Кращі рецепти салатів з печерицями і кукурудзою
Прекрасне поєднання грибів і кукурудзи – це не тільки чудовий смак, це ще й універсальність: інгредієнти можуть поєднуватися з різними продуктами. І гриби, і кукурудзу можна купити в магазині протягом усього року за розумною ціною, тому вони нерідко використовуються і в зимових святкових салатах.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
крабових паличок - | 0,2 кг |
кукурудзи консервованої - | 0,1 кг |
цибулин - | 1 шт. |
печериць - | 0,1 кг |
рису - | 80 г |
майонезу - | 90 мл |
моркви - | 1 шт. |
олії соняшникової - | 90 мл |
яєць - | 3 шт. |
спецій - | за смаком |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 216 Ккал |
Простий рецепт, який може служити повноцінним вечерею або живильним перекусу на роботі.
Як приготувати:
- Рис відварити у воді з сіллю. Після того як він трохи охолоне, перемішайте його з половиною майонезу.
- Поріжте цибулю Кубиками, так само подрібніть і крабові палички, витягнувши їх з плівки.
- Морква без шкірки, натріть.
- Очистіть від сміття гриби і обсмажте їх на олії до рум'яного кольору. Якщо вони великі, попередньо поріжте їх на менші шматочки.
- Додайте до печерицям цибулю з морквою і обсмажуйте всі разом ще хвилин п'ять, дайте охолонути і перемішайте з другою частиною майонезу.
- Яйця зваріть круто, а потім поріжте невеликими кубиками.
- Поставте на блюдо кулінарне кільце і викладіть першим шаром рис.
- Далі викладайте в наступному порядку: крабові палички, яйця, смажені овочі з печерицями.
- Зверху присипте все кукурудзою без рідини. Зніміть кулінарне кільце.
Порада: для кращого смаку дайте страві настоятися протягом півгодини в холодильнику.
Салат з консервованими печерицями, куркою і кукурудзою
Легкий у приготуванні салат, який можна поставити на святковий стіл.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
листя салату | 0,2 кг |
кукурудзи | 250 г |
цибулин | 1 шт. |
консервованих печериць | 0,2 кг |
води | 0,1 л |
оцту | 30 мл |
філе курячого | 0,2 кг |
спецій | за смаком |
майонезу | 80 мл |
твердого сиру | 0,1 кг |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 г: 110 ккал |
Як приготувати:
- Куряче філе помийте і поставте варитися у воді зі спеціями. Дайте йому трохи охолонути, а потім розберіть руками на короткі волокна. Варка займає не більше двадцяти хвилин.
- Цибулю наріжте тонкими півкільцями, полийте оцтом і водою. Якщо він дуже гострий, присипте цукром. Залиште хвилин на тридцять, щоб промариновался.
- Сир натріть крупно або наріжте його тонкими скибочками.
- Гриби вийміть з маринаду і наріжте їх слайсами, не дуже тонкими.
- Вимийте листя салату, приберіть серветками вологу і викладіть їх на дно плоского блюда.
- Зверху покладіть курку, яку трохи змастіть майонезом.
- Далі покладіть маринований лук, який обов'язково потрібно витягнути з оцту, завершіть салат грибами і кукурудзою.
- Зверху все рясно присипте сиром і подавайте.
Порада: такий салат найкраще подавати з келихом білого вина.
Рецепт з маринованими грибами і сиром
Лінива варіація відомого салату «Грибна поляна». Приготування максимально просте, а смак приголомшливий!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яєць | 2 шт. |
цибулин | 2 шт. |
грибів маринованих | 0,3 кг |
сиру | 0,1 кг |
кукурудзи | 0,2 кг |
кропу | 1 пучок |
огірків маринованих | 1 шт. |
майонезу | за смаком |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 г: 85 ккал |
Як приготувати:
- Вийміть гриби з маринаду, дайте їм трохи стекти, а потім розріжте навпіл. Якщо печериця дуже великий, розріжте його на кілька пластин.
- Сир натріть не дуже крупно.
- Злийте маринад з-під кукурудзи, самі зерна змішайте з грибами і сиром.
- Нашаткуйте очищені цибулини маленькими кубиками.
- Маринований огірок поріжте невеликими кубиками.
- Яйця зваріть. Жовток повинен бути твердим. Поріжте їх так само, як і огірок.
- Дуже дрібно порубаєте кріп.
- Перемішайте всі компоненти між собою в салатнику, додайте бажану кількість майонезу, знову перемішайте і подавайте до столу.
Порада: додавати спеції потрібно дуже обережно, так як їх вже достатньо і в огірках, і в печерицях.
Теплий салат з макаронами, смаженими грибами і кукурудзою
Оригінальний рецепт, який так сильно нагадує італійську кухню. І ніякої гарнір не знадобиться!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
петрушки | 1 пучок |
спецій | за смаком |
макаронів | 0,2 кг |
олії соняшникової | 90 мл |
грибів | 0,4 кг |
винного оцту | 25 мл |
кукурудзи | 0,1 кг |
болгарських перців | 1 шт. |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 175 ккал |
Як приготувати:
- Макарони відваріть строго по інструкції, вони не повинні розваритися. Краще всього брати «бантики» або «пір'я», щоб вони були середнього розміру.
- Додайте до готовим макаронів трохи олії і перемішайте.
- У болгарського перцю витягніть насінну коробочку, а саму м'якоть поріжте невеликими кубиками.
- Витягніть кукурудзяні зерна з маринаду.
- Приберіть усе сміття з грибів і поріжте їх на зручні шматочки, а потім обсмажте на сковороді з мінімальною кількістю олії до рум'яного кольору.
- Перемішайте всі інгредієнти між собою.
- Масло з'єднайте з винним оцтом, додайте щіпку спецій. Отриману заправку вилийте до овочів і макаронів, перемішайте. Подавайте відразу, прикрасивши петрушкою.
Порада: все потрібно робити швидко, щоб інгредієнти були теплими, але не гарячими і ні в якому разі не остиглими, інакше буде несмачно.
Готуємо з печериць, кукурудзи та яєць
Всього кілька інгредієнтів – і салат часів студентства готовий. А зробити його вишуканим допоможуть різні добавки – все залежить тільки від фантазії!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яєць | 4 шт. |
спецій | за смаком |
кукурудзи | 1 банку |
майонезу | за смаком |
шампіньйонів | 1 банку |
цибулин білих | 1 шт. |
олії соняшникової | 30 мл |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 86 ккал |
Як приготувати:
- Вийміть з розсолу і кукурудзу, і гриби. Дайте їм час трохи обсохнути без маринаду, а потім покладіть в салатник.
- Тонко нашаткуйте велику очищену цибулину і обсмажте її з грибами на маслі протягом десяти хвилин, дайте охолонути.
- Зваріть круто яйця, почистіть їх і поріжте невеликими кубиками.
- Перемішайте всі інгредієнти разом зі спеціями і майонезом.
- Дайте трохи настоятися або подавайте до столу відразу.
Салат «Монастирський»
Святковий салат з печерицями та кукурудзою, який найчастіше готують напередодні Різдва. Рецепт пісного і підходить для вегетаріанців.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
огірків маринованих | 3 шт. |
спецій | за смаком |
кукурудзи | 350 г |
майонезу | за смаком |
рису (вареного) | 0,2 кг |
моркви | 1 шт. |
кропу | 1 пучок |
грибів | 0,4 кг |
цибулин | 2 шт. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 г: 78 ккал |
Як приготувати:
- Цибулини без лушпиння наріжте маленькими кубиками.
- Дрібно натріть моркву і обсмажте її з половиною всього цибулі на невеликій кількості олії. Це займе не більше п'яти хвилин.
- Поріжте часточками очищені гриби і додати до овочів в сковороді.
- Готуйте ще сім хвилин, потім остудіть.
- Додайте до грибів зварений рис і кукурудзу, витягнутий попередньо з банки.
- Поріжте кубиками огірки і додайте їх до інших компонентів. Перемішайте і перекладіть в салатник.
- Кріп дрібно порубаєте й додайте його з майонезом до інгредієнтів, перемішайте.
- Перед подачею дайте постояти півгодини при кімнатній температурі.
Порада: прикрасити страву можна пластинками грибів або квітами з моркви.
Листковий салат з печерицями, кукурудзою і шинкою
Дуже гарний рецепт з використанням простих інгредієнтів. Для домашнього святкового столу — в самий раз!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
оливок | 0,1 кг |
майонезу | за смаком |
яєць | 5 шт. |
кукурудзи | 150 г |
маринованих печериць | 250 г |
шинки | 250 г |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 135 ккал |
Як приготувати:
- Яйця відваріть круто і дочекайтеся їх охолодження. Почистіть, а потім поділіть на білки і жовтки. Білки поріжте маленькими кубиками.
- Такими ж поріжте кубиками шинку, знявши з неї плівку.
- Гриби вийміть з маринаду і наріжте їх пластинами.
- Оливки без кісточки наріжте колечками.
- Кукурудзу вийміть з розсолу.
- Поставте кулінарне кільце в центр блюда і викладайте салат шарами: шинка, білки, кукурудза, гриби. Кожен інгредієнт змащувати майонезом.
- Зверху натріть білки, а поверх них викладіть по колу кільця оливок, накладаючи краю один на одного, щоб вийшов вінок.
- Приберіть на годину у холодильник, а потім подавайте.
Порада: красиво прикрасити салат допоможе свіжа гілочка розмарину.
Читайте також, як смачно приготувати салат з грибами і кальмарами.
Різноманітні салати з квашеної капусти можна знайти тут.
А в цій статті є ціла колекція рецептів салатів з відварною м'ясом яловичини.
Варіант з морепродуктами
Колоритний і неймовірно корисний морський салат з кукурудзою і печерицями, ніжний і одночасно хрусткий! Для нього краще вибирати мідії без будь-яких смаків, щоб їх спеції не перебивали інші інгредієнти.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кальмарів | 0,2 кг |
спецій | за смаком |
сметани | скільки знадобиться |
консервованих мідій | 0,1 кг |
кропу | 1 пучок |
кукурудзи | 1 банку |
батона | 0,2 кг |
твердого сиру | 0,1 кг |
грибів | 0,3 кг |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 111 ккал |
Як приготувати:
- Поріжте батон на невеликі кубики, це будуть сухарики. Обваляйте їх у спеціях і потім підсушіть на сковороді без додавання масла.
- Кальмари почистіть і гарненько промийте, а потім опустіть в окріп на три-чотири хвилини. Витягніть, зніміть плівку і дайте охолонути, а потім поріжте тушки кільцями.
- Кукурудзу вийміть з розсолу, а мідії – з маринаду.
- Крупно натріть сир.
- Гриби почистіть і поріжте пластинками, а потім підсмажте їх на сковороді-гриль.
- У сметану вмішайте спеції і трохи солі.
- Порубаєте дрібно вимитий кріп.
- Перемішайте всі компоненти в одному салатнику, заправте їх сметаною, зверху присипте сухарями і відразу подавайте до столу.
Корисні поради
Якщо є качани кукурудзи, то їх можна відварити. Зерна потім зрізати за допомогою гострого великого ножа – так вони менше втрачають свою форму. А якщо замість печериць є лісові гриби, перед додаванням в салат слід відварити, а тільки після цього смажити. Пам'ятайте: у лисичках дуже багато піску, їх слід попередньо замочити в холодній воді хоча б на годину.
Якщо салат планується готувати у великих обсягах, не заправляйте його весь відразу. Візьміть тільки частину салату для подачі, а інші інгредієнти краще не змішувати між собою або хоча б не додавайте до них соус. Так продукти довше залишаються свіжими, а сама страва буде мати приємний вигляд.
Приготування салатів – справа нескладна, захоплююче і корисне. Вони завжди відкриті для додавання нових інгредієнтів і соусів, тому навіть із звичайних продуктів можна створити кулінарний шедевр на домашній кухні!