27 март 2019 2 320

Як приготувати ніжні курячі котлети з сиром

Рецепти приготування сирних котлет з курки дуже прості. Основні інгредієнти – це м'ясо і сир, а смаки виходять дуже цікаві і різні, завдяки різним добавкам у складі, соусам і подливкам. Введення сирної маси до складу виробів робить котлетки неймовірно ніжними, так що вони просто зникають у роті.

Подавати до столу їх можна з будь-яким гарніром. Як варіант, різні крупи, овочі, макаронні вироби, картопля в будь-якому вигляді. Ці котлети дуже подобаються дітям і дорослим, з-за їх неперевершених смакових якостей, ніжності, м'якості і соковитості.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
м'яса курчати без шкіри і кісток - 0,3-0,4 кг
сиру - 1 пачка (200 г)
ріпчастої цибулі - 1 головка
яєць - 1 шт.
свіжої зелені петрушки - 1 пучок
паприки - щіпка
мелених панірувальних сухарів для обвалювання - 2 столові ложки
рослинної олії - 50 мілілітрів
морської солі - за смаком
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 224 Ккал

Як готувати курячі котлети з сиром:

    1. Вимийте і дрібно порубаєте зелень петрушки, очистіть цибулину;
    2. М'ясо птиці промийте і промокніть паперовим рушником (серветками). Наріжте невеликими шматочками і проверніть через м'ясорубку разом з підготовленою цибулиною;
    3. Візьміть миску з широкими краями, щоб було зручно вимішувати котлетну масу. Складіть в неї, прокручене з цибулею, м'ясо, м'який сирок, розбийте яйце, всипте подрібнену зелень, посоліть і ретельно перемішайте;
    4. На блюдечко посипте панірувальні сухарі, перемішайте крихти з паприкою;
    5. Розігрійте на сковороді рослинне масло. Формуйте руками з котлетної маси невеликі кульки. Прокатывайте їх по блюдечку з паніровкою і відправляйте смажитися;
    6. Через 5-7 хвилин переверніть кульки кулінарної лопаткою на іншу сторону. Рум'яні вироби накрийте кришкою, зменшіть вогонь і потримайте так ще 10 хвилин. Апетитні готові котлетки.

Рубані курячі котлети з сиром і манкою

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячого філе;
  • 1 пачка сирної маси;
  • 2 столові ложки манної крупи;
  • 1 яйце;
  • пучок зеленого цибулі, кінзи і петрушки;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 їдальня ложка сметани;
  • 50 мл рафінованої соняшникової олії для смаження;
  • приправа Хмелі-сунелі;
  • сіль і цукор за смаком.

Витрати часу на приготування страви 1 годину. В одній стограмової порції налічується не більше 130 ккал.

Рецепт покроково:

  1. Філе птиці дрібно порубаєте ножем;
  2. Зелень вимийте і перейдіть в измельчителе;
  3. Очистіть і потріть на дрібній тертці зубчик часнику;
  4. Змішайте в каструлі філе січене, сирну масу, манку, зелень, сметану, тертий часник, вбийте яйце, заправте спеціями, сіллю і цукром на ваш розсуд. Перемішайте все до однорідності;
  5. Розігрійте в сковороді олію для смаження. Столовою ложкою черпайте котлетну основу і переносите в киплячу олію. Підрум'яньте вироби, як випливає з обох сторін і викладайте на паперову серветку, яка забере надлишки жиру.

Курячі котлети з сиром і сиром в духовці

Вам знадобиться:

  • 450 грам фаршу з грудки курки;
  • 150-180 г сирної пасти;
  • 3-4 перепелиних яйця;
  • 70-80 грам сирної стружки;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 10-15 гілочок молодого кропу;
  • сіль, спеції за смаком.

Час запікання в духовці близько півгодини. Калорійність: на 100 грам 176 ккал.

Рецепт по кроках:

  1. Викладіть в глибоку посуд фарш з грудок, сирну пасту, сирну стружку, дрібно нарізані гілочки кропу, посоліть і добре перемішайте;
  2. Розбийте в фарш перепелині яйця, додайте трохи борошна, щоб маса не було занадто рідкою;
  3. Попередньо розігрійте духовку до 180-200 градусів. Устелите харчовою фольгою деко, змастіть її рослинним жиром;
  4. Змочіть долоні холодною водою і, допомагаючи собі ложкою, ліпіть котлетки правильної форми. Укладіть на деко, коли він заповниться вашими виробами, поставте в духовку на півгодини і випікайте до готовності.

Котлети з курячої грудки з сиром і овочами

Вам знадобиться:

  • 1 куряча грудка вагою 0,6-0,7 кг;
  • 1 пачка сиру;
  • 2 середніх морквини;
  • 1 невеликий кабачок молочної стиглості;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 стручок стиглого болгарського перцю;
  • 1 столова ложка картопляного крохмалю;
  • пару щіпок приправа (Прованські трави;
  • 1 яйце;
  • 30-40 мл рослинного масла;
  • сіль за смаком.

Сумарний витрата часу на підготовку, обжарку становитиме 1 год. Калорійність: на 100 грам 120 ккал.

Рецепт покроково:

  1. Вимийте овочі. Кабачок натерти на дрібній тертці і злегка відіжміть сік (злийте), якщо він був дуже соковитим. З перцю вирізати плодоніжку і насіння, дрібно поріжте. Зніміть тонку шкірку з моркви, потріть на дрібній тертці. Подрібніть кропову зелень;
  2. Грудку обробити, видалити шкіру, зріжте м'якоть з грудини. Перемеліть м'якоть за допомогою побутових подрібнювачів;
  3. З'єднуйте в загальній посуді всі компоненти, додавши крохмаль і приправи. Вимішуйте. Приберіть в морозилку на чверть години;
  4. Прогрійте масло на сковорідці. Повну ложку фаршу і викладайте на обжарку. Золотисті котлетки переверніть рум'яної стороною вгору і готуйте до красивої рум'яної хрусткої скоринки.

Салат з червоної капусти — одне з найбільш корисних страв, які можна готувати кожен день.

Товсті млинці на кефірі — кілька рецептів на замітку.

Навчіться готувати соковитий антрекот з свинини. Це справжнє ресторанну страву, але в той же час готувати його дуже просто.

Рецепт для мультиварки

Вам знадобиться:

  • 0,6 кг фаршу з м'яса птиці;
  • 200-250 грам сирної пасти;
  • 1 пучок пір'я цибулі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 4 перепелиних яйця;
  • 1 щіпка чорного меленого перцю;
  • морська сіль за смаком.

Час приготування м'ясних напівфабрикатів на пару з попередньою обробкою займе близько 1 години. Калорійність: на 100 грам не перевищить 134 ккал.

Як робити котлети з курячого фаршу з сиром в мультиварці:

  1. Завантажте всі складові рецепту в чашу блендера і перемолите до утворення однорідної кашки;
  2. Викладіть котлетну масу в звичайний целофановий пакет, зав'яжіть його на кінці і відбийте об поверхню столу. Піднімаючи (не високо) і відпускаючи пакет над стільницею. І так разів 10-15, початкова маса придбає консистенцію м'якого пластиліну;
  3. Налийте в чашу мультиварки 1,5 літра гарячої води. Поставте в ваш прилад контейнер для варіння на пару. Змочіть руки холодною водою. Беріть столовою ложкою (з гіркою) котлетну основу і ліпіть руками овальну котлетку, укладайте в контейнер, поки він не заповниться. Закрийте кришку приладу;
  4. Виставляйте в меню мультиварки режим варіння на пару на 40 хвилин;
  5. Швидко приготувати гарнір до котлеткам можна, завантаживши в чашу улюблену вами крупу або картопля, тоді все приготується одночасно.

Який соус подати до котлет: варіанти

  1. Сметанний соус. Готується на основі сметани з додаванням свіжої подрібненої зелені, тертого часнику і спецій;
  2. Бешамель. Пасерувати в вершковому маслі дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Додати густоти пару ложок пшеничного борошна. Залити все молоком або вершками, посолити і поперчити за смаком;
  3. Сирний. Обсмажте на сковороді пару тертих часникових зубчиків, залийте вершками, додайте плавлений сир. Коли плавлені сирки розчиняться, досипте тертий твердий сир і тобаско на кінчику ножа;
  4. Томатний. Готується на основі перемелених томатів або пасти, які додаються до пассированным овочів (морква, цибуля, перець);
  5. Вершково-грибний. У обжарку пластинок грибів з цибулею і спеціями влити вершки і трохи згасити на слабкому вогні.

Корисні поради

  1. Для приготування котлеток з курки використовуйте домашній фарш з білого м'яса птиці. Тільки тоді ви будете впевнені в тому, що він не містить жив, шкіри, перемелених кісток, некорисних добавок, консервантів. Вихідна сировина свіже, хорошої якості, а не завуальоване приправами і перцем;
  2. Не біда, якщо накрученого фаршу занадто багато для разової порції котлеток. Упакуйте його порційно в герметичні поліетиленові пакети і зберігайте в морозильній камері. Оптимальний час зберігання не більше 2 місяців. Зробіть на упаковках помітки із зазначенням дати закладки;
  3. М'ясні напівфабрикати завжди обсмажуйте на киплячому рослинному чи тваринному жирі, щоб як можна швидше, утворилася рум'яна захисна скоринка, і вони зберегли всередині соковитість;
  4. Перед ліпленням курячих котлет з сиром змочіть долоні водою або рослинним жиром, тоді фарш не буде липнути до них;
  5. Страва вийде більш однорідним і пружним, якщо попередньо відбити прокручену основу перед ліпленням;
  6. М'ясо курки, особливо з грудки, вважається дієтичним продуктом. Величезний вплив на калорійність кінцевого страви надає спосіб його приготування і вводяться в основу добавки.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: