Як смачно приготувати рибні котлети на пару
Про користь рибних страв написано чимало літератури. Котлети, приготовлені з риби, відрізняються незвичайним смаком. Якщо їх правильно приготувати, вони виходять дуже соковитими. Парові рибні котлети вважаються низькокалорійними, їх часто готують в якості дієтичного страви.
Рибу для їх приготування можна брати практично будь-яку. Головне, щоб у ній було менше кісток. Сьогодні у продажу можна зустріти рибний фарш. Якщо простий у фарш додати секретні інгредієнти, з нього вийдуть відмінні котлетки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
риба без кістки або фарш - | 1 кг |
цибулина - | 1 шт. |
яйце - | 1 шт. |
сіль і перець - | за смаком |
вершкове масло - | для змазування пароварки |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 г: 80 Ккал |
- Зробити або взяти готовий фарш з риби. Додати сіль, перець і за бажанням улюблені спеції.
- Вбити до фаршу яйце, ретельно перемішати.
- Злегка змочуючи руки водою, формуємо кульки.
- Викладати на змащені вершковим маслом грати пароварки.
- Варити до готовності, залежно від моделі пароварки. Якщо немає пароварки, необхідно взяти підходящу за розміром каструлі решітку. На дно налити води, накрити кришкою.
- Щодо готовності їх вийняти, можна полити сметаною або соусом.
Як приготувати низькокалорійні котлети з минтая з морквою
Необхідні інгредієнти:
- минтай — 1 кг;
- морква;
- 1 цибулина;
- сіль;
- кріп;
- манка — 2 ст. л;
- рослинна (оливкова) олія — 1 ч. л.
Час для приготування страви на пару: близько 50 хвилин.
Калорійність: 83, 5 ккал.
- Випатрати від кістки тушки минтая. Приготувати фарш риби. Додати за смаком сіль.
- Натерти до фаршу очищену моркву на дрібній тертці.
- Всипати манну крупу для в'язкості. Для смаку покласти поросяти, ягняти кріп. Гарненько перемішати отриманий фарш.
- Зліпити з нього невеликі кульки. Змастити решітку пароварки рослинним маслом. Викласти дієтичне рибні котлетки.
- Варити не менше 15 хвилин під кришкою.
- Подавати з гарніром, кашею, зеленню або овочами.
Рибні парові котлетки для дітей в мультиварці
Необхідні інгредієнти:
- філе риби — 600 гр;
- 1 картопля;
- 1 морква;
- трохи солі;
- оливкова олія.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність: 88, 5 ккал.
- Для дітей переважно брати дуже якісний фарш або готувати його з рибного філе без кістки.
- Натерти до фаршу на дрібній тертці картоплю і моркву. Якщо дитина добре переносить цибулю, можна трохи додати для смаку.
- Отриманий фарш посолити і добре перемішати.
- Умочуючи руки в оливкова олія, сформувати маленькі котлетки.
- Викласти їх на решітку пароварки.
- Налити необхідний обсяг води для мультиварки Редмонд. Кількість води залежить від обсягу чаші.
- Помістити зверху чаші грати з котлетами. Закрити кришку.
- Включити таймер в режим «Варка на пару»
- Час варіння 15-20 хвилин. Після закінчення режиму акуратно відкрити кришку. Дістати котлети. В режимі підігрів вони будуть теплими кілька годин.
Читайте як приготувати смачний салат з ковбасного сиру з морквою, шинкою, крабовими паличками і інші цікаві варіанти.
Дієтичні котлети з індички — краща страва для дитячого харчування. Котлетки виходять ніжними і соковитими, читайте наші рецепти.
Спечіть заливний пиріг з рибою — чудовий, домашній рецепт який вам доведеться за смаком.
Парові рибні котлети з салом
Необхідні інгредієнти:
- філе риби або фарш — 900 гр;
- несолоне сало — 100 гр;
- цибулина;
- яйце;
- манка — 2-3 ст. л;
- сіль, спеції.
Час для приготування страви: 50 хвилин.
Калорійність: 160 ккал.
- Рибний фарш приготувати з салом і цибулею.
- Додати до фаршу яйце, за смаком спецій і солі.
- Всипати манку, вона додасть в'язкості і прибере зайву вологу. Гарненько перемішати.
- Змащуючи руки рослинним або іншим маслом, формувати котлети.
- Викладати на решітку для варіння на пару. Для додання аромату можна покласти гілочки кропу.
- Варити до готовності котлет. Подавати з будь-яким соусом або кетчупом. Сало додасть фаршу соковитості, що дуже важливо для сортів риби, де відчувається сухість. Наприклад, судак.
Котлети з риб'ячого фаршу з рисом на пару
Необхідні інгредієнти:
- фарш з риби — 1 кг;
- 1 цибулина;
- 1 картопля;
- скибочку хліба;
- сухарі — 2-3 ст. л;
- спеції, сіль;
- рис — 70 гр;
- свіжий помідор.
Час для приготування страви: приблизно 35 хвилин.
Калорійність: 99, 8 ккал.
- Заздалегідь відварити до напівготовності рис, остудити до теплого стану.
- До фаршу додати яйце, натертий картоплю. Розім'яти шматочок хліба.
- Додати сіль, спеції, остиглий рис. Все гарненько перемішати.
- Умочуючи в сухарі, ліпити котлети. Викласти їх на решітку для варіння.
- По боках розкласти часточки помідорів, при бажанні їх підсолити.
- Варити на пару до готовності, помідори по закінченню готування можна прибрати. Подавати з будь-яким соусом або гарніром.
Рибні тефтелі на капустяних листках
Необхідні інгредієнти:
- рибне філе — 900 гр;
- капустяне листя — 2 шт;
- яйце куряче;
- зелена цибуля;
- манна крупа — 4 ст. л;
- суміш гірких перців, сіль.
Час для приготування страви: 45 хвилин.
Калорійність: 91, 6 ккал.
- З рибного філе змолоти фарш або узяти готовий.
- Подрібнити зелену цибулю, всипати його в фарш вбити яйце. Додати манку, сіль, спеції.
- Добре вимісити фарш, щоб вийшла відмінна котлетна маса. При надлишку вологи додати ще манної крупи.
- Сформувати котлети. Вистелити поверх решітки для варіння на пару капустяне листя.
- Зверху капустяного листя викласти котлети.
- Варити звичайним способом на пару до готовності котлет. Листя по готовності прибрати. Подавати з соусом, овочами, зеленню
Кулінарні поради
- Щоб котлетки добре прилягали, у фарш додають яйце. Якщо є непереносимість, замінити натертим картоплею або крохмалем.
- Рибні котлети при варінні на пару можуть прилипати до поверхні решіток. Тому краще їх змащувати будь-яким маслом.
- При готуванні в мультиварці вибирати правильний режим. Стежити за кількістю в чаші води.
- З рибою добре поєднується цибулю, часник додають у рідкісних випадках за смаком.
- В якості соусів краще брати склади з помідорів.
- Якщо додавати у фарш сало, котлети будуть смачніше в гарячому вигляді.
- Розігрівати приготовані на пару котлети можна в проварки, вони знову знайдуть соковитість.
Приємного апетиту!