16 март 2019 2 099

Як приготувати курку в майонезі в духовці

Ароматна запечена курочка в майонезі... ммм... Що може бути апетитніше на свято або просто на сімейну вечерю? Таке блюдо припаде до смаку всім, особливо господиням, так як його легко і приємно готувати. До того ж, в простий рецепт завжди можна внести щось своє за настроєм. Але про все по порядку.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
курка (можна взяти цілу тушку або її частини на вибір) - 1 кг
майонез - 200 мл
сіль - за смаком або близько 0,5 чайної ложки
суміш перців - третина чайної ложки
куркума - 0,5 чайної ложки
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 215 Ккал
Курка в майонезі в духовці — універсальне блюдо. Якщо очікується прихід гостей, у яких зовсім різні смаки, то краще не ризикувати, а приготувати ароматну запечену курочку. Саме по собі дієтичне м'ясо птиці є нежирним і ніжним. Додатковий маринад лише додасть додаткову соковитість і зіграє не останню роль у формуванні золотистої скоринки.

Порада: додатковий золотистий колір додає м'ясу куркума, але якщо її немає, то нічого страшного, її відсутність страва не зіпсує.

М'ясо потрібно ретельно вимити і залишити сушитися на серветці. В окремій мисці змішайте між собою білий соус, сіль, суміш перців і куркуму. Ретельно перемішайте і щедро змастіть м'ясо. Приберіть в холодильник на одну годину. Птах швидко маринується, в цьому ще один її плюс.

Після закінчення часу першим ділом увімкніть нагріватися духовку. Її температура повинна становити 200 градусів. Поки вона гріється, обладнайте місце для «королеви» обіднього столу. Бажано скористатися деко з високими бортиками.

М'ясо в процесі смаження дасть сік. Додайте шматочки птиці на деку і відправте в духовку на 40 хвилин. Якщо курка ціла, то вона вимагає трохи більше часу на приготування – 50-60 хвилин в залежності від розміру тушки.

Перед подачею можна злегка притрусити мелкорубленной зеленню або зробити декор з овочів на свій розсуд.

Читайте як приготувати ароматні кабачки на грилі — одне з кращих страв для тих, хто сидить на дієті.

Читайте як зварити в домашніх умовах смачний чорний чи молочний шоколад.

Шоколадний брауні — візьміть на замітку рецепт вишуканого десерту до чаю.

Курка в майонезі з часником в фользі в духовці

Якщо на вечерю хочеться чогось більш пікантного, але при цьому немає бажання навантажувати шлунок смаженою їжею, цей рецепт те що треба. Для приготування підготуйте:

  • курячі стегна — 1 кг;
  • півпачки майонезу — 100 мл;
  • часник – 4 середніх зубця;
  • сіль — 0,5 чайної ложки.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Калорійність – 212 ккал на 100 гр.

Рада. У страву можна додати зелень кропу. Кріп і часник добре поєднуються між собою, а з курячим м'ясом особливо.

Курку вимити. З майонезу, мелкорубленного кропу і солі зробіть маринад. До нього додайте два зубчики часнику, пройшли через часникодавку.

Решті часник наріжте невеликими шматочками, за допомогою ножа начиніть їм м'ясо. Замаринуйте птицю і приберіть в холодильник.

В цей же час включіть нагріватися духовку до 180 градусів. Глибоке деко застеліть двома шарами фольги і покладіть курку з усім маринадом. В цьому випадку їй не потрібно довго маринуватися, вона буде нудитися в процесі приготування. Зверху зробіть кришку з фольги, складеної в два шари, і поставте в духовку на півтори години.

Якщо хочете в цьому блюді все-таки отримати рум'яну скоринку, за 20 хвилин до закінчення готування приберіть саморобну кришку з фольги.

Все, можете кликати всіх за стіл. Будьте впевненим, курочка вийде дуже ніжна і ароматна.

Рецепт курки з аджикою і майонезом

Набридли прісні страви? Хочеться томатної кислинки і гостроти? Тоді бігом за продуктами. Вам знадобиться:

  • курячі крильця (можна взяти гомілки) — 1 кг;
  • майонез півпачки — 100 мл;
  • аджика — 200 мл;
  • зелень петрушки, кінзи і кропу – один пучок;
  • сіль — 0,5 чайної ложки.

Час приготування — 45 хвилин.

Калорійність – 218 ккал на 100 гр.

Підготуйте крильця, зробіть з майонезу маринад. Замаринуйте м'ясо і приберіть в холодильник.

Увімкніть духовку на 200 градусів. Поки вона нагрівається, покладіть крильця на деко і поставте запікатися на півгодини. Приготуйте соус. Для цього подрібніть зелень і змішайте з аджикою. Готові курячі крильці подаються окремо від соусу, який наливається в тару і подається для кожного гостя окремо.

Рада. Птицю можна приготувати на грилі. Це відмінний варіант для пікніка. Пікантно і смачно.

Курка в сирній скоринці

Настав час і для любителів сирів.

Щоб отримати чудове блюдо, придбайте наступні продукти:

  • філе куряче — 1 кг;
  • майонез — 1 упаковка на 200 мл;
  • сир твердих сортів — 200 г;
  • сіль — 0,5 чайної ложки;
  • чорний мелений перець одна щіпка;
  • солодкий перець — 2 штуки;
  • цибуля — 1 штука;
  • помідор — 2 штуки;
  • оливки – полбаночки;
  • вершкове масло — 1 столова ложка.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 270 ккал на 100 гр.

Філе порізати на відбивні, злегка відбийте, додайте солі і поперчіть. Змастіть деко маслом. Куряча грудка сама по собі зовсім нежирна, тому при готуванні може пригорати. Зверху змастіть відбивні соусом. Овочі почистіть і наріжте тонкими кільцями. Викладіть їх шарами в похідному порядку зверху на філе, зверху змастіть майонезом.

Поставте деко в духовку на півгодини, розігріту до цього на 200 градусів. Поки курка запікається, натріть сир на крупній тертці і посипте їм страву за п'ять хвилин до готовності. Подавайте відбивні, прикрашені оливками.

Ось таке весняне і ситне вийшло блюдо.

Як приготувати курку шматочками з картоплею

Приготувати повноцінний обід за один раз? Немає нічого незвичайного, коли мова йде такому смачному класичному поєднанні як курка з картоплею. Це швидко, поживно і корисно. Запасіться такими інгредієнтами:

  • стегенця або філе — 0,5 кг;
  • картопля — 1 кг;
  • яйце – 2 штуки;
  • майонез — 100 мл;
  • велика цибулина – 1 штука;
  • середня морква -1 штука;
  • стручкова квасоля — 200 г;
  • молоко – 0,5 склянки;
  • сіль — 0,5 чайної ложки;
  • суміш перців — одна щіпка;
  • зелена цибуля – пів пучка.

Час приготування: 1 годину 45 хвилин.

Калорійність – 187 ккал на 100 гр.

Курку нарізати невеликими шматочками. Підготуйте овочі: помийте, очистіть від шкірки і насіння і порізати на кубики середньої величини. Все посоліть і поперчіть.

Візьміть глибокий лист, викладіть на самий низ шар картоплі, стручкової квасолі, моркви і цибулі. Збийте два яйця і змішайте з молоком. Залийте отриманою сумішшю, вона не має покривати овочі. Коронуйте їх шматочками м'яса, а зверху все щедро полийте майонезом. Під час готування курочка дасть сік і просочить їм овочі, тоді як зберегти м'ясо соковитим допоможе саме шар соусу.

Запікати в духовці протягом години. Готову страву при подачі розрізати на шматочки, як пиріг, і прикрасити мелкорубленной зеленню.

Повноцінний обід готовий!

Кулінарні поради

  1. Якщо сумніваєтеся в якості покупного соусу, то його можна приготувати самостійно, збивши яйця та соняшникову олію з додаванням лимонного соку;
  2. Спеції в рецептах можна змінювати на свій розсуд;
  3. Якщо сир погано треться, то покладіть його на 15 хвилин у морозилку.

Готуйте, радуйте свою сім'ю і гостей. І не забувайте про головний інгредієнт – любов!

Що ще почитати: