08 март 2019 3 417

Як швидко і смачно приготувати яблука з корицею

Одне з найбільш вдалих поєднань в кулінарії яблука з корицею. Багатьом це нагадує затишний зимовий вечір, коли є нескладна випічка і солодкий чай. Однак тішити себе цими продуктами можна цілий рік! І дозволено навіть тим, хто стежить за фігурою.

Користь яблук і кориці

Яблука присутні майже в кожній дієті і є обов'язковим продуктом здорового харчування. У них величезна кількість вітамінів і різних елементів, життєво необхідних для нормального функціонування організму. Наприклад, всі знають, що це чудове джерело заліза. А ще – прекрасний замінник зубної пасти вранці і ввечері.

У дієтологів є навіть власний вислів: «Голодний? З'їж яблуко. Не хочеш яблуко? Значить не голодний». І правда, ці фрукти допомагають боротися із зайвими кілограмами, очищаючи організм від шкідливих токсинів. А заодно підтримуючи й інші системи, наприклад, кровоносну і травну.

Мало хто знає, що прянощі дуже корисні. В них часом більше різних властивостей, ніж у таких знаменитих продуктах, як лимон, кефір, чорниця і т. д. Кориця – не виняток. У ній багато речовин, які допомагають підтримувати здоров'я на високому рівні. Але головна заслуга приправи – її вплив на роботу шлунка. Саме тому часто рекомендують пити легкі напої на ніч з додаванням кориці.

Поєднання яблук і кориці дарує організму подвійну користь. Причому це дуже подобається дітям, так що на дозу подібних вітамінів їх і вмовляти не треба.

Рецепт на швидку руку
Інгредієнти Кількість
цукру - 15 г
яблук - 3 шт.
меленої кориці - 7 р
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 67 Ккал

Запечені яблука з корицею в мікрохвильовці готувати потрібно наступним чином:

  1. Яблука вимити і зрізати верхівку, потім акуратно вирізати серцевину, можна скористатися чайною ложкою. Важливо не проткнути наскрізь м'якоть;
  2. Всередину фруктів всипати по чайній ложці цукру;
  3. Точно також покласти корицю, але по половині чайної ложки;
  4. Покласти готові яблучка в тарілку мікрохвильовки або будь-яку іншу;
  5. Поставити пектися в мікрохвильовку на шість хвилин при середній потужності. Далі трохи остудити.

Як запекти яблука з корицею і сиром в духовці

  • 4 яблука;
  • 60 г цукру;
  • 15 г манної крупи;
  • 60 г родзинок;
  • 7 г кориці;
  • 1 яйце;
  • 220 г сиру;
  • 10 г масла (кожного).

Час – 25 хвилин.

Калорії – 118.

Приготування:

  1. У вимитих фруктів обережно вирізати серцевину з одного боку;
  2. У невеликій мисці змішати сир з корицею, яйцем, манною крупою, цукром;
  3. Замочити родзинки на десять хвилин, потім додати його до сиру і перемішати;
  4. Форму для запікання трохи змастити маслом, викласти в неї яблука;
  5. Випікати до повної готовності, в сиру повинна з'явитися легка скоринка. Подавати з цукровою пудрою і вершками.

Запечені яблука з медом і корицею

  • 30 г цукру;
  • 7 яблук;
  • 10 г кориці;
  • 30 мл коньяку;
  • 14 половинок волоських горіхів;
  • 35 г меду;
  • 190 г родзинок.

Час – 1 година.

Калорії – 98.

Приготування:

  1. Яблука помити і по всіх поверхні наколоти їх виделкою;
  2. Промитий ізюм помістити в коньяк на півгодини;
  3. Витягнути з фруктів серцевину і прибрати частину м'якоті;
  4. Всередину плоди покласти по чайній ложечці меду, по 2 половинки горіхів, трохи родзинок;
  5. Цукор змішати з корицею і цією сумішшю посипати зверху яблука;
  6. У форму для випікання слід налити трохи води, приблизно один сантиметр. І в неї поставити яблука;
  7. При 200 за Цельсієм випікати півгодини, духова шафа бажано попередньо розігріти.

Як запекти фрукти з корицею і лимоном у тесті

  • 8 яблук;
  • 60 мл вершків;
  • 120 г цукрової пудри;
  • 12 кеш'ю;
  • 0,5 шт лимона;
  • 15 г кориці;
  • 110 г вершкового масла;
  • 220 г борошна.

Час – 50 хвилин.

Калорії – 150.

Приготування:

  1. За допомогою комбайна або двох ножів морозиво вершкове масло швидко порубати з борошном, цукровою пудрою, додати трохи солі;
  2. Скачати тісто в кулю і поділити його на шість рівних частин, кожну загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на п'ятнадцять хвилин;
  3. Фрукти вимити, вирізати їх серцевини;
  4. Два плода очистити від шкірки і натерти, змішати з солодкими вершками і корицею;
  5. З лимона зчистити трохи цедри і видавити сік, теж додати до натертим продуктів і перемішати;
  6. Вийшла яблучно-вершковою сумішшю начинити решта шість плодів, покласти по дві половинки кеш'ю;
  7. По одній кульці тесту діставати з холодильника, розкачати в корж і нею укутати кожне яблуко;
  8. При 180 за Цельсієм випікати півгодини. Подавати з морозивом.

Смузі для схуднення

  • 1 яблуко;
  • 20 г шпинату;
  • 3 г кориці;
  • 70 г сиру тофу;
  • 180 мл мигдалевого молока.

Час – 5 хвилин.

Калорії – 87.

Приготування смузі з яблук з корицею:

  1. Сир тофу порізати на невеликі шматочки;
  2. Фрукт вимити, вирізати його серцевину, за бажанням очистити від шкірки, порізати на шматочки;
  3. Листя шпинату вимити і видалити тверді волокна;
  4. У чашу блендера помістити всі продукти (замість мигдального молока можна взяти просто воду) і змішати. Вживати відразу ж.

Напої для очищення організму

Простий рецепт

  • 500 мл води;
  • 1 яблуко;
  • 1 паличка кориці.

Час – 4 хвилини.

Калорії – 53.

Приготування:

  1. Воду довести до кипіння;
  2. Плід помити і порізати невеликими шматочками, при цьому видалити плодоніжку і серцевину;
  3. В кружку або товстий склянку покласти фрукт і паличку кориці, залити окропом і дати постояти пару хвилин. За бажанням підсолодити.

Яблучний холодний чай з імбиром

  • 1 зелене яблуко;
  • 10 г кориці;
  • 3 г свіжого імбиру;
  • 240 мл води.

Час – 2 години.

Калорії – 50.

Приготування:

  1. Фрукт почистити і витягнути серцевину, м'якоть порізати тонкими слайсами;
  2. Свіжий імбир почистити і натерти його або пропустити через часниковий прес;
  3. Корицю, імбир і яблуко покласти на дно склянки і залити його водою, температурою до 90 градусів;
  4. Дати охолонути при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник години на два.

Рецепт крилець для пікніка — спробуйте смачну закуску, яка найкращим чином підійде до пива.

Рецепт бісквітного рулету з повидлом — смачна страва до чаю.

Ще один варіант десерту — трубочки з кремом. Візьміть на замітку цей рецепт.

Дієтичний салат

  • 500 р шпинату;
  • 360 г яблук;
  • 45 мл соку лимона;
  • 2 яйця;
  • 30 мл оливкової олії;
  • 1 гілочка м'яти;
  • 7 г кориці.

Час – 10 хвилин.

Калорії – 69.

Приготування салату з яблук з корицею для тих, що худнуть:

  1. Листя шпинату вимити і обшпарити окропом, потім подрібнити;
  2. З гілочки м'яти зняти листочки і теж помити їх;
  3. Фрукти очистити від серцевини, попередньо помити. При бажанні можна зчистити шкірку, але корисніше буде її залишити.
  4. М'якоть порізати довільними шматочками, збризнути їх соком лимона і присипати корицею;
  5. Оливкова олія змішати із залишками лимонного соку, приправити і посолити за смаком;
  6. Яйця необхідно зварити до стану твердого жовтка, далі охолодити і очистити. Порізати яйце слайсами або часточками;
  7. Змішати всі інгредієнти і заправити їх маслянистим соусом. Можна попередньо охолодити в холодильнику.

Рекомендації на замітку

Яблука можуть бути самими різними: солодкими, кисло-солодкими, кислими і навіть терпкими. Якщо готувати соковите блюдо, можна взяти і терпке. Солодкі сорти добре поєднуються з солодкими продуктами і ідеально підходять для створення напоїв. Кисло-солодкі сорти особливо хороші при запіканні з медом, так як вони вбирають в себе солодкість і не віддають приторностью.

При додаванні меду, дуже важливо його якість. Хороший мед повинен бути настільки густим, що при намотуванні на ложку він складається шарами у вигляді стрічки, а не відразу осідає. Сам мед важкий, його краще вибирати на ринку, а не на базарі. Справжній продукт додасть тільки користь печеного яблука і при цьому може легко замінити цукор.

При виборі самих яблук, краще зупинитися не на ідеальних фруктах, а на тих, що різні за розміром, мають приємний запах і можуть навіть мати черв'ячка всередині. Саме ця гусениця – ознака натуральності, адже пестициди комаха обходить стороною. Якщо в яблуці немає ніяких вм'ятин, то зберігатися воно буде набагато довше.

Краще віддати перевагу ринкам, де фрукти можна спробувати на смак і де можна знайти дійсно домашні продукти. Якщо яблуко важке, значить, у ньому багато соку. Звичайно, вибирати фрукт, що вже почав гнити або весь побитий, не варто. Від недостиглих плодів теж слід відмовитися.

Найчастіше продають не справжню корицю, а її китайський аналог. В упаковці важко розпізнати справжній продукт, але, купуючи спецію в паличках, можна швидко розпізнати підробку. Справжня кориця має світлий колір, вона швидше пісочна, ніж коричнева. Паличка має багато тонких шарів, трубочка може бути навіть закручена в спіраль. Підробка найчастіше навіть не закручена до кінця. І, звичайно, у цієї кориці смак набагато глибше і цікавіше, а ціна – вище.

Якщо додавати в печені яблука сир, теж дуже легко натрапити на підробку. Термін придатності сиру – не більше 72 годин, ні в якому разі не повинен бути жовтим. Хороший сир завжди володіє легкою кислинкою і зберігає форму, коли його розрізають. Справжній молочний продукт разом з яблуком – ідеальний здоровий десерт для дитини.

Яблука з корицею – це смачно, корисно і так цікаво! Існує велика кількість рецептів з даними поєднанням, що ми сьогодні і довели. Важливо, що ці продукти можна і тим, хто сидить на дієті, а це так важливо для загального здоров'я і різноманітності в раціоні. Приємного апетиту!

Що ще почитати: