03 апрель 2019 3 318

Як смачно приготувати салат з огірків і помідорів

Всім відомо про користь овочів, але не всі вміють їх правильно і смачно готувати. Одне з найпростіших в приготуванні страв – це салат, але навіть елементарне страву можна приготувати чудовий на смак.

Салат «Літній»
Інгредієнти Кількість
цибулю - 0,5 шт.
огірок - 1 шт.
томат - 2 шт.
олія соняшникова - за смаком
сіль - за смаком
мелений перець (чорний) - за смаком
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 23 Ккал

Досить простий у приготуванні, але дуже корисний салатик зі свіжих овочів.

Свіжі огірки і помідори володіють цілим рядом корисних властивостей і благотворно впливають на багато процесів в організмі людини. Свіжий огірок поліпшить обмін речовин і знизить цукор у крові, а помідор допоможе в роботі серця і надасть антистресовий вплив.

Огірки почистити від шкірки.

Нарізати помідори, огірки і цибулю, все змішати.

Посипати сіллю і перцем і заправити олією.

Приготовану страву подавати відразу, поки овочі не втратили свіжість.

Салат «Ніжність» з куркою

Найбільш дієтичним м'ясом вважається куряче. Філе грудки є джерелом безлічі мінералів і вітамінів. Якщо ви стежите за фігурою і займаєтеся спортом, то цей салат для вас. Куряче філе низькокалорійні і містить серйозну кількість білка.

Інгредієнти:

  • 150 грам сиру (твердого);
  • 2 огірка;
  • 2 томата;
  • куряче філе;
  • 1 упаковка сухариків;
  • пекінська капуста;
  • сметана (або майонез);
  • сіль;
  • мелений перець (чорний).

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 104 Ккал/ 100 г.

Куряче філе порізати дрібними скибочками і обсмажувати на сковороді до появи рум'яності. Злегка поперчити і залишити остигати.

Огірки і томати порізати соломкою. Пекінську капусту нашаткувати за смаком. Натерти сир.

Змішати обсмажене філе грудки з капустою, огірками, томатами і тертим сиром.

Додати заправку. Якщо використовуєте сметану, то не забудьте посолити салат.

Подавати салат зі свіжих огірків, помідорів і курки на листках пекінської капусти, посипаних сухарями.

Салатик «М'ятний» з овочів

М'ята додасть звичайному овочевого салату пікантні нотки. Такий салат відмінно підійде до шашлику або стейкам.

Інгредієнти:

  • 1 цибуля (червона);
  • 3 томата;
  • 2 огірка;
  • кілька гілочок м'яти (обов'язково свіжою);
  • 5 ст. ложок винного оцту;
  • масло оливи;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • сіль;
  • мелений перець (чорний).

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Калорійність: 57 Ккал/ 100 г.

Нарізати огірки.

Змішати у великій піалі оцет з ложкою цукру і дрібкою солі. Додати в суміш огірки і протягом години маринувати, іноді помішуючи.

Порізати томати, цибулю і м'яту. Змішати з маринованими огірками.

Готовий салат з помідорів і огірків заправити олією оливи, посолити і поперчити.

Подаючи до столу, прикрасьте блюдо листочками м'яти.

Коржики на кефірі — це один з найпростіших рецептів домашньої випічки. Кефір додає м'якості і пишності від чого випічка здається незвичайно ніжною.

Читайте як приготувати соковиті котлети в мультиварці зі спеціями.

Читайте як приготувати ароматні слойки з сиром з листкового тіста. Рецепт тут.

Салат «Мексиканський» з огірків, кукурудзи та помідорів

Елементарний овочевий салат можна «озолотити», додавши в нього кукурудзу.

Кукурудза містить у микропорциях рідкісний елемент – золото, поліпшує роботу головного мозку.

Інгредієнти:

  • 2 томата;
  • 1 огірок;
  • кукурудза в консервах (1 банку);
  • 2 болгарських перцю (червоний, зелений);
  • 2 ст. ложки винного оцту;
  • 1 зубчик часнику;
  • кумін;
  • сіль;
  • мелений перець (червоний чилі і чорний);
  • кінза.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність: 50 Ккал/ 100 г.

Нарізати томати, перець і огірок. Подрібнити часник.

Змішати всі інгредієнти у великій посудині. Накрити кришкою і на півгодини поставити в холодильник.

«Кошик» з огірків і помідорів з грибами

Щоб зробити овочевий салатик більш ситним, можна додати в нього багаті білком гриби. Однаково добре підійдуть і лісові гриби, і печериці.

Інгредієнти:

  • 100 г печериць;
  • огірок;
  • перець (болгарський);
  • томат;
  • цибуля (ріпчаста);
  • цибуля (зелена);
  • олія соняшникова;
  • мелений перець (чорний);
  • сіль.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 25 Ккал/ 100 г.

Нарізати соломкою перець, цибулю — півкільцями, гриби і помідори – скибочками, огірки — кружечками.

Гриби з цибулею обсмажити на сковороді в соняшниковій олії. Перемішати обсмажені гриби і цибулю з іншими овочами. Посипати сіллю, приправити меленим перцем.

Для подачі на стіл дрібно порубаєте зелений лук і прикрасьте їм готову страву.

Салат «Роздолля» з редису, огірків і томатів

Салати з додаванням редиски сприяють поліпшенню травлення і збуджують апетит.

Інгредієнти:

  • 200 г редиски;
  • 3 томата;
  • 2 огірка;
  • зелень (цибуля зелена, петрушка, кріп);
  • олія соняшникова (можна майонез);
  • сіль.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 18 Ккал/ 100 г.

Всі овочі нарізати кубиками, порубати зелень. Викласти в салатницю, посипати сіллю. Заправити олією або майонезом.

Для подачі на стіл блюдо прикрасити кропом і петрушкою.

«Свіжість» з яблук, огірків і томатів

Чому б не розбавити компанію овочів «молодільним» фруктом? Яблуко відмінно вписується в безліч страв, і овочевий салат не є винятком.

Інгредієнти:

  • 5 помідорів;
  • 3 огірка (свіжих);
  • 1 огірок (малосольный);
  • 1 яблуко;
  • 100 грам сметани (або майонезу);
  • качанний салат;
  • зелень (кріп, кінза);
  • сіль.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність: 31 Ккал/ 100 г.

Порізати огірки і томати. Яблука дрібно порізати або потерти на тертці. Додати дрібно нарубані салат і зелень. В якості заправки використовувати сметану або майонез, посолити.

Корисні поради

Кілька ложок олії оливи, змішаних з соком лимона, стануть відмінною заправкою і додадуть будь-якого салату оригінальності, а базилік або селера посприяють пікантності смаку.

Після того як посоліть готовий салат, не треба одразу його перемішувати. Дайте йому постояти хвилин п'ятнадцять, щоб овочі ввібрали сіль, і сік, що виділяється овочами, виявився не пересолений.

Не забувайте, що існує кілька форм нарізки овочів. Ріжте овочі кружальцями, скибочками, скибочками або соломкою. Не бійтеся змішувати в одному салаті овочі різної форми.

Використовуйте в готуванні тільки свіжі трави, щоб салат мав вишуканим ароматом. І, найголовніше, будь-які страви готуйте з душею!

Що ще почитати: