26 апрель 2019 15 742

Як смачно приготувати рибні котлети на пару

Про користь рибних страв написано чимало літератури. Котлети, приготовлені з риби, відрізняються незвичайним смаком. Якщо їх правильно приготувати, вони виходять дуже соковитими. Парові рибні котлети вважаються низькокалорійними, їх часто готують в якості дієтичного страви.

Рибу для їх приготування можна брати практично будь-яку. Головне, щоб у ній було менше кісток. Сьогодні у продажу можна зустріти рибний фарш. Якщо простий у фарш додати секретні інгредієнти, з нього вийдуть відмінні котлетки.

Рецепт рибних котлет, приготованих на пару
Інгредієнти Кількість
риба без кістки або фарш - 1 кг
цибулина - 1 шт.
яйце - 1 шт.
сіль і перець - за смаком
вершкове масло - для змазування пароварки
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 г: 80 Ккал
  1. Зробити або взяти готовий фарш з риби. Додати сіль, перець і за бажанням улюблені спеції.
  2. Вбити до фаршу яйце, ретельно перемішати.
  3. Злегка змочуючи руки водою, формуємо кульки.
  4. Викладати на змащені вершковим маслом грати пароварки.
  5. Варити до готовності, залежно від моделі пароварки. Якщо немає пароварки, необхідно взяти підходящу за розміром каструлі решітку. На дно налити води, накрити кришкою.
  6. Щодо готовності їх вийняти, можна полити сметаною або соусом.

Як приготувати низькокалорійні котлети з минтая з морквою

Необхідні інгредієнти:

  • минтай — 1 кг;
  • морква;
  • 1 цибулина;
  • сіль;
  • кріп;
  • манка — 2 ст. л;
  • рослинна (оливкова) олія — 1 ч. л.

Час для приготування страви на пару: близько 50 хвилин.

Калорійність: 83, 5 ккал.

  1. Випатрати від кістки тушки минтая. Приготувати фарш риби. Додати за смаком сіль.
  2. Натерти до фаршу очищену моркву на дрібній тертці.
  3. Всипати манну крупу для в'язкості. Для смаку покласти поросяти, ягняти кріп. Гарненько перемішати отриманий фарш.
  4. Зліпити з нього невеликі кульки. Змастити решітку пароварки рослинним маслом. Викласти дієтичне рибні котлетки.
  5. Варити не менше 15 хвилин під кришкою.
  6. Подавати з гарніром, кашею, зеленню або овочами.

Рибні парові котлетки для дітей в мультиварці

Необхідні інгредієнти:

  • філе риби — 600 гр;
  • 1 картопля;
  • 1 морква;
  • трохи солі;
  • оливкова олія.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність: 88, 5 ккал.

  1. Для дітей переважно брати дуже якісний фарш або готувати його з рибного філе без кістки.
  2. Натерти до фаршу на дрібній тертці картоплю і моркву. Якщо дитина добре переносить цибулю, можна трохи додати для смаку.
  3. Отриманий фарш посолити і добре перемішати.
  4. Умочуючи руки в оливкова олія, сформувати маленькі котлетки.
  5. Викласти їх на решітку пароварки.
  6. Налити необхідний обсяг води для мультиварки Редмонд. Кількість води залежить від обсягу чаші.
  7. Помістити зверху чаші грати з котлетами. Закрити кришку.
  8. Включити таймер в режим «Варка на пару»
  9. Час варіння 15-20 хвилин. Після закінчення режиму акуратно відкрити кришку. Дістати котлети. В режимі підігрів вони будуть теплими кілька годин.

Читайте як приготувати смачний салат з ковбасного сиру з морквою, шинкою, крабовими паличками і інші цікаві варіанти.

Дієтичні котлети з індички — краща страва для дитячого харчування. Котлетки виходять ніжними і соковитими, читайте наші рецепти.

Спечіть заливний пиріг з рибою — чудовий, домашній рецепт який вам доведеться за смаком.

Парові рибні котлети з салом

Необхідні інгредієнти:

  • філе риби або фарш — 900 гр;
  • несолоне сало — 100 гр;
  • цибулина;
  • яйце;
  • манка — 2-3 ст. л;
  • сіль, спеції.

Час для приготування страви: 50 хвилин.

Калорійність: 160 ккал.

  1. Рибний фарш приготувати з салом і цибулею.
  2. Додати до фаршу яйце, за смаком спецій і солі.
  3. Всипати манку, вона додасть в'язкості і прибере зайву вологу. Гарненько перемішати.
  4. Змащуючи руки рослинним або іншим маслом, формувати котлети.
  5. Викладати на решітку для варіння на пару. Для додання аромату можна покласти гілочки кропу.
  6. Варити до готовності котлет. Подавати з будь-яким соусом або кетчупом. Сало додасть фаршу соковитості, що дуже важливо для сортів риби, де відчувається сухість. Наприклад, судак.

Котлети з риб'ячого фаршу з рисом на пару

Необхідні інгредієнти:

  • фарш з риби — 1 кг;
  • 1 цибулина;
  • 1 картопля;
  • скибочку хліба;
  • сухарі — 2-3 ст. л;
  • спеції, сіль;
  • рис — 70 гр;
  • свіжий помідор.

Час для приготування страви: приблизно 35 хвилин.

Калорійність: 99, 8 ккал.

  1. Заздалегідь відварити до напівготовності рис, остудити до теплого стану.
  2. До фаршу додати яйце, натертий картоплю. Розім'яти шматочок хліба.
  3. Додати сіль, спеції, остиглий рис. Все гарненько перемішати.
  4. Умочуючи в сухарі, ліпити котлети. Викласти їх на решітку для варіння.
  5. По боках розкласти часточки помідорів, при бажанні їх підсолити.
  6. Варити на пару до готовності, помідори по закінченню готування можна прибрати. Подавати з будь-яким соусом або гарніром.

Рибні тефтелі на капустяних листках

Необхідні інгредієнти:

  • рибне філе — 900 гр;
  • капустяне листя — 2 шт;
  • яйце куряче;
  • зелена цибуля;
  • манна крупа — 4 ст. л;
  • суміш гірких перців, сіль.

Час для приготування страви: 45 хвилин.

Калорійність: 91, 6 ккал.

  1. З рибного філе змолоти фарш або узяти готовий.
  2. Подрібнити зелену цибулю, всипати його в фарш вбити яйце. Додати манку, сіль, спеції.
  3. Добре вимісити фарш, щоб вийшла відмінна котлетна маса. При надлишку вологи додати ще манної крупи.
  4. Сформувати котлети. Вистелити поверх решітки для варіння на пару капустяне листя.
  5. Зверху капустяного листя викласти котлети.
  6. Варити звичайним способом на пару до готовності котлет. Листя по готовності прибрати. Подавати з соусом, овочами, зеленню

Кулінарні поради

  1. Щоб котлетки добре прилягали, у фарш додають яйце. Якщо є непереносимість, замінити натертим картоплею або крохмалем.
  2. Рибні котлети при варінні на пару можуть прилипати до поверхні решіток. Тому краще їх змащувати будь-яким маслом.
  3. При готуванні в мультиварці вибирати правильний режим. Стежити за кількістю в чаші води.
  4. З рибою добре поєднується цибулю, часник додають у рідкісних випадках за смаком.
  5. В якості соусів краще брати склади з помідорів.
  6. Якщо додавати у фарш сало, котлети будуть смачніше в гарячому вигляді.
  7. Розігрівати приготовані на пару котлети можна в проварки, вони знову знайдуть соковитість.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: