди трохи рослинного масла;
-
- Потім в миску починаємо засипати невеликими частинами просіяне борошно і повільно перемішуємо тісто ложкою. Засипаємо борошно до тих пір, поки суміш не стане сильно густий;
-
- Замішуємо еластичне тісто руками, якщо потрібно засипаємо ще борошно;
-
- Після цього тісто викладаємо в чашку, закрити серветкою і ставимо в тепле місце, наполягаємо приблизно годину. За цей період воно збільшиться;
-
- Потім тісто необхідно поділити на 20 частин;
-
- Кожну частину розкачуємо коржем і з краю робимо поперечні надрізи;
-
- В середину коржа кладемо пару ложок повидла і звертаємо до середини. Краї щільно придавлюємо і робимо вигляд рогалика. Верх рогалика змащуємо курячим яйцем;
-
- Після цього поміщаємо рогалики на деко, попередньо застелений папером або промазанный рослинним маслом. Залишаємо їх вистоюватися протягом 30 хвилин;
- Далі ставимо деко в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і печемо півгодини.
Рогалики з вишнею з дріжджового тіста
Продукти:
- Пів-літри молока;
- Цукор — стакан;
- 20 грам сухих дріжджів;
- Курячі яйця – 2 штуки;
- 100 грам вершкового масла;
- 800 грам борошна;
- Банку консервованої вишні;
- Цукрова пудра пів склянки;
- Одне яйце для змащування;
- Сіль;
- Ванілін.
Приготування:
- Молоко необхідно вилити в каструлю і розігріти, але не сильно;
- Далі засипаємо туди сухі дріжджі, залишаємо на 20-30 хвилин;
- Після цього додаємо туди цукор, збиту яєчну суміш, сіль і ванілін. Все добре перемішуємо вінчиком;
- Вершкове масло викладаємо в каструлю, ставимо на вогонь і розтоплюємо;
- Потім заливаємо масло до рештою інгредієнтами і перемішуємо;
- В кінці починаємо повільно засипати борошно і змішуємо ложкою;
- Засипаємо борошно до тих пір, поки не стане круте і еластичне тісто;
- Замішуємо тісто руками, прибираємо його в тепле місце, накриваємо рушником і залишаємо на годину, щоб воно піднялося;
- Тісто кладемо на присипаний робочий стіл і ділимо на 2 частини;
- Кожна частина розкочується і ріжеться на середні трикутники;
- У центр кожного трикутника кладемо пару консервованих вишень і звертаємо у вигляді рогалика;
- Після цього поміщаємо рогалики на промазану рослинною олією форму для запікання, змащуємо рогалики збитим яйцем і залишаємо настоюватися близько 15-20 хвилин;
- Ставимо форму в розпечену духовку до 180 градусів і запікаємо півгодини;
- Остиглу випічку потрібно обсипати невеликою кількістю цукрової пудри.
Круасани рецепт з фото покроково, а також усілякі начинки до них.
Дієтична запіканка з гарбуза і сиру, читайте самі смачні рецепти.
Як робити фігурки з мастики своїми руками — зробіть торт оригінальним.
Рогалики з дріжджового тіста на маргарині з яблуками
Складові інгредієнти:
- 800 грам борошна;
- Маргарин – 200 грам;
- 30 грам дріжджів;
- Яйця – 3 штуки;
- 100 мл сметани;
- Цукор – 150 грам;
- Щіпка солі.
Для начинки:
- Яблуко – 3 штуки;
- Цукор – 2 ст. ложки;
- Кориця – 20 грам.
Інструкція:
- Молоко слід трохи розігріти;
- Потім додаємо туди дріжджі і залишаємо настоятися 20 хвилин;
- У миску викладаємо яйця, засипаємо туди цукровий пісок, сіль і перемішуємо вінчиком до однорідності;
- Слід розтопити Маргарин і залити в яєчну суміш;
- Готову опару виливаємо до решти інгредієнтів і змішуємо;
- В кінці повільно засипаємо туди борошно і замішуємо тісто. Повинно вийти круте, еластичне тісто;
- Тісто накриваємо рушником і наполягаємо протягом години, щоб воно піднялося;
- Готуємо начинку. Яблука очищаються від шкірки, насіння і розрізаємо у вигляді тонкої соломки;
- Яблука перемішуємо з цукром і корицею;
- Тісто ділимо на три порції і розкачуємо з них тонкі пласти;
- Пласти слід розрізати на трикутники;
- На центр кожного трикутника викладається начинка з яблук і згортається у вигляді трикутника;
- На деко, застелене пергаментним папером, викладаємо рогалики на середній відстані один від одного. Наполягаємо їх близько 20 хвилин, щоб вони підвелися;
- Далі ставимо в прогрітий духовку і печемо приблизно 25 хвилин при 180 градусах.
Як зробити рогалики з дріжджового тіста з сосисками
Компоненти, які будуть потрібні:
- Вода – 250 мл;
- 30 грам сухих дріжджів;
- 750 грам борошна;
- Цукровий пісок – 2 ст. ложки;
- Сосиски молочні – 10 штук;
- Пакетик розпушувача;
- Один жовток;
- Рослинна олія;
- Сіль.
Приготування:
- Воду потрібно вилити в каструлю і розігріти до теплого стану;
- Потім засипаємо туди дріжджі, цукровий пісок і добре перемішуємо;
- На робочий стіл насипаємо третю частину борошна з розпушувачем і сіллю гіркою і робимо в центральній частині ямку;
- Далі в борошно починаємо заливати суміш з дріжджів і цукрового піску і замішуємо тісто;
- Потім з'єднуємо з залишилася борошном і замішуємо круте тісто. Накриваємо готове тісто рушником і залишаємо на годину, щоб воно піднялося;
- Тісто ділимо на 4 порції і прокатуємо кожну порцію у вигляді тонкого шару;
- З пластів вирізаємо трикутники;
- У центр кожного трикутника викладаємо сосиску і звертаємо рогаликом;
- Викладаємо готові рогалики на змащене деко і ставимо у розігріту духовку до 170 градусів;
- Печемо приблизно 25 хвилин.
Корисні поради
- Перед приготуванням слід просіяти борошно. Найкраще її просіяти 2-3 рази. Просеянная борошно буде чистою і пишною;
- Якщо немає розпушувача, то замість нього можна покласти соду з краплею оцту і соку лимона;
- Вироби з тіста на дріжджах не треба пекти більше 30 хвилин, інакше вони стануть черствими і не смачними.
Готувати рогалики з дріжджового тіста не так вже й важко. Тим більше, можна додати свої доповнення і начинити будь-якою іншою начинкою. Вони відмінно поєднуватимуться зі згущеним молоком або будь свіжою ягодою, наприклад малиною або полуницею. Вони скрасять ваше повсякденне меню і стануть улюбленим десертом всієї родини.