04 май 2019 205

Як смачно приготувати відбивні з курячого філе

Приготування відбивних з курячого філе настільки легка, що з нею зможуть впоратися абсолютно все. Крім цього, це блюдо готується досить швидко, тому воно стане гарним варіантом на випадок раптового приходу гостей.

А смак м'яса просто неповторний. Воно виходить таким ніжним і соковитим, що це не передати словами. Тому його потрібно обов'язково приготувати і бажано швидше. А в цьому допоможуть наступні варіанти приготування.

Класичні відбивні з курячого філе
Інгредієнти Кількість
курячого м'яса - півкіло
курячі яйця - 2 штуки
часникові часточки - 2 штуки
борошна - 150 грам
масла рослинного - для смаження
гірчиці - ¼ Ч. ложки
червоного перцю чилі і орегано - за смаком
сіль, чорний мелений перчик - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 Ккал

Приступаємо до готування:

  1. Куряче філе обполіскуємо в холодній воді, обсушуємо серветками з паперу, нарізаємо на середні шматочки поперек волокон. Розмір товщини шматків повинен складати 1,5-2 см;
  2. Далі розкладаємо шматочки на обробну дошку, відбиваємо кухонним молотком. Робимо це акуратно, щоб не утворювалися дірочки;
  3. Зубчики часнику чистимо, пропускаємо давилкою і викладаємо в миску. Туди ж насипаємо чорний і червоний перець, сіль, додаємо гірчицю, все перемішуємо;
  4. Відбивні гарненько натираємо сумішшю спецій і часнику. Залишаємо маринуватися на 10 хвилин;
  5. Курячі яйця звільняємо від шкаралупи, перекладаємо в чашку, підсипаємо сіль, чорний перець і розмішуємо до отримання піни;
  6. На плоску тарілку висипаємо борошно;
  7. Ставимо сковороду на плиту, підливаємо туди маслечка і гріємо;
  8. Кожна відбивна обсипається борошном, потім поливається збитим яйцем і кладеться на розпечене масло;
  9. Засмажуємо з двох сторін по 5 хвилин, повинна утворитися скоринка рум'яного кольору;
  10. Кладемо на серветки з паперу для вбирання зайвої олії;
  11. Після цього подаємо відбивні на стіл з салатом або картопляним пюре.

Як приготувати відбивні з курячого філе з сиром

Продукти:

  • Одна куряча грудка;
  • 2 курячих яйця;
  • 100 грам пшеничного борошна;
  • 200 грам сиру твердого сиру;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і спецій.

Скільки потрібно готувати – 30 хвилин.

Калорійність – 170.

Як готувати:

  1. Курячу грудку споліскуємо прохолодною водою, знімаємо шкірку, просушуємо;
  2. Далі вирізаємо кісточки і нарізаємо середніми шматками. Повинно вийти приблизно 4 скибочки;
  3. Разлаживаем їх на поверхні столу або обробної дошки і не сильно відбиваємо молоточком з двох сторін. Відбиваємо не сильно, інакше м'ясо перетворитися на кашу;
  4. Потім шматочки обсипаємо спеціями. Спеції можна використовувати на свій смак, відмінно підійдуть чорний перець, кардамон, зернисту гірчицю, мускатний горіх;
  5. В окрему чашку викладаємо яйця, додаємо сіль, спеції і добре збиваємо вінчиком;
  6. Сир перетираємо у велику або дрібну стружку;
  7. На стіл насипати борошно;
  8. Ставимо на газ жаровню, підливаємо туди масло і залишаємо грітися;
  9. Тим часом шматочки м'яса обвалюємо борошном, потім занурюємо в яєчну суміш і кладемо в розпечене масло;
  10. Засмажуємо хвилин 5 і акуратно перевертаємо на інший бік;
  11. На засмажену бік кладемо трохи протертого сиру, зменшуємо вогонь, прикриваємо кришкою і готуємо 5 хвилин, поки весь сир не розплавиться;
  12. Після цього викладаємо відбивні на тарілку з листям салату, подаємо на стіл з будь-яким соусом.

Рецепт лінивих відбивних з курячого філе

Знадобиться:

  • 400 грам м'яса курки;
  • Курячі яйця – 2 штуки;
  • Майонез – 4 середні ложки;
  • Борошно – 5 великих ложок;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі;
  • Спеції на свій смак.

Період приготування – 40 хвилин.

Рівень калорійності – 156.

Як готується:

  1. М'ясо курки споліскуємо прохолодною водичкою, нарізаємо на невеликі шматочки. Бажано різати дрібніші;
  2. Далі викладаємо шматочки м'яса в миску, посипаємо сіллю, спеціями, змішуємо. Залишаємо хвилин на 10;
  3. Потім у миску кладемо курячі яйця, додаємо до них майонез, приправляємо всі меленим перцем, перемішуємо до однорідної суміші;
  4. Шматочки м'яса викладаємо в цю суміш і змішуємо;
  5. Після цього підсипаємо туди борошна. Додаємо борошно стільки скільки потрібно, вся суміш повинна вийти помірно густий;
  6. Ставимо на плиту сковорідку, наливаємо туди маслечка і розігріваємо;
  7. Потім за допомогою ложки набираємо суміш з курячим м'ясом і поміщаємо в гаряче масло, повинні вийти невеликі круглі оладки;
  8. Кожну сторону смажимо близько 1,5-2 хвилин. Вони повинні стати золотистого кольору;
  9. Готові відбивні кладемо на тарілку і прикриваємо кришкою. За рахунок цього вони стануть набагато м'якше і ніжніше;
  10. Ледачі відбивні можна подати з салатом, картоплею або кашами.

Читайте, як зробити чізкейк з сиром без випічки різними наповнювачами.

Приготувати різотто з овочами не так просто. Як не перетворити італійське блюдо в звичайну рисову кашу читайте тут.

З голови іл хвоста сьомги можна зварити чудову юшку. Наступного разу, коли зберетеся викидати ці частини тушки приготуйте цей ароматний рибний суп за нашим рецептом.

Як зробити відбивні з курячого філе по-французьки в духовці

Потрібні такі компоненти:

  • 600 грам м'якоті курки;
  • 1 головка цибулі;
  • 5 помідорів;
  • Сирок шматочок на 250 грамів;
  • 150 грам майонезу;
  • Трохи солі;
  • Щіпка чорного меленого перчика.

Тривалість готування – 45 хвилин.

Калорійність – 155.

Процес приготування:

  1. М'якоть курячого м'яса споліскуємо прохолодною водою, обтираем паперовим рушником і ріжемо невеликими шматочками упоперек волокон. Їх розмір товщини повинен складати 2 см;
  2. Викладаємо шматочки на поверхню обробної дошки і б'ємо з усіх боків кулінарним молоточком. Відбиваємо не занадто сильно, інакше можуть утворитися дірочки;
  3. Натираємо відбивні з усіх боків сумішшю з солі і чорного меленого перцю;
  4. На поверхню форми для запікання збризкуємо рослинним маслом і кладемо туди курячі шматочки;
  5. Після цього змащуємо їх майонезом;
  6. Цибулю чистимо від шкірки і ріжемо дрібненькими шматочками. Посипаємо цибулею м'ясо;
  7. Помідори ріжемо на тонкі кружечки і розміщуємо їх на відбивні;
  8. Шматочок сиру перетираємо на дрібній тертці. Стружку сиру кладемо на помідорні кружечки. Він повинен повністю покривати всю поверхню помідор;
  9. Ставимо деко в прогрітий духовку до 200 градусів і прибираємо готуватися приблизно 20 хвилин;
  10. Готові відбивні виймаємо і подаємо прямо в гарячому вигляді.

Смачні відбивні з курячого філе в клярі в мультиварці

Буде потрібно:

  • Куряче м'ясо – 500 грам;
  • 150 грам сиру твердого сорту;
  • Три курячих яйця;
  • 150 грам майонезу;
  • Неповний склянку борошна;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і спецій.

Скільки готувати – 30 хвилин.

Калорійність – 170.

Як робиться:

 

  1. Куряче філе обполіскуємо холодною водою, просушуємо паперовими рушниками;
  2. Ріжемо на невеликі шматочки поперек волокон, вони повинні вийти не занадто товстими, їх товщина повинна складати не більше 2 см;
  3. Після цього знизу і зверху кожного шматочка кладемо на харчову плівку і не сильно відбиваємо їх кухонним молоточком з кожної сторони. Відбиваємо не занадто сильно, інакше м'ясо перетвориться на кашу;
  4. Далі викладаємо їх на тарілку, посипаємо сіллю, меленим перцем. Залишаємо маринуватися на 10 хвилин;
  5. Потім починаємо готувати кляр. У чашку викладаємо курячі яйця, кладемо майонез, трохи солі і чорного меленого перцю. Все збиваємо міксером до однорідного стану;
  6. Починаємо в цю суміш потроху засипати борошно, при цьому не перестаємо розмішувати. У результаті повинна вийти рівномірна маса середньої густоти;
  7. Сир можна протерти у велику стружку або нарізати тонкими скибочками;
  8. В мультиварку заливаємо олію, виставляємо режим «Випічка» і залишаємо грітися;
  9. Кожен шматочок занурюємо в кляр, але тільки з одного боку;
  10. Викладаємо в розпечене масло на сторону, яка покрита кляром і смажимо хвилин 5;
  11. На сторону без кляру кладемо сир і заливаємо все кляром;
  12. Перевертаємо відбивні і смажимо ще 5 хвилин;
  13. Готові відбивні кладемо на тарілку і подаємо з овочевим салатом.

Підказки хазяєчкам

  • Обов'язково відбивні готуйте в клярі, саме в ньому вони виходити дуже соковитими і ніжними;
  • Бажано, щоб у процесі обжарювання масло повністю покривало м'ясо;
  • Відбивні в клярі потрібно викладати в гаряче масло. Якщо їх покласти в холодне масло, м'ясо підгорить, а кляр зісковзне;
  • У кляр замість майонезу можна додати сметану, від цього він вийде ще смачніше і ніжніше;
  • Перед приготуванням м'ясо можна промаринувати в лимонному соку або соєвому соусі;
  • Подавати відбивні можна з соусом зі сметани з часником, томату або грибів зі сметаною.

Готувати відбивні з м'яса курки буде одне задоволення. У процесі приготування їх можна урізноманітнити різними спеціями, доповнити кляром, посипати сиром та зеленню. А після приготування їх можна подати з будь-яким овочевим салатом або кашею, наприклад, з рису або гречки. Також вони відмінно поєднуються з картопляним пюре. Бажаємо вам, дорогі наші читачі, кулінарних перемог!

Що ще почитати: