06 июнь 2019 16 572

Кращі рецепти маринадів для курячих крилець

Процес приготування курячих крилець – смачне і нетрудомістке справу.

Для додання особливого смаку, курячі крильця маринують у різних соусах, за кілька годин до відправлення їх у духовку, щоб м'ясо добре просочилося маринадом.

Приготувати крильця зовсім не складно, головне — обрати свій маринад.

Секрет медової скоринки у запечених курячих крил
Інгредієнти Кількість
Курячі крильця - 1 кг
Перець мелений - за смаком
Томат-паста - 150 г
Сіль - за смаком
Мед - 100 г
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 269 Ккал

«Медові» крильця відрізняються пікантним смаком і простотою у приготуванні.

Як готуємо медовий маринад для курячих крилець:

  • Грунтовно вимити і просушити крильця;
  • Змішати всі інгредієнти, що залишилися;
  • Обмазати м'ясо отриманою сумішшю і дати просочитися соусом на годину-півтора;
  • Після закінчення часу відправити крила в духовку на півгодини.

Крильця виходять зі своєрідним солодким смаком, що неодмінно сподобається всім і може стати улюбленим м'ясним ласощами для дітей. При бажанні готові крила можна обваляти в кунжутного насіння.

У відео нижче можна більш детально ознайомитися з медовим соусом для крил:

Як додати гостроту страви

Гострі крильця – ідеальне блюдо для чоловічої компанії.

Інгредієнти:

  • Стручок Чилі;
  • Ложка аджики;
  • 1,5 ч. л. каррі;
  • Невелика гірка кунжуту;
  • Сіль, перець – за смаком.

Крильця вимити, порізати на кілька частин (за бажанням). Аджику, Чилі і змішати карі, цією сумішшю обмазати курячі частини.

Додаємо сіль і мелений перець. Посипаємо зеленню і насінням кунжуту.

Залишити в холодильнику на годину або більше. Випікати в ретельно прогрітій духовці не більш півгодини при 200 градусах.

Гострий маринад для крил курки найпростіше приготувати з томатної пасти, поклавши в неї подрібнені цибулю, часник і гострий перець. Такий спосіб зручніше в приготуванні, швидше, і, можливо, навіть краще за інших.

Курячі крильця в соєвому соусі

Цей соус є досить поширеним і улюбленим маринадом для будь-якого м'яса.

Для страви:

  • Кілограм крилець;
  • 5 ст. л. соєвого соусу;
  • Ложка каррі;
  • 2 ложечки раст. масла.

Процес приготування:

  • Промити і просушити крила;
  • З'єднати соус каррі і масло;
  • Полити приготованим маринадом крильця і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин;
  • Розкласти м'ясо на деко і відправити запікатися на 40-60 хвилин до повної готовності.

Для додання пікантності страві, можна додати лимонний сік і пару крапель улюбленого вина.

Томатний маринад

Томатна паста — досить поширений соус і всіма улюблений. І, напевно, будь-який гідно оцінить крильця, запечені в ньому.

Для приготування потрібно:

  • Півкіло крил;
  • Півсклянки томат-пасти;
  • Трохи негострого кетчупу;
  • Кілька чесночинок;
  • Для приправи вистачить щіпки солі і перцю.

Для приготування слід промити крила і порізати, приготувати маринад з томат-пасти і кетчупу. В отриману суміш скласти частини курки і перемішати.

Додати дрібно порізаний часник і перець, посолити і знову все перемішати. Дати постояти нетривалий час. Скласти на змащений лист і запікати на маленькому вогні до готовності.

При бажанні можна свіжий помідор порізати на невеликі шматочки і укласти поверх замаринованих крил. Такий варіант запікання ідеально поєднується зі спагеті і італійською пастою.

Пропонуємо подивитися наочно процес маринування м'яса в томатному соусі:

Імбирний соус

Вишуканий маринад на 5 порцій.

Вимагається:

  • 25 крил;
  • Середній пучок цибулі;
  • 2,5 ст. л. меду;
  • Стручок червоного Чилі;
  • Невеликий корінець імбиру;
  • Пару листочків чебрецю.

Щоб приготувати соус, потрібно порізати всі інгредієнти, які потребують подрібненні. Все змішати з крилами і поставити на добу в холодильник, а після в духовку на 40 хвилин.

«Апельсинові» крильця

Апельсиновий соус відрізняється ніжним солодкуватим смаком. Стане незамінним помічником будь-якої господині, сподіваючись порадувати домочадців чимось особливим. Ідеальне блюдо для святкового вечері.

Що для цього потрібно:

  • 800 гр. крилець;
  • Дві великі ложки соєвого соусу, цукру і гірчиці;
  • 1 апельсин середнього розміру.

Рецептура приготування:

  1. Промити курячі частини, видаливши зайву рідину;
  2. Порізати апельсин на акуратні кружечки;
  3. Змішати інгредієнти, що залишилися;
  4. Обваляти м'ясо в соусі і рівномірно розкласти на деко. Зверху покласти кілька апельсинових пластинок;
  5. Запікати при 200 градусах до утворення рум'яної скоринки.

Поряд з апельсиновими часточками можна покласти один-два кружечка лимона або грейпфрута. Кому як подобається.

Використовуємо куркуму

Вишукана приправа надає страві перцевий солодкий смак і забарвлює його в жовтий колір.

Продукти для приготування страви:

  • 1,5 кілограма курячих крил;
  • 50 гр. куркуми;
  • Кілька зубчиків часнику;
  • Раст. масло і сіль – за смаком.

Для початку готуємо крильця: миємо й сушимо.

Потім ретельно змішуємо всі інгредієнти, попередньо подрібнивши часник.

Натираємо крила цією сумішшю і відправляємо в духовку на 30 хвилин.

Куркуму не рекомендується вживати вагітним, які страждають жовтяницею і гострим гепатитом.

Маринуємо з розмарином

Витративши зовсім небагато часу, ви отримаєте соковиті і ароматні (завдяки розмарину) крильця.

Що потрібно для страви:

  • Курячі крильця;
  • 200 грам кефіру;
  • Пучок листя розмарину;
  • Сіль, перець – на свій розсуд.

Для початку змішуємо дрібно подрібнені листя розмарину з кефіром, солимо і перчимо. Потім обволікає в отриманій суміші курячі крильця. Після розігріваємо духовку і ставимо туди м'ясо на півгодини.

Запікаємо в духовці

Варіацій для запікання курки безліч, все залежить від складових маринаду. Варто трохи попрацювати і просте блюдо буде готово.

Інгредієнти:

  • 4 курячі крильця;
  • 100 гр меду;
  • Жменька кориці;
  • 1,5 ч. л. паприки;
  • 40 мл. Вустерського соусу;
  • Півсклянки цукру;
  • 50 мл. гірчиці;
  • Головка часнику;
  • 50 гр. оливкової олії;
  • Сіль, перець – на свій розсуд.

Процес готування маринаду для курячих крилець в духовці складається з:

  1. Змішування в окремому посуді кетчупу, меду, кориці, паприки і соусу;
  2. Подрібнення часнику;
  3. Додати гірчиці і цукру;
  4. Перемішування до розчинення цукру;
  5. Поливання маринадом курячого м'яса;
  6. Розігріву духовки і змазування дека оливкових маслом;
  7. Розкладання м'яса на деко і запікання протягом години.

Курячі крильця з духовки виходять ароматні й соковиті, гідні потрапити на будь-який стіл.

Запікаємо на мангалі

Курячі крильця не відрізняються особливою мясистостью, але нерідко досвідчені господині в літній час воліють їх готувати на мангалі.

Що потрібно для процесу готування маринаду для курки на мангалі:

  • Крильця;
  • 50 мл томат-пасти;
  • Стакан води;
  • 10 гр. цукру;
  • 10 гр. лимонного соку;
  • 40 мл соняшникової олії;
  • Часникова сіль і перець – на свій розсуд.

Процес готування: розводимо пасту в холодній воді і поступово додаємо всі інгредієнти. Обволікає кожне крильце в соусі і нанизуємо на шампур.

У процесі готування можна збризкувати крила лимонним соком або мінеральною водою.

Дуже смачний рецепт для приготування на мангалі дивіться у відео-сюжеті нижче:

Маринад для гриля

Літній варіант смачних крилець – приготування на грилі. Для однієї решітки — гриль необхідно близько кілограма курячих крил.

Що потрібно для маринаду:

  • 50 гр. олії – соняшникова або оливкова;
  • Невелика гірка м'яти перцевої;
  • Сіль на кінчику ножа;
  • 2-3 зубчики часнику.

Щоб приготувати маринад потрібно зробити наступне.

М'яту змішати з рослинним маслом і подрібненим часником, посолити.

Залишити соус на кілька хвилин.

Після вимиті крильця покласти в соус, ретельно перемішати і прибрати в холодильник на пару годин.

Після того, як курячі частини добре промариновались, можна укладати їх на решітку і смажити до готовності, не забуваючи перевертати.

Такий варіант готування ідеальний для пікніка на свіжому повітрі і не залишить байдужим нікого.

Крила пряні в глазурі

Крильця – одна з найсмачніших і ніжних частин курки, тому для маринаду ідеально підійде пряний соус.

Що для цього потрібно:

  • Близько 10 крилець;
  • Чверть склянки меду;
  • Стручок Чилі;
  • Перець мелений;
  • 1 головка цибулі;
  • Парочка чесночинок;
  • Лимон;
  • Трохи білого вина;
  • Трохи паприки і базиліка;
  • Пара ложечок масла;
  • Сіль.

Подрібнюємо за допомогою блендера всі інгредієнти, залишивши половинку лимона, солимо і перчимо за смаком. В отриману однорідну суміш додаємо півсклянки води, перемішуємо.

Виливаємо готовий соус у форму для запікання і укладаємо вимиті крила. Готуємо близько години.

Крильця в пряному соусі виходять ароматними з солодкуватим смаком. Ідеально поєднуються з рисом, але підійдуть і для будь-якого іншого гарніру.

У наступному відео розглянуто пивний маринад:

Маринуємо в гірчиці

Гірчичний пряний соус — ідеальний варіант для барбекю. Сподобається не тільки дорослим, але і порадує дітей своїм незвичайним смаком.

Інгредієнти на 3 порції:

  • 6 курячих крил;
  • 2 ст. л. гострої гірчиці;
  • 60 гр. сметани;
  • 50 мл майонезу;
  • Щіпка різних спецій.

Щоб зробити маринад, потрібно просто змішати всі інгредієнти і полити отриманою сумішшю вимиті і просушені крила. Якщо час дозволяє, залиште крильця маринуватися на годину або два, а після відправте запікатися в духовку на 40 хвилин до появи засмаженою скоринки.

Ароматне блюдо приготовлено і готово «радувати» любителів крилець.

Не всі люблять курятину. Тому представляємо вам чергові цікаві рецепти. Запечена свиняча рулька в духовці: легкі покрокові рецепти. Всі будуть ситі і задоволені!

Але якщо ви все-таки любите куряче м'ясо і не бажаєте обмежувати себе в ньому, то тут знаходяться різні рецепти приготування курки в банку в духовці. Ось вже точно коронна страва!

Зайдіть сюди і дізнайтеся, як краще всього готувати курку в мультиварці. Практикуйте кулінарні здібності з любов'ю!

Корисні поради

Щоб крильця хрумтіли на зубах, слід навчитися готувати маринад для запікання.

Перше, що потрібно запам'ятати – чим довше маринується м'ясо, тим краще. Але бажано завжди дотримуватися рекомендацій і залишати м'ясо в холодильнику на той час, який зазначено в рецепті.

Друге – для насиченого аромату намагайтеся обмежити додавання рослинного масла, так як воно має властивість вбирати в себе запахи.

Третє – використовувати свіжі трави або попередньо розтирайте сушені, щоб отримати більш насичений аромат.

Четверте – змішуйте маринад і м'ясо в скляному посуді, або використовуйте спеціальний поліетиленовий пакет для маринування.

П'яте — маринад в процесі приготування додається не більше 2 разів, останній раз бажано підливати соус за 7 хвилин до готовності.

Від правильно приготовленого соусу залежить смак готової страви.

Що ще почитати: