Як приготувати чорнослив в темному або білому шоколаді
Чорнослив в шоколаді більшість солодкоїжок звикла купувати в супермаркетах. Втім, його зовсім нескладно приготувати і в домашніх умовах. А смакові відмінності практично не помітні.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
чорносливу - | 350 г |
шоколаду - | 200 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 347 Ккал |
- У каструлі нагріваємо воду, поверх кладемо відповідну керамічну ємність і, подрібнити на шматочки, кладемо зверху шоколад. Очікуємо повного розплавлення;
- Висушені сливи бажано злегка обмити водою і, розклавши на чистій серветці, обсушити;
- Якщо є в сухофруктах кісточки, то необхідно обов'язково їх акуратно витягти;
- Пильно слідкуйте за растапливающимся шоколадом, його регулярно помішуючи. Будь-які грудочки неприпустимі;
- Кожну висушену сливу занурте в шоколадній субстанції;
- Дошку або тарілкою застеляємо пергаментом у кілька шарів;
- На підготовлену платформу викладаємо «запанированный» чорнослив;
- Залишаємо На півгодини в холодильнику і ласуємо корисним стравою. Якщо шоколад ще липкий, то повертаємо назад.
Чорнослив з волоським горіхом у шоколаді
- чорнослив – 150 г;
- молочний шоколад – 1 плитка;
- ядра горіха волоського – 130 р.
Час: близько години.
Калорії: 471,2.
Ретельно перебираємо чорнослив, переконуючись, що в ньому не залишилося осколків від кісточок. Придатні сухофрукти занурюємо в друшляк і промиваємо, залишаємо стекти. Висушені сливи укладаємо в форму пароварки і пропарюють 5 хвилин, закупоривши кришку.
Подальші дії залежать від того, якими цукерки хочеться отримати в результаті.
Варіант 1:
- Розпарений чорнослив завантажуємо в блендер і подрібнюємо. А порубавши ножем, отримаємо шматочки більше;
- Горіхові ядра не завадить підсушити на розпеченій сковороді кілька хвилин;
- Волоські горіхи подрібнюємо ножем так, щоб виходили відчутні шматки;
- З шинкованої чорносливу скачуємо невеликих «колобків»;
- Кожен кульку притискаємо, утворюючи корж. В середину занурюємо горіхову начинку;
- Заліплюємо як вареники, лише надаючи заготівлях округлу форму;
- Максимально розтоплюємо шоколадну плитку на водяній бані;
- Кожен горіхово-черносливный кулька обволікає в шоколаді;
- Блюдо скроплюємо маслом і на нього укладаємо не застиглі цукерки;
- В холодильник на годину і пригощаємо домочадців.
Варіант 2:
- Горіхи розколюємо, витягаємо ядра, намагаючись не розламати їх;
- У кожну сушену сливу на місце кісточки впроваджуємо часточку ядра горіха;
- Занурюємо заготовки в топлений шоколад;
- Викладаємо на попередньо змащену маслом тарілку і чекаємо застигання, помістивши ємність в холодильник.
Чорнослив з мигдалем в білому шоколаді
- чорнослив – 10 шт.;
- шоколад (білий) – плитка;
- мигдаль – 10 шт.
Час: 1,5 години.
Калорії: 441,7.
- Пересипаємо мигдаль в глибоку ємність, куди відправляємо і окріп, наполягаємо 10 хвилин;
- Горіхи звільняємо від шкірки;
- Очищений мигдаль маємо на деку в 1 шар;
- Розміщуємо форму в духовій шафі при 150°С 25 хвилин;
- Періодично помішуємо;
- Занадто всохлі сливи промиваємо і пропарюють 5 хвилин. Можна скористатися пароваркою або нехитрим пристосуванням, що складається з каструлі киплячої води і залізного сита;
- Білий шоколад розм'якшуємо на водяній бані, домагаючись рідкої консистенції;
- Всередину кожного розпарених сухофрукта поміщаємо мигдальний горіх;
- В розтоплений шоколад занурюємо заготовки;
- Відповідну поверхню викладаємо пергаментом і розкладаємо на ній талі цукерки;
- Поміщаємо в холодильник на годину.
Цукерки «Чорнослив в шоколаді» з фундуком і коньяком
- фундук – 15 горіхів;
- коньяк – 2 ст. л.;
- 15 шт. чорносливу;
- шоколад (гіркий) – 100 р.
Час: 55 хвилин.
Калорії: 394,8.
- Заливаємо крутим окропом чорнослив. Тримаємо 15 хвилин;
- Сухофрукти віджимаємо від надлишку прапори, слив воду;
- Фундук очищений розміщуємо на деку і підсушуємо в духовій шафі 15 хвилин при 160°С;
- У чашу блендера водружаем складові, крім шоколаду;
- Раздрабливаем вміст контейнера, залишивши шматочки середніх розмірів;
- З отриманої субстанції скачуємо кульки;
- Розклавши їх на тарілці, на 15 хвилин відправляємо в холодильник;
- Тим часом водяну баню використовуємо для плавлення шоколаду;
- Охладившиеся заготовки занурюємо в шоколадну масу;
- Відповідну плоску ємність застеляємо пергаментом і викладаємо частування;
- 10 хвилин перебування в холодильнику вистачить для застигання.
Що можна приготувати з ікри сазана читайте в нашій статті.
Що таке цимус і як його правильно готувати читайте в нашій статті.
Як приготувати маринований імбир в домашніх умовах — кілька рецептів у вашу колекцію.
Рецепт торта з горіхами, сухофруктами і какао
Необхідне:
- згущене молоко – 1 б.;
- сода – 10 г;
- фреш лимона – 15 мл;
- 2 яйця;
- чорнослив – 100 г;
- кава (мелена) – 1 ст. л.;
- коньяк – 20 мл;
- масло (шоколадне) – 50 р;
- борошно – 150 г;
- рафінована олія – 2 ст. л.;
- ядра горіхів (волоських) – 150 г;
- какао (порошок) – 70 р.
Для глазурі:
- молоко – 50 мл;
- цукор – 70 г;
- масло – ¼ пач.;
- какао – 70 р.
Для крему:
- білок – 1 шт.;
- цукор – 1 ст.;
- сметана (середньої жирності) – 1/2 літра.
Прикраса:
- шоколад (гіркий) – 150 р.
Час: близько 3 годин.
Калорії: 343,4.
- Згущене молоко і яйця збийте вінчиком;
- Масло і какао розмішайте і відправте в яєчно-молочну субстанцію;
- Соду погасите фрешем лимона і додайте в отриману консистенцію разом з ½ відведеної борошна;
- Знову всипте залишки борошна;
- Енергійними перемешиваниями добийтеся однорідної консистенції;
- Відповідну термоупорную форму намажте маслом (шоколадним) і розподіліть у ній тісто рівномірно;
- Відправте на 20 хвилин в духову шафу, розігрівши його на 180°З;
- Подрумянившийся бісквітний корж укрийте чистим рушником, поставивши на нього упакований в поліетилен лід;
- Охолов – оберніть плівкою і годину охолоджувати в холодильнику;
- На годину чорнослив залийте водою;
- За потреби вийміть з сухофруктів кісточки, просушіть і нашаткуйте;
- На сковороду визначте ядра горіхів, обсмажте 10 хвилин;
- Лушпиння зніміть з горіхів і подрібніть ножем;
- Для крему цукор збийте з білком і запровадьте в пишну піну сметану. Міксер впорається;
- Змелену каву заваріть окропом, відкладіть. Після заварювання влийте коньяк;
- Охолоджений корж розділіть на 3 пласта ножем;
- 2 нижніх коржа змочіть кавово-коньячної просоченням;
- Намажте кремом;
- Зберіть пиріг воєдино, посипаючи між коржами искрошенные горіхи і чорнослив;
- Завершальний корж присмачую тільки кремом;
- Перемазанный торт розмістіть на 10 хвилин в холодному місці;
- Чергу глазурі. Сотейник з молоком поставте на маленький вогонь, додавши масло;
- Цукор і какао перетворіть в однорідну суміш;
- У сотейнику масло розійшлося – впроваджуйте какао-цукрову субстанцію;
- Глазур кипіння, безперервно помішуючи;
- Охолодіть хвилин 5 і повапните глазур'ю торт з усіх боків (крім дна);
- Поверніть десерт в холодильник, почекайте 10 хвилин;
- Повторіть обмазування ще раз і знову охолодіть в холодильнику;
- З розтопленого шоколаду можна створити різноманітні плоскі фігурки, прикрасивши поверхню випічки, або просто їм полити торт.
Корисні поради
- чорнослив у шоколаді не призначений для тривалого зберігання;
- помістіть цукерки у відро, щільно закупорьте кришку і зберігайте в холодильнику;
- перед обмазыванием заготовок в топленую шоколадку можна додати корицю, ванілін або ½ щіпки перцю кайенского;
- сухофрукти дуже бажано замочувати у воді. Проводити дану процедуру варто всього на 1-2 години. На ніч залишати категорично забороняється. Так чорнослив перетвориться на непотріб кашку;
- сушені сливи – продукт, призначений для тривалого зберігання. При порушенні умов збереження в них можуть завестися різні жучки. Такий продукт вже не придатний для вживання.
Приємного апетиту!