Рецепти чудових тортів з волоськими горіхами
Волоські горіхи використовуються при приготуванні тортів дуже широко, як допоміжний елемент, наприклад, для прикраси, посипання або ексклюзивного оформлення (написи, цифри), так і в якості одного з основних інгредієнтів, наприклад, у складі коржів або крему, у подрібненому вигляді, в дробленому або половинками.
Склади тортів з горіхами можуть істотно відрізнятися наповнювачами. Якщо використовуються горіхи, це не означає, що не можна додавати в торт фруктову або медову нотку. Навпаки, правильно підібраний рецепт не просто збагатить святкове меню, але і дасть можливість поекспериментувати, і в кінцевому результаті, створити своє унікальне блюдо, яке може стати фірмовим.
Ця стаття описує кілька популярних рецептів тортів з волоськими горіхами. Використання додаткових інгредієнтів не обов'язково, крім цього, їх можна замінювати на інші, більш доступні або звичні за смаком (наприклад, джем на варення, чорнослив на курагу і так далі).
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
для випікання коржів: - | |
масло - | 50 г |
мед рідкий - | 125 г |
яйця - | 130-150 г (3 шт.) |
цукор - | 150 г |
пекарський порошок - | 0,5 ч. л. з гіркою |
двовуглекислий натрій - | 0,25 ч. л. |
борошно просеянная вищого сорту - | 400 г |
для крему: - | |
масло (краще взяти бутербродне, воно менш жирне) - | 200 г |
25 % сметана - | 1 пакет |
варена згущене молоко - | 400 г |
цукрова пудра - | 3 ст. л. |
горіхи (нечищене) - | 400 г |
Час приготування: 270 хвилин | Калорійність на 100 грам: 720 Ккал |
Мед краще використовувати свіжий, рідкий, якщо такого немає, зацукрований можна розтопити на бані. Горіхів можна взяти більше зазначеного кількості, але не варто робити крем занадто густим — обволікаючи горіхи, він повинен також просочити і коржі.
Рецепт медового торта з волоськими горіхами по кроках:
- Цукор з яйця (білки разом з жовтками) помістити в блендер і збити до максимального обсягу;
- Масло кімнатної температури і мед покласти миску або невелику каструлю, розчинити, постійно заважаючи лопаткою;
- У борошно додати розпушувач і соду, перемішати її і додати до збитим яйцям. Перемішати, влити олію і мед, замісити тісто. Воно не буде густим;
- Розділити тісто на три частини і випікати окремо у формі, попередньо змащених;
- Час випічки одного коржа складає до 15 хвилин (іноді менше) при температурі близько 180°С;
- Під час випікання коржів готується крем. Для цього в блендері збивається згущене молоко з маслом, до них додається сметана і пудра, перемішується. Горіхи дрібно рубаються гострим ножем (кілька можна залишити половинками для прикраси) і половина всієї кількості перемішується з кремом;
- Після випічки обрізати сухі краї коржів, потовкти і перемішати їх з другою половиною рубаних горіхів;
- Коржі змащувати кремом по черзі, потім змастити бокову сторону торта;
- Обсипати торт сумішшю сухих коржів і горіхів, прикрасити рештою половинками.
Торт залишити на 3 години для просочування. При бажанні є ще можна і відразу після приготування.
Торт з полуницею та волоськими горіхами
З ягід можна використовувати майже будь-які, чи то малина, ожина або полуниця. З цим рецептом найкраще буде поєднуватися полуниця або її суміш з малиною, але можна використати будь-які наявні ягоди.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
для тіста: | |
борошно просеянная | 180 г |
яйця | 6 шт. |
цукор | 150 г |
для начинки: | |
горіхи нечищене січені | 250 г |
сметана 25% жирності | 2 пакета |
стигла полуниця червона | 500-600 г або скільки є (чим більше, тим краще) |
Час приготування з урахуванням зазначеної кількості інгредієнтів — 100 хвилин.
250 калорій міститься в 100 г готового торта.
Як готувати горіховий торт з ягодами полуниці і волоськими горіхами:
- Приготувати тісто як на бісквіт і випекти його зручним способом, трохи остудити;
- Поки бісквіт випікався, вимити ягоди. У чашу блендера покласти сметану з одного пакета, і додати 3-4 ягоди і збити. Потім поступово додавати по 1 ягоді до отримання насиченого кольору;
- Вийняти бісквіт з форми і вийняти середину, залишивши тільки краю (борт) і дно;
- Дно бісквіта змастити тонким шаром білої сметани, висипати ½ горіхів, додати сметани і добре вирівняти;
- Полуницю нарізати тонкими скибочками або кружальцями;
- Середину бісквіта поламати на шматочки розміром із сірникову коробку, викласти тонкий шар, зверху змастити рожевою сметаною і викласти товстий шар полуниці. Залишився бісквіт поламати на шматочки і умочуючи кожен зі всіх сторін в рожеву сметану, викласти поверх полуниці;
- Залишками рожевої сметани змастити верх торта, білої — бортики зовні. Обсипати бортик залишилися горіхами;
- В залежності від кількості залишилася полуниці прикрасити торт зверху, краще всього спірально викласти скибочки полуниці від краю до центру, збільшуючи їх густину і накладаючи один шматочок на другий. Якщо полуниці залишилося небагато, можна, красиво її нарізавши, розташувати зверху торта в довільному порядку.
Готуючи такий торт з полуницею, дуже важлива ступінь її стиглості — чим вона червоніє, тому красивіше вийде торт.
Шоколадний торт з горіхами на основі бісквітної
Чим більше шоколаду в торті, тим він калорійніший, але разом з тим і смачніше. Готувати такий торт краще рідко і в кількості не менше однієї порції в цілях збереження фігури. Варто зауважити, що такий торт підійде тільки любителям всього шоколадного, з-за його нудотності.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
для тіста: | |
борошно (заздалегідь просіяти) | 180 г |
цукор-пісок | 150 г |
какао-порошок темний | 60 г |
яйця курячі добірні | 6 шт. |
для начинки: | |
горіхи рубані нечищене | 200 г |
масло шоколадне | 2 упаковки |
сметана 25% жирності (або більше) | 1 упаковка |
цукор-пісок | 30 г |
чорний шоколад 78% какао | 2 плитки |
Час приготування зазначеної порції — 90 хвилин.
Приблизна калорійність порції на 100 г — 550 одиниць.
Як готувати шоколадно-бісквітний торт з волоськими горіхами:
- Шоколадне масло розм'якшити, залишивши в теплому місці, а шоколадки покласти в морозилку;
- Замісити бісквіт, всипати какао і випекти його. З готового бісквіта дістати середину, залишивши лише тоніці борти і дно, а серцевину поламати на шматочки;
- Змішати сметану з цукром, однією ложкою змастити дно бісквіта, злегка присипати горіхами;
- Кожен шматочок бісквіта занурювати в сметану і викладати всередину, після кожного шару посипати горіхами, залишивши небагато для прикраси;
- Силіконової лопаткою рясно змастити зовні бортики і верхню поверхню торта. Шоколад натерти;
- Обсипати весь торт шоколадкою стружкою, якщо залишилися горіхи, посипати ними торт зверху.
Такий торт найкраще подавати з міцно звареним каву по-турецьки.
Влітку обов'язково потрібно спробувати пиріг з абрикосами. Ми підготували рецепти з фото на будь-який смак.
А ви знаєте з чого роблять морозиво в стаканчику? Скільки калорій з десерт?
Кавовий торт з волоськими горіхами
Кава використовується чорний розчинну. Різні напої «3 в 1» і т. д. не підійдуть для цього рецепта.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сир маскарпоне | 125 г |
масло | 1 пачка |
цукор-пісок | 175 г |
пекарський порошок (розпушувач) | 1 пакетик |
кава розчинна чорний | 3 ст. л. |
яйця добірні | 3 шт. |
борошно блинная (продається в спеціалізованих магазинах) | 175 г |
горіхи нечищене | 100 г |
пудра цукрова (можна розмолоти на кавомолці цукор) | 200 г |
50 хвилин — час, витрачений на приготування.
530 ккал містить порція розміром у 100 р.
Як готувати:
- Змішати борошно, розпушувач, цукор, яйця та масло (2/3 від загальної кількості) і збити до однорідності;
- 2 ложки кава розчинити в 2 ложках води і додати в тісто, також всипати горіхи і знову перемішати;
- Взяти 2 форми, змастити дно і краї, помістити тісто у форми (порівну) і випікати 30 хвилин. Діставати з форми можна через 10 хвилин;
- Під час приготування тіста в духовці взяти залишок масла, збити з сиром, додати решту кави розчинений у декількох краплях окропу. Поступово вимішуючи, додавати пудру;
- Крем також поділити. Однією змастити перший корж, другою частиною намазати другий корж і звістка тор з боків.
Цей торт можна прикрасити половинками горіхів. У такому разі їх слід взяти більше і під час приготування тіста залишити їх цілими.
Легкий торт з волоським горіхом і чорносливом
Це легкий, не надто солодкий і не дуже смачний торт, який можна легко є. Правда, є його будуть лише ті, хто любить чорнослив.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
для тіста: | |
двовуглекислий натрій | 0,5 ч. л. |
какао-порошку | 1 ст. л. |
цукор | 150 г |
борошно вищого гатунку | 270 г |
сметана (можна взяти з кількості для крему) | 1 ст. л. |
масло бутербродне | 100 г |
яйця (використовуються тільки жовтки) | 4 шт. |
для крему: | |
сметана високої жирності | 0,5 кг |
масло розм'якшене | 0,3 кг |
чорнослив м'який | 0,5 кг |
цукор | 150 г |
горіхи, подрібнені ножем | 1 склянка |
Скільки витрачається часу на готування — 70 хвилин.
405 ккал міститься в порції 100 г
Як готувати:
- Додати в жовтки, цукор, масло, сметану, соду і перемішати;
- Замісити. У 1/3 всипати какао
- Випікати в формах по черзі всі 3 частини. Тривалість випікання залежить від нагрівання і товщини шару, чим він тонше, тим швидше корж випікається. В середньому достатньо 7-8 хвилин;
- Чорнослив перемолоти (на м'ясорубці), горіхи подрібнити в блендері;
- Цукор поділити рівні частини, одну змішати з маслом, іншу зі сметаною;
- У блендері змішати масло, сметану, чорнослив і горіхи;
- Намазати кремом коржі, торт з боків, прикрасити на свій розсуд.
Перемазуючи коржі, шоколадний краще помістити в середині. При нарізуванні торта на шматочки він буде виглядати дуже красиво.
Рецепт листкового торта з волоськими горіхами і бананами
Це — незвичайний торт на основі. Він готується без коржів, випікається тільки листкова основа на яку поміщається начинка.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
для тіста: | |
борошно (просіяти) | 0,5 склянки |
холодне масло | 50 г |
сіль | щіпка |
вода кипяченная, але не гаряча | 3 ст. л. |
для начинки: | |
банани тверді великі | 3 шт. |
горіхи волоські | 100 г |
олія для смаження | 50 г |
цукор | 100 г |
для прикраси: | |
вершки 35% охолоджені | 150 мл |
пудра цукрова | 50 г |
Скільки витрачається часу на готування — 60-70 хвилин.
Кількість калорій в порції 100 г — 540.
Як готувати:
- Масло для тіста натерти на тертці, розтерти руками з борошном і сіллю в жирну крихту, додати воду, сформувати тісто і помістити у форму, розподіливши тонким шаром по дну і бортикам. У центр форми потрібно поставити щось жаростійке, щоб основа мала правильну форму;
- Випікати 15 хвилин;
- Банани нарізати на кружечки товщиною 1 см, розігріти в сковороді олію, викласти банани, цукор і горіхи. Просмажити;
- На цю основу викласти начинку. Вершки збити з пудрою і прикрасити ними торт.
Для прикраси можна використовувати вершки в балоні. Але смачніше і корисніше вийде самостійно збитих вершків.
Поради по обробці горіхів
Поміщаючи в торт волоські горіхи, їх слід добре подрібнити, так як великі тверді горіхи можуть заважати нормально нарізати і подати торт.
Якщо горіхи очищаються самостійно, перед додаванням їх потрібно обов'язково перебрати — тверді частинки перегородок і, особливо, шкаралупи можуть, потрапивши в торт, навіть поламати зуби при жуванні. Особливо обережними слід бути, якщо такий торт будуть їсти діти.