Кращі рецепти маринадів для курячих крилець
Процес приготування курячих крилець – смачне і нетрудомістке справу.
Для додання особливого смаку, курячі крильця маринують у різних соусах, за кілька годин до відправлення їх у духовку, щоб м'ясо добре просочилося маринадом.
Приготувати крильця зовсім не складно, головне — обрати свій маринад.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Курячі крильця - | 1 кг |
Перець мелений - | за смаком |
Томат-паста - | 150 г |
Сіль - | за смаком |
Мед - | 100 г |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 269 Ккал |
«Медові» крильця відрізняються пікантним смаком і простотою у приготуванні.
Як готуємо медовий маринад для курячих крилець:
- Грунтовно вимити і просушити крильця;
- Змішати всі інгредієнти, що залишилися;
- Обмазати м'ясо отриманою сумішшю і дати просочитися соусом на годину-півтора;
- Після закінчення часу відправити крила в духовку на півгодини.
Крильця виходять зі своєрідним солодким смаком, що неодмінно сподобається всім і може стати улюбленим м'ясним ласощами для дітей. При бажанні готові крила можна обваляти в кунжутного насіння.
У відео нижче можна більш детально ознайомитися з медовим соусом для крил:
Як додати гостроту страви
Гострі крильця – ідеальне блюдо для чоловічої компанії.
Інгредієнти:
- Стручок Чилі;
- Ложка аджики;
- 1,5 ч. л. каррі;
- Невелика гірка кунжуту;
- Сіль, перець – за смаком.
Крильця вимити, порізати на кілька частин (за бажанням). Аджику, Чилі і змішати карі, цією сумішшю обмазати курячі частини.
Додаємо сіль і мелений перець. Посипаємо зеленню і насінням кунжуту.
Залишити в холодильнику на годину або більше. Випікати в ретельно прогрітій духовці не більш півгодини при 200 градусах.
Гострий маринад для крил курки найпростіше приготувати з томатної пасти, поклавши в неї подрібнені цибулю, часник і гострий перець. Такий спосіб зручніше в приготуванні, швидше, і, можливо, навіть краще за інших.
Курячі крильця в соєвому соусі
Цей соус є досить поширеним і улюбленим маринадом для будь-якого м'яса.
Для страви:
- Кілограм крилець;
- 5 ст. л. соєвого соусу;
- Ложка каррі;
- 2 ложечки раст. масла.
Процес приготування:
- Промити і просушити крила;
- З'єднати соус каррі і масло;
- Полити приготованим маринадом крильця і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин;
- Розкласти м'ясо на деко і відправити запікатися на 40-60 хвилин до повної готовності.
Для додання пікантності страві, можна додати лимонний сік і пару крапель улюбленого вина.
Томатний маринад
Томатна паста — досить поширений соус і всіма улюблений. І, напевно, будь-який гідно оцінить крильця, запечені в ньому.
Для приготування потрібно:
- Півкіло крил;
- Півсклянки томат-пасти;
- Трохи негострого кетчупу;
- Кілька чесночинок;
- Для приправи вистачить щіпки солі і перцю.
Для приготування слід промити крила і порізати, приготувати маринад з томат-пасти і кетчупу. В отриману суміш скласти частини курки і перемішати.
Додати дрібно порізаний часник і перець, посолити і знову все перемішати. Дати постояти нетривалий час. Скласти на змащений лист і запікати на маленькому вогні до готовності.
При бажанні можна свіжий помідор порізати на невеликі шматочки і укласти поверх замаринованих крил. Такий варіант запікання ідеально поєднується зі спагеті і італійською пастою.
Пропонуємо подивитися наочно процес маринування м'яса в томатному соусі:
Імбирний соус
Вишуканий маринад на 5 порцій.
Вимагається:
- 25 крил;
- Середній пучок цибулі;
- 2,5 ст. л. меду;
- Стручок червоного Чилі;
- Невеликий корінець імбиру;
- Пару листочків чебрецю.
Щоб приготувати соус, потрібно порізати всі інгредієнти, які потребують подрібненні. Все змішати з крилами і поставити на добу в холодильник, а після в духовку на 40 хвилин.
«Апельсинові» крильця
Апельсиновий соус відрізняється ніжним солодкуватим смаком. Стане незамінним помічником будь-якої господині, сподіваючись порадувати домочадців чимось особливим. Ідеальне блюдо для святкового вечері.
- 800 гр. крилець;
- Дві великі ложки соєвого соусу, цукру і гірчиці;
- 1 апельсин середнього розміру.
Рецептура приготування:
- Промити курячі частини, видаливши зайву рідину;
- Порізати апельсин на акуратні кружечки;
- Змішати інгредієнти, що залишилися;
- Обваляти м'ясо в соусі і рівномірно розкласти на деко. Зверху покласти кілька апельсинових пластинок;
- Запікати при 200 градусах до утворення рум'яної скоринки.
Поряд з апельсиновими часточками можна покласти один-два кружечка лимона або грейпфрута. Кому як подобається.
Використовуємо куркуму
Вишукана приправа надає страві перцевий солодкий смак і забарвлює його в жовтий колір.
Продукти для приготування страви:
- 1,5 кілограма курячих крил;
- 50 гр. куркуми;
- Кілька зубчиків часнику;
- Раст. масло і сіль – за смаком.
Для початку готуємо крильця: миємо й сушимо.
Потім ретельно змішуємо всі інгредієнти, попередньо подрібнивши часник.
Натираємо крила цією сумішшю і відправляємо в духовку на 30 хвилин.
Куркуму не рекомендується вживати вагітним, які страждають жовтяницею і гострим гепатитом.
Маринуємо з розмарином
Витративши зовсім небагато часу, ви отримаєте соковиті і ароматні (завдяки розмарину) крильця.
Що потрібно для страви:
- Курячі крильця;
- 200 грам кефіру;
- Пучок листя розмарину;
- Сіль, перець – на свій розсуд.
Для початку змішуємо дрібно подрібнені листя розмарину з кефіром, солимо і перчимо. Потім обволікає в отриманій суміші курячі крильця. Після розігріваємо духовку і ставимо туди м'ясо на півгодини.
Запікаємо в духовці
Варіацій для запікання курки безліч, все залежить від складових маринаду. Варто трохи попрацювати і просте блюдо буде готово.
Інгредієнти:
- 4 курячі крильця;
- 100 гр меду;
- Жменька кориці;
- 1,5 ч. л. паприки;
- 40 мл. Вустерського соусу;
- Півсклянки цукру;
- 50 мл. гірчиці;
- Головка часнику;
- 50 гр. оливкової олії;
- Сіль, перець – на свій розсуд.
Процес готування маринаду для курячих крилець в духовці складається з:
- Змішування в окремому посуді кетчупу, меду, кориці, паприки і соусу;
- Подрібнення часнику;
- Додати гірчиці і цукру;
- Перемішування до розчинення цукру;
- Поливання маринадом курячого м'яса;
- Розігріву духовки і змазування дека оливкових маслом;
- Розкладання м'яса на деко і запікання протягом години.
Курячі крильця з духовки виходять ароматні й соковиті, гідні потрапити на будь-який стіл.
Запікаємо на мангалі
Курячі крильця не відрізняються особливою мясистостью, але нерідко досвідчені господині в літній час воліють їх готувати на мангалі.
Що потрібно для процесу готування маринаду для курки на мангалі:
- Крильця;
- 50 мл томат-пасти;
- Стакан води;
- 10 гр. цукру;
- 10 гр. лимонного соку;
- 40 мл соняшникової олії;
- Часникова сіль і перець – на свій розсуд.
Процес готування: розводимо пасту в холодній воді і поступово додаємо всі інгредієнти. Обволікає кожне крильце в соусі і нанизуємо на шампур.
Дуже смачний рецепт для приготування на мангалі дивіться у відео-сюжеті нижче:
Маринад для гриля
Літній варіант смачних крилець – приготування на грилі. Для однієї решітки — гриль необхідно близько кілограма курячих крил.
Що потрібно для маринаду:
- 50 гр. олії – соняшникова або оливкова;
- Невелика гірка м'яти перцевої;
- Сіль на кінчику ножа;
- 2-3 зубчики часнику.
Щоб приготувати маринад потрібно зробити наступне.
М'яту змішати з рослинним маслом і подрібненим часником, посолити.
Залишити соус на кілька хвилин.
Після вимиті крильця покласти в соус, ретельно перемішати і прибрати в холодильник на пару годин.
Після того, як курячі частини добре промариновались, можна укладати їх на решітку і смажити до готовності, не забуваючи перевертати.
Такий варіант готування ідеальний для пікніка на свіжому повітрі і не залишить байдужим нікого.
Крила пряні в глазурі
Крильця – одна з найсмачніших і ніжних частин курки, тому для маринаду ідеально підійде пряний соус.
Що для цього потрібно:
- Близько 10 крилець;
- Чверть склянки меду;
- Стручок Чилі;
- Перець мелений;
- 1 головка цибулі;
- Парочка чесночинок;
- Лимон;
- Трохи білого вина;
- Трохи паприки і базиліка;
- Пара ложечок масла;
- Сіль.
Подрібнюємо за допомогою блендера всі інгредієнти, залишивши половинку лимона, солимо і перчимо за смаком. В отриману однорідну суміш додаємо півсклянки води, перемішуємо.
Виливаємо готовий соус у форму для запікання і укладаємо вимиті крила. Готуємо близько години.
Крильця в пряному соусі виходять ароматними з солодкуватим смаком. Ідеально поєднуються з рисом, але підійдуть і для будь-якого іншого гарніру.
У наступному відео розглянуто пивний маринад:
Маринуємо в гірчиці
Гірчичний пряний соус — ідеальний варіант для барбекю. Сподобається не тільки дорослим, але і порадує дітей своїм незвичайним смаком.
Інгредієнти на 3 порції:
- 6 курячих крил;
- 2 ст. л. гострої гірчиці;
- 60 гр. сметани;
- 50 мл майонезу;
- Щіпка різних спецій.
Щоб зробити маринад, потрібно просто змішати всі інгредієнти і полити отриманою сумішшю вимиті і просушені крила. Якщо час дозволяє, залиште крильця маринуватися на годину або два, а після відправте запікатися в духовку на 40 хвилин до появи засмаженою скоринки.
Ароматне блюдо приготовлено і готово «радувати» любителів крилець.
Не всі люблять курятину. Тому представляємо вам чергові цікаві рецепти. Запечена свиняча рулька в духовці: легкі покрокові рецепти. Всі будуть ситі і задоволені!
Але якщо ви все-таки любите куряче м'ясо і не бажаєте обмежувати себе в ньому, то тут знаходяться різні рецепти приготування курки в банку в духовці. Ось вже точно коронна страва!
Зайдіть сюди і дізнайтеся, як краще всього готувати курку в мультиварці. Практикуйте кулінарні здібності з любов'ю!
Корисні поради
Щоб крильця хрумтіли на зубах, слід навчитися готувати маринад для запікання.
Перше, що потрібно запам'ятати – чим довше маринується м'ясо, тим краще. Але бажано завжди дотримуватися рекомендацій і залишати м'ясо в холодильнику на той час, який зазначено в рецепті.
Друге – для насиченого аромату намагайтеся обмежити додавання рослинного масла, так як воно має властивість вбирати в себе запахи.
Третє – використовувати свіжі трави або попередньо розтирайте сушені, щоб отримати більш насичений аромат.
Четверте – змішуйте маринад і м'ясо в скляному посуді, або використовуйте спеціальний поліетиленовий пакет для маринування.
П'яте — маринад в процесі приготування додається не більше 2 разів, останній раз бажано підливати соус за 7 хвилин до готовності.
Від правильно приготовленого соусу залежить смак готової страви.