26 май 2019 4 991

Як готувати курку гриль в мікрохвильовці

Ну, хто не любить курку, приготовану на грилі? Найімовірніше, такої людини не знайдеться, так як це неймовірно апетитний і смачне ласощі. Але, що ж робити, якщо немає можливості розвести вогонь і приготувати її на грилі над справжніми вугіллям? Бігти в найближчий магазин за вже приготовленої?

Ні, звичайно ж, краще приготувати її самостійно в домашніх умовах! У такому разі вона, неодмінно, вийде в сотні разів смачніше, та й корисніше. І в цьому на допомогу приходить такий незамінний кухонний агрегат, як мікрохвильова піч з вбудованим режимом гриля.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
тушка курчати-бройлера - 800 г
сіль морська - 2 ч. л.
лимонний перець - за смаком
часник - 1 головка
зерна гірчиці - 0,5 ст. л.
солодка паприка мелена - 5 г
куркума - ½ Ч. л.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 187 Ккал

Приготування курки гриль в мікрохвильовці:

  1. Тушку бройлерного курчати умийтесь і ретельно осушіть за допомогою паперових рушників;
  2. Натріть осушену тушку морською сіллю і лимонним перцем (він додасть пікантного аромату);
  3. Далі з'єднайте куркуму, солодку паприку і гірчичні зерна. Натріть приготованою сумішшю спецій курчати, як зсередини, так і зовні;
  4. Головку часнику очистіть і розділіть на 2 частини. Одну частину пропустіть через прес, а другу подрібніть, скориставшись ножем. Пропущеним через прес часником необхідно натерти верх тушки, а нарізаним – нашпигувати його;
  5. Залиште підготовленого курчати на півгодини – нехай промаринується;
  6. Далі промаринованную тушку необхідно укласти на високу решітку (спинкою до верху – так як вона більш жирна). Під решітку, обов'язково встановіть піддон, в який буде стікати витоплений курячий жир;
  7. Увімкніть мікрохвильову піч на режим гриль та встановіть таймер на 15 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, переверніть курчати на другу сторону і продовжите приготування протягом 10-15 хвилин;
  8. Готового курчати гриль перекладіть на блюдо і подавайте до столу. Виділився в процесі приготування сік можна використовувати в якості основи для соусу.

Як приготувати курку гриль в медовому маринаді

Інгредієнти:

  • куряча тушка – до 1 кг;
  • лимон свіжий -1/2 частину;
  • мед натуральний – 1 ст. л.;
  • рідкий дим – 25 мл (за бажанням);
  • рафінована олія — 25 мл;
  • гірчиця «Пекуча» — 1ст.л.;
  • часникові зубки – 3 шт.;
  • суміш спецій Для курки гриль» — 1упаковка.

Тривалість готування: 60 хв

Енергетична цінність на 100 г: 190 кКал.

Покрокове опис:

  1. Курячу тушку умийтесь, а потім промокніть паперовими серветками;
  2. Потім приготуйте маринад. З ½ лимона вичавте сік, часникові зубки пропустіть через прес. З'єднайте в піалі сік лимона, часник, рафінована олія і суміш спецій Для курки гриль». Ретельно збийте виделкою до однорідності;
  3. Приготовленим маринадом обітріть курку з усіх боків і зсередини. Залиште на 30 хвилин для маринування (періодично перевертаючи з боку на бік);
  4. В мікрохвильову піч встановіть спеціальну решітку для гриля, під неї поставте жароміцний піддон. Укладіть замариновану курочку на решітку і включіть мікрохвильову піч на режим мікрохвиль на 7-10 хвилин. Після цього переведіть піч на режим гриля і встановіть таймер на 15-17 хвилин;
  5. Тим часом приготуйте медову глазур: мед з'єднайте з гірчицею. Приготованою глазур'ю рівномірно натріть курочку і поверніть її на решітку, але вже іншою стороною догори. Готуйте ще 5-7 хвилин (не більше!);
  6. Готову курочку гриль з апетитною хрусткою, золотистою скоринкою помістіть на красиве блюдо і подавайте до столу. При подачі можете прикрасити її шматочками копченого чорносливу і гілочками свіжої зелені.

Як зробити курку гриль з часником в мікрохвильовці

Складові:

  • курка-бройлер – 1,2 кг;
  • часник – 2 головки;
  • суміш спецій «До курки» — 20 г;
  • оцет столовий – 25 мл;
  • масло оливи – 75 мл

Тривалість приготування: 50 хв.

Кількість кКал на 100 г: 127.

Поетапне опис приготування:

  1. Бройлерна курка повинна бути охолодженою. Якщо ж вона у вас в замороженому вигляді – її необхідно попередньо розморозити на нижній полиці холодильника. Курку промийте під проточною водою і відразу ж витріть насухо серветками;
  2. Приготуйте часниковий маринад. У невеликій піалі з'єднайте суміш спецій, натертий на дрібній тертці часник, столовий оцет і масло оливи;
  3. Обітріть осушену курку приготованим часниковим маринадом, не забуваючи про внутрішній стороні. Якщо є можливість – можна змастити ним і під шкірою;
  4. Укладіть змащену тушку на решітку для гриля і поставте в мікрохвильову піч (під решітку поставте тарілочку для збору виділяється соку);
  5. Запікайте курку в режимі гриля протягом 20 хвилин, після переверніть на спинку і продовжите готування ще на 20 хвилин;
  6. Курка гриль, запечена в часниковому маринаді виділяє неймовірний аромат і має привабливу рум'яну скоринку. Подавайте до столу, гарнируя картопляним пюре і салатом зі свіжих овочів.

Фарширований картопля в духовці рецепти з фото і покроковими посказками — читайте кращі рецепти на нашому порталі.

Читайте як приготувати смачне домашнє вино «П'яна зливу» — спробуйте приготувати.

Читайте як приготувати вишуканий десерт в склянці.

Як готувати курку гриль в імбирному маринаді

Інгредієнти для приготування:

  • охолоджена курка – 1-3 кг;
  • мелений корінь імбиру (сухий) – 2 ч. л.;
  • соєвий соус «Імбирний» — 50 мл;
  • кунжутна олія – 50 мл;
  • суміш перців – ½ ч. л.;
  • часник – 2 зубки.

Тривалість приготування: 1 ч.

Харчова цінність на 100 г: 187 кКал.

Приготування:

  1. Для приготування імбирного маринаду вам знадобиться глибока миска. Помістіть в неї сухий імбир і суміш перців. Потім влийте імбирний соєвий соус і кунжутне масло. Після введіть подрібнені за допомогою преса зубки часнику. Ретельно розітріть всі складові інгредієнти маринаду до однорідності;
  2. Охолоджену курячу тушку необхідно обполоснути, осушити, а потім натерти імбирним маринадом. Якщо є можливість – можна зробити їй «імбирні ін'єкції». Для цього необхідно взяти звичайний шприц з найбільшою і товстою голкою, наповнити його маринадом і обколоти тушку;
  3. Залиште курочку на 15-20 хвилин – хай просочиться, як слід маринадом;
  4. Потім покладіть її спинкою догори на решітку для гриля, поставте в мікрохвильову піч і, включивши режим гриль, готуйте 20 хвилин. Після її слід перевернути грудкою догори і продовжити готування ще на 18-20 хвилин;
  5. Ароматна, пікантна курка гриль в імбирному маринаді готова. Для тих, хто любить гостре, як доповнення, можна подати японський хрін «Васабі» — він чудово підкреслить всю пікантність даного м'ясного делікатесу.

Корисні поради

Як робити курку гриль з золотистою скоринкою в мікрохвильовці? Для цього її верх перед запіканням слід натирати наступними спеціями: порошком каррі і червоною солодкої паприки. До речі, дані спеції входять в базовий склад багатьох вже готових сумішей «Для курки». Тому можна з упевненістю їх використовувати при маринуванні птиці.

Одним з головних секретів одержання рум'яної скоринки є натирання птиці в кінці приготування медової глазур'ю. Саме мед, в процесі гриль режиму створює ту саму, неповторну не просто рум'яну, але і хрустку скоринку на поверхні, запеченої птиці.

У тих же цілях можна використовувати і жирну домашню сметану або ж густий томатний соус. Просто натріть одним з них (на вибір) поверхню курчати перед запіканням.

Що ще почитати: