22 май 2019 1 995

Як приготувати чорнослив в темному або білому шоколаді

Чорнослив в шоколаді більшість солодкоїжок звикла купувати в супермаркетах. Втім, його зовсім нескладно приготувати і в домашніх умовах. А смакові відмінності практично не помітні.

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
чорносливу - 350 г
шоколаду - 200 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 347 Ккал
  1. У каструлі нагріваємо воду, поверх кладемо відповідну керамічну ємність і, подрібнити на шматочки, кладемо зверху шоколад. Очікуємо повного розплавлення;
  2. Висушені сливи бажано злегка обмити водою і, розклавши на чистій серветці, обсушити;
  3. Якщо є в сухофруктах кісточки, то необхідно обов'язково їх акуратно витягти;
  4. Пильно слідкуйте за растапливающимся шоколадом, його регулярно помішуючи. Будь-які грудочки неприпустимі;
  5. Кожну висушену сливу занурте в шоколадній субстанції;
  6. Дошку або тарілкою застеляємо пергаментом у кілька шарів;
  7. На підготовлену платформу викладаємо «запанированный» чорнослив;
  8. Залишаємо На півгодини в холодильнику і ласуємо корисним стравою. Якщо шоколад ще липкий, то повертаємо назад.

Чорнослив з волоським горіхом у шоколаді

  • чорнослив – 150 г;
  • молочний шоколад – 1 плитка;
  • ядра горіха волоського – 130 р.

Час: близько години.

Калорії: 471,2.

Ретельно перебираємо чорнослив, переконуючись, що в ньому не залишилося осколків від кісточок. Придатні сухофрукти занурюємо в друшляк і промиваємо, залишаємо стекти. Висушені сливи укладаємо в форму пароварки і пропарюють 5 хвилин, закупоривши кришку.

Подальші дії залежать від того, якими цукерки хочеться отримати в результаті.

Варіант 1:

  1. Розпарений чорнослив завантажуємо в блендер і подрібнюємо. А порубавши ножем, отримаємо шматочки більше;
  2. Горіхові ядра не завадить підсушити на розпеченій сковороді кілька хвилин;
  3. Волоські горіхи подрібнюємо ножем так, щоб виходили відчутні шматки;
  4. З шинкованої чорносливу скачуємо невеликих «колобків»;
  5. Кожен кульку притискаємо, утворюючи корж. В середину занурюємо горіхову начинку;
  6. Заліплюємо як вареники, лише надаючи заготівлях округлу форму;
  7. Максимально розтоплюємо шоколадну плитку на водяній бані;
  8. Кожен горіхово-черносливный кулька обволікає в шоколаді;
  9. Блюдо скроплюємо маслом і на нього укладаємо не застиглі цукерки;
  10. В холодильник на годину і пригощаємо домочадців.

Варіант 2:

  1. Горіхи розколюємо, витягаємо ядра, намагаючись не розламати їх;
  2. У кожну сушену сливу на місце кісточки впроваджуємо часточку ядра горіха;
  3. Занурюємо заготовки в топлений шоколад;
  4. Викладаємо на попередньо змащену маслом тарілку і чекаємо застигання, помістивши ємність в холодильник.

Чорнослив з мигдалем в білому шоколаді

  • чорнослив – 10 шт.;
  • шоколад (білий) – плитка;
  • мигдаль – 10 шт.

Час: 1,5 години.

Калорії: 441,7.

  1. Пересипаємо мигдаль в глибоку ємність, куди відправляємо і окріп, наполягаємо 10 хвилин;
  2. Горіхи звільняємо від шкірки;
  3. Очищений мигдаль маємо на деку в 1 шар;
  4. Розміщуємо форму в духовій шафі при 150°С 25 хвилин;
  5. Періодично помішуємо;
  6. Занадто всохлі сливи промиваємо і пропарюють 5 хвилин. Можна скористатися пароваркою або нехитрим пристосуванням, що складається з каструлі киплячої води і залізного сита;
  7. Білий шоколад розм'якшуємо на водяній бані, домагаючись рідкої консистенції;
  8. Всередину кожного розпарених сухофрукта поміщаємо мигдальний горіх;
  9. В розтоплений шоколад занурюємо заготовки;
  10. Відповідну поверхню викладаємо пергаментом і розкладаємо на ній талі цукерки;
  11. Поміщаємо в холодильник на годину.

Цукерки «Чорнослив в шоколаді» з фундуком і коньяком

  • фундук – 15 горіхів;
  • коньяк – 2 ст. л.;
  • 15 шт. чорносливу;
  • шоколад (гіркий) – 100 р.

Час: 55 хвилин.

Калорії: 394,8.

  1. Заливаємо крутим окропом чорнослив. Тримаємо 15 хвилин;
  2. Сухофрукти віджимаємо від надлишку прапори, слив воду;
  3. Фундук очищений розміщуємо на деку і підсушуємо в духовій шафі 15 хвилин при 160°С;
  4. У чашу блендера водружаем складові, крім шоколаду;
  5. Раздрабливаем вміст контейнера, залишивши шматочки середніх розмірів;
  6. З отриманої субстанції скачуємо кульки;
  7. Розклавши їх на тарілці, на 15 хвилин відправляємо в холодильник;
  8. Тим часом водяну баню використовуємо для плавлення шоколаду;
  9. Охладившиеся заготовки занурюємо в шоколадну масу;
  10. Відповідну плоску ємність застеляємо пергаментом і викладаємо частування;
  11. 10 хвилин перебування в холодильнику вистачить для застигання.

Що можна приготувати з ікри сазана читайте в нашій статті.

Що таке цимус і як його правильно готувати читайте в нашій статті.

Як приготувати маринований імбир в домашніх умовах — кілька рецептів у вашу колекцію.

Рецепт торта з горіхами, сухофруктами і какао

Необхідне:

  • згущене молоко – 1 б.;
  • сода – 10 г;
  • фреш лимона – 15 мл;
  • 2 яйця;
  • чорнослив – 100 г;
  • кава (мелена) – 1 ст. л.;
  • коньяк – 20 мл;
  • масло (шоколадне) – 50 р;
  • борошно – 150 г;
  • рафінована олія – 2 ст. л.;
  • ядра горіхів (волоських) – 150 г;
  • какао (порошок) – 70 р.

Для глазурі:

  • молоко – 50 мл;
  • цукор – 70 г;
  • масло – ¼ пач.;
  • какао – 70 р.

Для крему:

  • білок – 1 шт.;
  • цукор – 1 ст.;
  • сметана (середньої жирності) – 1/2 літра.

Прикраса:

  • шоколад (гіркий) – 150 р.

Час: близько 3 годин.

Калорії: 343,4.

  1. Згущене молоко і яйця збийте вінчиком;
  2. Масло і какао розмішайте і відправте в яєчно-молочну субстанцію;
  3. Соду погасите фрешем лимона і додайте в отриману консистенцію разом з ½ відведеної борошна;
  4. Знову всипте залишки борошна;
  5. Енергійними перемешиваниями добийтеся однорідної консистенції;
  6. Відповідну термоупорную форму намажте маслом (шоколадним) і розподіліть у ній тісто рівномірно;
  7. Відправте на 20 хвилин в духову шафу, розігрівши його на 180°З;
  8. Подрумянившийся бісквітний корж укрийте чистим рушником, поставивши на нього упакований в поліетилен лід;
  9. Охолов – оберніть плівкою і годину охолоджувати в холодильнику;
  10. На годину чорнослив залийте водою;
  11. За потреби вийміть з сухофруктів кісточки, просушіть і нашаткуйте;
  12. На сковороду визначте ядра горіхів, обсмажте 10 хвилин;
  13. Лушпиння зніміть з горіхів і подрібніть ножем;
  14. Для крему цукор збийте з білком і запровадьте в пишну піну сметану. Міксер впорається;
  15. Змелену каву заваріть окропом, відкладіть. Після заварювання влийте коньяк;
  16. Охолоджений корж розділіть на 3 пласта ножем;
  17. 2 нижніх коржа змочіть кавово-коньячної просоченням;
  18. Намажте кремом;
  19. Зберіть пиріг воєдино, посипаючи між коржами искрошенные горіхи і чорнослив;
  20. Завершальний корж присмачую тільки кремом;
  21. Перемазанный торт розмістіть на 10 хвилин в холодному місці;
  22. Чергу глазурі. Сотейник з молоком поставте на маленький вогонь, додавши масло;
  23. Цукор і какао перетворіть в однорідну суміш;
  24. У сотейнику масло розійшлося – впроваджуйте какао-цукрову субстанцію;
  25. Глазур кипіння, безперервно помішуючи;
  26. Охолодіть хвилин 5 і повапните глазур'ю торт з усіх боків (крім дна);
  27. Поверніть десерт в холодильник, почекайте 10 хвилин;
  28. Повторіть обмазування ще раз і знову охолодіть в холодильнику;
  29. З розтопленого шоколаду можна створити різноманітні плоскі фігурки, прикрасивши поверхню випічки, або просто їм полити торт.

Корисні поради

  • чорнослив у шоколаді не призначений для тривалого зберігання;
  • помістіть цукерки у відро, щільно закупорьте кришку і зберігайте в холодильнику;
  • перед обмазыванием заготовок в топленую шоколадку можна додати корицю, ванілін або ½ щіпки перцю кайенского;
  • сухофрукти дуже бажано замочувати у воді. Проводити дану процедуру варто всього на 1-2 години. На ніч залишати категорично забороняється. Так чорнослив перетвориться на непотріб кашку;
  • сушені сливи – продукт, призначений для тривалого зберігання. При порушенні умов збереження в них можуть завестися різні жучки. Такий продукт вже не придатний для вживання.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: