Як смачно приготувати салат з огірків і помідорів
Всім відомо про користь овочів, але не всі вміють їх правильно і смачно готувати. Одне з найпростіших в приготуванні страв – це салат, але навіть елементарне страву можна приготувати чудовий на смак.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цибулю - | 0,5 шт. |
огірок - | 1 шт. |
томат - | 2 шт. |
олія соняшникова - | за смаком |
сіль - | за смаком |
мелений перець (чорний) - | за смаком |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 23 Ккал |
Досить простий у приготуванні, але дуже корисний салатик зі свіжих овочів.
Огірки почистити від шкірки.
Нарізати помідори, огірки і цибулю, все змішати.
Посипати сіллю і перцем і заправити олією.
Приготовану страву подавати відразу, поки овочі не втратили свіжість.
Салат «Ніжність» з куркою
Інгредієнти:
- 150 грам сиру (твердого);
- 2 огірка;
- 2 томата;
- куряче філе;
- 1 упаковка сухариків;
- пекінська капуста;
- сметана (або майонез);
- сіль;
- мелений перець (чорний).
Час приготування: 35 хвилин.
Калорійність: 104 Ккал/ 100 г.
Куряче філе порізати дрібними скибочками і обсмажувати на сковороді до появи рум'яності. Злегка поперчити і залишити остигати.
Огірки і томати порізати соломкою. Пекінську капусту нашаткувати за смаком. Натерти сир.
Змішати обсмажене філе грудки з капустою, огірками, томатами і тертим сиром.
Додати заправку. Якщо використовуєте сметану, то не забудьте посолити салат.
Подавати салат зі свіжих огірків, помідорів і курки на листках пекінської капусти, посипаних сухарями.
Салатик «М'ятний» з овочів
М'ята додасть звичайному овочевого салату пікантні нотки. Такий салат відмінно підійде до шашлику або стейкам.
Інгредієнти:
- 1 цибуля (червона);
- 3 томата;
- 2 огірка;
- кілька гілочок м'яти (обов'язково свіжою);
- 5 ст. ложок винного оцту;
- масло оливи;
- 1 ст. ложка цукру;
- сіль;
- мелений перець (чорний).
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Калорійність: 57 Ккал/ 100 г.
Нарізати огірки.
Змішати у великій піалі оцет з ложкою цукру і дрібкою солі. Додати в суміш огірки і протягом години маринувати, іноді помішуючи.
Порізати томати, цибулю і м'яту. Змішати з маринованими огірками.
Готовий салат з помідорів і огірків заправити олією оливи, посолити і поперчити.
Подаючи до столу, прикрасьте блюдо листочками м'яти.
Коржики на кефірі — це один з найпростіших рецептів домашньої випічки. Кефір додає м'якості і пишності від чого випічка здається незвичайно ніжною.
Читайте як приготувати соковиті котлети в мультиварці зі спеціями.
Читайте як приготувати ароматні слойки з сиром з листкового тіста. Рецепт тут.
Салат «Мексиканський» з огірків, кукурудзи та помідорів
Елементарний овочевий салат можна «озолотити», додавши в нього кукурудзу.
Кукурудза містить у микропорциях рідкісний елемент – золото, поліпшує роботу головного мозку.
Інгредієнти:
- 2 томата;
- 1 огірок;
- кукурудза в консервах (1 банку);
- 2 болгарських перцю (червоний, зелений);
- 2 ст. ложки винного оцту;
- 1 зубчик часнику;
- кумін;
- сіль;
- мелений перець (червоний чилі і чорний);
- кінза.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність: 50 Ккал/ 100 г.
Нарізати томати, перець і огірок. Подрібнити часник.
Змішати всі інгредієнти у великій посудині. Накрити кришкою і на півгодини поставити в холодильник.
«Кошик» з огірків і помідорів з грибами
Щоб зробити овочевий салатик більш ситним, можна додати в нього багаті білком гриби. Однаково добре підійдуть і лісові гриби, і печериці.
Інгредієнти:
- 100 г печериць;
- огірок;
- перець (болгарський);
- томат;
- цибуля (ріпчаста);
- цибуля (зелена);
- олія соняшникова;
- мелений перець (чорний);
- сіль.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 25 Ккал/ 100 г.
Нарізати соломкою перець, цибулю — півкільцями, гриби і помідори – скибочками, огірки — кружечками.
Гриби з цибулею обсмажити на сковороді в соняшниковій олії. Перемішати обсмажені гриби і цибулю з іншими овочами. Посипати сіллю, приправити меленим перцем.
Для подачі на стіл дрібно порубаєте зелений лук і прикрасьте їм готову страву.
Салат «Роздолля» з редису, огірків і томатів
Салати з додаванням редиски сприяють поліпшенню травлення і збуджують апетит.
Інгредієнти:
- 200 г редиски;
- 3 томата;
- 2 огірка;
- зелень (цибуля зелена, петрушка, кріп);
- олія соняшникова (можна майонез);
- сіль.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 18 Ккал/ 100 г.
Всі овочі нарізати кубиками, порубати зелень. Викласти в салатницю, посипати сіллю. Заправити олією або майонезом.
Для подачі на стіл блюдо прикрасити кропом і петрушкою.
«Свіжість» з яблук, огірків і томатів
Чому б не розбавити компанію овочів «молодільним» фруктом? Яблуко відмінно вписується в безліч страв, і овочевий салат не є винятком.
Інгредієнти:
- 5 помідорів;
- 3 огірка (свіжих);
- 1 огірок (малосольный);
- 1 яблуко;
- 100 грам сметани (або майонезу);
- качанний салат;
- зелень (кріп, кінза);
- сіль.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність: 31 Ккал/ 100 г.
Порізати огірки і томати. Яблука дрібно порізати або потерти на тертці. Додати дрібно нарубані салат і зелень. В якості заправки використовувати сметану або майонез, посолити.
Корисні поради
Кілька ложок олії оливи, змішаних з соком лимона, стануть відмінною заправкою і додадуть будь-якого салату оригінальності, а базилік або селера посприяють пікантності смаку.
Після того як посоліть готовий салат, не треба одразу його перемішувати. Дайте йому постояти хвилин п'ятнадцять, щоб овочі ввібрали сіль, і сік, що виділяється овочами, виявився не пересолений.
Не забувайте, що існує кілька форм нарізки овочів. Ріжте овочі кружальцями, скибочками, скибочками або соломкою. Не бійтеся змішувати в одному салаті овочі різної форми.
Використовуйте в готуванні тільки свіжі трави, щоб салат мав вишуканим ароматом. І, найголовніше, будь-які страви готуйте з душею!