Як готувати курку гриль в мікрохвильовці
Ну, хто не любить курку, приготовану на грилі? Найімовірніше, такої людини не знайдеться, так як це неймовірно апетитний і смачне ласощі. Але, що ж робити, якщо немає можливості розвести вогонь і приготувати її на грилі над справжніми вугіллям? Бігти в найближчий магазин за вже приготовленої?
Ні, звичайно ж, краще приготувати її самостійно в домашніх умовах! У такому разі вона, неодмінно, вийде в сотні разів смачніше, та й корисніше. І в цьому на допомогу приходить такий незамінний кухонний агрегат, як мікрохвильова піч з вбудованим режимом гриля.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
тушка курчати-бройлера - | 800 г |
сіль морська - | 2 ч. л. |
лимонний перець - | за смаком |
часник - | 1 головка |
зерна гірчиці - | 0,5 ст. л. |
солодка паприка мелена - | 5 г |
куркума - | ½ Ч. л. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 187 Ккал |
Приготування курки гриль в мікрохвильовці:
- Тушку бройлерного курчати умийтесь і ретельно осушіть за допомогою паперових рушників;
- Натріть осушену тушку морською сіллю і лимонним перцем (він додасть пікантного аромату);
- Далі з'єднайте куркуму, солодку паприку і гірчичні зерна. Натріть приготованою сумішшю спецій курчати, як зсередини, так і зовні;
- Головку часнику очистіть і розділіть на 2 частини. Одну частину пропустіть через прес, а другу подрібніть, скориставшись ножем. Пропущеним через прес часником необхідно натерти верх тушки, а нарізаним – нашпигувати його;
- Залиште підготовленого курчати на півгодини – нехай промаринується;
- Далі промаринованную тушку необхідно укласти на високу решітку (спинкою до верху – так як вона більш жирна). Під решітку, обов'язково встановіть піддон, в який буде стікати витоплений курячий жир;
- Увімкніть мікрохвильову піч на режим гриль та встановіть таймер на 15 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, переверніть курчати на другу сторону і продовжите приготування протягом 10-15 хвилин;
- Готового курчати гриль перекладіть на блюдо і подавайте до столу. Виділився в процесі приготування сік можна використовувати в якості основи для соусу.
Як приготувати курку гриль в медовому маринаді
Інгредієнти:
- куряча тушка – до 1 кг;
- лимон свіжий -1/2 частину;
- мед натуральний – 1 ст. л.;
- рідкий дим – 25 мл (за бажанням);
- рафінована олія — 25 мл;
- гірчиця «Пекуча» — 1ст.л.;
- часникові зубки – 3 шт.;
- суміш спецій Для курки гриль» — 1упаковка.
Тривалість готування: 60 хв
Енергетична цінність на 100 г: 190 кКал.
Покрокове опис:
- Курячу тушку умийтесь, а потім промокніть паперовими серветками;
- Потім приготуйте маринад. З ½ лимона вичавте сік, часникові зубки пропустіть через прес. З'єднайте в піалі сік лимона, часник, рафінована олія і суміш спецій Для курки гриль». Ретельно збийте виделкою до однорідності;
- Приготовленим маринадом обітріть курку з усіх боків і зсередини. Залиште на 30 хвилин для маринування (періодично перевертаючи з боку на бік);
- В мікрохвильову піч встановіть спеціальну решітку для гриля, під неї поставте жароміцний піддон. Укладіть замариновану курочку на решітку і включіть мікрохвильову піч на режим мікрохвиль на 7-10 хвилин. Після цього переведіть піч на режим гриля і встановіть таймер на 15-17 хвилин;
- Тим часом приготуйте медову глазур: мед з'єднайте з гірчицею. Приготованою глазур'ю рівномірно натріть курочку і поверніть її на решітку, але вже іншою стороною догори. Готуйте ще 5-7 хвилин (не більше!);
- Готову курочку гриль з апетитною хрусткою, золотистою скоринкою помістіть на красиве блюдо і подавайте до столу. При подачі можете прикрасити її шматочками копченого чорносливу і гілочками свіжої зелені.
Як зробити курку гриль з часником в мікрохвильовці
Складові:
- курка-бройлер – 1,2 кг;
- часник – 2 головки;
- суміш спецій «До курки» — 20 г;
- оцет столовий – 25 мл;
- масло оливи – 75 мл
Тривалість приготування: 50 хв.
Кількість кКал на 100 г: 127.
Поетапне опис приготування:
- Бройлерна курка повинна бути охолодженою. Якщо ж вона у вас в замороженому вигляді – її необхідно попередньо розморозити на нижній полиці холодильника. Курку промийте під проточною водою і відразу ж витріть насухо серветками;
- Приготуйте часниковий маринад. У невеликій піалі з'єднайте суміш спецій, натертий на дрібній тертці часник, столовий оцет і масло оливи;
- Обітріть осушену курку приготованим часниковим маринадом, не забуваючи про внутрішній стороні. Якщо є можливість – можна змастити ним і під шкірою;
- Укладіть змащену тушку на решітку для гриля і поставте в мікрохвильову піч (під решітку поставте тарілочку для збору виділяється соку);
- Запікайте курку в режимі гриля протягом 20 хвилин, після переверніть на спинку і продовжите готування ще на 20 хвилин;
- Курка гриль, запечена в часниковому маринаді виділяє неймовірний аромат і має привабливу рум'яну скоринку. Подавайте до столу, гарнируя картопляним пюре і салатом зі свіжих овочів.
Фарширований картопля в духовці рецепти з фото і покроковими посказками — читайте кращі рецепти на нашому порталі.
Читайте як приготувати смачне домашнє вино «П'яна зливу» — спробуйте приготувати.
Читайте як приготувати вишуканий десерт в склянці.
Як готувати курку гриль в імбирному маринаді
Інгредієнти для приготування:
- охолоджена курка – 1-3 кг;
- мелений корінь імбиру (сухий) – 2 ч. л.;
- соєвий соус «Імбирний» — 50 мл;
- кунжутна олія – 50 мл;
- суміш перців – ½ ч. л.;
- часник – 2 зубки.
Тривалість приготування: 1 ч.
Харчова цінність на 100 г: 187 кКал.
Приготування:
- Для приготування імбирного маринаду вам знадобиться глибока миска. Помістіть в неї сухий імбир і суміш перців. Потім влийте імбирний соєвий соус і кунжутне масло. Після введіть подрібнені за допомогою преса зубки часнику. Ретельно розітріть всі складові інгредієнти маринаду до однорідності;
- Охолоджену курячу тушку необхідно обполоснути, осушити, а потім натерти імбирним маринадом. Якщо є можливість – можна зробити їй «імбирні ін'єкції». Для цього необхідно взяти звичайний шприц з найбільшою і товстою голкою, наповнити його маринадом і обколоти тушку;
- Залиште курочку на 15-20 хвилин – хай просочиться, як слід маринадом;
- Потім покладіть її спинкою догори на решітку для гриля, поставте в мікрохвильову піч і, включивши режим гриль, готуйте 20 хвилин. Після її слід перевернути грудкою догори і продовжити готування ще на 18-20 хвилин;
- Ароматна, пікантна курка гриль в імбирному маринаді готова. Для тих, хто любить гостре, як доповнення, можна подати японський хрін «Васабі» — він чудово підкреслить всю пікантність даного м'ясного делікатесу.
Корисні поради
Як робити курку гриль з золотистою скоринкою в мікрохвильовці? Для цього її верх перед запіканням слід натирати наступними спеціями: порошком каррі і червоною солодкої паприки. До речі, дані спеції входять в базовий склад багатьох вже готових сумішей «Для курки». Тому можна з упевненістю їх використовувати при маринуванні птиці.
Одним з головних секретів одержання рум'яної скоринки є натирання птиці в кінці приготування медової глазур'ю. Саме мед, в процесі гриль режиму створює ту саму, неповторну не просто рум'яну, але і хрустку скоринку на поверхні, запеченої птиці.
У тих же цілях можна використовувати і жирну домашню сметану або ж густий томатний соус. Просто натріть одним з них (на вибір) поверхню курчати перед запіканням.