30 апрель 2019 2 067

Рецепти чудових тортів з волоськими горіхами

Волоські горіхи використовуються при приготуванні тортів дуже широко, як допоміжний елемент, наприклад, для прикраси, посипання або ексклюзивного оформлення (написи, цифри), так і в якості одного з основних інгредієнтів, наприклад, у складі коржів або крему, у подрібненому вигляді, в дробленому або половинками.

Склади тортів з горіхами можуть істотно відрізнятися наповнювачами. Якщо використовуються горіхи, це не означає, що не можна додавати в торт фруктову або медову нотку. Навпаки, правильно підібраний рецепт не просто збагатить святкове меню, але і дасть можливість поекспериментувати, і в кінцевому результаті, створити своє унікальне блюдо, яке може стати фірмовим.

Ця стаття описує кілька популярних рецептів тортів з волоськими горіхами. Використання додаткових інгредієнтів не обов'язково, крім цього, їх можна замінювати на інші, більш доступні або звичні за смаком (наприклад, джем на варення, чорнослив на курагу і так далі).

Горіховий торт з медом
Інгредієнти Кількість
для випікання коржів: -
масло - 50 г
мед рідкий - 125 г
яйця - 130-150 г (3 шт.)
цукор - 150 г
пекарський порошок - 0,5 ч. л. з гіркою
двовуглекислий натрій - 0,25 ч. л.
борошно просеянная вищого сорту - 400 г
для крему: -
масло (краще взяти бутербродне, воно менш жирне) - 200 г
25 % сметана - 1 пакет
варена згущене молоко - 400 г
цукрова пудра - 3 ст. л.
горіхи (нечищене) - 400 г
Час приготування: 270 хвилин Калорійність на 100 грам: 720 Ккал

Мед краще використовувати свіжий, рідкий, якщо такого немає, зацукрований можна розтопити на бані. Горіхів можна взяти більше зазначеного кількості, але не варто робити крем занадто густим — обволікаючи горіхи, він повинен також просочити і коржі.

Рецепт медового торта з волоськими горіхами по кроках:

  1. Цукор з яйця (білки разом з жовтками) помістити в блендер і збити до максимального обсягу;
  2. Масло кімнатної температури і мед покласти миску або невелику каструлю, розчинити, постійно заважаючи лопаткою;
  3. У борошно додати розпушувач і соду, перемішати її і додати до збитим яйцям. Перемішати, влити олію і мед, замісити тісто. Воно не буде густим;
  4. Розділити тісто на три частини і випікати окремо у формі, попередньо змащених;
  5. Час випічки одного коржа складає до 15 хвилин (іноді менше) при температурі близько 180°С;
  6. Під час випікання коржів готується крем. Для цього в блендері збивається згущене молоко з маслом, до них додається сметана і пудра, перемішується. Горіхи дрібно рубаються гострим ножем (кілька можна залишити половинками для прикраси) і половина всієї кількості перемішується з кремом;
  7. Після випічки обрізати сухі краї коржів, потовкти і перемішати їх з другою половиною рубаних горіхів;
  8. Коржі змащувати кремом по черзі, потім змастити бокову сторону торта;
  9. Обсипати торт сумішшю сухих коржів і горіхів, прикрасити рештою половинками.

Торт залишити на 3 години для просочування. При бажанні є ще можна і відразу після приготування.

Торт з полуницею та волоськими горіхами

З ягід можна використовувати майже будь-які, чи то малина, ожина або полуниця. З цим рецептом найкраще буде поєднуватися полуниця або її суміш з малиною, але можна використати будь-які наявні ягоди.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
для тіста:
борошно просеянная 180 г
яйця 6 шт.
цукор 150 г
для начинки:
горіхи нечищене січені 250 г
сметана 25% жирності 2 пакета
стигла полуниця червона 500-600 г або скільки є (чим більше, тим краще)

Час приготування з урахуванням зазначеної кількості інгредієнтів — 100 хвилин.

250 калорій міститься в 100 г готового торта.

Як готувати горіховий торт з ягодами полуниці і волоськими горіхами:

  1. Приготувати тісто як на бісквіт і випекти його зручним способом, трохи остудити;
  2. Поки бісквіт випікався, вимити ягоди. У чашу блендера покласти сметану з одного пакета, і додати 3-4 ягоди і збити. Потім поступово додавати по 1 ягоді до отримання насиченого кольору;
  3. Вийняти бісквіт з форми і вийняти середину, залишивши тільки краю (борт) і дно;
  4. Дно бісквіта змастити тонким шаром білої сметани, висипати ½ горіхів, додати сметани і добре вирівняти;
  5. Полуницю нарізати тонкими скибочками або кружальцями;
  6. Середину бісквіта поламати на шматочки розміром із сірникову коробку, викласти тонкий шар, зверху змастити рожевою сметаною і викласти товстий шар полуниці. Залишився бісквіт поламати на шматочки і умочуючи кожен зі всіх сторін в рожеву сметану, викласти поверх полуниці;
  7. Залишками рожевої сметани змастити верх торта, білої — бортики зовні. Обсипати бортик залишилися горіхами;
  8. В залежності від кількості залишилася полуниці прикрасити торт зверху, краще всього спірально викласти скибочки полуниці від краю до центру, збільшуючи їх густину і накладаючи один шматочок на другий. Якщо полуниці залишилося небагато, можна, красиво її нарізавши, розташувати зверху торта в довільному порядку.

Готуючи такий торт з полуницею, дуже важлива ступінь її стиглості — чим вона червоніє, тому красивіше вийде торт.

Шоколадний торт з горіхами на основі бісквітної

Чим більше шоколаду в торті, тим він калорійніший, але разом з тим і смачніше. Готувати такий торт краще рідко і в кількості не менше однієї порції в цілях збереження фігури. Варто зауважити, що такий торт підійде тільки любителям всього шоколадного, з-за його нудотності.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
для тіста:
борошно (заздалегідь просіяти) 180 г
цукор-пісок 150 г
какао-порошок темний 60 г
яйця курячі добірні 6 шт.
для начинки:
горіхи рубані нечищене 200 г
масло шоколадне 2 упаковки
сметана 25% жирності (або більше) 1 упаковка
цукор-пісок 30 г
чорний шоколад 78% какао 2 плитки

Час приготування зазначеної порції — 90 хвилин.

Приблизна калорійність порції на 100 г — 550 одиниць.

Як готувати шоколадно-бісквітний торт з волоськими горіхами:

  1. Шоколадне масло розм'якшити, залишивши в теплому місці, а шоколадки покласти в морозилку;
  2. Замісити бісквіт, всипати какао і випекти його. З готового бісквіта дістати середину, залишивши лише тоніці борти і дно, а серцевину поламати на шматочки;
  3. Змішати сметану з цукром, однією ложкою змастити дно бісквіта, злегка присипати горіхами;
  4. Кожен шматочок бісквіта занурювати в сметану і викладати всередину, після кожного шару посипати горіхами, залишивши небагато для прикраси;
  5. Силіконової лопаткою рясно змастити зовні бортики і верхню поверхню торта. Шоколад натерти;
  6. Обсипати весь торт шоколадкою стружкою, якщо залишилися горіхи, посипати ними торт зверху.

Такий торт найкраще подавати з міцно звареним каву по-турецьки.

Влітку обов'язково потрібно спробувати пиріг з абрикосами. Ми підготували рецепти з фото на будь-який смак.

А ви знаєте з чого роблять морозиво в стаканчику? Скільки калорій з десерт?

Кавовий торт з волоськими горіхами

Кава використовується чорний розчинну. Різні напої «3 в 1» і т. д. не підійдуть для цього рецепта.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сир маскарпоне 125 г
масло 1 пачка
цукор-пісок 175 г
пекарський порошок (розпушувач) 1 пакетик
кава розчинна чорний 3 ст. л.
яйця добірні 3 шт.
борошно блинная (продається в спеціалізованих магазинах) 175 г
горіхи нечищене 100 г
пудра цукрова (можна розмолоти на кавомолці цукор) 200 г

50 хвилин — час, витрачений на приготування.

530 ккал містить порція розміром у 100 р.

Як готувати:

  1. Змішати борошно, розпушувач, цукор, яйця та масло (2/3 від загальної кількості) і збити до однорідності;
  2. 2 ложки кава розчинити в 2 ложках води і додати в тісто, також всипати горіхи і знову перемішати;
  3. Взяти 2 форми, змастити дно і краї, помістити тісто у форми (порівну) і випікати 30 хвилин. Діставати з форми можна через 10 хвилин;
  4. Під час приготування тіста в духовці взяти залишок масла, збити з сиром, додати решту кави розчинений у декількох краплях окропу. Поступово вимішуючи, додавати пудру;
  5. Крем також поділити. Однією змастити перший корж, другою частиною намазати другий корж і звістка тор з боків.

Цей торт можна прикрасити половинками горіхів. У такому разі їх слід взяти більше і під час приготування тіста залишити їх цілими.

Легкий торт з волоським горіхом і чорносливом

Це легкий, не надто солодкий і не дуже смачний торт, який можна легко є. Правда, є його будуть лише ті, хто любить чорнослив.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
для тіста:
двовуглекислий натрій 0,5 ч. л.
какао-порошку 1 ст. л.
цукор 150 г
борошно вищого гатунку 270 г
сметана (можна взяти з кількості для крему) 1 ст. л.
масло бутербродне 100 г
яйця (використовуються тільки жовтки) 4 шт.
для крему:
сметана високої жирності 0,5 кг
масло розм'якшене 0,3 кг
чорнослив м'який 0,5 кг
цукор 150 г
горіхи, подрібнені ножем 1 склянка

Скільки витрачається часу на готування — 70 хвилин.

405 ккал міститься в порції 100 г

Як готувати:

  1. Додати в жовтки, цукор, масло, сметану, соду і перемішати;
  2. Замісити. У 1/3 всипати какао
  3. Випікати в формах по черзі всі 3 частини. Тривалість випікання залежить від нагрівання і товщини шару, чим він тонше, тим швидше корж випікається. В середньому достатньо 7-8 хвилин;
  4. Чорнослив перемолоти (на м'ясорубці), горіхи подрібнити в блендері;
  5. Цукор поділити рівні частини, одну змішати з маслом, іншу зі сметаною;
  6. У блендері змішати масло, сметану, чорнослив і горіхи;
  7. Намазати кремом коржі, торт з боків, прикрасити на свій розсуд.

Перемазуючи коржі, шоколадний краще помістити в середині. При нарізуванні торта на шматочки він буде виглядати дуже красиво.

Рецепт листкового торта з волоськими горіхами і бананами

Це — незвичайний торт на основі. Він готується без коржів, випікається тільки листкова основа на яку поміщається начинка.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
для тіста:
борошно (просіяти) 0,5 склянки
холодне масло 50 г
сіль щіпка
вода кипяченная, але не гаряча 3 ст. л.
для начинки:
банани тверді великі 3 шт.
горіхи волоські 100 г
олія для смаження 50 г
цукор 100 г
для прикраси:
вершки 35% охолоджені 150 мл
пудра цукрова 50 г

Скільки витрачається часу на готування — 60-70 хвилин.

Кількість калорій в порції 100 г — 540.

Як готувати:

  1. Масло для тіста натерти на тертці, розтерти руками з борошном і сіллю в жирну крихту, додати воду, сформувати тісто і помістити у форму, розподіливши тонким шаром по дну і бортикам. У центр форми потрібно поставити щось жаростійке, щоб основа мала правильну форму;
  2. Випікати 15 хвилин;
  3. Банани нарізати на кружечки товщиною 1 см, розігріти в сковороді олію, викласти банани, цукор і горіхи. Просмажити;
  4. На цю основу викласти начинку. Вершки збити з пудрою і прикрасити ними торт.

Для прикраси можна використовувати вершки в балоні. Але смачніше і корисніше вийде самостійно збитих вершків.

Поради по обробці горіхів

Поміщаючи в торт волоські горіхи, їх слід добре подрібнити, так як великі тверді горіхи можуть заважати нормально нарізати і подати торт.

Якщо горіхи очищаються самостійно, перед додаванням їх потрібно обов'язково перебрати — тверді частинки перегородок і, особливо, шкаралупи можуть, потрапивши в торт, навіть поламати зуби при жуванні. Особливо обережними слід бути, якщо такий торт будуть їсти діти.

Що ще почитати: