Як швидко і смачно приготувати яблука з корицею
Одне з найбільш вдалих поєднань в кулінарії яблука з корицею. Багатьом це нагадує затишний зимовий вечір, коли є нескладна випічка і солодкий чай. Однак тішити себе цими продуктами можна цілий рік! І дозволено навіть тим, хто стежить за фігурою.
Користь яблук і кориці
Яблука присутні майже в кожній дієті і є обов'язковим продуктом здорового харчування. У них величезна кількість вітамінів і різних елементів, життєво необхідних для нормального функціонування організму. Наприклад, всі знають, що це чудове джерело заліза. А ще – прекрасний замінник зубної пасти вранці і ввечері.
У дієтологів є навіть власний вислів: «Голодний? З'їж яблуко. Не хочеш яблуко? Значить не голодний». І правда, ці фрукти допомагають боротися із зайвими кілограмами, очищаючи організм від шкідливих токсинів. А заодно підтримуючи й інші системи, наприклад, кровоносну і травну.
Мало хто знає, що прянощі дуже корисні. В них часом більше різних властивостей, ніж у таких знаменитих продуктах, як лимон, кефір, чорниця і т. д. Кориця – не виняток. У ній багато речовин, які допомагають підтримувати здоров'я на високому рівні. Але головна заслуга приправи – її вплив на роботу шлунка. Саме тому часто рекомендують пити легкі напої на ніч з додаванням кориці.
Поєднання яблук і кориці дарує організму подвійну користь. Причому це дуже подобається дітям, так що на дозу подібних вітамінів їх і вмовляти не треба.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукру - | 15 г |
яблук - | 3 шт. |
меленої кориці - | 7 р |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 67 Ккал |
Запечені яблука з корицею в мікрохвильовці готувати потрібно наступним чином:
- Яблука вимити і зрізати верхівку, потім акуратно вирізати серцевину, можна скористатися чайною ложкою. Важливо не проткнути наскрізь м'якоть;
- Всередину фруктів всипати по чайній ложці цукру;
- Точно також покласти корицю, але по половині чайної ложки;
- Покласти готові яблучка в тарілку мікрохвильовки або будь-яку іншу;
- Поставити пектися в мікрохвильовку на шість хвилин при середній потужності. Далі трохи остудити.
Як запекти яблука з корицею і сиром в духовці
- 4 яблука;
- 60 г цукру;
- 15 г манної крупи;
- 60 г родзинок;
- 7 г кориці;
- 1 яйце;
- 220 г сиру;
- 10 г масла (кожного).
Час – 25 хвилин.
Калорії – 118.
Приготування:
- У вимитих фруктів обережно вирізати серцевину з одного боку;
- У невеликій мисці змішати сир з корицею, яйцем, манною крупою, цукром;
- Замочити родзинки на десять хвилин, потім додати його до сиру і перемішати;
- Форму для запікання трохи змастити маслом, викласти в неї яблука;
- Випікати до повної готовності, в сиру повинна з'явитися легка скоринка. Подавати з цукровою пудрою і вершками.
Запечені яблука з медом і корицею
- 30 г цукру;
- 7 яблук;
- 10 г кориці;
- 30 мл коньяку;
- 14 половинок волоських горіхів;
- 35 г меду;
- 190 г родзинок.
Час – 1 година.
Калорії – 98.
Приготування:
- Яблука помити і по всіх поверхні наколоти їх виделкою;
- Промитий ізюм помістити в коньяк на півгодини;
- Витягнути з фруктів серцевину і прибрати частину м'якоті;
- Всередину плоди покласти по чайній ложечці меду, по 2 половинки горіхів, трохи родзинок;
- Цукор змішати з корицею і цією сумішшю посипати зверху яблука;
- У форму для випікання слід налити трохи води, приблизно один сантиметр. І в неї поставити яблука;
- При 200 за Цельсієм випікати півгодини, духова шафа бажано попередньо розігріти.
Як запекти фрукти з корицею і лимоном у тесті
- 8 яблук;
- 60 мл вершків;
- 120 г цукрової пудри;
- 12 кеш'ю;
- 0,5 шт лимона;
- 15 г кориці;
- 110 г вершкового масла;
- 220 г борошна.
Час – 50 хвилин.
Калорії – 150.
Приготування:
- За допомогою комбайна або двох ножів морозиво вершкове масло швидко порубати з борошном, цукровою пудрою, додати трохи солі;
- Скачати тісто в кулю і поділити його на шість рівних частин, кожну загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на п'ятнадцять хвилин;
- Фрукти вимити, вирізати їх серцевини;
- Два плода очистити від шкірки і натерти, змішати з солодкими вершками і корицею;
- З лимона зчистити трохи цедри і видавити сік, теж додати до натертим продуктів і перемішати;
- Вийшла яблучно-вершковою сумішшю начинити решта шість плодів, покласти по дві половинки кеш'ю;
- По одній кульці тесту діставати з холодильника, розкачати в корж і нею укутати кожне яблуко;
- При 180 за Цельсієм випікати півгодини. Подавати з морозивом.
Смузі для схуднення
- 1 яблуко;
- 20 г шпинату;
- 3 г кориці;
- 70 г сиру тофу;
- 180 мл мигдалевого молока.
Час – 5 хвилин.
Калорії – 87.
Приготування смузі з яблук з корицею:
- Сир тофу порізати на невеликі шматочки;
- Фрукт вимити, вирізати його серцевину, за бажанням очистити від шкірки, порізати на шматочки;
- Листя шпинату вимити і видалити тверді волокна;
- У чашу блендера помістити всі продукти (замість мигдального молока можна взяти просто воду) і змішати. Вживати відразу ж.
Напої для очищення організму
Простий рецепт
- 500 мл води;
- 1 яблуко;
- 1 паличка кориці.
Час – 4 хвилини.
Калорії – 53.
Приготування:
- Воду довести до кипіння;
- Плід помити і порізати невеликими шматочками, при цьому видалити плодоніжку і серцевину;
- В кружку або товстий склянку покласти фрукт і паличку кориці, залити окропом і дати постояти пару хвилин. За бажанням підсолодити.
Яблучний холодний чай з імбиром
- 1 зелене яблуко;
- 10 г кориці;
- 3 г свіжого імбиру;
- 240 мл води.
Час – 2 години.
Калорії – 50.
Приготування:
- Фрукт почистити і витягнути серцевину, м'якоть порізати тонкими слайсами;
- Свіжий імбир почистити і натерти його або пропустити через часниковий прес;
- Корицю, імбир і яблуко покласти на дно склянки і залити його водою, температурою до 90 градусів;
- Дати охолонути при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник години на два.
Рецепт крилець для пікніка — спробуйте смачну закуску, яка найкращим чином підійде до пива.
Рецепт бісквітного рулету з повидлом — смачна страва до чаю.
Ще один варіант десерту — трубочки з кремом. Візьміть на замітку цей рецепт.
Дієтичний салат
- 500 р шпинату;
- 360 г яблук;
- 45 мл соку лимона;
- 2 яйця;
- 30 мл оливкової олії;
- 1 гілочка м'яти;
- 7 г кориці.
Час – 10 хвилин.
Калорії – 69.
Приготування салату з яблук з корицею для тих, що худнуть:
- Листя шпинату вимити і обшпарити окропом, потім подрібнити;
- З гілочки м'яти зняти листочки і теж помити їх;
- Фрукти очистити від серцевини, попередньо помити. При бажанні можна зчистити шкірку, але корисніше буде її залишити.
- М'якоть порізати довільними шматочками, збризнути їх соком лимона і присипати корицею;
- Оливкова олія змішати із залишками лимонного соку, приправити і посолити за смаком;
- Яйця необхідно зварити до стану твердого жовтка, далі охолодити і очистити. Порізати яйце слайсами або часточками;
- Змішати всі інгредієнти і заправити їх маслянистим соусом. Можна попередньо охолодити в холодильнику.
Рекомендації на замітку
Яблука можуть бути самими різними: солодкими, кисло-солодкими, кислими і навіть терпкими. Якщо готувати соковите блюдо, можна взяти і терпке. Солодкі сорти добре поєднуються з солодкими продуктами і ідеально підходять для створення напоїв. Кисло-солодкі сорти особливо хороші при запіканні з медом, так як вони вбирають в себе солодкість і не віддають приторностью.
При додаванні меду, дуже важливо його якість. Хороший мед повинен бути настільки густим, що при намотуванні на ложку він складається шарами у вигляді стрічки, а не відразу осідає. Сам мед важкий, його краще вибирати на ринку, а не на базарі. Справжній продукт додасть тільки користь печеного яблука і при цьому може легко замінити цукор.
При виборі самих яблук, краще зупинитися не на ідеальних фруктах, а на тих, що різні за розміром, мають приємний запах і можуть навіть мати черв'ячка всередині. Саме ця гусениця – ознака натуральності, адже пестициди комаха обходить стороною. Якщо в яблуці немає ніяких вм'ятин, то зберігатися воно буде набагато довше.
Краще віддати перевагу ринкам, де фрукти можна спробувати на смак і де можна знайти дійсно домашні продукти. Якщо яблуко важке, значить, у ньому багато соку. Звичайно, вибирати фрукт, що вже почав гнити або весь побитий, не варто. Від недостиглих плодів теж слід відмовитися.
Найчастіше продають не справжню корицю, а її китайський аналог. В упаковці важко розпізнати справжній продукт, але, купуючи спецію в паличках, можна швидко розпізнати підробку. Справжня кориця має світлий колір, вона швидше пісочна, ніж коричнева. Паличка має багато тонких шарів, трубочка може бути навіть закручена в спіраль. Підробка найчастіше навіть не закручена до кінця. І, звичайно, у цієї кориці смак набагато глибше і цікавіше, а ціна – вище.
Якщо додавати в печені яблука сир, теж дуже легко натрапити на підробку. Термін придатності сиру – не більше 72 годин, ні в якому разі не повинен бути жовтим. Хороший сир завжди володіє легкою кислинкою і зберігає форму, коли його розрізають. Справжній молочний продукт разом з яблуком – ідеальний здоровий десерт для дитини.
Яблука з корицею – це смачно, корисно і так цікаво! Існує велика кількість рецептів з даними поєднанням, що ми сьогодні і довели. Важливо, що ці продукти можна і тим, хто сидить на дієті, а це так важливо для загального здоров'я і різноманітності в раціоні. Приємного апетиту!