Як смачно приготувати салат з куркою і кукурудзою
Салати присутні в нашому буденному меню і прикрашають собою святкове застілля. Запрошуючи до себе гостей, кожна господиня довго проводить час на кухні, щоб спорудити щось таке.
Хтось блукає на просторах інтернету в пошуках нового рецепту, хтось намагається повторити блюдо, яке довелося спробувати в улюбленому ресторані або кафе, а хтось, що володіє достатньою сміливістю для кулінарних експериментів, біля плити створює свій шедевр.
Гарантія досягнення чудового результату в процесі приготування салатів – це не придумування «колеса», а використання класичних поєднань продуктів, які визнав і полюбив не один їдець.
Наприклад, курка і кукурудза. Вони — основа багатьох смачних салатів. Варто лише з'єднати ці інгредієнти, додати до них ті продукти, які знайдуться в холодильнику, і шедевр готовий.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
відвареного філе курки - | 250 грам |
консервованої кукурудзи - | 250 грам |
відварених в мундирі картоплин - | 2 середні |
консервованих огірків - | 2 середніх |
зелені (кріп або петрушка) - | 1 пучок |
салатного майонезу для заправки - | 150 грам |
сіль і спеції - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 183 Ккал |
Рецепт цього салату досить простий, в ньому немає довгого переліку інгредієнтів і величезної кількості складних операцій. На його приготування піде трохи часу, а результатом стане смачне і ситне блюдо.
Послідовність приготування:
- Огірки нарізати кубиками і відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина;
- З консервованої кукурудзи злити воду, і теж відкинути її на друшляк;
- Поки з кукурудзи та огірків буде стікати зайвий сік, картопля і курку нарізати кубиками, зелень дрібно порубати;
- У салатнику змішати всі інгредієнти, посолити і поперчити, заправити майонезом. Готовий салат за бажанням можна прикрасити гілочками зелені або скибочками маринованого огірка.
Салат з копченою куркою, сухариками і кукурудзою
Цей салат виходить легким, але в той же час дуже ситним. Сухарики для його приготування можна використовувати магазинні з улюбленим смаком, який буде поєднуватися з копченою куркою. А можна витратити трохи більше часу, і приготувати смачні сухарики, наприклад, з батона або білого хліба самостійно.
Інгредієнти, які знадобляться в процесі готування:
- 1 копчена куряча грудка (250-300 грам);
- 200 грам сиру твердих сортів;
- 1 банку (250 грам) консервованої кукурудзи;
- 100 грам сухариків;
- 2-3 столові ложки майонез для заправки.
Для сухариків:
- 1 чайна ложка суміші сухих прованських трав;
- 2-3 столові ложки оливкової олії;
- 0,5 батона або буханки білого хліба;
- з 1 щіпки солі і перцю.
Час приготування салату — не більше чверті години.
Калорійність страви складе 296,7 кКал на 100 грам.
Хід роботи:
- Якщо було прийнято рішення готувати салат з домашніми сухариками, то з них і слід почати приготування. Для цього з батона або буханки хліба зрізати кірки і нарізати м'якоть маленькими кубиками;
- У глибокій посудині змішати оливкове масло, сухі трави, сіль і перець. Потім у цій же мисці обваляти хлібні кубики, щоб кожна з їх сторін поринула в олії зі спеціями;
- Лист для випічки застелити пергаментом, і на нього викласти заготовки сухариків в один шар. Підсушити сухарики в духовці до золотистої скоринки;
- Копчене м'ясо і сир порізати кубиками;
- На сито кукурудзу висипати, щоб стік сік;
- У салатнику змішати філе, сир і кукурудзу, заправити майонезом. Солити страву не потрібно, оскільки сіль в достатній кількості міститься в копченої грудей і сирі. Безпосередньо перед подачею додати сухарики, щоб він не встигли розм'якнути і розкиснути.
Салат з курки з ананасом і кукурудзою
Поєднання курки з ананасом давно вже стало класичним, тому малоймовірно, що знайдеться людина, якій доведеться не до смаку цей салат. Консервовані ананаси можна взяти кільцями або кубиками. Але навіть якщо під рукою виявилися ананаси кубиками, їх також необхідно буде нарізати дрібніше, ніж кубики з банки.
Інгредієнти, які будуть задіяні в процесі готування:
- 1 куряче філе (250-300 грам);
- 1 банку консервованих ананасів;
- 1 банку консервованої кукурудзи;
- 100 грам твердого сиру;
- 2 курячих яйця;
- 150 грам майонезу;
- 2-3 горошини запашного перцю і 1 лавровий лист;
- сіль.
Час приготування з урахуванням часу, необхідного для відварювання м'яса і яєць, 40-50 хвилин.
Калорійність страви буде 230,7 кКал в 100 р.
Приготування:
- У киплячій з лавровим листом і кількома горошинами перцю підсоленій воді зварити курячу грудку, остудити;
- Яйця зварити круто і почистити;
- У кукурудзи і ананасів злити рідину, вона не знадобиться для цього рецепта;
- М'ясо спочатку порізати на великі шматки, а потім розібрати на більш дрібні руками;
- Сир пропустити через крупну тертку або нарізати дрібними кубиками;
- Ананас і яйця подрібнити дрібними кубиками;
- Всі складові зсипати в глибоку миску або каструлю, добре перемішати і заправити майонезом. Для цього рецепта майонез краще взяти жирний. Щоб у разі, якщо ананас пустить сік, то з жирним майонезом він додав соковитості. Готовий салат розкласти по креманкам і подавати порційно.
Горяая закуска з куркою і кукурудзою
Гарячий салат – це досить незвичайне блюдо. А використання в рецепті меду і імбиру надають страві неповторний вишуканий смак. Готуючи його, важливо правильно розрахувати час приготування, щоб прийшли гості не застали холодний гарячий салат або господиню в фартусі, мечущуюся на кухні.
Для приготування потрібні такі інгредієнти:
- 2 курячі грудки (500-600 грам);
- 1 середня морква;
- 100 грам замороженого зеленого горошку;
- 100 грам консервованої кукурудзи;
- 100 мл жирних вершків (не менше 30%);
- 4 листи салату.
Для маринаду і заправки знадобляться:
- сік половини лимона;
- 2 столові ложки соєвого соусу;
- 1 столова ложка меду;
- 1 чайна ложка дрібно натертого кореня імбиру.
Час приготування: близько 1,5 години.
Ця страва виходить досить легким і не таким калорійним, як попередні, в 100 грам міститься всього 124,8 кілокалорій.
Послідовність процесів:
- В окремому посуді приготувати маринад, для цього змішати разом імбир, мед, соєвий соус і сік половини лимона;
- Курячі грудки розрізати вздовж на два менших шматка кожну і на 1 годину замаринувати в приготованому розчині;
- Моркву відварити до готовності, нарізати кубиками, змішати із зеленим горошком, скласти в сотейник з товстими стінками, залити вершками і протушкувати хвилин 10. Вимкнути Плиту, а овочі накрити кришкою. Вони знадобляться для салату теплими;
- На розпеченій сковороді для гриля добре засмажити курку. Гарячу обсмажену грудинку нарізати дрібними шматочками;
- На порційну плоску тарілку покласти лист салату, на нього – тушковані у вершках морква горошок, зверху – смажену грудинку, все посипати консервованою кукурудзою і полити маринадом.
Як приготувати соковиту буженину в духовці читайте в нашій статті.
Пишні оладки на сироватці з яйцем — це простий рецепт солодощі до чаю.
Читайте як приготувати смачний гарбузовий суп з грибами, куркою або карофелем.
Листковий салат з курячим філе і кукурудзою
Листковий салат – це завжди ефектна подача, а якщо він з курки і кукурудзи – це ще і дуже смачно. Коли під рукою немає спеціального кільця, то для того щоб зібрати салат, можна вирізати кільце з пластикової пляшки. Його прозорі стінки дадуть можливість зробити шари однаковими по товщині.
Для листкового салату знадобляться:
- 300-400 грам філе курки;
- 300 г свіжих печериць;
- 1 банку консервованої кукурудзи;
- 2 курячих яйця;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 1 середня морква;
- 2-3 столові ложки рослинного масла для обсмажування;
- 150 грам салатного майонезу.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Калорійність складе 129,5 кКал у 100 грамах.
Порядок роботи:
- Біле куряче м'ясо зварити й остудити;
- Свіжі печериці нарізати тонкими пластинами і обсмажити на рослинному маслі з порізаною кубиками цибулею і натертою на крупній тертці морквою;
- З консервованої кукурудзи злити всю рідину, курку розібрати руками на дрібні шматочки. Яйця відварити круто і нарізати дрібними кубиками;
- Викласти підготовлені інгредієнти в такій послідовності: смажені гриби, відварне куряче філе, варені яйця, кукурудза. Кожен шар промазати майонезом. Перед подачею відправити страву на півгодини в холодильник, щоб шари схопилися.
Дієтичний салат з відвареної курячої грудкою, кукурудзою і яблуками
Курка – це дієтичний продукт. А якщо для заправки салату використовувати не майонез, а нежирну сметану, то він не принесе ніякої шкоди фігурі, і зможе поповнити дієтичне меню.
Необхідні продукти:
- 300 г відвареної курячої грудки;
- 1 банку консервованої кукурудзи;
- 1 банка консервованого горошку;
- 2 кисло-солодких яблука;
- 4 курячих яйця, зварених круто;
- 150 грам нежирної сметани;
- сіль і перець за смаком.
Час приготування близько 15-20 хвилин.
Калорійність: 136,5 кілокалорій на 100 грам.
Порядок етапів приготування:
- Кукурудзу і горошок позбавити від рідини;
- Грудку, яблука і яйця подрібнити невеликими кубиками;
- У глибокій мисці або іншій посудині змішати нарізані інгредієнти, посолити, поперчити і заправити нежирної сметаною. Подавати готову страву, прикрасивши зеленню.
Кулінарні нотатки
Як і в будь-якій справі, процес приготування салатів має свої маленькі хитрощі і секрети. Ось ті, які стосуються основних інгредієнтів у наведених рецептах – курки і кукурудзи:
- Якщо в рецепті використовується відварне м'ясо, варити його слід, закладаючи в гарячу воду. Це максимально збереже всі корисні речовини і не дасть соків курки вывариться у воді;
- Кукурудзу зовсім необов'язково брати консервовану з магазину. Прекрасною альтернативою їй може виступити свіжа, заморожена або домашнього консервування.
Це всього лише невелика дещиця рецептів салатів, які можна створити, використовуючи такі прості інгредієнти, як курка і кукурудза, але і цього буде достатньо, щоб внести різноманітність в повсякденне меню або здивувати гостей за святковим столом.
Приємного апетиту!