30 апрель 2019 2 041

Кращі рецепти салатів з печерицями і кукурудзою

Прекрасне поєднання грибів і кукурудзи – це не тільки чудовий смак, це ще й універсальність: інгредієнти можуть поєднуватися з різними продуктами. І гриби, і кукурудзу можна купити в магазині протягом усього року за розумною ціною, тому вони нерідко використовуються і в зимових святкових салатах.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
крабових паличок - 0,2 кг
кукурудзи консервованої - 0,1 кг
цибулин - 1 шт.
печериць - 0,1 кг
рису - 80 г
майонезу - 90 мл
моркви - 1 шт.
олії соняшникової - 90 мл
яєць - 3 шт.
спецій - за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 216 Ккал

Простий рецепт, який може служити повноцінним вечерею або живильним перекусу на роботі.

Як приготувати:

  1. Рис відварити у воді з сіллю. Після того як він трохи охолоне, перемішайте його з половиною майонезу.
  2. Поріжте цибулю Кубиками, так само подрібніть і крабові палички, витягнувши їх з плівки.
  3. Морква без шкірки, натріть.
  4. Очистіть від сміття гриби і обсмажте їх на олії до рум'яного кольору. Якщо вони великі, попередньо поріжте їх на менші шматочки.
  5. Додайте до печерицям цибулю з морквою і обсмажуйте всі разом ще хвилин п'ять, дайте охолонути і перемішайте з другою частиною майонезу.
  6. Яйця зваріть круто, а потім поріжте невеликими кубиками.
  7. Поставте на блюдо кулінарне кільце і викладіть першим шаром рис.
  8. Далі викладайте в наступному порядку: крабові палички, яйця, смажені овочі з печерицями.
  9. Зверху присипте все кукурудзою без рідини. Зніміть кулінарне кільце.

Порада: для кращого смаку дайте страві настоятися протягом півгодини в холодильнику.

Салат з консервованими печерицями, куркою і кукурудзою

Легкий у приготуванні салат, який можна поставити на святковий стіл.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
листя салату 0,2 кг
кукурудзи 250 г
цибулин 1 шт.
консервованих печериць 0,2 кг
води 0,1 л
оцту 30 мл
філе курячого 0,2 кг
спецій за смаком
майонезу 80 мл
твердого сиру 0,1 кг
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 г: 110 ккал

Як приготувати:

  1. Куряче філе помийте і поставте варитися у воді зі спеціями. Дайте йому трохи охолонути, а потім розберіть руками на короткі волокна. Варка займає не більше двадцяти хвилин.
  2. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, полийте оцтом і водою. Якщо він дуже гострий, присипте цукром. Залиште хвилин на тридцять, щоб промариновался.
  3. Сир натріть крупно або наріжте його тонкими скибочками.
  4. Гриби вийміть з маринаду і наріжте їх слайсами, не дуже тонкими.
  5. Вимийте листя салату, приберіть серветками вологу і викладіть їх на дно плоского блюда.
  6. Зверху покладіть курку, яку трохи змастіть майонезом.
  7. Далі покладіть маринований лук, який обов'язково потрібно витягнути з оцту, завершіть салат грибами і кукурудзою.
  8. Зверху все рясно присипте сиром і подавайте.

Порада: такий салат найкраще подавати з келихом білого вина.

Рецепт з маринованими грибами і сиром

Лінива варіація відомого салату «Грибна поляна». Приготування максимально просте, а смак приголомшливий!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яєць 2 шт.
цибулин 2 шт.
грибів маринованих 0,3 кг
сиру 0,1 кг
кукурудзи 0,2 кг
кропу 1 пучок
огірків маринованих 1 шт.
майонезу за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 г: 85 ккал

Як приготувати:

  1. Вийміть гриби з маринаду, дайте їм трохи стекти, а потім розріжте навпіл. Якщо печериця дуже великий, розріжте його на кілька пластин.
  2. Сир натріть не дуже крупно.
  3. Злийте маринад з-під кукурудзи, самі зерна змішайте з грибами і сиром.
  4. Нашаткуйте очищені цибулини маленькими кубиками.
  5. Маринований огірок поріжте невеликими кубиками.
  6. Яйця зваріть. Жовток повинен бути твердим. Поріжте їх так само, як і огірок.
  7. Дуже дрібно порубаєте кріп.
  8. Перемішайте всі компоненти між собою в салатнику, додайте бажану кількість майонезу, знову перемішайте і подавайте до столу.

Порада: додавати спеції потрібно дуже обережно, так як їх вже достатньо і в огірках, і в печерицях.

Теплий салат з макаронами, смаженими грибами і кукурудзою

Оригінальний рецепт, який так сильно нагадує італійську кухню. І ніякої гарнір не знадобиться!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
петрушки 1 пучок
спецій за смаком
макаронів 0,2 кг
олії соняшникової 90 мл
грибів 0,4 кг
винного оцту 25 мл
кукурудзи 0,1 кг
болгарських перців 1 шт.
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 175 ккал

Як приготувати:

  1. Макарони відваріть строго по інструкції, вони не повинні розваритися. Краще всього брати «бантики» або «пір'я», щоб вони були середнього розміру.
  2. Додайте до готовим макаронів трохи олії і перемішайте.
  3. У болгарського перцю витягніть насінну коробочку, а саму м'якоть поріжте невеликими кубиками.
  4. Витягніть кукурудзяні зерна з маринаду.
  5. Приберіть усе сміття з грибів і поріжте їх на зручні шматочки, а потім обсмажте на сковороді з мінімальною кількістю олії до рум'яного кольору.
  6. Перемішайте всі інгредієнти між собою.
  7. Масло з'єднайте з винним оцтом, додайте щіпку спецій. Отриману заправку вилийте до овочів і макаронів, перемішайте. Подавайте відразу, прикрасивши петрушкою.

Порада: все потрібно робити швидко, щоб інгредієнти були теплими, але не гарячими і ні в якому разі не остиглими, інакше буде несмачно.

Готуємо з печериць, кукурудзи та яєць

Всього кілька інгредієнтів – і салат часів студентства готовий. А зробити його вишуканим допоможуть різні добавки – все залежить тільки від фантазії!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яєць 4 шт.
спецій за смаком
кукурудзи 1 банку
майонезу за смаком
шампіньйонів 1 банку
цибулин білих 1 шт.
олії соняшникової 30 мл
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 86 ккал

Як приготувати:

  1. Вийміть з розсолу і кукурудзу, і гриби. Дайте їм час трохи обсохнути без маринаду, а потім покладіть в салатник.
  2. Тонко нашаткуйте велику очищену цибулину і обсмажте її з грибами на маслі протягом десяти хвилин, дайте охолонути.
  3. Зваріть круто яйця, почистіть їх і поріжте невеликими кубиками.
  4. Перемішайте всі інгредієнти разом зі спеціями і майонезом.
  5. Дайте трохи настоятися або подавайте до столу відразу.
Порада: доповнити салат можна кубиками смаженого бекону, солодким перцем (можна консервованих або квашеним), оливками, тунцем і т. д.

Салат «Монастирський»

Святковий салат з печерицями та кукурудзою, який найчастіше готують напередодні Різдва. Рецепт пісного і підходить для вегетаріанців.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
огірків маринованих 3 шт.
спецій за смаком
кукурудзи 350 г
майонезу за смаком
рису (вареного) 0,2 кг
моркви 1 шт.
кропу 1 пучок
грибів 0,4 кг
цибулин 2 шт.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 78 ккал

Як приготувати:

  1. Цибулини без лушпиння наріжте маленькими кубиками.
  2. Дрібно натріть моркву і обсмажте її з половиною всього цибулі на невеликій кількості олії. Це займе не більше п'яти хвилин.
  3. Поріжте часточками очищені гриби і додати до овочів в сковороді.
  4. Готуйте ще сім хвилин, потім остудіть.
  5. Додайте до грибів зварений рис і кукурудзу, витягнутий попередньо з банки.
  6. Поріжте кубиками огірки і додайте їх до інших компонентів. Перемішайте і перекладіть в салатник.
  7. Кріп дрібно порубаєте й додайте його з майонезом до інгредієнтів, перемішайте.
  8. Перед подачею дайте постояти півгодини при кімнатній температурі.

Порада: прикрасити страву можна пластинками грибів або квітами з моркви.

Листковий салат з печерицями, кукурудзою і шинкою

Дуже гарний рецепт з використанням простих інгредієнтів. Для домашнього святкового столу — в самий раз!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
оливок 0,1 кг
майонезу за смаком
яєць 5 шт.
кукурудзи 150 г
маринованих печериць 250 г
шинки 250 г
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 135 ккал

Як приготувати:

  1. Яйця відваріть круто і дочекайтеся їх охолодження. Почистіть, а потім поділіть на білки і жовтки. Білки поріжте маленькими кубиками.
  2. Такими ж поріжте кубиками шинку, знявши з неї плівку.
  3. Гриби вийміть з маринаду і наріжте їх пластинами.
  4. Оливки без кісточки наріжте колечками.
  5. Кукурудзу вийміть з розсолу.
  6. Поставте кулінарне кільце в центр блюда і викладайте салат шарами: шинка, білки, кукурудза, гриби. Кожен інгредієнт змащувати майонезом.
  7. Зверху натріть білки, а поверх них викладіть по колу кільця оливок, накладаючи краю один на одного, щоб вийшов вінок.
  8. Приберіть на годину у холодильник, а потім подавайте.

Порада: красиво прикрасити салат допоможе свіжа гілочка розмарину.

Читайте також, як смачно приготувати салат з грибами і кальмарами.

Різноманітні салати з квашеної капусти можна знайти тут.

А в цій статті є ціла колекція рецептів салатів з відварною м'ясом яловичини.

Варіант з морепродуктами

Колоритний і неймовірно корисний морський салат з кукурудзою і печерицями, ніжний і одночасно хрусткий! Для нього краще вибирати мідії без будь-яких смаків, щоб їх спеції не перебивали інші інгредієнти.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кальмарів 0,2 кг
спецій за смаком
сметани скільки знадобиться
консервованих мідій 0,1 кг
кропу 1 пучок
кукурудзи 1 банку
батона 0,2 кг
твердого сиру 0,1 кг
грибів 0,3 кг
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 111 ккал

Як приготувати:

  1. Поріжте батон на невеликі кубики, це будуть сухарики. Обваляйте їх у спеціях і потім підсушіть на сковороді без додавання масла.
  2. Кальмари почистіть і гарненько промийте, а потім опустіть в окріп на три-чотири хвилини. Витягніть, зніміть плівку і дайте охолонути, а потім поріжте тушки кільцями.
  3. Кукурудзу вийміть з розсолу, а мідії – з маринаду.
  4. Крупно натріть сир.
  5. Гриби почистіть і поріжте пластинками, а потім підсмажте їх на сковороді-гриль.
  6. У сметану вмішайте спеції і трохи солі.
  7. Порубаєте дрібно вимитий кріп.
  8. Перемішайте всі компоненти в одному салатнику, заправте їх сметаною, зверху присипте сухарями і відразу подавайте до столу.
Порада: якщо немає сковороди-гриль, скористайтеся звичайною, але тоді додайте трохи вершкового масла.

Корисні поради

Якщо є качани кукурудзи, то їх можна відварити. Зерна потім зрізати за допомогою гострого великого ножа – так вони менше втрачають свою форму. А якщо замість печериць є лісові гриби, перед додаванням в салат слід відварити, а тільки після цього смажити. Пам'ятайте: у лисичках дуже багато піску, їх слід попередньо замочити в холодній воді хоча б на годину.

Якщо салат планується готувати у великих обсягах, не заправляйте його весь відразу. Візьміть тільки частину салату для подачі, а інші інгредієнти краще не змішувати між собою або хоча б не додавайте до них соус. Так продукти довше залишаються свіжими, а сама страва буде мати приємний вигляд.

Приготування салатів – справа нескладна, захоплююче і корисне. Вони завжди відкриті для додавання нових інгредієнтів і соусів, тому навіть із звичайних продуктів можна створити кулінарний шедевр на домашній кухні!

Що ще почитати: