Як смачно і швидко замаринувати курячі крильця для шашлику
Шашлик з курячих крилець — ніжне блюдо з хрусткою скоринкою, від якого просто неможливо відірватися. Величезну роль тут відіграє не тільки якість м'яса, але і маринад, завдяки якому шашлик набуває неповторне поєднання смаків.
Приготування маринаду: корисні поради
Перед тим як маринувати крильця, їх потрібно промити, видалити кінчики.
Іноді крильця необхідно додатково обпалити, просушивши попередньо паперовим рушником. Тому, перш ніж опускати їх в маринад, уважно огляньте м'ясо.
Маринад для курячих крилець приготувати нескладно, але саме в ньому криється секрет соковитого смаку майбутнього страви.
Крильця встигнуть ввібрати в себе весь аромат інгредієнтів, якщо м'ясо замочити не менш, ніж на 3-4 години.
Будь-яку ємність для маринаду можна замінити поліетиленовим пакетом. Це прекрасний варіант для пікніка на природі. Потрібно лише підготувати маринад, залити його в пакет, видавити зайвий повітря і зав'язати. Пакет повинен бути щільним, щоб крила його не пошкодили.
Вийнявши крильця з маринаду, відіжміть їх трохи і відразу приступайте до приготування.
Варіанти смачних маринадів
Всі наведені нижче рецепти підходять як для пікніка, так і для приготування крилець в домашніх умовах: на сковороді в духовці.
Маринадів для цієї частини курки існує величезна кількість: з медом, соєвим соусом, вином, гірчицею. Використовуються традиційні цибуля і часник, а також аджика, різні види перців, майонез, оцет.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Курячі крильця - | 3 кг |
Цибулини - | 3 штуки |
Мед - | 3 столові ложки |
Лимон - | 1 штука |
Соєвий соус - | 50 мл |
Сіль, спеції - | за смаком |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 142 Ккал |
Крильця, просочившись лимонно-соєвим маринадом, вберуть в себе аромат лука, а завдяки меду та лимону, вони придбають пікантну кислинку і трохи солодощі.
Перемішайте в посуді всі зазначені продукти. Цибулини порізати кільцями, з лимона потрібно вичавити сік. Додайте мед, соєвий соус. Маринад поперчити, присолити, перемішати, покласти в нього м'ясо, ретельно обмазати крильця і залишити на кілька годин.
М'ясо готове для обжарювання.
Легкий овочевий гарнір буде прекрасним доповненням до готового блюда.
Рецепт № 2
Особливість даного нижче маринаду в тому, що він готується без оцту і гострих приправ, а замість солі виступає соєвий соус.
На 15 крилець береться:
- Помідор і цибулина — 1 шт.;
- Солодкий перець — половинка;
- Будь-яка зелень;
- З спецій — коріандр і кориця;
- 100 грам майонезу і соєвого соусу.
Для приготування маринаду потрібно дрібно порізати помідор, цибуля, перець, зелень. Змішати овочі з майонезом і соєвим соусом, додати щіпку коріандру й кориці. Закласти м'ясо в маринад. Мінімум через 3-4 години можна приступати до приготування ароматного шашлику з крилець.
Без перцю і оцту м'ясо збереже свій натуральний ніжний смак, а пікантності та гостроти можна додати до вже готового блюда з допомогою різних соусів і кетчупів.
Рецепт № 3
Ніжні, ароматні всередині і хрумкі, соковиті зовні — такими виходять крильця, просочені медовим маринадом з аджикою.
Знадобиться:
- Курячі крильця — 1 кг;
- Аджика — 100 гр.;
- Мед — 5 столових ложок;
- Часник — 1 головка;
- Оливкова олія — 1 столова ложка;
- Сіль, перець за смаком.
Готуємо маринад з медом і аджикою:
- Якщо мед дуже густий, його потрібно трохи підігріти;
- Часник пропустити через прес і змішати з аджикою;
- Додати інші інгредієнти: оливкова олія, сіль, спеції.
Перемішати маринад разом з крильцями.
Рецепт 4
Мариноване в майонезі м'ясо можна залишити на всю ніч, але при необхідності і через 3-4 години воно вже буде готове для смаження.
Для 3 кг крилець знадобиться:
- Майонез висококалорійний – 500 грам;
- Томатний кетчуп, соус – 200 грам;
- Цибуля — 500 грам;
- За смаком сіль;
- За бажанням можна додати універсальну приправу для курки.
Крила помити і при необхідності опрацювати, скласти в ємність.
Приготуйте маринад:
- Цибулю поріжте, трохи присолите і потисніть трохи руками, щоб з'явився сік;
- Змішайте майонез, томатний кетчуп, цибуля, за бажанням додайте приправу;
- Перемішайте з крилами і залиште маринуватися.
Завдяки томату і майонезу, шашлик вийде більш соковитим, з красивою червоною скоринкою.
Рецепт № 5
Наступний рецепт фруктового маринаду прекрасно підійде, якщо крильця потрібно готувати до дитячого столу. Але і дорослим може припасти до смаку кисло-солодкий ароматний шашлик.
Інгредієнти для фруктового маринаду:
- Свіжий або консервований ананас;
- Апельсин;
- Соєвий соус — 2 столових ложки;
- Корінь імбиру — 20 грам;
- Кетчуп — 100 мл;
- Цукор — 1 столова ложка.
Готуємо маринад:
- З апельсина вичавити сік;
- Імбир потерти на дуже дрібній тертці;
- Змішати апельсиновий сік, потертий імбир, соєвий соус, кетчуп, додати цукор.
Курячі крильця змішайте з маринадом і залиште на кілька годин. Обсмажувати крильця треба разом з шматочками ананаса.
Рецепт № 6
Цікавий рецепт, дозволить приготувати смачну страву з гідним смаком.
Беремо наступні продукти:
- 2-2,5 кг крилець;
- 120 грам вершкового масла (можна використовувати маргарин);
- 100 грам червоного вина;
- 2 лимона;
- 200 грам цукру (в ідеалі — коричневого);
- 100 мл соєвого соусу;
- Дві чайні ложки сухого порошку гірчиці.
Для маринаду видавлюємо з лимона сік, ретельно змішуємо всі зазначені інгредієнти. Покриваємо крильця маринадом і залишаємо на 8 — 10 годин.
Рецепт № 7
Багато маринують м'ясо, використовуючи столовий або яблучний оцет. Рецепт простий у виконанні, для нього потрібні самі звичайні продукти, тим не менш м'ясо вийде м'яким і смачним.
На кілограм крилець для маринаду потрібно:
- 9% оцет — 2 столові ложки;
- Стільки ж соняшникової олії;
- Дві чайні ложки солі;
- Одна цибулина;
- 4 зубчики часнику;
- Трохи чорного перцю.
Склянку води змішати з оцтом, всипати сіль, щоб вона розчинилася. Часник потерти, порізати цибулю, влити розчин, додати масло, лавровий лист, щіпку перцю.
Маринувати крильця в цьому маринаді 2-3 години.
А ви готуєте шашлик на мінеральній воді рецепт дуже простий, але м'ясо вийде дуже ніжним і соковитим.
Рецепт шашлику замаринованого в луці один з найбільш простих і популярних, м'ясо соковите і ніжне.
Як приготувати рецепт шашлику з баранини в духовці зі спеціями і вишуканим маринадом, читайте в нашій статті.
Як не зіпсувати страву
Кілька порад, які допоможуть без проблем приготувати чудове страву:
- Шашлик із крилець краще готувати на решітці. На шампурах це робити не дуже зручно, так як кісточки можуть звисати та підгоряти. Якщо використовувати шампури, то крильця треба нанизувати дуже акуратно;
- Не забувайте відрізати у крилець самі кінчики. Так як там немає м'яса, при приготуванні вони можуть швидко засмажитися і пригоріти. Таким чином, зовнішній вигляд страви так і його смак буде зіпсований;
- Вибирайте більш м'ясисті курячі крила, вони більше підходять для шашлику;
- Маринад повинен повністю покривати м'ясо, тоді крильця промаринуются рівномірно і після смаження не будуть жорсткими або сухими.
Курячі крильця в медовому соусі вийдуть ніжні, соковиті з хрусткою скоринкою. Дивіться відео-рецепт з рекомендаціями кулінарів.
Щоб замаринувати куряче м'ясо, потрібно включити свою фантазію. У холодильнику завжди знайдуться продукти, які можна використовувати в різних варіантах. Наведені вище рецепти допоможуть приготувати надзвичайно смачний шашлик.