18 апрель 2019 1 032

Як приготувати торт «Їжа богів» з волоськими горіхами

Простий у виконанні, але дуже ефектний торт «Їжа богів», ймовірно, був створений саме для того, щоб ви могли радувати гостей і близьких його божественним смаком і незрівнянним ароматом.

Рецепт покроково
Інгредієнти Кількість
борошно - 0,3 кг
цукор - 0,2 кг
яйце - 2 штуки
сметана - 0,1 кг
сода - 3-4 р
згущене молоко - 350 г
масло вершкове - 0,2 кг
какао-порошок - 30 г
ванілін - 1 пакетик
горіхи волоські (очищені) - 1 склянка
Час приготування: 140 хвилин Калорійність на 100 грам: 387 Ккал

Цей десерт готується з використанням коржів, які дещо схожі на бісквіт, а також крему з вершковим маслом і згущеним молоком. В цьому нічого незвичайного немає, тому основною родзинкою торта стали додаткові інгредієнти: подрібнений волоський горіх, какао-порошок, ванілін.

Хід приготування торта «Їжа богів» з волоськими горіхами:

  1. Перш за все, потрібно зайнятися приготуванням коржа: у глибокій мисці збити яйця і цукор, використовуючи вилку або віночок;
  2. Горіхи подрібнити, застосувавши чеснокодавку або блендер;
  3. Горіхову крихту і сметану додати в ємність з яйцем;
  4. Все ретельно змішати, потроху додаючи соду і борошно;
  5. Коли маса стане однорідною, потрібно дати їй трохи настоятися;
  6. Внутрішню поверхню форми для випікання покрити тонким шаром вершкового масла;
  7. Духовку поставити на розігрів (180C);
  8. Через 3-4 хвилини, розмістити тісто всередині форми, рівномірно розподілити його і поставити випікатися приблизно на 25-30 хвилин (ступінь готовності визначати за допомогою зубочистки, після протикання коржа вона повинна залишитися сухою);
  9. Готовий корж спочатку охолодити, а після витягти з форми;
  10. Нерівні краї коржа підрівняти, скориставшись ножем, а сам спекла бісквіт поділити на дві частини, що відрізняються по товщині на 10 см;
  11. Тонку частину і те, що залишилося від вирівнювання країв, розкришити;
  12. Далі можна переходити до крему: деякий час витримати масло в умовах кімнатної температури, щоб воно стало м'яким і податливим;
  13. Масло і згущене молоко з'єднати, збивши разом в блендері;
  14. Додати в крем какао з ваніліном і знову все збити (якщо ще є горіхи, то їх можна подрібнити і теж додати в заготовку);
  15. Поверхня залишилася (більш товстої частини коржі змастити кремом і викласти десерт на блюдо для подачі на стіл;
  16. Залишився крем перемішати з раніше приготовленою крихтою;
  17. Корж оточити формою, а зверху викласти з'єднану з кремом крихту;
  18. «Посипання» розрівняти і прибрати десерт в холодильник на пару годин, де він застигне і зміцніє;
  19. Через зазначений час можна зайнятися прикрасою торта, а після, поділивши його на порції, подати до столу.

Салат олів'є з куркою — читайте як приготувати цю страву в декількох варіантах.

Що можна приготувати з кабачка і картоплі — ми зібрали кілька цікавих рецептів, які можна готувати кожен день.

Пиріг зі сметаною і чорносливом — це неймовірно смачне блюдо, яке відрізняється соковитістю і насиченим смаком.

Торт «Їжа богів» з волоськими горіхами і сухофруктами

З сухофруктів в даному варіанті пропонується використовувати родзинки і курагу. Обидва ці інгредієнти прекрасно доповнюють і прикрашають початковий смак торта, роблячи його більш насиченим і оригінальним. Опинившись на святковому столі, таке частування обов'язково приверне до себе увагу і заслужить масу прихильних відгуків.

Інгредієнти:

  • борошно – 350 г;
  • яйце – 2 штуки;
  • сметана – 0,1 кг;
  • цукор – 0,2 кг;
  • горіхи волоські (очищені) – 1 склянка;
  • сода – 5 м;
  • згущене молоко – 350 г;
  • какао-порошок – 50 г;
  • масло вершкове – 0,2 кг;
  • суміш із сухофруктів (ізюм, курага) і горіхів – 1,5 склянки.

Час приготування: 145 хвилин.

Калорійність: 389 кКал.

Хід приготування:

  1. Як і в базовому рецепті, починати слід з приготування коржів: стакан волоських горіхів розкришити, скориставшись блендером;
  2. Змішати цукор з яйцями, борошном, сметаною і содою, по черзі додаючи ці інгредієнти ємність з горіховою крихтою;
  3. Змастити форму для випікання зсередини невеликою кількістю вершкового масла, викласти в неї тісто;
  4. Поставити заготівлю коржа в духову шафу, розігрітий до температури 180C і не виймати протягом півгодини;
  5. Поки основа для торта випікається можна зайнятися кремом: витягнути масло з холодильника, дати йому трохи розм'якнути, а після збити його з какао-порошком;
  6. Продовжуючи збивати, потроху ввести в крем згущене молоко;
  7. До цього часу корж вже повинен бути готовий, його потрібно вийняти з духовки і поділити на два шари, один з яких повинен бути тонше, а інший — товщі;
  8. В якості основи торта потрібно взяти тонку частину, а іншу розламати на середні за величиною шматки;
  9. Розкришений шар коржа з'єднати з кремом і сумішшю сухофруктів та горіхів;
  10. Отриману масу викласти поверх підстави і сформувати торт бажаним чином;
  11. Десерт можна прикрасити залишками горішків, а після слід прибрати його в холодильник, де він буде просочуватися (бажано не виймати його до наступного ранку).

Корисні поради

Велика частина рекомендацій, пов'язаних з приготуванням «Їжі богів» належить до способів, що дозволяє урізноманітнити базову рецептуру десерту:

  1. За бажанням можна замінювати волоський горіх на кешью або додати рецепт очищених насіння;
  2. Для прикраси торта можна використовувати горіхи і родзинки, тертий шоколад, печені яблука, коктейльну вишню або цукрову пудру;
  3. Смак крему можна змінювати, додаючи в нього різні джеми;
  4. Щоб основа торта не виявилася занадто сухий, слід просочити її сиропом;
  5. Замість форми для випікання коржів цілком допустимо використовувати сковорідку зі знімною або металевою ручкою.

Займаючись приготуванням торта можна використовувати приведені поради, а можна покластися на свою фантазію і провести кілька кулінарних експериментів, можливо, результат такого досвіду виявиться навіть більш вражаючим.

Що ще почитати: